Под елхата таз година и за СЕПТЕМВРИйче подаръци ще има! тема №3

• 29 155
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
Благодаря, момичета, засега взех зелен памперс на бройка от аптеката да пробвам дали ще й го понесе дупето. Но тройката ми се струва по-малка от тройката на белия памперс , та взех и една четворка, въпреки че малката е към 6,300.
Жулиета, защо като се събуди нощем, не й дадеш веднага да хапне, така сигурно ще заспи веднага, вместо да я залъгваш до 5 часа  Tired аз това със залъгването с биби и вода, ако детето е гладно, никак не го разбирам  Naughty
Ваня, много рано е заспала. Аз следвам един съвет на Румката от преди доста време: от 18-19 до 22 ч гледам да не я оставям много д да спи, най-много 40 мин след банята
Lucile, моето е момче. Аз не го залъгвам до 5 и да го държа гладен. Той просто се буди, върти глава, хленчи, рита с крака, но храна не иска. Той е ако е гладен ще ревне до небето. Като чета явно и други бебчета са така.

# 421
Извинявам се, грешно съм разбрала. Да не би да са колики тогава newsm78

# 422
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Не са колики вече...Те направо ми се виждаха песен  Mr. Green

# 423
  • София
Момичета, моят мъник ми ръфа зърната, опъва сиииилно настрани, гледа реакцията ми (която обикновено е писък) и се хили. Днес цял ден така се забавлява с мен Sad

# 424
  • Пловдив
И мойта, като изрева от болка, и се хили...никаква милост към майка си  Cry

# 425
И моята се опитва, но аз не позволявам. При първото нещо, което направи, дето да не ми хареса, яденето приключва. Но преди това ѝ казвам, че не ми харесва да прави така. Рано е да очаквам да разбира, но все от някъде се започва.

# 426
Здравейте мами,

Отдавна не съм писала Embarassed
На кратко при нас е ок . Алекс го кърмя голям бузанко е 7, 600 е вече Simple Smile от каката обаче не мога да го опазя все го гушка и го мачка и му лепна един вирус покрай Коледа че леко се бях притеснила но отмина.като цяло е спокоен но сега от няколко дни е мнг крив но ще има и такива дни.
Гледах че сте коментирали памперсите аз ползвам молфикс и съм доволна.
Да ви попитам тези които кърмят бебчетата си дали имате нощно хранене че аз още го кърмя а другата седмица става 4 м.
Вече ще гледам да се включвам по -често , но да попитам има ли фб група че ще ми е по лесно там да се включвам Simple Smile
Лека вечер!

# 427
Здравейте мами,

На кратко при нас е ок . Алекс го кърмя голям бузанко е 7, 600 е вече Simple Smile от каката обаче не мога да го опазя все го гушка и го мачка и му лепна един вирус покрай Коледа че леко се бях притеснила но отмина.като цяло е спокоен но сега от няколко дни е мнг крив но ще има и такива дни.
Да ви попитам тези които кърмят бебчетата си дали имате нощно хранене че аз още го кърмя а другата седмица става 4 м.
Вече ще гледам да се включвам по -често , но да попитам има ли фб група че ще ми е по лесно там да се включвам Simple Smile
Лека вечер!

Ние на 18 правим 4 месеца, само на кърма сме и сладко-сладко си хапваме нощем и то много редовно. Simple Smile

# 428
  • Пловдив
Здравейте мами,

Лека вечер!

Още една мама с редовно нощно хранене Wink

# 429
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
И аз съм от "наказаните" с нощно хранене.Цели 10 дни го пропуснахме и откакто е нервозен пак си търси храната.  Mr. Green

# 430
Здравейте мами,

Лека вечер!
И ние се храним вечер около 02:00 и 05:00. Общо взето си се храним на 3 часа без значение дали е ден или нощ. В началото пропускаше едно нощно хранене, но от месец насам не пропуска. Опитах се да го залъжа с вода или биба ама иска да яде.

