Под елхата таз година и за СЕПТЕМВРИйче подаръци ще има! тема №3

• 29 153
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Здравейте  bouquet

Аз съм болна от снощи - отпаднала, главоболие, запушен нос, болки в гърлото. Разнасям се с маски от сутринта, дано не го заразя с вируса  Cry Той, миличкият, нали е добричък, усеща, че на мама не й е добре и цял ден спи, а аз лежа. Събужда се да яде, играе си на гимнастиката около час и половина, слагам го в креватчето и си заспива до следващото хранене  Heart Eyes

При нас, както съм споделяла по-напред в темата, нощно хранене няма от 6-я му ден. Сега вечеря в 22 ч. и след това сутрин закуската е в 8 ч. Тая нощ обаче много мрънка, не спа спокойно - ставах в 1, в 2, в 4, в 5, в 6, и в 7 беше буден, но не е плакал. Игра си сам в креватчето докато му дойде времето за ядене. Пу, да не му е уроки, много ми е добричък  Heart Eyes

# 436
Здравейте, мамчета!  Grinning

От кога искам да пиша и така стои поста ми...все се каня да питам как се справят момичетата, които работят...аз за сега успявам, но да видим до кога...

За хапещите бебета - съвет от блога на Хедра - притискате силно главичката към гърдата, така че за малко да се запуши нослето и дишането, след няколко такива опита спират да хапят.

оо, това с притискането е много хитро, ще пробвам при първа възможност - благодаря ти, че сподели.
Аз работя от дома, много ми е трудно, тъй като напоследък моето диваче спи все по-малко. Сега спи, и съм се залепила за стола, че и до 00 не ставам да отида. Събота и неделя възлагах най-големи надежди, но уви - вероятно защото у дома беше пренаселено, то на пук на мен, най-много плака и най-малко спа.
Иначе за нощното хранене - при нас няма празно, всяка вечер се яде. М, напоследък обаче забелязвам, че през деня не яде много, защото страшно много се разсейва. А да шумне нещо - и то се облещи да види, да не изтърве. И забрави да яде. След 30-40 минути се сети, че май не е ял, и почва да пита за ядене. А ако съм седнала по погрешка така, че да може да вдигне глава и да гледа през прозореца  -тогава яде 3-4 минути, и започва да гледа навън, напълно забравя за храненето.
Wink Блейка като останалите мъже у нас, май Wink)

# 437
М, напоследък обаче забелязвам, че през деня не яде много, защото страшно много се разсейва. А да шумне нещо - и то се облещи да види, да не изтърве. И забрави да яде.
Същото, същото  ooooh!
Аз даже като ще започвам да го кърмя казвам на всички да не говорят и да не ходят из стаята, защото а някой е мръднал, а малкото е започнало да се върти любопитно да види какво става, че може да вземе да изпусне нещо  Laughing

# 438
  • Северо=Западналия край
Момичета, гледам, че често коментирате, че работите от вкъщи. Тази работа ви е допълнителна или основната ви работа можете да си вършите от вкъщи? Питам защото ми се иска да си намеря нещо допълнително по време на майчинството, но хич не вярвам на тези обяви по интернет. Моята основна работа беше в държавна администрация и няма как да се  пренесе у дома, а в днешно време допълнителни пари са добре дошли на всеки му, така че ако някой знае нещо за допълнителна работа от вкъщи, моля нека сподели.

# 439
Моля за съвет - от вчера вечерта се появиха едни пъпки. Първо се появиха на брадичката, и мислех, че са от лигите, които сега текат и се лигави.
Но от тази сутрин виждам, че са и на бузките, и на нослето дори.
Това прилича ли ви на алергия?
Да спирам ли с кафето, цитрусите, и забравих какво беше в списъка на неща, които трябва да избягвам?
Моята лична се върна от учението си в седмицата между Коледа и НГ, и сега пак я няма за месец. После ще дойде пак за 1 седмица, и пак ще отсъства за месец. И така няколко пъти. Луда работа ...

Скрит текст:
ПС. Моята работа се състои в това да помагам на ММ. Той (ние) имаме малка фирма, а там задачите никога не свършват. Сега помагам в разработването на нова услуга, защото бяхме поверили тази задача на единия от служителите ни, но вече трети месец, горе-долу откакто не съм в офиса, и няма кой да бъде до него - нищо съществено не се е развило от самосебе си.  Hug

# 440
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Моята работа е основната и си я върша от вкъщи.За моя "радост" като не спя, защото работя основно вечер, доста се изнервям.С гоненето на срокове пък съвсем ми отиват нервите  ooooh!

# 441
Аз в момента съм волна птичка, ако мога така да се опиша, че не се чувствам точно така с двете деца  Laughing
Но с първото майчинство работех като програмист и към третия месец се опитах да продължа по малко от вкъщи. Много ми беше трудно да се концентрирам заради разпокъсаното време и фактът, че никога не знам сега като съм седнала да мисля нещо, дали ще имам още една минута или още два часа. Просто не ставаше. И се захванах с по-лесна работа, която не изискваше такава концентрация - преводи. Идеално е за работа от вкъщи и с деца, защото не е нужно да измисляш концепции и да поправяш бъгове, а може и на всяко изречение да ме прекъсват, това не проваля положените усилия.
Така че ако някой се чуди, това е много подходящо.

