Под елхата таз година и за СЕПТЕМВРИйче подаръци ще има! тема №3

• 29 141
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Sisi, а каква е процедурата при смяна на педиатър? Тромаво ли става,какви документи се попълват?

Ваксини при нас досега винаги е имало.
Ние ядем на 3 часа твърдо денонощно.
Качи първо 1100гр.,после 1400гр,а сега в третия месец 900гр.
Мисля да го захранвам около 5тия месец,но не съм решила още с какво.
За ортопед направление педи каза,че ще ни даде по-нататък.Но колко по нататък,сега сме на 3мес.? Ще я питам другата седмица като ходим за втората инжекция за този месец.

# 496
  • Пловдив
Ние днес бяхме на ортопед. Снимаха й крачетата и казаха, че не са добре оформени ставичките й. Изписаха ни гащички. Притеснявам се дали ще й са удобни. Ами ако не ги иска и плаче ... трябва да ги носи и през нощта, а тя спи настрани - с тях трябвя по гръб Sad Сигурно ще й е некомфортно. Много ми е притеснено. Докторът каза, че този преглед трябвало да се направи по-рано затова се чудя как вашите педиатри не ви изпращат на специалист /не че моят ме изпрати/  ...?!

# 497
А аз какво да кажа, като на нас още първите ваксини не са ни сложени? Нашата ходи на обучения някакви, и в месеца 1 седмица е в кабинета си, ама тогава моето беше болно. С предните малчовци на ортопед не съм ги водила, тогава и не се говореше май за такъв. Но са си добре.

# 498
Не мога да разбера какво става днес с нас newsm78По-лакомо ядем ли? И в 9 и в 12след като я накърмя, като се оригне и повръща по малко. До сега никога не ни се е случвало. А и от известно време вече не ака така обилно и започна да пропуска от време на време по един ден. Да не би пък и от това да й тежи на стомахчето. Знам ли....

# 499
Ние днес бяхме на ортопед. Снимаха й крачетата и казаха, че не са добре оформени ставичките й. Изписаха ни гащички. Притеснявам се дали ще й са удобни. Ами ако не ги иска и плаче ... трябва да ги носи и през нощта, а тя спи настрани - с тях трябвя по гръб Sad Сигурно ще й е некомфортно. Много ми е притеснено. Докторът каза, че този преглед трябвало да се направи по-рано затова се чудя как вашите педиатри не ви изпращат на специалист /не че моят ме изпрати/  ...?!

Четох някъде, че тези гащички ги изписвали понякога и превантивно без обезателно да се налага. Дано да сте ходили при добър ортопед. На нас и ортопеда и педиатърката още към 2 месец ни казаха, че трябва да я слагаме да спи само по гръб.

# 500
  • Пловдив
На нас ни казваха само настрани да спи детето поне до 6 мес, за да не се задавила?! ... Но има логика в думите ти.
Тези гащички със сигурност няма да й навредят /племенницата ми носи/, дори и да не се налага на 100% употребата им, но се притеснявом тя как ще ги приеме, че ми се струва леко капризно мойто щерче Sad

# 501
На нас ни казваха само настрани поне до 6 мес, за да не се задавила?! ...

Аз я слагам по гръб, но тя си обръща главичката настрани и няма опасност.

# 502
  • Пловдив
На нас ни казваха само настрани поне до 6 мес, за да не се задавила?! ...

Аз я слагам по гръб, но тя си обръща главичката настрани и няма опасност.

И аз така ще пробвам.

# 503
  • Драгоман
Jen4eto, ти не кърмеше ли, не ти ли намаля кърмата от диетата? Че и аз имам десетина кг за сваляне, които доста ме депресират вече, но много ме е страх за кърмата, че и без това не ми е страшно много...
Кърмя на поискване. Засега не усещам да е намаляла, но мисля да започна да приемам скоро сминдух на капсули. Тази диета се състои в здравословно и разделно хранене, с големи порции. А разковничето за кърмата е пиене на много вода(много важна и за диетата) около 2-3 л на ден и често продължително сукане, та дори и на празни обороти. Ще се види на консултацията колко е качила малката.  Wink

# 504
Педиатърката я смених без проблем, но ние сменяхме града и се попълва една молба в здравната каса.

# 505
Jen4eto, супер, късмет! А видях, че сутрин пише за тази диета само плод, ти само плод ли ядеш? А плодовия ден правиш ли го?
Момичета, в дневника на Мама пише, че по НЗОК има два прегледа за луксация на ставите- 1-ви и 4-ти месец, сега го прочетох

# 506
Racel, преди 2 месеца като водих малкия на ортопед (при някакъв в поликлиниката), прегледа го набързо и каза, че има дисплазия на ставите. Изписа ни и на нас такива гащи, с неговото име и печат ни прати в специализиран магазин. Усъмних се и в следващите 2 дни го водих в ортопедията в Горна баня и при д-р Драганов, и двамата категорично отрекоха диагнозата.
После говорих с педиатърката ни и тя каза, че този взима % от продажбата на тези гащи. #Cussing out
Та, съветвам те да потърсите още едно мнение. От София ли сте?

# 507
Racel, преди 2 месеца като водих малкия на ортопед (при някакъв в поликлиниката), прегледа го набързо и каза, че има дисплазия на ставите. Изписа ни и на нас такива гащи, с неговото име и печат ни прати в специализиран магазин. Усъмних се и в следващите 2 дни го водих в ортопедията в Горна баня и при д-р Драганов, и двамата категорично отрекоха диагнозата.
После говорих с педиатърката ни и тя каза, че този взима % от продажбата на тези гащи. #Cussing out
Та, съветвам те да потърсите още едно мнение. От София ли сте?

Точно това и аз имах предвид. Ние също ходихме при Драганов. Не е лошо да има второ мнение.

# 508
Според моята нова педиатърка не е задължително да отиде на отропед ами един вид по преценка на лекаря. И не ми даде направление.

# 509
  • Драгоман
Jen4eto, супер, късмет! А видях, че сутрин пише за тази диета само плод, ти само плод ли ядеш? А плодовия ден правиш ли го?
Момичета, в дневника на Мама пише, че по НЗОК има два прегледа за луксация на ставите- 1-ви и 4-ти месец, сега го прочетох
Закусвам плод. Позволено е през 2ч по 2 бр плод , ако е банан 1бр.
Правя плодовия ден, но ям и ядки, ленено семе и компот. Пак през 2ч може да се яде. В плодовия ден може  да се смесват плодовете след 12ч на обяд.

Общи условия

Активация на акаунт