Под елхата таз година и за СЕПТЕМВРИйче подаръци ще има! тема №3

• 29 257
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

Напълно съм съгласна с написаното и моето бебе сокове не приема.Ще го захранвам около 6-я месец.

# 211

Напълно съм съгласна с написаното и моето бебе сокове не приема.Ще го захранвам около 6-я месец.
Аз не разбрах д-р Стайкова като контратеза ли я дават,защото хич не ми харесаха нейните отговори.

# 212
Д-р Стайкова е представител на старите разбирания в българската педиатрия от преди 30 години. По болниците все още практикуват тези стари практики. Млади лекари с по 2-3 години стаж идват и ми казват точно същите неща за стомахчето и тем подобни. Аз само казвах добре, но разбира се си правех каквото аз си знам. Чудех се само как е възможно да не се следват световните тенденции в педиатрията в Бг и защо ние изоставаме точно в тази област. В провинцията все още са с тези разбирания и лъжат майките по елементарни въпроси свързани с кърмене. Разправяха ми как само циганките давали на циганчетата да се кърмят на поискване и че гърдата се напълвала пълноценно на 3 часа иначе не ставала млякото. Сутрин на визитация обясняваха как нямам режим на хранене на това бебе и затова не качвало и трябвало да бъде дебело. Той просто не качва по кой знае колко много защото аз съм мн слабичка и висока и се е метнал на майка си. Simple Smile

# 213
  • Северо=Западналия край
Големия ми син е отгледан по старите схеми, т.е. почнахме със сок от 3-тия месец и от 4-тия пюрета по препоръка тогава на педиатъра. Да не споменавам, че от 3-тия месец на своя глава тогава го обърнах изцяло на кисело мляко, беше с ГЕР и ми беше писнало от това повръщане и нищо да не наддава въпреки многото млека които тогава смених. Сега педиатъра ни е същия, но каза че ще захранваме след 5 навършени месеца и то със зеленчуково пюре, соковете чак по нататък. Явно за изминалото време /9 години/ жената е ходила на семинари и си е опреснила знанията. Мисля да я послушам, все пак не искам да му дразня стомахчето. Всяко дете е индивидуално, може на някои бебоци да не им пречи старата схема и всичко да си мине добре, но знам ли, сега с малкия ще съм по предпазлива, защото изчетох доста информация.

# 214
Мамчета, ние още имаме хрема, вече цяла седмица. Явно му се запушва носа и не може да диша, та от време на време, особено вечер се събужа рязко с рев и се дере все едно го колим. Казаха ни да му слагаме капки коларгол. Ползвали ли сте ги?

# 215
  • Драгоман
Голямата ми дъщеря е родена на 23.08. И аз я броя за дева. Аз доколкото знам зодиите се сменят на 23то число, поне преди време беше така...

# 216
Честита нова година момичета. Пожелавам ви много здраве и огромно щастие с малките придобивки през нова 2016г. И по-малко безсънни нощи.
Аз малко ви бях изгубила Simple Smile ама нищо намеривх ви.
 Ние тези дни бяхме малко луднали и си променихме графика, но общо взето ядем сутрин към 7-8ч и после на 3,5часа и така до 00ч (давам и 6 пъти по 120мл.) От коледа насам спим малко повече и напоследък се буди чак в 9-10ч направо голямо спане пада Simple Smile после цял ден спи по 20-30 мин. Много мрънка и е неспокойна и като види някой да яде само ни следи и брои хапки. Ние бяхме доста зле със стомаха (стигна до 5дни ). Видях се в чудо, накрая сложихме сапунче два пъти. Много мрънка и на 31-ви и дадох сок от сварена тиква, а от два дни и давам по малко пюре от тиква (сварявам си сама). Слава богу това помогна на акането и днес вече сме акали сами 2 пъти. Не исках да захранвам толкова рано, но предпочетох това пред лекарствата. За сега си харесва тиквата, хапва по малко и и се радва, като и писне ми бута ръката.
Аз имам чувството, че и давам малко мляко, днес дадох 2 пъти по 150 и след двата пъти (около час след яденето) повърна. Не знам дали е от повече храна (ние и без това си повръщаме).
Гледам, че сте коментирали бабите. На мен майка ми ми помага много и постоянно я гушка, като дойдат свекърите и те си я мачкат. Но по празниците беше ... Дойде ми кръсницата на гости от Атина (малката е кръстена на нея) е няма такова мачкане, като си тръгна имах, чувството че не съм си виждала детето Simple Smile . На Нова година се събирахме в нас , отново моите приятелки я мачкаха играха си. Малката е доста комуникативна, трябват и 5 мин с някого и е готова. Аз не спирам никой да я гушка смятам, че трябва да свикне от малка с много хора и общуване

