Под елхата таз година и за СЕПТЕМВРИйче подаръци ще има! тема №3

• 29 223
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
Аз да ви кажа днес много се притесних дали бебка не започеа да кашля. Но явно се задавя, защото си лапа много ръчичките и се лигави. Когато я кърмя или спи не кашля, щом започне да играе и да си смучка ръчичките, тогава от време на време. И се успокоявам, че щом не е постоянно, сигурно няма нещо сериозно. Вашите бебочета чувате ли ги така да кашлят?

И моят така си кашля. Док го прегледа днес и дробчетата му са здрави. Не се притеснявай, от сополките си кашлят.

Вие на колко станахте pregnachik baby_neutral

# 286
На 3 месеца и 3 седмици точно днес. Simple Smile

# 287
  • София
Искам да ви попитам след като болничния последния ми изтече на 10.12.2015 кога би следвало да ми се преведе 1-вото майчинство.Извинявам се ако въпроса ми е глупав Simple Smile
Имаш предвид за работните дни от 11.12 натам, предполагам. До 15 януари следва да се представи в НОИ декларация по образец, съответно в срок от 10 работни дни би следвало да изчислят и изплатят обезщетението за остатъка от м. декември 2015 г. А след това до 5-то число на следващия месец ще ти изплатят парите за предходния, т.е. до 05.02 ще ти изплатят парите за януари  Peace

Аз съм държавен работник и не взимам с един месец назад заплата,взимам си я месец за месец.Дали това означава,че сега до 10-ти трябва да ги получа newsm78
Без да съм категорична, но не мисля, че има различни срокове за изчисляване и изплащане на обезщетенията на държавни служители. Основанието е едно и също и при теб, и при мен, която съм на трудов договор. pantera666 съм виждала да коментира в темата за счетоводните аспекти на майчинството, предполагам, че е специалист в областта, предлагам ти да се обърнеш към нея, със сигурност ще е по-компетентна и изчерпателна от мен  Peace Simple Smile

# 288
Тази декларация която се подава за стартиране на майчинството не се ли дава на работодател и той я подава от наше име?

# 289
  • Пловдив
Ох, мами, мами, нямам време ни да чета, ни да пиша Sad За много години, живи и здрави да сме и ние и бебоците!!!
На мен нещо напоследък ми е много тежко. Вие как се справяте?

Трудничко е, да. В какво се изразяват твоите тревоги? Сподели. Ей сега ще ги разсеем Wink  Hug

# 290
  • София
Тази декларация която се подава за стартиране на майчинството не се ли дава на работодател и той я подава от наше име?
Точно така. Не зная обаче при държавните служители как стоят нещата. Не искам да я подведа.

# 291
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Искам да ви попитам след като болничния последния ми изтече на 10.12.2015 кога би следвало да ми се преведе 1-вото майчинство.Извинявам се ако въпроса ми е глупав Simple Smile
Имаш предвид за работните дни от 11.12 натам, предполагам. До 15 януари следва да се представи в НОИ декларация по образец, съответно в срок от 10 работни дни би следвало да изчислят и изплатят обезщетението за остатъка от м. декември 2015 г. А след това до 5-то число на следващия месец ще ти изплатят парите за предходния, т.е. до 05.02 ще ти изплатят парите за януари  Peace

Аз съм държавен работник и не взимам с един месец назад заплата,взимам си я месец за месец.Дали това означава,че сега до 10-ти трябва да ги получа newsm78

До входирането на приложение 2, което е за периодът от 135-410 дни (точно след болничният от педиатър) е точно, както го е описала Тедичка и няма смисъл да повтарям.От 2016 вече и срокът за обработка и изплащане е 10 работни дни.Та за дните от декември зависи кога са ти входирани документите.За останалите месеци вече ще получаваш сумите в края на месеца или началото на следващия заедно с всички останали, без значение че си получавала заплатата месец за месец.

Моят син ще ме умори...направо не издържам.Снощи се събуди 3 пъти да яде.Няма такова чудо  ooooh! Направо съм като парцал от недоспиване, че и работя посред нощите.Тъкмо реша да си легна и той се буди да хапне, после през 3 часа.От толкова ядене днес ака 5 пъти.За капак около обяд излязохме с колата и спа 3 часа, а после в 17ч дремна точно 30 минути и това е за целия ден.Ако не бяхме с кошницата, нямаше да спи повече от 45 мин.И ми се хили свеж като морков насреща.
Честно да ви кажа направо завиждам на всички със спящи вечер бебешоци.

