Под елхата таз година и за СЕПТЕМВРИйче подаръци ще има! тема №3

• 29 179
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
На нас любимия ни биберон е МАМ. Пробвах и два други, единия и се отпечатвашена бузките, втория не и допада особено. Давам го резервен .Първо бяхме с МАМ 0-2 месеца, сега съм купила 0-6. Като стане време да се маха ще го мисля, сега я успокоява .

# 376
мисля, че към година и половина, две - ще го махнете лесно бибера. Подарява се на друго бебе, на малко коте или на кученце. При нас така се получи от раз.  Crazy Heart Eyes Blush

# 377
Ние сме с биберони на Нук и винаги й се отбелязва на лицето, явно от големите бузи Grinning като изплюе бибата и е много смешна Grinning Иначе си ядем ръцете много усилено и аз бутам бибата, ама тя плюе и пак ръцете, няма предпочитания - и лявата и дясната  Laughing
За акането над леген съм го чувала от леля ми , от самото раждане така е правила и на 6мес е почнала да слага бебето на гърне за акането само обаче, за пишкането по - късно. И затова за Коледа ни подари леген Joy и вика на малката "ах как ще ме мразиш за този подарък, който ти направих" Joy
Майка ми не е била толкова строга , но каза , че до 2 години сме си казвали, че има ако или пиш, а племенникът ми е на 2г и половина и още е с памперс, гърнето го използва за игра, от няколко месеца ходи на ясла и учителките казват, че сяда на гърне, а вкъщи не искал...

Аз да се оплача , че не съм добре здравословно, а няма кой да гледа детето , за да отида на лекар и само се паникьосвам. От две седмици забелязвам пожълтяване на бялото на окото, първите дни си слагах едни капки за очи , които бяха жълти и мислех, че е от тях , но вече една седмица не слагам нищо и пак жълтеят. Вчера се измъкнах на бързо да си направя тест за Хепатит А, че от това най -много ме е страх - отрицателен е . Вечерта прочетох какви изследвания на кръвта трябва да си направя за чернодробни ензими и сега ме  е яд , че още вчера не ги пуснах, сега няма как вече...Искам да говоря първо с личната , но тя е на другия край на града, в  понеделник и вторник няма на кой да оставя детето, а в сряда влизам в болница за разбиване на камъни в бъбрека, там ще ми вливат пак 100 антибиотика и се притеснявам, че ако има някакво увреждане на черния дроб съвсем ще ме съсипят Cry За последните 6 месеца съм пила поне 6 пъти антибиотици, на всички пише, че е възможно да причинят жълтеница.....Отделно не искам да отлагам влизането в болница, защото страшно много ме боли бъбрека и пишкам кръв...

# 378
Уффф.. ужас! За съжаление не мога да помогна или да дам съвет, но ти пожелавам бързо оздравяване и без повече проблеми!!!

# 379
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
mikipoli, стискам палци всичко при теб да е наред  Praynig

Тедичка, тея таблетки вече двама души ми ги препоръчват, но още не съм ги взела.Иначе съм подготвена с гел Дентинокс, който има лидокаин и поне кумата ми е много доволна от него  Peace

# 380
Ох, mikipoli, много неприятно  Confused
Дано да е нещо безобидно и бързо да се оправиш  Praynig
Няма ли как да отидеш с бебето на преглед? Не е много удобно, но когато няма друг начин? Аз днес ще ходя с малката на зъболекар, дано да се държи добре, даже най-добре да си спи в количката.
Пробвай и ти така, може да стане.

# 381
Ооо, това е сериозно... за моя дядо идваха у дома да му вземат кръв за изследване, защото беше трудноподвижен. Защо не прозвъниш лабораториите и да питаш за такава услуга. Стискам палци да мине всичко бързо и да си здрава!

Това с пишкането и акането в лиген от толкова малки съм го чувала от лелята на майка ми и ми се стори абсурдно, но щом го правите и става супер Simple Smile. Аз я усещам кога ака, притихва и прави физиономии, но то е вече когато всеки момент започва и не мисля, че имам време да я разсъблека.

Биберонки ползване на Томитипи и една на Авент. И трите са силиконови и прави. Имам и каучукова, но не я хареса. В последно време обаче, не ги иска и аз не настоявам. Баткото от раждането не пожела и никога не е смукал залъгалйка или ръцете си. Лапаше си ръцете като бебе, както и всичко останало пъхаше в устата, но отмина с възрастта. Сега бебка и тя си лигави ръцете. Ще видим как ще се развият нещата Simple Smile

За домашните пюрета, бих правила само с продукти от градината на близки и роднини. Пюрето от картоф в бурканче например, няма нищо общо с просто сварен и намачкан картоф ... не знам какво има в него. С това се опитах да захраня баткото и като опитах ... ми то няма вкус на нищо. Ще захранвам понататък и каквото намеря домашно, ще правя аз, а другите ще взимам в бурканчета. Все си мисля, че картофи, моркови и тиква ще намеря.

