Под елхата таз година и за СЕПТЕМВРИйче подаръци ще има! тема №3

• 29 157
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
Може ли малко да се оплача, защото няма кой друг да ме разбере...
Напоследък успявам да поспя 3-4 часа на денонощие и то не свързани  Rolling Eyes
Бебето се буди по 2-3 пъти на нощ и като се наяде не заспива, а решава, че е време да си поиграем  Confused  
През деня спи само, ако я държа на ръце. В момента, в който реша да я оставя някъде, веднага се събужда. Сепва се от всеки звук - ако столът изскърца, докато ставам, веднага се е ококорила. Муха да бръмне и настъпва край на спането. Просто ме побърква.
Като я кърмя ме стиска здраво с юмручета за дрехата и продължава да стиска дори след като заспи. Съответно като тръгна да я оставям в леглото, се вкопчва здраво с двете ръце, да не вземе да ме изпусне...
Обаче истинският екшън настъпва като се прибере каката. Тогава бебка решава, че е много застрашена от конкуренцията и започва да мрънка с всички сили, за да не можем нищо да си кажем  Laughing Всеки опит да обърна някакво внимание на каката, е заглушен от рев и протести.
За щастие каката не ревнува, даже много се радва на бебето и ми помага страшно много. Успявала е да го приспи, оставяла съм я да го гледа, докато вляза да се изкъпя или докато готвя. Много е упорита и то дори да плаче, тя не се отказва - носи го на ръце, пее му песнички, чете му приказки от книжките (измисля си по картинките), разиграва му театър с плюшените играчки, а то я гледа като телевизионна шоу програма  Joy Следи я с поглед из цялата стая.
Обаче когато сме всички вкъщи (събота и неделя) е най-тежко, защото никой не може да пази на бебето толкова тишина, от колкото то има нужда, че да поспи. И на пръсти да стъпваме, пак се случва някой с нещо да изшумоли, а то не може да спи само в отделна стая, че да не му вдигаме шум на главата, понеже веднага усеща, че е само и писва. Трябва на ръце да е. Опитваме се да си говорим шепнешком, но и това не помага, понеже само да прошепна някоя реплика, докато го държа и то се събужда. Трябва да мълча, което е лесно, когато съм сама вкъщи през деня, но в събота и неделя няма как.
А като не се е наспало, е кисело и реве  Confused

Има ли други такива принцеси върху грахово зърно?

Последна редакция: сб, 09 яну 2016, 16:36 от allana

# 406
Може ли малко да се оплача, защото няма кой друг да ме разбере...
Напоследък успявам да поспя 3-4 часа на денонощие и то не свързани  Rolling Eyes
Бебето се буди по 2-3 пъти на нощ и като се наяде не заспива, а решава, че е време да си поиграем  Confused 
През деня спи само, ако я държа на ръце. В момента, в който реша да я оставя някъде, веднага се събужда. Сепва се от всеки звук - ако столът изскърца, докато ставам, веднага се е ококорила. Муха да бръмне и настъпва край на спането. Просто ме побърква.
Като я кърмя ме стиска здраво с юмручета за дрехата и продължава да стиска дори след като заспи. Съответно като тръгна да я оставям в леглото, се вкопчва здраво с двете ръце, да не вземе да ме изпусне...
Обаче истинският екшън настъпва като се прибере каката. Тогава бебка решава, че е много застрашена от конкуренцията и започва да мрънка с всички сили, за да не можем нищо да си кажем  Laughing Всеки опит да обърна някакво внимание на каката, е заглушен от рев и протести.
За щастие каката не ревнува, даже много се радва на бебето и ми помага страшно много. Успявала е да го приспи, оставяла съм я да го гледа, докато вляза да се изкъпя или докато готвя. Много е упорита и то дори да плаче, тя не се отказва - носи го на ръце, пее му песнички, чете му приказки от книжките (измисля си по картинките), разиграва му театър с плюшените играчки, а то я гледа като телевизионна шоу програма  Joy Следи я с поглед из цялата стая.
Обаче когато сме всички вкъщи (събота и неделя) е най-тежко, защото никой не може да пази на бебето толкова тишина, отколкото то има нужда, че да поспи. И на пръсти да стъпваме, пак се случва някой с нещо да изшумули, а то не може да спи само в отделна стая, че да не му вдигаме шум на главата, понеже веднага усеща, че е само и писва. Трябва на ръце да е. Опитваме се да си говорим шепнешком, но и това не помага, понеже само да прошепна някоя реплика, докато го държа и то се събужда. Трябва да мълча, което е лесно, когато съм сама вкъщи през деня, но в събота и неделя няма как.
А като не се е наспало, е кисело и реве  Confused

Има ли други такива принцеси върху грахово зърно?

