Под елхата таз година и за СЕПТЕМВРИйче подаръци ще има! тема №3

• 29 278
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
При нас денят започва различно, в 8, 9, 9.30. И после храненето е през 3 часа. Спането обаче праз деня хич го няма. Особено сега като всички са у дома, хич не може да заспи. Ако излезем на вън да и спи по 2-3 часа, но у дома не се получава. Иначе си играе на шезлонга, гимнастиката или с висулката над леглото. Ако аз си играя с нея и и говоря е най-щастлива Simple Smile Мрънка като наближи време за ядене или спане и ако не заспи, вече е мноого крива.

# 166

Майките, които храните/дохранвате с АМ, споделете на коя марка сте се спрели и доволни ли сте  bouquet

Фризолак, доволна съм. Пробвах с Аптамил, но бебо не го хареса.

# 167
  • Пловдив
Момичета, вашите бебета имат ли установен дневен режим и какъв? Моето съвсем се обърка последните 2-3 седмици  Confused Не знам какво да правя вече ...

Какво от това, че няма 100% фиксиран режим. Да не би ние големите да ядем и спим под час ... макар че има и такива хора де, които вечерят в точно определено време Wink ... аз щот не съм от тях и затова така говоря  Crazy

Колкото до режима на мойта беба - има режим до толкова, до колкото да знам плача й от глад ли е /ако са минали повече от 3 часа или наближават трите часа/, или й се спи. И пак не винаги съм наясно с това  Laughing Понякога й давам по-често да яде /на 2 часа, 2 часа и половина/, друг път - по-рядко /на 4 часа/. Има случаи, в които уж й е време да яде, пък тя ми плюе гърдата. Еми като е така, оставям я. Няма да я тормозя. Пробвам пак след половин час и така. Но горе-долу през 3 часа яде. А през нощта сме на поискване ... веселба  Joy И в зависимост от това кога яде последно през нощта и кога се събуди сутринта, ядем в осем, девет или десет. Оттам насетне обаче гледам така да я храня, че да може в 20ч да й е последното ядене. Тогава ляга да спи и ако госпожицата благоволи да бъде така добра, не се събужда преди 1 часа. Зсега този режим ни устройва и не мога да се оплача  Simple Smile Само където с тези нощни храненето, тя яде вместо 5 пъти, 7 пъти  ooooh!

Ако детето е на АМ, тогава е далеч по-лесно да му се създаде режим, защото знаеш колко си му дал, то колко е изяло и за колко време съответно ще се смели храната, че да дойде време за другото хранене.

Не се притеснявай толкова  Wink  Hug

# 168
  • Пловдив

Майките, които храните/дохранвате с АМ, споделете на коя марка сте се спрели и доволни ли сте  bouquet

Фризолак, доволна съм. Пробвах с Аптамил, но бебо не го хареса.

Аз и преди съм казвала - Фризолак ми харесва най-много, защото се доближава на вкус най-много до кърмата ми. Другите млека /пробвала съм ги/ са ми като брашняни. А беба яде всяко едно и не си променя изхожданията в зависимост от млекото.

# 169
  • Пловдив
При нас денят започва различно, в 8, 9, 9.30. И после храненето е през 3 часа. Спането обаче праз деня хич го няма. Особено сега като всички са у дома, хич не може да заспи. Ако излезем на вън да и спи по 2-3 часа, но у дома не се получава. Иначе си играе на шезлонга, гимнастиката или с висулката над леглото. Ако аз си играя с нея и и говоря е най-щастлива Simple Smile Мрънка като наближи време за ядене или спане и ако не заспи, вече е мноого крива.

Почти същоте сме и ние Simple Smile

# 170
  • София
Дъщеря ми беше на Фризолак, но много я запичаше, та давах Нан. Ядеше го.

Тоз каприз в болницата беше на Хипп Комбиотик, у нас взехме Аптамил, уж най-доброто и дрън-дрън, запичаше го. Минахме на Лактана Био, доволна съм, яде го, ака редовно.
С който и да съм говорила за Фризолака, все му е запичало детето. Tired

Под запича имаш предвид, че не се изхожда редовно или че акото е твърдо?

Вчера давах Хип, защото ползвам козметика и съм много доволна. Не е имал проблеми, но ми споделиха, че млеката не са им силата, а около мен много доволни от Фризолака и затова реших да сменя. А и Хип съм забелязала, че не навсякъде се намира. Лактана Био ми е следващият вариант. Дори бих започнала с него, но сме извън София за празниците и тук няма откъде да взема.

