Под елхата таз година и за СЕПТЕМВРИйче подаръци ще има! тема №3

• 29 173
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Аз само съм чувала за тези чайове , но не съм ползвала newsm78 От билкова аптека можеш да си вземеш

# 391
Благодаря ви , момичета Hug В понеделник ще отида задължително на лекар, вече измислих как, болницата е близо до дома на майка ми и ще оставя детето на една съседка, която познавам добре. Силно се надявам това пожълтяване на очите да е просто реакция от многото антибиотици и нещо като физиологичната жълтеница при бебетата и организма да се справи сам, но ще видим. За момента пия много вода и ям плодове за детоксикация на организма.

Нашата лекарка също гледа само да ни претупа набързо , изобщо нищо не ми обяснява, ако не я попитам, за гимнастика нищо не ми е казвала, последният път я питах какви упражнения да правя, защото засега само й мятам краката и тя ми вика "продължавай да й мяташ краката" и ми се хили Tired Да ви кажа от сестрата съм по - доволна , отколкото от лекарката, последният път като я взе и я изправи да стъпи на петичките си , явно така трябва да се прави и аз го правя вече. Ако може да споделите какви упражнения са ви казали на вас?

За зъбите силно се надявам да не болят много, че ако са като коликите ще е ужасно, за колики нищо не помогна, за зъби пак има разни гелчета и лекарства, ама дали помагат....панадол четох, че се дава в краен случай, вече като е много зле положението и детето не може да заспи от болка. Чувала съм, че първите 4 зъба не болят толкова, а после кучешките като тръгнат.

ateto много странно този рефлукс , който се появява чак сега? Ние също сме на Хип, но аз съм споделяла и преди , че още от началото си повръща, първите два месеца имаше и всеки ден по един фонтан. Ако искаш пробвай наистина друго мляко, дано помогне. Имало и някакви лекарства за повръщане, не знам дали са удачни в случая. Разгледах линка който си дала за захранването, има няколко неща , които ми се сториха странни, първо картофа го дават чак към 7-8месец, а на много бебета това им е първият зеленчук. После при плодовете някакви ягоди се споменаха, а всички знаем , че ягоди не се дават на деца под 3 години Naughty

Витамин Ц ни бяха изписали 7 ампули по едно време, по половин ампулка в лъжичка давах преди ядене, не съм забелязала да й дразни корема, ама тя още пръцка мноооооого

# 392
Ето малко упражнения:
http://babysling - bg.com/2012/02/08/гимнастика-за-бебета-от-1-до-6-месеца/#.VpA9VVf9XhQ
Махнете интервалите около тирето, за да се получи линка. Не мога да го копирам както е, защото системата го филтрира като спам  Rolling Eyes

Иначе аз имам тази книжка и правя от време на време показаните вътре масажи и упражнения, но признавам си, че в последния месец много ме мързи и рядко сме стигали до там, даже май хич не сме. Трябва пак да започнем.

# 393
  • София
В дневникът на мама също е описано съвсем накратко по тримесечия какви упражнения се правят. На мен предната педиатърка ми беше показала дори как да ги правя. Тази сега изобщо не е споменавала за тези неща, а според мен са важни. Баба ми даже е правила масаж и гимнастика и като сме говорили и знае някои неща по темата.
А вие кога правите масаж и гимнастика? Аз вечер след баня минавам цялата програма като е голичък - така според мен се и калява, въпрвки че в стаята е топличко, но все пак седи така поне половин час докато направим всичко. Иначе отделни упражнения си правя и в процеса на игра през деня.
Казват, че помага на детето да прави някои неща по-рано, като например за прохождането, обаче според мен си е строго индивидуално. С дъщеря ми бях страшно стриктна, а тя се пусна да ходи самичка чак на година и два месеца. Верно направо си тичаше стабилно вече тогава, но все пак си беше късничко. Упражненията са май по-скоро за да е здравичко бебето Simple Smile Иначе с нея приключих с тези неща и много рано всъщност - на около 7 месеца вече ми беше невъзможно да я държа на едно място, за да й ги правя. Станат ли подвижни и една смяна на памперс е истински екшън, пък какво остава да ти стоят кротко да им правиш масажи Laughing

# 394
  • София
За витамин Ц забравих да спомена, че фармацевт е казвал на едни приятели, чието дете често боледува и често са купували, че за бебета не е добре да се дава продължително време, понеже ампулите имали и нещо вътре, което натоварвало ... не си спомням черният дроб ли беше или бъбреците. Аз все забравям да питам като ходим на консултации.

# 395
В дневникът на мама също е описано съвсем накратко по тримесечия какви упражнения се правят. На мен предната педиатърка ми беше показала дори как да ги правя. Тази сега изобщо не е споменавала за тези неща, а според мен са важни. Баба ми даже е правила масаж и гимнастика и като сме говорили и знае някои неща по темата.
А вие кога правите масаж и гимнастика? Аз вечер след баня минавам цялата програма като е голичък - така според мен се и калява, въпрвки че в стаята е топличко, но все пак седи така поне половин час докато направим всичко. Иначе отделни упражнения си правя и в процеса на игра през деня.
Казват, че помага на детето да прави някои неща по-рано, като например за прохождането, обаче според мен си е строго индивидуално. С дъщеря ми бях страшно стриктна, а тя се пусна да ходи самичка чак на година и два месеца. Верно направо си тичаше стабилно вече тогава, но все пак си беше късничко. Упражненията са май по-скоро за да е здравичко бебето Simple Smile Иначе с нея приключих с тези неща и много рано всъщност - на около 7 месеца вече ми беше невъзможно да я държа на едно място, за да й ги правя. Станат ли подвижни и една смяна на памперс е истински екшън, пък какво остава да ти стоят кротко да им правиш масажи Laughing
Ох, и аз рядко ги правя тези масажи и се сещам много късно - преди баня. В една книга пишеше да не се правят вечер, че това активизира бебето и после може да ти будува. Ти забелязала ли си такава връзка?