И ние от няколко дена сме така! Едно към едно, но нямаме кака, която да чете приказки и да пее  Simple SmileЯвно преминавт през някакъв такъв бурен период! Не се притеснявай...не е само при вас Outta Joint

# 407
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
При нас е абсолютно същата ситуация.Не може да го остави човек в кошарата, точно след 5 минути е буден, а иначе в ръцете спи дълбоко.Вие защо си мислите, че търся чай за успокояване.Вечер се буди да яде и поне не търси да играе, ама голямо мрънкане пада като го сложа пак в кошарата и му падне биберона.И сме така от 14 декември...  ooooh!

Katya, кои са тези безцветни, които взимаш? Пантера, а този гел като е напишкан, става ли зелен или син? Аз се чудех дали да не изпробвам различни видове на бройка от аптека, но не знам дали е хигиенично

Гелът не си променя цвета по никакъв начин.Дори не бях сигурна, че има нещо подобно, а четох описанието на пакета като попита  Peace Аз като реша да пробвам различни видове памперси вземам малки пакети, но няма лошо и на единични бройки от аптеката.

Последна редакция: сб, 09 яну 2016, 18:12 от pantera666

# 408
Е, това с нощното будене и при нас е така от 2-3 седмици. Преди това си спеше спокойно през нощта по 5-6-7 часа, а сега на 3-4 часа се буди. Пробвах с биберон и вода, защото знам, че може да издържи без ядене цялата нощ, но не става. Мрънка. На ръце не заспива, пък и нямам желание да я дундуркам на ръце посред нощ, и давам да суче .. и тя заспива. Но пък така започна отново да се храни нощем, което беше спряла за дълъг период .... не знам какво е това явление Sad
През деня също като при вас, спи по малко, дремва по скоро, по 20 мин. Единствения начин да поспи по-дълго е да я оставя да суче 30-40 мин, да заспи дълбоко и да стискам палци да поспи и ако се пробуди пак да и дам да засуче, иначе реве и се разбужда.
Гимнастика и масаж правя сутрин. Вечер след къпане, след като я извадим от ваната, настава такъв рев, че е само за масаж.

# 409
  • София
Allana, това е наистина страшно уморително. Sad При мен каката беше така, почти не спеше денем, защото се будеше от най-малкия шум или още като я оставя, а нощем спеше само между третия и шестия месец. На всичкото отгоре не се заиграваше сама за повече от минута. Слава богу малкия сега е коренно различен - спи си и на шум (то няма как като тя постоянно му крещи на главата), играе си сам (чак съм учудена как си играе, заспива, буди се и продължава да си играе със същите играчки - не му ли омръзват   Thinking). Направо не си представям ако беше като твоята принцеса. Аз и сега се чувствам уморена, въпреки че е толкова спокоен. Опитвала ли си да й пускаш телевизор или радио да говори като я приспиваш или пък да работи аспиратор например? Ако е като моята принцеса - това ще отмине - тя сега спи като пън, даже бебето не я буди. Обаче трудничко заспива от инат - понякога се приспиваме по над 2 часа. Дано скоро да се промени това при вас и да си почиваш повече.  Hug

За памперсите - аз не знам дали гелът е цветен, май е прозрачен. По-скоро отгоре е оцветена частта в допир с кожата в зелено. Иначе безцветни са на Либеро, Пуфис, вероятно и доста други. Аз затова ползвам Пуфис, въпреки че често ми пропускат. Но с тях не са ми се подсичали и не са се появявали обриви до сега.