ПС: Да се похваля, нали ви се оплаках че ММ го махнаха от работа преди коледа, живот и здраве от 11-ти почва на ново място (та малко се успокоих и аз).

# 217
  • София
Здравейте  bouquet

За захранването - отчасти съм съгласна с новостите при захранването, от части не съм. Аз съм "за" бебето да има режим. При нас е така и аз минуси на това не мога да посоча. Не остава гладен, а и аз не цепя секундата на 2. Ако часът му за ядене е в 8, например, а той започне да помрънква за храна в 8 без 20 - ще му дам, разбира се. Но в общия случай той си спазва часовете, което означава, че поема необходимото му количество в интервалите от 3 часа и половина  Peace В останалата част - за по-късното захранване и то със зеленчукови пюрета или оризова каша, съм съгласна. Аз също имам намерение да процедирам по този начин  Peace

За зодиите - някой по-напред беше посочил, че дали е дева или везни зависи от годината и часа на раждане. Подкрепям, тъй като имам познат, роден на 21 юни и при него също съществуваха две мнения - че е близнаци и съответно, че е рак - и когато той се интересуваше по темата съм запомнила, че тези два показателя са определящи. В смисъл, не всяка година зодия везни започва от 23/24 септември  Peace

За АМ на Хипп - започвам да се замислям пак. толкова много майки тук казаха, че дават и са доволни от това мляко, че се разколебах. На мен ми бяха казали, че не са кой знае колко добри млеката и аз смених на Фризолак. Но моят син всичко пие. Досега нищо не ми е отказал. Тия дни ще пробвам веднъж-дваж и Лактаната и ще реша последно. Към Фризолака ми накланят везните, защото е по-масово и може да се намери навсякъде. Ние в момента живеем в малък град, близо до София  (уж докато е расте бебето, на по-широко, че апартаментчето в столицата е малко  Tired) и там не мога да намеря нито Хипп, нито Лактана. Не че не отскачаме често до София и не можем да се запасяваме, но всичко се случва и не ми се иска да разчитам, че София ни е на две крачки. Ще го мисля и тая седмица и трябва да решавам, че кърма ще има най-много за още толкова време  Thinking

# 218
 За много години!!!Бъдете здрави и щастливи!!!
Следя ви редовно през телефона защото ми изгоря лаптопа и чак сега се сдобих с нов.На 29.12.2015 бяхме на консултация, Габриел на 3м,9дни беше 6.900кг. и 60 см. понесе геройски и втория прием на ваксините, слагахме ги по две на 1път, лепихме лепенки и пихме панадол.При нас педиатрите също си карат по старата схема на захранване.От 3м. - сок, 4м.-пюре и каши.Пита ме дали му давам и аз казах - да,но изчаквам.Ние от 3м. сме само на ХИП, кърмата ми спря,давам по 150.По едно време се беше нещо запекъл и купих пюре от круша и от слива но се оправи и не съм давала.Нямаме определен режим.При нас е много студено и вали сняг, вече е истинска зима.
Лек ден и спокойна вечер на всички!!!

