Под елхата таз година и за СЕПТЕМВРИйче подаръци ще има! тема №3

• 29 106
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Дали обаче ако започна да действам така, няма да помисли, че й давам само грешни насоки и изобщо не трябва да ме слуша? 
Възможно е. По-добре ѝ давай възможност да избира какво да направи и ѝ покажи, че я признаваш за човек и си готова да се съборазиш с мнението ѝ. Ако види, че настояваш за едното, е много вероятно тя да започне да настоява за другото.

# 571
  • София
Благодаря ви, момичета, за насоките. Ще опитам, дано да се справя.
Като гледам сега какви усилия са нужни, за да я насоча, какво ли ме чака, като станат дийнейджъри. Simple Smile

# 572
Не мисли за това от сега Laughing Тя няма изведнъж да стане тийнейджърка. Ще е малко по малко и ще имаш време да се адаптираш.

За спането в количката да кажа да не се притеснявате. Само си помислете от кога има бебета и от кога има ортопедични матраци с напълно равен гръб  Wink А какво да кажем за децата, които спят предимно на ръце? Нищо фатално не се случва.

# 573
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Ние продължаваме да не спим.Вечер се мята като риба на сухо в кошарата и спи толкова неспокойно, че се храним на 2,5-3 часа.През деня спи на няколко пъти по 30-40мин.
Толкова ненаспана и по време на коликите не се чувствах.
  ooooh!

# 574
Нашата бебка спи по гръб от 2 месеца. Сама започна да се обръща, явно така си и е удобно. Главата, заради издадената форма отзяд, сама си я обръща на една страна. Не се притесняеай, няма да се задави. В бебешката ми книга, която е от америкамски автори, се дискутира дали бебето да спи по корем или по гръб и в крайна сметка съветът на Ам.педиатри е да е по гръб. Изобщо не споменават за опасност от задавяне и спане на страни, както при нас.
Racel, аз не цедя защото не искам да стимулирам лактация в моментите, в които не е нужно мляко, като през нощите. Вечер гледам да дам от двете гърди, да ги изпразни максимално (през деня само от една на хранене давам). Изцеждам само когато много са се препълнили и чак са твърди вече. И то гледам само малко да омекнат, а не изцеждам всичкото мляко.
Катя, период е, пубертетът на 2 годишните. Нашия какъв крив беше тогвааа... сам себе си не можеше да понася. Алана е описала причините (аз от 10 сутринта го пиша тоя пост и добре, че видях да не се повтарям:) )

Алана, ти психолог ли си?

# 575
И моята бебка, както споделих скоро, започна пак да се буди нощем на 3 часа, че призори дори на 1-2 часа, на половин час.. Ох, дано скоро почнат да спинкат по повече, че... През деня спи върху една възглавница върху скута ми, цокайки.Понякога и в количката.
Аз спрях изобщо да се изцеждам след кърмаческата стачка на малката. Но на мен нощем не ми се препълват чак толкова гърдите.
Катя, а по колко мл изяжда вечер на дохранването? Моята буба вечер основно я дохранвам, около час и половина спи и цока, после я разсънвам за памперса към 21:30-22ч и изяжда точно 80 мл, нито повече, нито по-малко, не знам как го прави  newsm78

# 576
Ох, през деня и моята спи сучейки и хич не ми харесва това. Изглежда доста дълбоко заспала и в момента, в който и взема зърното и отваря големите очи все едно никога не е лягала.

# 577
Нормално ли е на почти 4м да реве по цял ден от колики? Мира нямам. Другите бебета спят, играят си.. Нашето все плаче. Без ръце и кръст останах..

Появи му се на бедрото бяло петно без пигментация. Педито вика да го мажа със зехтин. Малко ми е притеснено.

Пантера, да не плаче от зъби?
Щях да те питам, счетоводителката ми подала док. по ел.път тези след болничния миналия понеделник, а в сайта на НОИ не ми излизат, че са подадени. Дали бавно ги отразяват, да им звъня ли?

Румка, не е ли рано за лимон?

