Под елхата таз година и за СЕПТЕМВРИйче подаръци ще има! тема №3

• 29 125
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
А добре, защото като чета как почти всички са 65-8 см и се чудя какво става Simple Smile Мен кг изобщо не ме притеснява че не са много, яде си, наддава, може да не е по 1 кг и нещо като повечето бебета, но наистина е спокоен, само на кърма е, аз от шише му давам, и понякога даже остава 5 грама и не ги иска, стиска си устичката. Щом и вие се въртите около нашите показатели вече съм спокойна Simple Smile Благодаря!

# 526
е, а ние от вчера мляскаме, когато сме на масата с големите. Като обаче не видя резултат от упоритото си мляскане, премина на рев, и си заслужи да смуче грозде и круша. Ей такова яростно смукане не бях виждала! успя да откъсне в беззъбата си човчица и от крушата, и от гроздето, и като извадих парчетата беше ... бесен. Разказвам днес на баща му, а той не ми вярва. Но като почна да се храни и онова ми ти бебе като почна да мляска насреща му падна голям смях  Laughing Laughing Laughing

# 527
  • Пловдив
Като ви чета, имам чувство че при нас нещо не е наред, въпреки че вътрешно си знам че си е добре. Нашето момче не мисля че е повече от 6кг, но и на дължина не повече от 62см. На 18.1 ще стане на 4 месеца. Яде по 5 пъти на ден, по 160мл. и не плаче за повече. Вечер спи без да се събужда, сутрин е усмихнат... На 19 сме на консултация, дано всичко да е ок. Не ме притесняват кг, а дължината, и аз и мъжа ми сме високи....

И нашата беба е 62 см, а на 27.01. прави 5 мес. Струва ми се нисичка, изхождайки, че и ние сме високи като вас. Но май кг и см като бебе нямат връзка със стойностите като голям  newsm78 ... така съм чувала ...

# 528
Нашата бебка е 6600 и 62см, демек ниска и дебела Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Само на кърма е и колкото, толкова.
Мъжът ми е висок,аз не, та ще видим Simple Smile

# 529
  • София
Здравейте, да ви се оплача.
От 1-2 седмици на бека й се появиха много газове и запек. Преди акаше по 3-4 пъти на ден, за тези 2 седмици почна веднъж на 2 дена, после 3 дни не се изака и й помогнах с термометъра. Акото беше зелено и гъсто като крем с кисала миризма, попринцим ни е редичко с бели частици. Газовете също така досто я тормозят и вечер почна да се буди от тях на 1-2 часа. Коремчето и става твърдо като не е акала цял ден и като се изака умеква.
Педиатърката  смята, че не й стига кърмата и усвоявала всичко и затова нямало какво да изака и да съм почвала да я захранвам. Според мен си се е запекла. Даже като пръцне мирише на ако. Според вас как да разбера дали не и стига кърмата или има запек?
И нашият започна да ака през ден и е по-гъсто, ама не вярвам да не му стига кърмата, наддал е 1 кг. последния месец. Иначе и той стана неспокоен нощем . Мисля да захранвам другия месец.
Аз правих домашни пюрета от ябълка, стерилизирах 30 мин.

# 530
Аз не издържах, понеже не сме ходили на консултация от два месеца и взех една бебешка везна под наем. Хем да видя колко изяжда моята хубавица, хем и да се ориентирам колко е качила напоследък. Понякога яде 5 пъти, друг път 10 пъти, един господ знае по колко.
Какво беше изумлението ми, като премерих, че на денонощие ѝ се събират 500-600 мл  Shocked В два поредни дни е така, разликата е само 20 мл.
Дали е инцидентно или по принцип си яде така малко?
От друга страна е 6700/6800, 65 см. Още няма 4 месеца. Явно добре качва и не просто не изглежда гладна, а се дърпа ожесточено, ако я карам да яде още. А аз я карам когато имам напрежение в гърдите и са прекалено твърди и ми е неудобно. От егоистична гледна точка демек. Обаче тя не ще да яде повече, отколкото си е наумила. А то не е никак много...
Гледам я за хлътнала фонтанела, в случай, че се обезводнява с толкова малко мляко на ден, ама не е хлътнала, добре си е. И вода не иска да пие. Кавото успея да я подмамя, го плюе.