# 410
  • София
А ако знаете одеве какво ми се случи. Малката се беше ядосала нещо и мрънкаше. Бебето в мен и я гледа. А той винаги много й се радва. И като се беше ядосала го приближих до нея и й казвам - "Виж, бебенцето ти се усмихва", а той наистина й раздава едни широки усмивки. Тя го погледна първо още раздразнена, но после го погали, гушна го и му каза - "Ооо ... обичам те". Направо ми потекоха сълзи от щастие. Simple Smile Дано винаги да си се обичат. Simple Smile

# 411
И при нас е така. Преди спеше по 6 часа, като имахме и три дни с по 8-часово спане. Ей как се зарадвах. Сега заспива към 23 и нещо и от 3 и нещо почва да върти глава наляво надясно, да се изтласква до края на леглото с крака и да мрънка. Ставам, давам му бибата и го люлея. Той заспива и така се залъгваме няколко пъти до към 5 и нещо, когато вече нищо не върши работа и му давам да яде. Хапва малко и заспива, след около два часа е пак готов да църка. Защо така с тези деца, какво им стана? Аз си мислех, че преди зъбките ще имаме поне малко почивка - и ние сме хора все пак!!!!!
Иначе за памперса да споделя и аз. Ние сме на тройка зелен Памперс, но напоследък май му е по-тесен и два пъти вече намокрихме дрехите. Мисля да потърся да си купя 3+ (те са от 5 до 10 кг). Лошото е, че май само в интернет ги има и май ще пробвам да си взема от EbaY. Какво ще кажете по този въпрос?

# 412
Ние сме с Пуфис 3ка в момента. За сега са добре. Тя е 6,6кг. Цапа се понякога, но като шава все повече май няма как.
Тези нямат зелен гел.
Побпринцип ползваме Памперс и те също нямат зелен гел. Прозрачен е.

# 413
  • Пловдив
А ако знаете одеве какво ми се случи. Малката се беше ядосала нещо и мрънкаше. Бебето в мен и я гледа. А той винаги много й се радва. И като се беше ядосала го приближих до нея и й казвам - "Виж, бебенцето ти се усмихва", а той наистина й раздава едни широки усмивки. Тя го погледна първо още раздразнена, но после го погали, гушна го и му каза - "Ооо ... обичам те". Направо ми потекоха сълзи от щастие. Simple Smile Дано винаги да си се обичат. Simple Smile

Сладури. Да са ти живи и здрави  Hug  Flutter  Heart Eyes

Ние от известно време сме с Молфикс - преди ползвахме Памперс основно, слагала съм и Пуфис, от Лидъл купувах Toujours ... Всички до един пропускаха отстрани и тя беше вечно мокра. А с Молфикс дори и да се намокри, то е съвсем леко. Не като при другите да е цяла локва. Доволна съм. Няма и обриви. Но като че ли й идват малки 3-ката - от 4 до 9 кг са, а тя е 8 кг. Чувала съм, че за да й прилягат най-добре, трябва да е в средата на килограмите, а в случая е в горната граница. Като свършим пакета, минаваме на следващия размер. Много бързо става този растеж  ooooh!
Днес наша кокона яде само 4 пъти, като имате предвид, че се храним по 6-7 пъти по принцип. Не забелязах симптоми на глад и реших да й спестя някой и друг час, че и без това кг не са й малко за възрастта  Blush И сега, вместо да е гладна, тя спи от 20ч сладко-сладко ...  newsm78 А и през целия ден беше една спокойна, усмихната, заиграваше се сама ... Някой ми е сменил детето, аз ви казвам  Joy

# 414
За витамин Ц забравих да спомена, че фармацевт е казвал на едни приятели, чието дете често боледува и често са купували, че за бебета не е добре да се дава продължително време, понеже ампулите имали и нещо вътре, което натоварвало ... не си спомням черният дроб ли беше или бъбреците. Аз все забравям да питам като ходим на консултации.

бъбреците. То и при възрастните хора е така. Макар, че мнението ми за вит.Ц е малко противоречиво - колкото и да е полезен, има  и вредна страна, та не знам вече.

Момичета, не се стърпях и ето ме, станах рано-рано да се похваля: Моето шишче вчера се завъртя от тумбаче на гръбче за първи път, и то няколко пъти. И в чест на неговото завъртане аз пък го сложих в количката не легна, но с вдигнат гръб на количката на около 45 градуса, за да може да вижда навън. Ей, за тези около час и половина, докато бяхме в кауфланда и билла-та, си представям колко е било изумено от гледката, че гък не каза Wink

за нощните купони - и при нас ги има от известно време. Много го кефи в 5 да направим една ранна закуска, придружена от сутрешно час и половина ток-шоу "На лафче" с Мама. 

За реването - тъй като нашата кошарка е още девствена, тоест с найлона на дюшека, тъй като с него сме долу в хола, а тя е горе в спалнята, имам сходни наблюдения над оставянето в кошарка: Когато го оставя на дивана и не ме вижда, рев  та рев. Затова го слагам в шезлонга, а самият шезлонг е в средата на стаята - за да може да ме държи под око. И тогава се заиграва с висящите играчки и е доволен. Еднаквите играчки не му омръзват, доколкото знам те бързо забравят.