# 578
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Според мен е възможно да има още колики.Знам за деца, които са ги държали до 6-я месец.Дано по-рано да ви минат  Hug
Уж е от зъби, ама нито са подути венците, нито е тръгнало да пробива, само се белее още.
Сиси, възможно е още да не са обработени, особено с тази нова система.Изчакай малко или поискай от счетито входящ номер, по който да питаш в НОИ.

# 579
Ние продължаваме да не спим.Вечер се мята като риба на сухо в кошарата и спи толкова неспокойно, че се храним на 2,5-3 часа.През деня спи на няколко пъти по 30-40мин.
 ooooh!
Pantera, и ние сме така. Не реве, но започва да мята глава ту наляво, ту надясно и то непрекъснато. После заспива за малко и след известно време пак започва това бясно въртене на глава. Снощи го храних два пъти през нощта, а по едно време (макар и за малко) беше спрял да яде нощем. Не знам какво се промени!!!! Майка ми вика, че един от признаците като го болят ушички е въртене на глава. Ако е така, каза за му капна малко зехтин във всяко ухо. Ние го къпем със слушалка и не изключвам нещо да е пръснало там. Вие как мислите?
Румка, това, което ми писа за спиране на какаото, важи ли и за други десерти - кекс, мармалад......?????

# 580
  • София
И моята бебка, както споделих скоро, започна пак да се буди нощем на 3 часа, че призори дори на 1-2 часа, на половин час.. Ох, дано скоро почнат да спинкат по повече, че... През деня спи върху една възглавница върху скута ми, цокайки.Понякога и в количката.
Аз спрях изобщо да се изцеждам след кърмаческата стачка на малката. Но на мен нощем не ми се препълват чак толкова гърдите.
Катя, а по колко мл изяжда вечер на дохранването? Моята буба вечер основно я дохранвам, около час и половина спи и цока, после я разсънвам за памперса към 21:30-22ч и изяжда точно 80 мл, нито повече, нито по-малко, не знам как го прави  newsm78

Различно изяжда. Но той е такъв гладник, че имам чувството, че колкото му дам, толкива ще изпие. Първо му давах по 90 мл, от около седмица по 120, а на два пъти ми се случи като засмуче въздуха от шишето и да ми се разсърди и разреве. Тогава му донаправихме още 30, та 150 мл само АМ е изпил, при положение, че съм му дала и от двете гърди. Или изобщо никаква кърма не съм имала, или яде наистина много. А вечер гърдите ми са съвсем меки и наистина преглъща максимум минута-две. После започва да ми се сърди. Вечер също забелязвам, че търси да яде през час и половина - два, което означава, че кърмата е малко или не го засища или и двете и много бързо огладнява. Май скоро ще се захранваме.
И другото интересно - 120 ги изсмуква за 2-3 минути. Shocked Кака му такова количество не съм я виждала да изпива.

# 581
За коликите, нашата педиатърка каза, че до 6 месеца има вероатност да се задържат или появят, ако е нямало до сега.

И Рая понякога се буди за нощни хранения. По няколко нощи спи по 6-8 часа и изведнъж започва да се буди през 4 или 3 часа да яде...

# 582
 ooooh!
Pantera, и ние сме така. Не реве, но започва да мята глава ту наляво, ту надясно и то непрекъснато. После заспива за малко и след известно време пак започва това бясно въртене на глава. Снощи го храних два пъти през нощта, а по едно време (макар и за малко) беше спрял да яде нощем. Не знам какво се промени!!!! Майка ми вика, че един от признаците като го болят ушички е въртене на глава. Ако е така, каза за му капна малко зехтин във всяко ухо. Ние го къпем със слушалка и не изключвам нещо да е пръснало там. Вие как мислите?
Румка, това, което ми писа за спиране на какаото, важи ли и за други десерти - кекс, мармалад......?????

И ние така си мятаме главата, но не мисля, че я боли нещо, защото тя не реве, дори не яде като да е гладна, а просто е неспокойна.

# 583
  • София
Сиси, ако имаш няколко страници в НОИ виж последната страница. Моята декларация незнам защо е на последната страница, а не като болничните на първата.

# 584
Няма я, явно не са обработени още.

За ушичките натиснете отвън ухото и ако изреве значи го боли.

Общи условия

Активация на акаунт