Под елхата таз година и за СЕПТЕМВРИйче подаръци ще има! тема №3

• 29 206
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
Онли, от самото начало вървят еднакво бебетата ни Simple Smile Моята бебка яде по- малко отколкото като беше на 2 месеца  ooooh! Гледам да и давам по- често , събират се 700-800 мл максимум на ден. Не му давай сок като не иска, нали уж вече го отричат. Аз днес правих морков, но не се смачка добре и и дадох две лъжички готово ябълково пюре. Не беше очарована. Утре пак ще и дам и после ще варя тиква Simple Smile

# 346
По-често абсурд да яде, яде в 12:30 и сега не пожела. Изпи 40 мл и заспа, сок изпи не повече от 20 мл. Твоето бебче колко пъти на ден яде?
Звънях на лекарката да я питам, но не вдигна.

# 347
7-8 но средно по 100 . Не може да изяде на веднъж 150 или повече и после да огладнее след 4-5 часа
Последните седмици ми стачкува дневното спане. Спи само като я гуша .оставя ли я- кокори се и мрънка.

# 348
  • Северо=Западналия край
Онли, ако бебчо се наддава добре недей да се притесняваш че не всеки път изпива всичко. И моят син от няколко дни прави 4 хранения и сутринта като промъца вместо да го залъжа с биба му дадох да яде и той изпи само половината и заспа. Като цяло никого не го будя за хранене, когато проспи часа му давам като се събуди, на 4 часа горе долу вървим с 5 хранения, но както казах от няколко дни пропуска едното и е на 4. Иначе му правя 160-170 мл. и си ги изпива. Щом бебчо си е весел не го мъчи, той ако е гладен ще разбереш, може би плаче защото го боли стомахчето. И аз мислех че са ни минали отдавна коликите, но сега отново започна да се мята някой път и да попръцква.  За твое спокойствие питай си педито.

# 349
иде ми да го оставя да си яде когато иска и колкото иска. Tired
А защо по начало не правиш така?
Особено сега като ще започвате захранване, ти трябват много здрави нерви. Предстоят такива капризи и отхвърляне на повечето храни, че ако не си склонна да реагираш спокойно, може сериозно да се изтормозиш.

# 350
Ами искам да има някакъв режим, затова го правя.
Той е адски различен от дъщеря ми, тя беше като войник, с режим, ядеше си, никакви проблеми не сме имали.

# 351
Аз май съм единствената, която не мисля да си захранвам детето скоро...На 18.01 ще стане на 4 месеца, ако имам кърма до 5 месец поне, мисля да е след това. Ако мине на АМ тогава може и по-рано.
И аз не мисля да захранвам за сега.

# 352
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Аз май съм единствената, която не мисля да си захранвам детето скоро...На 18.01 ще стане на 4 месеца, ако имам кърма до 5 месец поне, мисля да е след това. Ако мине на АМ тогава може и по-рано.
И аз не мисля да захранвам за сега.

Аз също ще захранвам най-рано след 5 месец, а според педито ни и дори след 6-я.

# 353
Аз също ще захранвам от март месец. Педи вика като първо дете след 6-ти месец захранване, а вече 2-3 дете от 4-ти месец. Кво общо имат не можах да схвана  newsm78, но и второто и трето смятам от 6-ти месец да захранвам.  Joy Joy Joy

# 354
Първо честито на именяците, да сте живи и здрави Simple Smile

И извинявайте за дългия пост, много се събра Stuck Out Tongue

Направо съм се видяла в чудо. Вчера докато търсим къде да ходим пак на доктор, се обадихме на дерматоложката, ама тя каза че така по телефона не може да ни каже Simple Smile Та отидохме пак на преглед и тя каза, че за нея детето няма АБКМ и че много педиатри с лекота дават тази диагноза. Общо взето за сега ме поуспокои, предписа ни едно кремче за зачервените места пък да видим. За гастро нещо не можахме да намерим, мъжа ми звъня на 100 места, нямат часове, не дигат и какво ли още не. Мисля да пробвам с кремчето от дерматоложката и да видя какво ще стане. Като цяло на детето му няма нищо сериозно (слава богу), точно на вратлето симетрично има 2 зачервени места, обаче аз все имам чувството, че е от дрехите, че много ги опъва. Той милият расте с някаква невероятна скорост и няма да ви казвам, как вече почти нищо не му става. Уж сумати дрешки ми дадоха, ама нещо вече нищо не му става и съм почнала да му купувам дрехи 74 см, даже и 80 см. Та ще се опитам да  наблюдавам по внимателно с какво го обличам и какво ям, пък дано установим от какво точно се зачервява. А и да допълня, дерматоложката каза, че може да му се зачервява и от многото плюнчене.