# 442
  • Пловдив
М, напоследък обаче забелязвам, че през деня не яде много, защото страшно много се разсейва. А да шумне нещо - и то се облещи да види, да не изтърве. И забрави да яде.
Същото, същото  ooooh!
Аз даже като ще започвам да го кърмя казвам на всички да не говорят и да не ходят из стаята, защото а някой е мръднал, а малкото е започнало да се върти любопитно да види какво става, че може да вземе да изпусне нещо  Laughing

И аз им казвам да мълчат иначе Вики не само че няма да яде, но и ще ме дъвче, като вземе да си върти главата. От няколко дни толкова силно ме боли зърното на едната гърда, че ми е почти невъзможно да й я давам. Изцеждам се ... какво й направи, незнам ...не й върви на тази цица - двата пъти мастит, където бях получила, бяха на нея. Чудя се, ако продължава така, дали ще ми остане чувствителността и за в бъдеще и това ще възпрепятства ли кърменето на второ дете след време? Вие как мислите? Някой да е минал през такъв перипет?

# 443
Моля за съвет - от вчера вечерта се появиха едни пъпки. Първо се появиха на брадичката, и мислех, че са от лигите, които сега текат и се лигави.
Но от тази сутрин виждам, че са и на бузките, и на нослето дори.
Това прилича ли ви на алергия?
Да спирам ли с кафето, цитрусите, и забравих какво беше в списъка на неща, които трябва да избягвам?

Може или алергия или претопляне. Второто го направих няколко пъти, защото слушам другите на 15 градуса да го извеждам с космонавт. Като се приберем е мокър от жега и бум на другия ден с пъпчици.
Може и да е акне, което също имахме. Изписаха ми крем на Биодерма за атопична кожа - бързо помогна.

# 444
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Второто го направих няколко пъти, защото слушам другите на 15 градуса да го извеждам с космонавт.

Ей такива като ги чуя и ми иде да ги удуша.Що тези, които дават акъл не сложат по един космонавт при 15 градуса и да видят как е.
А, като стане -3 с какво трябва да се облича детето - със скафандър ли.
  ooooh!

# 445

И аз им казвам да мълчат иначе Вики не само че няма да яде, но и ще ме дъвче, като вземе да си върти главата. От няколко дни толкова силно ме боли зърното на едната гърда, че ми е почти невъзможно да й я давам. Изцеждам се ... какво й направи, незнам ...не й върви на тази цица - двата пъти мастит, където бях получила, бяха на нея. Чудя се, ако продължава така, дали ще ми остане чувствителността и за в бъдеще и това ще възпрепятства ли кърменето на второ дете след време? Вие как мислите? Някой да е минал през такъв перипет?

И мен много ме болят и двете зърна, но дясното като го засуче, чак дъхът ми спира Sad Така бях и с първото дете. Нямам промяна в чуствителността и с кърменето на второто, не се притеснявай. Явно при някой зърната са си по-чуствителни.
Сега като се започне със захранването и се разреди кърменето, постепенно отминава и болката.

# 446
Второто го направих няколко пъти, защото слушам другите на 15 градуса да го извеждам с космонавт.

Ей такива като ги чуя и ми иде да ги удуша.Що тези, които дават акъл не сложат по един космонавт при 15 градуса и да видят как е.
А, като стане -3 с какво трябва да се облича детето - със скафандър ли.
  ooooh!
И аз това казвам... или с дебела шапка на 15 градуса, а не памучна или без изобщо, на -3 наистина скафандър трябва да му сложа Simple Smile

# 447
  • София
За хапещите бебета - съвет от блога на Хедра - притискате силно главичката към гърдата, така че за малко да се запуши нослето и дишането, след няколко такива опита спират да хапят.
Хмм, ще го пробвам това. Simple Smile Благодаря

# 448
  • София
Хмм, ще го пробвам това. Simple Smile Благодаря

Също и като хапе му казвайте не, след това леко му отварям устата като слагам пръст в ъгълчетто и като му обясня, че не се прави така, защото боли, му давам пак. Ако повтори- спирам храненето. И каката навремето и бебето много бързо разбраха, че не трябва да хапят.
И ние в отбора на неспящите бебета, освен на ръце разбира се. От коледа сме така.

# 449
Моят бебок от 3-4 дни мн трудно заспива. Тъкмо съм го приспала и след 5 минути е буден. Странно на какво ли се дължи това. Преди го приспа в шезлонга и го преместя в леглото му и така си спеше до 1 час, а сега докато го преместя и след 5 минути се събужда. От днес го оставям да спи в шезлонга и не го местя. Така успява да поспи около час, но това не е добре да спи така в този шезлонг. Дано да е временно.

Общи условия

Активация на акаунт