Иначе вашият режим е като нашия горе-долу, включетелно и Кико има такава кърпичка, ама с глава на жаба, с която спи  Hug

# 171
Ако на Хип млеката не са силата, как са пюретата?  
И аз имам подозрение, че режима се развали защото сега не сме сами по цял ден, а и времето е лошо не я извеждам. Та луднахме Simple Smile

# 172
  • София
Пюретата били добри  Peace Ама нали се сещаш, че то е относително, просто споделям какво ми казаха на мен. Да не говорим, че вчера научих за една майка на бебе, родено също през септември, което храни с "разджуркана зелена Верея".. Щях да падна просто  #Crazy Crazy А ние тук се кахърим за глупости  Laughing

# 173
Не е хубаво постоянно да сменяте млеката. Изберете 1 и карайте с него.

# 174
Сиси знам, затова сега сме твърдо на Лактана. Аптамила хем го запичаше, хем и той си го отказваше.
Тедичка, акаше си бая твърдо щерката и то след разхлабително и термометър. Ама тогава я нямаше пустата Лактана.
Вие пък Верея, една позната си захрани бебето на 6-7 месец с кисел с прясно мляко! Хора всякакви...
А относно пюретата не мога да кажа, дъщеря ми ядеше домашни и Ганчев. Имах инфо тогава от кухнята, че контрола е висок и няма издънки. Другите ми идваха скъпи за ежедневно хранене. А и всички ми миришеха еднакво гадно.
Сега предполагам, че нормалните зеленчуци ще ги готвя вкъщи, странните ще ги купувам на пюре. Особено месните с пуйка, риба и тн.
Да ви кажа, имам усещането, че моят калпазан и пюрета няма да хареса. На сок сега се мръщи, дадох му вчера и морков, криви му се. Страшна претенция е ooooh!

# 175
Не е хубаво постоянно да сменяте млеката. Изберете 1 и карайте с него.
Момичета, аз дохранвам с Хипп. За пръв път чувам от вас лошо мнение. Педиатърката ми препоръча Лактана, но аз вече бях почнала. Да сменям ли?
За пюретата аз казах и преди. Имам познати в Слънчо и знам, че контролът е на най-високо ниво. Със сигурност ще ползвам тях!

# 176
Ако на бебето му понася добре няма нужда да сменяш. Аз започнах с Фризолак, защото в болницата им даваха такова, а знам, че е хубаво с каквото се започне такова да бъде и за напред.
След време обаче реших да пробвам с Аптамил, че нали е едно от най - хубавите, да видя как ще е, най - вече дали по - често ще ака, но уви. На всяко бебе различно му понася, моето не искаше да го пие, а като хапнеше - насила, нямаше и по - често акане.

# 177
Аз дохранвах с Нан, сега минах на Хипп Комбиотик. Смених го, защото малката пак беше получила обрив на дупето, който съвпадна с два дена повече дохранване и реших, че е от млякото; сама реших, че е от млякото и исках да взема "по-добро" мляко. Но явно не е от него, после си доизползвахме Нан-а и нямахме проблеми.

# 178
Яяя, бебетата имали режим Laughing Ние тази думичка вкъщи не я знаем какво значи. Самата аз спазвам "режим" или "разписание",само когато съм на работа, в личния си живот философията ми е, че не съм робот, а свободен да прави каквото и когато си поиска човек. Знам, че за дете е добре да има режим(майка ми и други познати откакто съм родила ми надуват главата колко добре било например бебето да яде на три часа). Но при нас няма как да стане засега. Малката няма два дена еднакви. Има дни, в които са й много силни коликите и я спи по 15 мин през деня, я не; в други дни е по-спокойна и спи повече. Преди правеше голяма пауза нощем от 6-7 часа, сега пак започна да се буди на 4-5 часа.Хапва към 3-4-5 часа (зависи кога е заспала), после към 7-8-9 сутринта пак, след това или се буди, ако я боли коремът от колики или спи още до към 10-11 часа. Днес например яде в 8, заспа и към 9 пак се събуди и хапна, плачка от колики. Дори за къпането не спазваме точен час, по принцип я къпем към 19ч, но реално е в интервала между 18:30 и 20ч, зависи как успеем с татко й.
Та, според мен няма нищо страшно детето да няма режим за момента, не е робот и си има своите нужди, когато то реши Hug А моята работа е да й задоволявам нуждите, когато и да е  Hug

# 179
  • Пловдив
Яяя, бебетата имали режим Laughing Ние тази думичка вкъщи не я знаем какво значи. Самата аз спазвам "режим" или "разписание",само когато съм на работа, в личния си живот философията ми е, че не съм робот, а свободен да прави каквото и когато си поиска човек. Знам, че за дете е добре да има режим(майка ми и други познати откакто съм родила ми надуват главата колко добре било например бебето да яде на три часа). Но при нас няма как да стане засега. Малката няма два дена еднакви. Има дни, в които са й много силни коликите и я спи по 15 мин през деня, я не; в други дни е по-спокойна и спи повече. Преди правеше голяма пауза нощем от 6-7 часа, сега пак започна да се буди на 4-5 часа.Хапва към 3-4-5 часа (зависи кога е заспала), после към 7-8-9 сутринта пак, след това или се буди, ако я боли коремът от колики или спи още до към 10-11 часа. Днес например яде в 8, заспа и към 9 пак се събуди и хапна, плачка от колики. Дори за къпането не спазваме точен час, по принцип я къпем към 19ч, но реално е в интервала между 18:30 и 20ч, зависи как успеем с татко й.
Та, според мен няма нищо страшно детето да няма режим за момента, не е робот и си има своите нужди, когато то реши Hug А моята работа е да й задоволявам нуждите, когато и да е  Hug

Подкрепям Wink

Общи условия

Активация на акаунт