# 292
Pregnachik браво на вас , то ние всички горе/долу вървим в един месец Joy

Благодаря ви за инфото относно майчинството.
 Ние пак сме будни направо нищо не мога да свърша вкъщи тя иска все да сме на ръце(аз съм си виновна,че я научих) ooooh! Много кихаме и пак ни се е запушило нослето и сме много криви.
Кога е нормално да никнат зъбките?? Защото на мен ли ми се привижда ама има малка бяла точица на венеца долу и като мина с пръста ми закача. Въобразявам ли си защото ММ ми се смее newsm78

# 293
Може и да има, на 4 месеца е нормално да се покаже първото зъбче.

# 294
Имам чувството, че нещата нещо ми се изплъзват. Бебо е в някакъв много лош период, постоянно плаче, не мога да разбера защо, уж коликите минаха, не знам дали са зъби. Горните му две зъбчета прозират през венеца леко, ама педиатърката каза, че можело и след 3 месеца да избият. Не може да спи, и го виждам, че му се спи, обаче изпада в някакви истерии, чудя се как да го успокоявам да го приспивам. Май ще се проваля като майка, а мислех, че човек като се старае няма как да не се получат нещата.
Ходихме 2 пъти на дерматолог, че има проблемна кожа, поне дупенцето му мина преди 2 седмици като най-после понамали аканията. Обаче кожата му е сухичка ако не го мажем по 2 пъти на ден, тук таме се зачервява, стои на едни ситни безцветни пъпчици. Дерматоложката беше казала АД, сменяхме козметики, слагам само памучно бельо, абе какво ли не. На последния преглед педиатърката ми каза, че можело да има алергия към белтъка на кравето мляко и ако съм искала да ми даде направление за гастроентеролог, обаче можело да му стане хронично нещо си, едва ли не като порасне да е много зле, можело да се наложи да минем на АМ и какво ли още не ме наплаши. Ама иначе само ако искам да ходим... Препоръча ми една докторка, запазихме час и днес най-после отидохме. И да ви кажа по-зле не съм се чувствала след преглед. Тази докторка се държа ужасно, говореше като картечница, не ме остави да я разпитвам много, много. Едва ли не ми каза, че прегледа е 30 мин и няма време за тъпи въпроси... Преслуша го, прегледа го и без да ми дава обясненя ми каза да аха, минаваш на диета и 15 мин обясняваше какво мога да ям. Същевременно дерматоложката преди това ми беше казала да не се ограничавам от към храна. Гастроентероложката в прав текст ми каза, че АД и алергията към млякото било едно и също, аз от цялата работа нищо не разбрах, не ми беше дадена възможност да попитам и накрая ми каза с един ужасен тон, че ако искам да я спазвам тая диета, ама после едва ли не детето можело да спре да диша...
За капак на всичко и мъжа напоследък не помага много, имам чувството че и той се е уморил и всичко на мен оставя. 
Пак добре е да има човек на някой да се оплаче Simple Smile Вие имате ли подобни терзания. Ох, дано да ми остане време да ви изчета назад.

# 295
Lili_f, изобщо не си мисли, че се проваляш като майка. Пред всеки предизвикателствата са различни и наистина когато се стараеш, нещата се получават, просто може да се наложи да се мине през малко по-трудни моменти. Но накрая всичко се оправя  Hug

На базата на какви симптоми ти казаха, че детето ти има АД?
Ако наистина е така, много е възможно на това да се дължи нервността му. Децата с АД изпитват силно дразнение на кожата, непрекъснато ги сърби или боли и са много раздразнителни поради тази причина. Но ти не споменаваш нищо за обриви.
Алергия към млякото и АД не е едно и също, но понякога симптомите на АД се усилват, ако детето има алергия. Съветвам те да направите кръвен тест (при д-р Мустаков) за да е сигурно какъв е алергичния статус на детето, а не само да се предполага.
Диетата няма нужда да е излишно строга от самото начало. За сега спри всички млечни продукти, риба, яйца и цитруси и виж дали ще се подобри положението.
Има една известна алерголожка, чиято дъщеря е вносител на Фризопеп, която веднага дава на майките супер крайна диета, на която те не издържат дълго и след известно време минават на Фризопеп.

