Под елхата таз година и за СЕПТЕМВРИйче подаръци ще има! тема №3

• 29 154
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
Racel, преди 2 месеца като водих малкия на ортопед (при някакъв в поликлиниката), прегледа го набързо и каза, че има дисплазия на ставите. Изписа ни и на нас такива гащи, с неговото име и печат ни прати в специализиран магазин. Усъмних се и в следващите 2 дни го водих в ортопедията в Горна баня и при д-р Драганов, и двамата категорично отрекоха диагнозата.
После говорих с педиатърката ни и тя каза, че този взима % от продажбата на тези гащи. #Cussing out
Та, съветвам те да потърсите още едно мнение. От София ли сте?

Не. От Пловдив. Ами ортопедът ни е познат, затова съм склонна да му вярвам ...

# 511
Jen4eto, супер, късмет! А видях, че сутрин пише за тази диета само плод, ти само плод ли ядеш? А плодовия ден правиш ли го?
Момичета, в дневника на Мама пише, че по НЗОК има два прегледа за луксация на ставите- 1-ви и 4-ти месец, сега го прочетох

Да, вярно. Ние като ходихме на ортопед на 1 месец възраст, той ни каза че бил перфектен и да сме отидели пак като направел годинка да ни каже какви обувки да му взимаме и т.н. Обаче се чудя дали все пак да не отида и сега в 4-ти месец, че се притеснявам да не му има нещо на таза защото не обича да го държа с разтворени крака и като го слагам да стъпи на земята се разкрачва много настрани.

# 512
Здравейте благодаря за отговорите на въпроса ми вече всичко е на ред,но и аз все още имам гъбички Sad
Днес бяхме на консултация претеглиха ни 5.400 ooooh! качили сме само 400гр. пораснали сме 3 см и ни направиха последните 2 имунизации милата много плака Cry и сега е крива

# 513
Момичета, някой спомена за пиене на сминдух. Аз не ви го препоръчвам, тъй като изпих всички сто капсули (а те дават за два-три дни да има ефект) и нищо. Оплаках се на ЛЛ за това, че нямам кърма и тя ми каза да си взема Лактамикс. Гледам, че в листовката пише, че освен подпомага кърменето и спомага за подобряване на физическото и психихическо здраве на новата майка и подсилване на имунитета. Приятно ми е на вкус, при нас струва около 13 лв и е за 12 дни.
Иначе да се оплача. Вчера моят господинчо заспа почти към 00 ч. Събуди се след около 15 минути и рева почти два часа без да спре и то истерично. Давах му да яде, сменихме памперса, даже го измихме отново целия, дрехите сменихме (да не би да го дразни нещо), пяхме.....нищо! Какво беше това чудо, заспа почти към 3 ч. Сутринта почна да се върти, сигурно от глад, но главата му клюма - толкова му се спи. Пипамхме да не би да са зъбки, но сякаш и това не е. Как се разбира, че тръгват да никнат, освен с напипване по венеца? newsm78

# 514
Момичета, някой спомена за пиене на сминдух. Аз не ви го препоръчвам, тъй като изпих всички сто капсули (а те дават за два-три дни да има ефект) и нищо. Оплаках се на ЛЛ за това, че нямам кърма и тя ми каза да си взема Лактамикс. Гледам, че в листовката пише, че освен подпомага кърменето и спомага за подобряване на физическото и психихическо здраве на новата майка и подсилване на имунитета. Приятно ми е на вкус, при нас струва около 13 лв и е за 12 дни.
Иначе да се оплача. Вчера моят господинчо заспа почти към 00 ч. Събуди се след около 15 минути и рева почти два часа без да спре и то истерично. Давах му да яде, сменихме памперса, даже го измихме отново целия, дрехите сменихме (да не би да го дразни нещо), пяхме.....нищо! Какво беше това чудо, заспа почти към 3 ч. Сутринта почна да се върти, сигурно от глад, но главата му клюма - толкова му се спи. Пипамхме да не би да са зъбки, но сякаш и това не е. Как се разбира, че тръгват да никнат, освен с напипване по венеца? newsm78

И нашата бебка тази нощ беше неспокойна. Не е плакала, но се въртя постоянно. Тя в последно време заспива м/у 23.30-24.00 ч., преспива 15-30 мин, събужда се готова да поплаче, но се приспиваме пак и тогава вече заспива за по-дълго  и се събужда на 3 часа за хапване.
За зъбките мисля, че побелява и венчето. Ние много си лапаме и двете ръце, може да започват вече да се подготвят и за това.