# 396
  • София
Ами ние го къпем около 7-8 вечерта и след масажа и гимнастиката яде и си играе. Понякога заспива, но по-често си играе толкова дълго, че към 11 се налага пак да го храня. А и май вечер не ми стига кърмата и може и за това да не заспива. Но е възможно и заради гимнастиката да е.

# 397
Казват, че помага на детето да прави някои неща по-рано, като например за прохождането, обаче според мен си е строго индивидуално.
Напълно индивидуално е и донякъде е генетично.
Ранното прохождане е нарочено за признак на по-висок интелект, но според мен това изобщо не е така. Двигателното развитие наистина е свързано с умственото, но специално за прохождането много други фактори играят решаваща роля - килограмите, ръстта, пропорциите на тялото (центъра на тежестта), развитието на ставите и т.н. И не на последно място има психологически фактори. Много деца физически могат да ходят, но не се осмеляват да се пуснат, защото се страхуват да не паднат. Особено ако веднъж вече са падали и са се удряли, подхождат много по-предпазливо. Т.е. тук вече е и до характер.
А гимнастиката си е полезна за общо развитие на мускулатурата и укрепване на ставите, за да се подготвят да понесат тежестта на тялото. Не че и без нея няма да стане, но физичската активност е чудесно и много полезно нещо.

# 398
Момичета, как са вашите бебочета с нощното спане. Ние от 2-3 нощи нещо сме неспокойни. Бебка се събужда много често, върти се, вечер все по-късно заспива. Не е гладна, защото й давам гърда, но тя по-скоро я използва за успокоение. Пак ли преминаваме през някакви периоди newsm78

# 399
Микиполи, стискам мноооого силно палци всичко да е наред и бързо да се оправиш!!! bouquet
Аз вече бях писала, че съм доволна от моята педиатърка по принцип, доста е внимателна; за гимнастиката- миналия месец ми показа как да я уча да се обръща и да стои на стъпала, не на пръсти.
Биба най си обича една на Мам, тия на Нук много лесно ги плюе и й изпадат от устата  baby_neutral
Ние нощем правехме около месец и нещо пауза от 5 до 8 часа, но от една седмица почна да се буди на 2,5 -3 -3,5 часа нощем  #Crazy
Не знам дали й е период или е защото почна да спи по малко през деня(преди почти не спеше през деня) newsm78

# 400
Мами, които ползвате зеления памперс, кажете ми, моля, дали вътре има зелен или син гел( защото малката се обрива от него, а ми писна да купувам памперси и после да ги подарявам, защото не й понасят) Crossing Arms

# 401
  • София
Казват, че помага на детето да прави някои неща по-рано, като например за прохождането, обаче според мен си е строго индивидуално.
Напълно индивидуално е и донякъде е генетично.
Ранното прохождане е нарочено за признак на по-висок интелект, но според мен това изобщо не е така. Двигателното развитие наистина е свързано с умственото, но специално за прохождането много други фактори играят решаваща роля - килограмите, ръстта, пропорциите на тялото (центъра на тежестта), развитието на ставите и т.н. И не на последно място има психологически фактори. Много деца физически могат да ходят, но не се осмеляват да се пуснат, защото се страхуват да не паднат. Особено ако веднъж вече са падали и са се удряли, подхождат много по-предпазливо. Т.е. тук вече е и до характер.
А гимнастиката си е полезна за общо развитие на мускулатурата и укрепване на ставите, за да се подготвят да понесат тежестта на тялото. Не че и без нея няма да стане, но физичската активност е чудесно и много полезно нещо.
Напълно съм съгласна с написаното Simple Smile

# 402
  • София
Мами, които ползвате зеления памперс, кажете ми, моля, дали вътре има зелен или син гел( защото малката се обрива от него, а ми писна да купувам памперси и после да ги подарявам, защото не й понасят) Crossing Arms

Май зеления памперси имаше алое вера, но не съм сигурна. На мен малката ми се изриваше от всички, които имат едно зеленичко към кожата - зеления памперс и молфикс имат такова. Затова гледам да взимам неоцветени и за нея, и за малкия сега.

# 403
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
От вчера сме със зелен памперс 3-ка и пише, че е с микрогранули.
Да не стряскам мамите с неспокойни вечер бебета, но ние от почти месец сме така и няма изгледи за промяна, та не мисля че е от скок на растежа.

# 404
Katya, кои са тези безцветни, които взимаш? Пантера, а този гел като е напишкан, става ли зелен или син? Аз се чудех дали да не изпробвам различни видове на бройка от аптека, но не знам дали е хигиенично

Общи условия

Активация на акаунт