привет от мен и
) от нашия снежен човек на двора
) заедно го правихме с батковците, и стана много хубав и усмихнат.Виждам, че обсъждате захранването и консултациите. Аз също смятам преди 6-ия месец да не захранвам. За консултациите - моето до преди седмица пи АБ, така че ваксините се отлагат поне още седмица. Утре сме на контролен, но мисля че докторката ще каже, че вече е добре. Не кашля, няма сополи, аз смятам че е здравичък.
Иначе, аз съм ви писала за моята ЛЛ, тя е същата и на децата. Добра е само в поставянето на ваксини, и то ги водя когато и аз самата съм убедена, че са здрави. Иначе, за съжаление, й нямам доверие да ги лекува. Иначе е много мила, грижовна, приятна и усмихната, но от лекуване не разбира. Направления ми дава, но опашката пред кабинета й често ме отказва да чакам за такива. Опитах да намеря друг за бебчо, обаче всички, за които чух добри отзиви, не приемат нови пациенти, и пак тук го записах.
Но, да сме живи и здрави, при необходимост ще ходим на частно - при нас прегледите са 20 лв., не е като да са по 100.
Искам да ви кажа нещо, което пробвах снощи посред нощите. Намерих информация в интернет, и реших, че не ми пречи да опитам. Следя по физиономийките, които прави, когато му се ходи до тоалетна, и махам памперса и го държа над един леген.
Вече 3-4 пъти успяваме да се изпишкаме така, и 2 пъти да се изакаме. Аз съм много, много доволна от бебчо, и смятам да продължавам така. Ще пиша в скрит текст, защото стана много дълго.
Друго важно е, че докато се хранят, не пишкат и не акат. Спират, и се съсредоточават, и тогава. Или спират, и почват да мрънкат, или да правят гримаси, и тогава. При моето е едно от двете - но никога едновременно в един и същи момент не ползва 00 и не суче. Така че, като цяло, мисля че ще успеем да се нагодим.
Пишете, ако имате опит или информация някаква по въпроса.
Това, което най-много ме абмицира мен, е, че пишеше, че изпражненията са токсични, и когато стоят в памперса - част от тях, колкото и да е хубав памперсът, част от изпражненията или пишканото, се просмукват обратно в кожата на детето. А това не е никак добре, защото ги токсифицира един вид, и е предпоставка за развиване на алергии в по-късна възраст. И понеже с батковците го има този проблем с алергиите, мисля сега да пробвам с бебенцето, дано да се справя.
Като казах на майка ми - тя мисли, че е възможно поради памперсите, сегашните деца да страдат от толкова алергии, за разлика от моето поколение, примерно. Аз нямам алергии, нито приятелките ми , в такива мащаби , както децата ни. А аз не съм била с памперс, както и вие, предполагам.
Пишете ако знаете нещо, или ако пробвате и вие. много ще се радвам на подкрепа. Мисля, че е нещо, което си заслужава, дори и само през деня да е чисто детенцето ми. Макар че аз пробвах снощи като ми се събуди в 3 часа, пробвах и сега в 12 през нощта - и двата пъти пишка и ака в легена без проблем. После се донавечеря, погука ми 10 минути, и отхърка
Аз за момента не мисля да изпробвам подобен метод. За акането - добре, но за пишкането съм скептична, че това ще работи - дори да се изпишка в легена като му предложа, той пишка още доста пъти, които няма как да ги разпозная по физиономия. rumka833, при твоето дете памперсът е абсолютно сух, откакто практикуваш този метод, така ли?
" 
Онзиден сутринта отивам да го събудя, и съм взела с мен едното биберонче. Издебнах го и го тикнах в устата му. И онова като ми се събуди, и аз му казах, че бебето му е подарило едното биберонче, защото явно и баткото ги обича. 
Бебка, когато ака, започва да гледа в една точка и почервенява от напъните. Но то се и чува. Няма как да го сбъркаш
)
Третият вариант е да стане от един път, направено от лекар. Възможно е в този случай да има и кървене. Аз намирам този метод за доста краен и не бих го причинила на детето, но сигурно и той би могъл да бъде обоснован с някакви доводи

Но, както казах, ще чакам да ме амбицирате