# 515
Привет. Нямах нет и изпуснах доста страници назад. После ще наваксвам. Сега се включвам с няколко бързи въпросчета, които ме вълнуват, а именно:

-Има ли недостиг на ваксини във вашия град?
Ние нямаме проблем с ваксините досега

-Колко грама бяха качили бебчовците ви последния път като ги теглиха?
700гр

-Кога мислите да захранвате и с какво най - напред?
Към края на месеца мисля аз, с пюре от тиквичка, че от картофа се запичали , а ние и без друго не акаме много често
-През колко часа ядат вашите бебета?
На 3 часа и половина през деня, вечер прави пауза около 9 часа

-Дадоха ли ви направления за ортопед, защото нашата нова педиатърка каза, че не се полагало по ЗК?
Не , не са ни дали , но знам , че се полага

Hug

Сиси, в Бургас ли се преместихте? При коя педиатърка записа детето?

Аз само да се разпиша, че вчера ме изписаха от болницата, една вечер лежах, камъните са разбити , надявам се всичко да са направили като хората, понеже бях с пълна упойка и нищо не разбрах Laughing
Сега съм на една торба лекарства...да се похваля , че за първи път кръвната ми картина е в норми , откакто забременях левкоцитите винаги са ми високи и утайката на кръвта е до небето, май започват вече да се нормализират нещата. Wink
Майка ми два дни гледа детето и успя два пъти да я изведе на разходка, да сготви, да изпере, да изглади, как намери време тази жена не знам, аз само се чудя къде да полегна Joy

# 516
Бяхме на консултация, 6100 е вече, 68 см, като за последния месец е качил 400 гр.
Педиатърката каза му давам по повече пюре, след седмица каша. Малко е качил и трябва да видим какво му харесва да хапва.
Та сега му дадох пюре от тиква, купих на Гербер, 80 гр, изяде половината, хареса му много. Изпи и 90 мл мляко. Утре остатъка от тиквата.

# 517
И моето момченце вчера много рева,даже бих казала,че за пръв път така плаче.
И аз пробвах какво ли не,накрая му капнах по една капка отипакс в ушите и се успокои, нахраних го и заспа,обаче цяла нощ беше неспокоен и все мрънкаше на сън.
Аз си мисля,че са зъби,защото напоследък е доста нервен и ръцете му са все в устата,венците са му подути и белеят,обаче кога ще излезнат зъбчетата е божа работа.Джи-пи-то каза ,че са тръгнали да излизат,ама може и след 2-3месеца да пробият.
И това ще мине и ще го забравим като коликите, ама си е зор.

# 518
  • София
Моя хубавец е качил пак 1 кг. и вече е 8 кг. и 69 см. Само на кърма е. Доктора каза да го захранвам, ама ще изчакам да навърши 5 месеца, има още две седмици. Каката я захраних на 5м. и половина, още на година ядеше вече всичко, като се опитваше да се храни сама.Пюретата ми ги отказа пак по това време- ядеше си нормална храна. Сега с братчето пак мисля така да процедирам.