Lili_f, ние минахме по същия този път преди 2 месеца. На бебка и излезе един обрив на гушката
И при нас е нещо подобно. Първо се появи от едната страна, а после симетрично от другата. Кожата е леко зачервена и по-суха. Обаче той много рита и наистина все се чудя дали не е от дрехите.

Здравейте момичета. Аз също не съм си получила парите, болнични ми свърши на 3 декември. Трябва ли да се вижда информация за подадената декларация в сайта на НОЙ?
Може ли някоя да покаже тези приставки за прахосмукачка.
НАпоследък и аз не се чувствам много добра майка, но останових, че споделянето помага. Препоръчвам ви да говорите с мъжете си. От както имах едно избухване, след като малката се задави в банятаММ помага много повече и така се чувствам по-добре.

Пари и аз нямам. Болничните са ми ги превели всичките май, чакам първите майчински, ама май ще е следващият месец като гледам. А с мъжа и аз съм така, събирам, събирам, накрая избухна, той помага повече 2-3 дена и после пак му омръзва. Сега ми беше дошло в повечко та 3ти ден помага. Щом  имам време и на компютъра да седна, ама да видим до кога ще е така Simple Smile

То няма много как да се забележи, защото бебето не може да се почеше. Може само да плаче и да нервничи. Представи си да те сърби цялата кожа и да си с вързани ръце.

Има кръвен тест, който е много безопасен, защото не се прави на кожата, а се взема кръв от бебето и тя отделно се изследва за антитела към определени алергени. На дъщеря ми го правихме като беше на 4 месеца. Другият тип тест с драскане по кожата се прави на по-голяма възраст, май над 2 или 4 години, не помня.

Но ми се струва, че за сега е излишно да правите този тест. Ако има само безцветни грапавини, това е много лека форма и може да мине с една диета, изключваща млечните и мазане с медицинска козметика за овлажняване. Щом няма силно зачервяване, сълзящи и незарастващи обриви, ще мине с много по-леки мерки.

Докторите дават противоречива информация, защото самите те имат различно мнение за остротата на състоянието. Материята е малко като диетологията, всеки си има своя теория - едни казват не яжте мазнини, други - не яжте въглехидрати, а истината е, че е доста индивидуално.

Ваксините ги отложете задължително. Ако педиатърката ви е склонна да го направи, се възползвайте.

Гастроентеролог мога да препоръчам единствено д-р Лазарова от Токуда, защото само при нея съм ходила, но пък съм много доволна.
Но мисля, че за сега няма нужда да ходите по повече доктори. Започни диетата и до 1-2 седмици трябва да видиш подобрение.
Даваш ли добавка? Ако да, не трябва да е обикновено АМ.

За сърбенето, да права си, може пък от това да е бил по-нервен, оф не знам, ще почна да водя тефтер с наблюдения. Много е тъжно, че бебчовците не могат да ни кажат как се чувстват и какво не им е наред. Аз от една страна не искам да пораства, че е толкова сладичък, ама от друга нямам търпение, че да мога да го разбирам по-добре Simple Smile
Добавка не взимаме, за сега е изцяло на кърма. Д-р Лазарова и на мен ми я препоръчаха вчера, ще я имам предвид евентуално при нея да идем.

Стига да имам достатъчно кърма, мисля да почна захранването след 6 навършени месеца (стига детето да не си покаже, че има нужда по-рано). По препоръка на всите доктори до момента и те ме съветват с по-късно захранване Simple Smile

И последно, но не по важност, благодаря ви за коментарите и отзивчивостта!!!