Относно консултациите, аз съм доволна от нашата педиатърка. Тя лично преглежда, сестрата само пише. Познава много добре децата и помни какво се е случвало или какво сме говорили преди. Дава насоки за всичко и отговаря на въпроси. Това с кооперативите дето всеки път преглежда различен не го одобрявам. Аз бих ги сменила. По точно тази причина си смених ЛЛ за мен преди време.

# 382
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Микиполи, съчуствам ти, наистина. и на мен ми се налагаше да ходя до спешното и оттам да лежа заради едни гнойни абсцеси (които болят адски) , но аз се отказах заради бебчо , ще си търпя вкъщи  Cry

За захранването - и аз мисля да поизчакам поне 5-ти месец да мине.... chef

Бибероните  smile3504 - моя мъник ползва само ако мнооого му се спи и то за кратко и след това изплюва.Иначе да си смуче продължително сам не се случва.Биберона е на Лорели обикновен за 2лв,имам и един на Нук,но него хич не го иска.Пръста също е много вкусен  #Crazy

Приучването на гърне мисля да го правя като мине 10 месеца , не бих могла да дебна кога бебо ще се изпишка и да нося леген ,просто нямам толкова нерви , иначе евала на тези от вас ,които го правят! Peace . И при нас при всяка смяна на памперс е дооста пълен,а сменям често,и това въпреки,че не пие вода.
Тедичка,въпреки че сме най-малки в темата,Валери изпива 150 мл АМ още от 2-рия месец - голям лакомник е,но скоро няма да му увеличавам дозата.За целия ден не знам какво количество изпива,защото му давам и кърма.Яде 6-7 пъти.И както съм казвала,предния месец наддаде 1400гр!

Консултациите при нас са също само теглене,преглед гърло,ваксина.Но моя педиатър е най-обикновено джи пи и не очаквам нещо повече.Ходя при нея,защото ми е много близо,а нямам кола да ходя в друг квартал.Доволна съм и че по време на детските консултации идват само здрави деца,не допуска болни.

# 383
Само да кажа, че не държа бебето над леген, а на чешмата и то само за десетина секунди. Избягвам да я подканвам по моя инициатива и да я водя твърде често. Но ако я заведа и не се изпишка, я връщам обратно. Не я чакам и не настоявам. Понякога прави много големи паузи - по час и половина си стои суха.
Не се опитвам задължително да хвана всяко изпишкване. Когато хвана, добре. Когато не хвана, пелената отива за пране, а дрехите не се налага да се преобличат, защото са сухи. Слагам друга пелена.
Нямам срокове кога да се откаже от памперсите, все ми е едно, стига да не е след 3г, тогава ми се вижда късно.

С акането не се занимавам. Тя ака по веднъж на 3 дни и не усещам/не забелязвам кога го е свършила.
Не е кой знае колко голяма разправия, но ме забавлява как се получава. Изобщо не съм вярвала, че е възможно и всеки път като се размрънка и я заведа на чешмата и се изпишка, не вярвам на очите си  Laughing
Интересното е, че никога не се изпишква по пътя до там, а винаги изчаква.

Аз по начало имах намерение да ползвам пелени за многократна употреба, но ми се видяха ужасно и неоправдано скъпи. И реших, че сигурно и с обикновен тензух ще стане работата, както и стана.

# 384
  • Северо=Западналия край
Mikiipoli, пожелавам ти бързо оздравяване  Hug

Биби имаме на Авент и на Нук, смуче си ги, но като му омръзнат ги мята с пълна сила  Mr. Green