# 519
Здравейте, да ви се оплача.
От 1-2 седмици на бека й се появиха много газове и запек. Преди акаше по 3-4 пъти на ден, за тези 2 седмици почна веднъж на 2 дена, после 3 дни не се изака и й помогнах с термометъра. Акото беше зелено и гъсто като крем с кисала миризма, попринцим ни е редичко с бели частици. Газовете също така досто я тормозят и вечер почна да се буди от тях на 1-2 часа. Коремчето и става твърдо като не е акала цял ден и като се изака умеква.
Педиатърката  смята, че не й стига кърмата и усвоявала всичко и затова нямало какво да изака и да съм почвала да я захранвам. Според мен си се е запекла. Даже като пръцне мирише на ако. Според вас как да разбера дали не и стига кърмата или има запек?

# 520
  • Северо=Западналия край
Айде и аз в отбора на мрънкащите бебоци, нощта въобще не спахме, кисел, въртелив, нищо не признава, а до сега си спеше спокойно и не ми се е будел нощем. И днес е много ревлив, незнам какво му е.
Днес взех друго мляко - Фризовом, пък да видя дали от него ще спре това повръщане.
 Иначе утре мисля да се захвана с готвене на пюрета, поне домашни картофи, морков и тиква имам. Не знам обаче колко време трябва да ги стерилизирам после заради капачката, понеже мисля да направя няколко бурканчета и да ги запечатам, дали 15 мин е добре? Искам да си приготвя поне няколко бурканчета да си имам за по натам, поне зеленчукови, плодови ще взема готови. Ще говоря с док за захранване, макар че тя каза след 5 тия месец, аз мисля да почна след две седмици.

# 521
Здравейте, да ви се оплача.
От 1-2 седмици на бека й се появиха много газове и запек. Преди акаше по 3-4 пъти на ден, за тези 2 седмици почна веднъж на 2 дена, после 3 дни не се изака и й помогнах с термометъра. Акото беше зелено и гъсто като крем с кисала миризма, попринцим ни е редичко с бели частици. Газовете също така досто я тормозят и вечер почна да се буди от тях на 1-2 часа. Коремчето и става твърдо като не е акала цял ден и като се изака умеква.
Педиатърката  смята, че не й стига кърмата и усвоявала всичко и затова нямало какво да изака и да съм почвала да я захранвам. Според мен си се е запекла. Даже като пръцне мирише на ако. Според вас как да разбера дали не и стига кърмата или има запек?

И нашата бебка от известно време има повече газове. Преди акаше по един път на ден, но обилно, а сега понякога пропуска по един ден и на следващия ака 1-2 пъти, но по малко и по-гъсто. Ние също сме само на кърма, но не съм сигурна, че не й стига, защото сама се отказва, не плаче после. Знае ли човек newsm78Трябва да гадаем.

# 522
Като ви чета, имам чувство че при нас нещо не е наред, въпреки че вътрешно си знам че си е добре. Нашето момче не мисля че е повече от 6кг, но и на дължина не повече от 62см. На 18.1 ще стане на 4 месеца. Яде по 5 пъти на ден, по 160мл. и не плаче за повече. Вечер спи без да се събужда, сутрин е усмихнат... На 19 сме на консултация, дано всичко да е ок. Не ме притесняват кг, а дължината, и аз и мъжа ми сме високи....

# 523
Като ви чета, имам чувство че при нас нещо не е наред, въпреки че вътрешно си знам че си е добре. Нашето момче не мисля че е повече от 6кг, но и на дължина не повече от 62см. На 18.1 ще стане на 4 месеца. Яде по 5 пъти на ден, по 160мл. и не плаче за повече. Вечер спи без да се събужда, сутрин е усмихнат... На 19 сме на консултация, дано всичко да е ок. Не ме притесняват кг, а дължината, и аз и мъжа ми сме високи....

Защо се притесняваш? И ние на 18 ще направим 4 месеца. На последната консултация на 29.12 беше момата 6400 гр и 61см. Какво те тревожи? Нормално е. Ние за разлика от вас си се кърмим на 3 часа деноношно  Grinning

# 524
  • Драгоман
И ние на 18ти ще направим 4м. На 22.12. Беше 5200 и 65 см. Мен пък кг ме тревожат, че са прекалено малко.

Общи условия

Активация на акаунт