Ако това ще те успокои, тези алергии и състояния се израстват и минават. Не е толкова страшно, колкото изглежда. Не се отказвай от кърменето, защото то има много благоприятен ефект. Аз бях на тази диета цяла година с първото си дете, но си струваше, защото накрая се оправи.
Докторката сигурно е имала предвид, че ако не се започне диета и едно алергично дете е подложено дълго време на това, което му причинява алергията, може да развие астма и от това репликата за дишането. Но за съжаление българските доктори никак не са тактични и съобразителни и рядко се държат така, все едно имат живи същества насреща си.

За сега не е лошо да спрете ваксините или поне да даваш една седмица нещо противоалергично около и в дните на поставяне на ваксина.
Успех и бързо подобрение!

# 296
Lili Hug Hug Hug Hug Hug
Всичко е временно и ще се оправи! Сигурна съм, че си страхотна майка!
Каква козметика ти изписаха за атопичния дерматит? Аз имах проблеми с кожата преди време (малък участък себорея), които си го носех половин година. Оправих се с Биодерма. Предпилагам, че дерматоложката ти е препоръчала медицинска козметика за АД ( Мустела Стелатопия и Биодерма Атодерм). Първата е за бебета със сигурност. Познавам майка с детенце с АД и Стелатопията го излекува. Козметиката може да се използва неограничено време и без последици.
Не се притеснявай, както е казала Алана, тези проблеми се израстват.

# 297
  • София
Добро утро, момичета  bouquet

Аз от снощи съм много притеснена. На бебето дупето е страшно зачервено и с едни ситни пъпчици с бяло връхче. В линия са се появили от двете страни , точно на мястото, където се събират двете бузки на дупето. Не знам как така изведнъж.. аз ли не съм гледала като хората.. От два дни ползвам кремчето против подсичане на Хипп и, може и да си въобразявам, но май е от него. Защото снощи нямаше такива пъпчици горе около патката, а днес сутринта вече има  Confused Другият вариант е да е страхотно подсечен и просто този крем да не помага. Не го пипам с мокри кърпи от снощи, мия с вода на всяко преобуване и сега не съм го намазала с нищо. Не съм сменяла памперсите, прах за пране, омекотител.. всичко си е същото. Само този крем против подсичане е нов.

Днес ще го водя на дерматолог. Мислех да изчакам 1-2 дни, тъкмо да взема и направление, но педиатърката ни не е в София, а и с тия нови пъпки от сутринта, направо отивам днес. Намерих положителни отзиви за двама доктори - д-р Ивайло Петров от Дерматологичната клиника в Дървеница (тъкмо ни е в квартала) и д-р Людмила Попова от Токуда. Някоя от вас има ли впечатления за тях?

На всичкото отгоре наш Кирил сутринта ококори очи в 6:30  Shocked Което никога не го е правил. Ама не гладен, ами просто така, да си пободуваме  Laughing Дадох малко вода и заспа пак, та си яде нормално в 8 и 15.

Усещам, че няма да ми е ден днес Twisted Evil

# 298
Lili и аз си мислех,че не съм добра майка защото някой път почва да плаче без нищо и едвам я успокоявам.
На мен ми се случи с един ортопед една случка.Малката нямаше 40 дни и педито ни беше дала направление за ортопед до тук добре,но запазвам аз час и отивам и какво да видя аз имам час за 18ч имаше около 20 човека и 2 майки с бебенца преди мен.Доктора излиза и казва,че часовете вървят с 2 часа назад и всеки трябвало да чака (когато го извикат)Аз го попитах дали поне бебетата да минат първи при което ми се казва,че нямало как да стане защото всички били с час ooooh! Аз нямаше как да стоя с нея в тази клиника защото  имаше и болни #Crazy Това е ад.

# 299
И аз в отбора с лошите майки   Cry . Вярно е че всеки минава през нещо , явно ей така да си растат здравички и добрички не става .  Cry

Общи условия

Активация на акаунт