# 431
 Моята бебка си спеше по цяла нощ, а аз се цедях и давах едно хранене от шише на другия ден. Обаче в един момент тя отказа шишето. Колкото и да се опитах, не искаше и да чуе. И за да не хвърлям кърмата, започнах да я будя нощем. В началото не искаше да яде. С голям зор я разсънвах колкото да сукне по малко до поомекване, но определено не беше колкото едно хранене. Обаче с времето взе да яде все повече нощем и сега сама се буди и то по два пъти. Сама си намерих белята, ама какво да се прави. Все в някой момент ще трябва да започне да спи по цяла нощ, ама кога ли ще е...

# 432
Ох, спокойна съм вече Simple Smile че с първото ми дете на 40 ия ден го отказахме и голям рахат ни беше, нпо явно че момченцето ми иска да яде повечко. Те мъжете нали са си ящни  Laughing

# 433
Здравейте, мамчета!  Grinning

От кога искам да пиша и така стои поста ми...все се каня да питам как се справят момичетата, които работят...аз за сега успявам, но да видим до кога...
Моят беб си яде през нощта и изобщо няма намерение да спира. Понякога яде и през 3 часа, но по-често е през 2, така че няма пропускане на никакво хранене през денонощието. Най-дългата пауза от 4 часа за цялото денонощие е от 22 до 2 часа. За сега качва умерено, по 1 кг на месец от изписването - вече е 6,100 и 65 см. Памперс ползвам на Памперс 3ка зелен и съм доволна - не пропускат. Залепям го над пъпа, но до следващата смяна той се е подгънал и пъпа се вижда. Гимнастика правя всяка сутрин след смяната на памперса, а масаж през вечер след къпане. Още не се обръща и няма намерение да го прави.
Помня, че дискутирахте къпането във вана. Аз съм много доволна от моята анатомична на Кам със стойка  - сама дори мога да се справя с къпането, къпем го в банята, защото пълня с душа и после с маркуч се излива. Вкъщи е топло около 23-25 градуса, дори ми се струва, че малко трябва да намаля градусите.  newsm78
Спането ни се оказва най-големият проблем, точно както при вас - докато го кърмя заспива, дори не яде и се дразня, остава ли го рев...бебешка работа.
И аз като Алана се чудя кога ли ще се наспя, може би след 2-3 години.

За хапещите бебета - съвет от блога на Хедра - притискате силно главичката към гърдата, така че за малко да се запуши нослето и дишането, след няколко такива опита спират да хапят.

# 434
Днес и на мен хич не ми е ден... Преди седмица ни се счупи колата, там доста пари ще отидат за ремонт, днес ми се счупи и количката... без нея съм вързана вкъщи и изобщо не ми се мисли ако трябва да купуваме нова! Sad Отделно от няколко дни ми се запушва някое каналче на гърдата и постоянно ме боли, отпушва се и на другото цедене виждам как не излиза мляко от определено място и след час-2 започва пак да ме боли.... Малкия не иска много да спи, и трябва да избирам между това да ям нещо или да се цедя или да се изкъпя, поне преди навън спеше, но днес се наложи много набързо да се приберем и той естествено се събуди и мрънка ... За памперсите, аз купувам Молфикс, още от болницата такива ни даваха и съм доволна, не са скъпи, а не съм имала проблеми с тях.
За храненето, още след 1-вия месец спря да яде нощем... даже преди заспиваше в 7ч и спеше до другия ден до 5-6ч сутринта, но вече като по-голям яде последно в 22ч и спи до 8ч... Ако не трябваше вечер да ставам да се цедя по 1 час, нямаше да разбера че имаме бебе. Сега успях да седна малко на лаптопа да се успокоя, защото имаме люлка и за голям мой късмет той много я обича и си седи на нея, рядко заспива, и след 30 минути макс вече мрънка за нещо друго но 30 мин са си 30 мин.

Общи условия

Активация на акаунт