Ние вече няколко дни сме на диетичното мляко, но продължава да повръща. Не е колкото като беше след всяко хранене на обикновеното, но пак си  повръща 3-4 пъти на фонтан. Чудя се защо толкова късно се появи този проблем с повръщането, доколкото съм запозната  ГЕР се появява още от раждането /големия ми син беше така/. До сега не сме имали никакви проблеми, док обяснява че при нас ГЕР  се е появил по късно което се случвало  на някои бебета. Милото то, вечно си е мокър, къде повърне, къде ръцете лигави постоянно. Чудя се дали да не взема другото мляко което док препоръча - Фризовом или да карам с това на Хип. Вашите бебенце които повръщат какво мляко пият? Постоянно го преобличам, лигавник не може да търпи, все го дърпа, освен да взема от тези дето се връзват като престилка. С това повръщане ще взема да се замисля и аз за захранване след 4 тия месец, въпреки че док съветва да е след 5 тия. Баткото го захраних някога през 4 тия месец именно защото и той много повръщаше. Засега чета разни статии и се информирам. В темата тук за захранването момичетата са пуснали един линк който ми се вижда полезен, ако на някой му е интересно ето тук може да погледне - http://zacheto.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/10/15/zahranvane-po- … meso-riba.1192887

Иначе от няколко дни моят юнак е много гласовит, издава силни звуци, все едно вика и му прани кеф че си чува звуците. Повтаря често и несъзнателно разбира се "айде" и "мамммм"  Embarassed Много е благ като почнеш да му говориш все раздава усмивки.  Grinning

Последна редакция: пт, 08 яну 2016, 17:59 от ateto

# 385
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
ateto ,ние сме на Фризовом и съм доволна.Но дали от него намали повръщанията или заради нещата,които аз започнах да правя,не знам.Например преобличам го и му сменям памперса преди хранене,а не след,защото като му повдигна дупето нагоре и връща на фонтан.Аз изчаквам да е минал поне 1 час след хранене,за да го преобличам.Също тогава избягвам къпане,дундуркане наляво надясно.Лигавници от обикновените на нас не ни вършат работа,защото той като е в легнало положение през повечето време и като повърне си намокря най-вече шията,рамото и гърба,а не отпред на гърдите,затова му слагам една голяма пеленка около врата и като повърне тя попива и не се налага да го преобличам,а само махам пелената.

# 386
  • София
Микиполи, много неприятно. Дано да се оправиш бързо и да си добре. Пиши какво е станало. Ако можеш си обърни внимание, защото ако ти не си добре, това няма да помогне на бебето.
Аз да еи кажа с каката като се разболя за първи път и си пожелах аз да съм болна а не тя. Еми много глупаво желание - след време се разболях и аз и никак не й беше и на нея добре така. Та защо трябваше да си пожелавам това, а не да сме всички здрави.

Вие пишете, че бебетата ви си лапат ръцете. И аз имам едно бебе дето си ги лапа и една кака дето го гледа и започна и тя да си ги лапа и смуче  Laughing  ooooh!

Пробвах това с изпишкването, но реших да ползвам гърнето на каката. Нещо не ми се получи. Поседях около 2-3 минути. Не знам дали е било достатъчно. Може пък да не съм уцелила момента. Ще опитам пак, но се опасявам, че дори да се получи, няма да мога да се отзовавам на сигналите често, заради другото "бебе".

# 387
Mikipoli бързо оздравяване сигурна съм, че всичко ще е наред.
Аз да се оплача ММ развали климатика в спалнята и сега се наложи да дойдем при бабата и прабабата ooooh! Бебка нещо много се е изнервила чудя се дали не е от зъбчето което и расте. Днес след като я изкъпах ,направих й 210мл мляко остави само 5мл много съм доволна. baby_neutral Дано да сме все така.
Някои давали витамин C на ампули? newsm78

# 388
  • София
Аз му капвах в нослето много разреден с физиологичен разтвор витамин ц, ако усетя, че има сополки. Иначе веднъж му дадох с лъжичка малко и след минута повърна, явно му дразни стомахчето. Това обаче беше преди повече от месец.

Сега си спомних за зъбките, че нашата педиатърка (която по-рано писах, че я няма вече в екипа и сега е друга), ни беше казала за каката, когато е нервна и усетим, че растат зъбки, да масажираме венеца с пръст с малко панадол. Не да го пие, просто да се втрие. Незнам дали си въобразявам, но май помагаше. Simple Smile Иначе пробвахме и дентинокс, но сякаш нямаше толкова голям ефект. Тя ни беше казала, че лидукаина е мнооого малко в него, понеже е за бебета все пак и може би затова не действа много. А панадола действа и противовъзпалително.

# 389
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Да, и за Панадол ми казаха, но вече при избиването на самото зъбче, защото някои бебоци правят големи кризи.
Сега говорих и за някакви успокояващи чайчета за сън.Не тези с копър и анасон за коликите, а други.Някой да е ползвал нещо подобно?

Последна редакция: пт, 08 яну 2016, 20:30 от pantera666

Общи условия

Активация на акаунт