Не мисля да я захранвам в близките два месеца, но не от здравословни съображения, а от съвсем мързеливи  Embarassed Ще следя с интерес какво споделяте и как приготвяте пюретата, за да черпя вдъхновение.

Искам да питам в какво държите бебетата? Нашето шезлонгче съвсем отесня и трябва да измисля нещо друго, но не знам какво да е. За столче за хранене май е рано още  newsm78 От колко месеца могат да сядат в такива?

# 531
Нашата бебка е 6600 и 62см, демек ниска и дебела Simple SmileSimple SmileSimple Smile

И нашия е толкова.  Laughing

В шезлонг го държа.

# 532
  • София
Нашия не обича много шезлонга. Повече откарва на гимнастиката. Иначе моето столче за хранене има бяколко позиции на гръбчето, едната е доста полегнала. Мисля скоро да го пробвам.

# 533
Нашия не обича много шезлонга. Повече откарва на гимнастиката. Иначе моето столче за хранене има бяколко позиции на гръбчето, едната е доста полегнала. Мисля скоро да го пробвам.
Аз не знам какво ще правя без шезлонга. Голямо спасение ми беше - даже и поспива там. Обаче гледам, че вече доста увисва като сложа малкия там, а сме едва 6 килца и нещо....
На вас падат ли ви косите? При мен е страшен ужас. Все е падала ама това е прекалено. Sad

# 534
  • София
Здравейте момичета. Simple Smile
Днес моята малка кака има рожден ден. Става на 2.  Grinning

На мен косата ми капе ужасно много - като се реша, направо цели кичури имам чувството, че падат. Това е заради кърменето. И миналия път бях така. Сега два пъти се подстригвах, че беше и много дълга моята коса и съвсем я скубех. Но и след подстригванията пак си капе, само космите са по-къси  Laughing

Румка, твоят мъник е направо готов за захранване. И моята кака та правеше и затова рано я захраних - на 4м и 1 седмица. Малкия засега само ни гледа с интерес и ни се хили като дъвчем. А и също едни лиги му текват. Но ще изчакам още малко с него.

Алана, според мен детенцето си яде колкото има нужда. И моята кака според тегленията изяждаше по-малки дози, но си наддаваше. Щом си расте, значи много добре усвоява кърмата и всичко е наред Hug

# 535
Здравейте и от мен. Мойта коса също пада много. Имам чувството, че ако съм с по-рядка вече нямаше да е останало нищо.
Бебка от два денаа има обривче по целите бузки и към брадичката и вратлето. Много ситни пъпчици. Аз го отдавах на това, че се лигави много, че се гушка и се изпотява, но тази сутрин има една червена пъпчица на едното клепаче на окото. Дали да я водя за консултация с лекар newsm78 Малко съм притеснена.

# 536
Здравейте.Моята коса също много капе (аз не кърмя) направо не знам какво да правя вече все я връзвам ooooh!

# 537
Здравейте.Моята коса също много капе (аз не кърмя) направо не знам какво да правя вече все я връзвам ooooh!

и аз така

# 538
И моята коса много пада от около 2 седмици. В Бейбицентър има статия за това и пише, че е от хормоните. Нормално е и ще отмине.

Бебка я държа в шезлонга или на гимнастиката. Шезлонгът май и умаляеа вече. Днес я сложих в коша за кола на един стол, за да е до мен на масата.
Вие как ги държите до вас когато се храните? Гледам коментари, че мляскат като ви гледат да ядете.

# 539
  • София
Нормално е да пада косата след раждане, ще отмине и ще си стаме пак същата. Аз се храня с бебето в едната ръка най често, освен ако нямам късмет да заспи. Затова си мисля час по скоро да го позиционирам в столче.

Общи условия

Активация на акаунт