# 219
Добро утро Simple Smile При нас във Варна има много сняг, което е учудващо за всички, вие извеждате ли децата си? По градуси е -7 в момента и продължава да вали...
Малкия все още спи, което също е странно, до 8ч най-късно се наяжда и повечето пъти заспива пак поне за час. Пак станаха 2 дена без да е акал, дано днес да я свърши, че утре вече ще се криви. Относно зодиите, наистина има значение часа и годината, така че ако наистина искате да разберете коя е, в интернет има доста неща написани по темата. Затова казах че както съм аз 23.09.88г аз съм везни, а не дева.
За захранването аз съм  съгласна че не се започва със сокове, а с оризова каша или зеленчукови пюрета. Засега Дани е само на кърма, но на мен започна да не ми стига...знам го, защото се цедя и му давам от шише, и добре че имам замразена, че почти всеки ден по 1 пакетче вадя от фризера.
Хайде лек ден на всички Simple Smile че малкия се събуди....

# 220
Аз да ви се похваля тази вечер малката спа от 22:00до04:45ч.хапна и чак преди малко се събуди.Успях да се наспя,чувствам се като преродена.Иначе като заспеше към 21:00-22:00 се буди в 01:00-02:00 и после през час-два.То това сън ли е?На кърма сме изцяло и досега повече от един ден не ни се е случвало да не ака.С всеки изминал ден научава нещо ново смеем се с глас,страшно много гука,хваща си играчките,разглежда ги,само дето не се преобръща,но и това ще стане.Телевизора и телефона са най-интересните неща на света.Мисля да я захранвам в 5тия месец.

# 221
  • София
Добро утро, момичета! Аз съм много щастлива и искам да споделя с вас - снощи Кирил сам се обърна от гръб по корем и то неколкократно!  newsm68 newsm44 newsm68 newsm44 newsm68 newsm44

Само през дясното рамо се обръща за момента, но пак е нещо! Много съм горда с моя дебеланко!  Heart Eyes

Спокойна седмица на всички!  bouquet

# 222
Добро утро Simple Smile При нас във Варна има много сняг, което е учудващо за всички, вие извеждате ли децата си? По градуси е -7 в момента и продължава да вали...
Малкия все още спи, което също е странно, до 8ч най-късно се наяжда и повечето пъти заспива пак поне за час. Пак станаха 2 дена без да е акал, дано днес да я свърши, че утре вече ще се криви. Относно зодиите, наистина има значение часа и годината, така че ако наистина искате да разберете коя е, в интернет има доста неща написани по темата. Затова казах че както съм аз 23.09.88г аз съм везни, а не дева.
За захранването аз съм  съгласна че не се започва със сокове, а с оризова каша или зеленчукови пюрета. Засега Дани е само на кърма, но на мен започна да не ми стига...знам го, защото се цедя и му давам от шише, и добре че имам замразена, че почти всеки ден по 1 пакетче вадя от фризера.
Хайде лек ден на всички Simple Smile че малкия се събуди....
Аз също съм от Варна и не смятам в това време да го изкарвам на разходка. Като се вдигне малко температурата и няма силен вятър ще го изкарам на разходка. И Боби не е акал от 2 дни. Надявам се днес да го направи.

# 223
И при нас има сняг, -4 е и и слънчево, но не са разчистили още и няма как да бутам количката. Иначе изглежда приятно Simple Smile.

# 224
  • София
Здравейте момичета.

И аз съм напълно съгласна с новите тенденции относно захранването.
За зодиите има сайтове за изчисление на зодия и асцендент, като се въведе ден, месец, година и час на раждане:
http://www.beinsadouno.com/old/astro/my_ascendant.php

И аз не извеждам и двамата сега на разходки,откакто заваля сняг. Каката като искахме да я изведем, заяви, че навън й е студенко и не иска.

Общи условия

Активация на акаунт