# 355
Оо аз също не исках да захранвам, но с тези проблеми (повръща, не ака) всички препоръчват лекарства или пюре. Предпочетох пюре. Момичета защо не пробвате с домашно пюре, аз опитах едно пюре тиква,  беше ужасно,  затова си направих. Тиква поне има : )

# 356
  • София
Аз също мисля да захранвам на 6 навършени месеца, нищо, че вече от два дни е на АМ, а на 01.01 навърши едва 4 месеца. В АМ има необходимите витамини и минерали, така че не мисля да избързвам  Peace Стига да няма индикации от негова страна за по-ранно захранване, разбира се, както беше писала BaJleTo по-напред  Peace

Относно домашните пюрета, а впоследствие и млека - много е важно да се знае как са гледани съответните плодове и зеленчуци, респективно животни, от които се взема млякото. Не трябва да са третирани с пестициди, инсектициди и т.н. Ние понеже нямаме откъде да вземем проверени продукти, т.е. да съм сигурна, че не са пръскани и наторявани с всевъзможни медикаменти, със сигурност ще купувам готови пюрета. Има вариант да е от някой от био-пазарите, но пак няма как да съм напълно убедена какво ми продават. За млеката съм още по-категорична. Малко или много се минават определени проверки и, колкото и да е под всякаква критика контролът над каквото и да било в България, повече имам вяра на специализирани производители на определени храни и продукти, отколкото на баба Гинка, чиято крава кой знае от какво би могла да е болна Stop Пък нека е по-вкусно домашното мляко  Whistling Мое мнение, не ангажирам никой  Peace Даже със съпруга ми много спорим по темата. Той, незнайно защо, неистово иска да включи баба си в отглеждането на нашето дете и явно счита за най-подходящо да я впрегне във варене и пасиране на зеленчуци и плодове. И отсега се разправяме, но на глава няма да излезе с мен  Crossing Arms

Пробвала съм разни купени пюрета - особено зеленчуковите са страшна отврат  Sick Ама без подправки е така.. Без да се подценявам, но не вярвам моят сварен картоф да е по-вкусен от сварения картоф на Хипп, примерно  Laughing

Само моето дете ли яде около литър на ден, +/- 100 мл.? Започвам да се притеснявам леко. Той по 150-160 пиеше на 3 ненавършени месеца. Сега 200 си ги хапва без проблеми, че и по 20-ина мл. вода изпива след това. Пробвала съм и по повече мляко да дам, някой път ги изяжда, някой път спира на 200. А наистина не изглежда дебел. Тежък е, да, но е дълъг. В изключително редки случаи не си изпива цялата доза. Понякога се дърпа на последните 20-30 мл., но ако не му ги дам, ще огладнее по-рано със сигурност, което ще ни коства излизане от графика, което от своя страна ще му вкисне деня. На няколко пъти, основно като сме пътували, съм се забавяла с часовете за хранене и всеки път, без изключение, е бил изключително неспокоен и ревящ след това. Та, ако е необходимо, му давам 10-ина минути почивка и после му додавам каквото е останало в шишето.

# 357
  • София
Здравейте момичета. Нещо не ми остава време да пиша напоследък.
Честит Имен ден на имениците.  Hug И ММ днес празнува.

Ние днес бяхме на консултация и ваксина. Вече сме 7550 и 67 см. Дано понесе добре ваксината. Другата обикновено я слагаме след седмица, че да не са наведнъж,но този път ни дадоха час чак на 11-ти февруари.
Ние сме при една лекарка, дето името й е в дневникът на мама. Доволни сме като цяло,но има страшно много пациенти и са екип от лекари и в повечето случаи специализанти. Ние почти не я виждаме. Каката я преглеждаше една много добра лекарка от екипа. Първия месец за малкия също беше тя, но вече от две консултации я няма. Принципно за момента няма проблем,но ме притесняват няколко неща. Лекарката сега (също младо момиче) минава прегледите някак ... като по образец. Днес дори не стана от стола пред компютъра. Сестрите всеки път са различни. Ами аз като го заведа и те всеки път различни хора го гледат и пипат. Днес за малко да забравят да му погледнат гърлото преди ваксината. Според мен лекарката трябва да се занимава с детето,а сестрите да попълват данните, а не обратното. Претупаха го за 2 минути. Казаха ми дори че може да не го събличам, а според мен трябва да го съблека, най-малкото за да го прегледат. Отделно има разни други неща като хидроцеле а и това забелване не трябва ли и него да видят как върви, дали го правя както трябва. За масаж и гимнастика никой нищо не ми е споменавал, добре че си знам от каката какво се прави, а тогава си спомням предната лекарка си ми обясни. Обясни ми и за захранването, а сега тази дума изобщо не сме я споменавали. Само си гледат часовниците и бързат да си тръгнем.