Последна редакция: нд, 10 яну 2016, 07:12 от rumka833

# 415
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
При нас заради коликите,както знаете нощите бяха ужасни.Ядеше през 2 часа,въртеше се и ние го взимахме да спи в нас на ръце.Чувствах се като зомби,не можех да се наспя.Но от скоро малкия започна да спи по-спокойно и то вече в кошарката си.И най-хубавото е,че изпусна едното нощно хранене - ако яде в 20ч например,после вместо в 23 ч. яде чак към 2ч. .Естествено след това друга пауза не прави,а си продължава през 3 часа,но това не ми пречи,защото след хранене си заспива.Явно коликите взеха да отминават и детето ми стана съвсем различно и послушно.Дори го няма онзи истеричен рев преди да заспи,не че не реве,но по-малко вече.
Allana , моят младеж  също много се стряска от всеки шум,но това съм забелязала става,когато съм го приспала на тишина.Но аз не исках да го уча да спи само на тихо и именно затова не спирам телевизора , например , говоря си с ММ и през товя време люлея бебо в кошарата му(не заспива на ръце) и той  се унася и като не е тихо в стаята,вече като заспи ние си се движим без да стъпвамр на пръсти.Е,ако изпуснем нещо и се чуе много силно,се събужда,но внимаваме да не става.После дори пускаме видеофона,отваряме вратата,затваряме я.Той си спи и ние го гледаме от другата стая вече.А вечер в кухнята като започна да готвя го слагаме в шезлонга,пускам аспиратора,вадя чинии,пускам вода,телевизора шуми и той от всички тези шумове сам се унася дори! За което много се радвам.И пак да кажа - ако го приспивам на пълна тишина и той се събужда от най-малкото,само да стъпя два три пъти и е буден.Затова мисля,че ако пробваш и ти на шум ще стане номера Peace
За памперсите - ние минахме на 4ка от белия памперс,защото 3ката много взе да пропуска.С ММ се бъзикаме,че вече по-нагоре няма как да минем скоро,защото 4ката е чак до 14кг ! Хахах
П.с. къде се загубиха Sisi и eldass ?

Последна редакция: нд, 10 яну 2016, 10:23 от sss_sss

# 416
Мили мами ако знаете какво ми се случи снощи ooooh! Значи малката я изкъпах към 17:30 после яде в 18:00 и я приспах.Към 22 ч я нахраних пак и продължи да спи.Аз и ММ си легнахме към 12ч и в 1:30 малката се събуди наспана и ококорена .Нахраних я(хапна към 190мл)ама не заспа. ooooh! До 5ч стояхме будни,заспа и в 9 се събуди #Crazy

# 417
  • София
Кирил е с 4-ка на Тожур от около месец някъде. Те са от 7 до 18 кг. май, той е 8 вече. 4-ката на зеления Памперс му е малка, да не говорим за 3-ката. От Премиум памперс-а също са му малки, те поначало са по-малки от зелените. Или аз нещо не ги слагам като хората тия памперси, или не знам. Като гледам, че спокойно деца около 6 кг.-6 кг. и нещо сте с 3-ка..  Thinking

Пробвала съм и Молфикс май, те са доста по-широки от Памперс и с тях също се справям, но задължително 4-ка.

Вие къде залепяте памперса - под корема ли?

# 418
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Ние досега бяхме с Пуфис 3, но взеха да пропускат и ги смених със зеления Памперс пак 3.От него засега нямам проблеми.Иначе сме около 7 кг, във вторник ще разбера точно.
Слагам ги под корема или поне под пъпа.Не знам дали е правилно.

# 419
Благодаря, момичета, засега взех зелен памперс на бройка от аптеката да пробвам дали ще й го понесе дупето. Но тройката ми се струва по-малка от тройката на белия памперс , та взех и една четворка, въпреки че малката е към 6,300.
Жулиета, защо като се събуди нощем, не й дадеш веднага да хапне, така сигурно ще заспи веднага, вместо да я залъгваш до 5 часа  Tired аз това със залъгването с биби и вода, ако детето е гладно, никак не го разбирам  Naughty
Ваня, много рано е заспала. Аз следвам един съвет на Румката от преди доста време: от 18-19 до 22 ч гледам да не я оставям много д да спи, най-много 40 мин след банята

Общи условия

Активация на акаунт