Може би издребнявам или искам прекалено много, но ми се струва, че пропускат много неща на тези консултации. Гледат да го измерят, претеглят,  да бият ваксината и да си ходим. Преди не беше така - задавах си въпросите, за всеки месец ми даваше лекарката съвети - за гимнастиката, за седналото положение, оглеждаше детето, говорехме за схеми за захранване, за ваксините. Вие обсъждахте ли ги тези неща с педиатрите.

Последна редакция: пт, 08 яну 2016, 00:00 от katya_pk

# 358
  • София
Скрит текст:
Ние днес бяхме на консултация и ваксина. Вече сме 7550 и 67 см. Дано понесе добре ваксината. Другата обикновено я слагаме след седмица, че да не са наведнъж,но този път ни дадоха час чак на 11-ти февруари.
Ние сме при една лекарка, дето името й е в дневникът на мама. Доволни сме като цяло,но има страшно много пациенти и са екип от лекари и в повечето случаи специализанти. Ние почти не я виждаме. Каката я преглеждаше една много добра лекарка от екипа. Първия месец за малкия също беше тя, но вече от две консултации я няма. Принципно за момента няма проблем,но ме притесняват няколко неща. Лекарката сега (също младо момиче) минава прегледите някак ... като по образец. Днес дори не стана от стола пред компютъра. Сестрите всеки път са различни. Ами аз като го заведа и те всеки път различни хора го гледат и пипат. Днес за малко да забравят да му погледнат гърлото преди ваксината. Според мен лекарката трябва да се занимава с детето,а сестрите да попълват данните, а не обратното. Претупаха го за 2 минути. Казаха ми дори че може да не го събличам, а според мен трябва да го съблека, най-малкото за да го прегледат. Отделно има разни други неща като хидроцеле а и това забелване не трябва ли и него да видят как върви, дали го правя както трябва. За масаж и гимнастика никой нищо не ми е споменавал, добре че си знам от каката какво се прави, а тогава си спомням предната лекарка си ми обясни. Обясни ми и за захранването, а сега тази дума изобщо не сме я споменавали. Само си гледат часовниците и бързат да си тръгнем.

Може би издребнявам или искам прекалено много, но ми се струва, че пропускат много неща на тези консултации. Гледат да го измерят, претеглят,  да бият ваксината и да си ходим. Преди не беше така - задавах си въпросите, за всеки месец ми даваше лекарката съвети - за гимнастиката, за седналото положение, оглеждаше детето, говорехме за схеми за захранване, за ваксините. Вие обсъждахте ли ги тези неща с педиатрите.
Все едно при един и същи педиатър ходим  Laughing И нашата много-много не си дава зор. Тя повече му се радва, отколкото го преглежда. Слуша му гърдите, пипа му фонтанелката и това е. За захранване и дума не е обелвала. Масаж и гимнастика аз не правя. Или поне не нещо специално. Никой не ми е обяснил. Мери го и го тегли акушерката, тя прави и ваксините. За забелването съм писала по-напред в темата каква я свърших, пак тя не участваше. Като питам нещо, ми отговаря все едно това ми е трето дете и освен, че го знам, то тя ми го е казвала предните два пъти  ooooh! Та аз съм малко самоука майка  Laughing Имам близка приятелка, чието дете е родено през май 2015 г., и аз много се водя по нея, в смисъл, тя ми разказва какво й казват на нея, тя как процедира и аз преценявам как да постъпя. Слава Богу, не сме имали нужда от сериозна намеса на педиатър, дано и да нямаме занапред. Но със сигурност не бих разчитала на нашата. Имаме тук една много оборотна в квартала, ще я посещаваме на частно и това е  Peace

# 359
  • София
Да, и на нас първия месец ни каза за забелването да го правим предишната педиатърка. Беше писала, че при вас вече е приключен този въпрос, но на Митко му е забелено съвсем малко все още - възможно е аз да не го правя както трябв, затова мисля, че те трябва да го гледат как върви този процес. Предната забеляза и леко уголемените тестиси и ни даде направление за уролог. А тази сега дори не го поглежда. Дано няма сериозни проблеми детенцето.
Иначе на предишната й имам телефона. Ако нещо съвсем не сме доволни може да й се обадя да я питам къде е сега. Може би се е отделила на самостоятелна практика и вече не е в този екип от лекари. Сигурно така става ако са специализанти и им мине стажа.

Общи условия

Активация на акаунт