Под елхата таз година и за СЕПТЕМВРИйче подаръци ще има! тема №3

• 29 165
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Привет. Нямах нет и изпуснах доста страници назад. После ще наваксвам. Сега се включвам с няколко бързи въпросчета, които ме вълнуват, а именно:

-Има ли недостиг на ваксини във вашия град? - До момента не е имало проблем с ваксините при неговата педиатърка. За протокола, тя не е в София. Не питайте защо, след като живеем тук, дълго е за обяснение. До момента сме стигнали и направили втори прием на Пентаксим и Синфлорикс. Другата или в началото на по-другата седмица ни предстои трети, последен прием. Надявам се да няма проблем, че да се свършва.

-Колко грама бяха качили бебчовците ви последния път като ги теглиха? - 1200 гр. от предходната консултация. Кирил по-малко от килограм не е наддавал за момента. Не вярвам и този месец да слезе под килце, както върви.

-Кога мислите да захранвате и с какво най - напред? - на 6 навършени месеца. Или с оризова каша, или със зеленчуково пюре ще е, но и аз още го мисля.

-През колко часа ядат вашите бебета? - през деня яде през 3 часа и половина, последното хранене е в 22-22:30 ч. и след това най-рано в 8 ч. сутринта, т.е. прави нощна пауза от поне 9 часа и половина. И най-интересното е, че сутрин не е освирепял от глад, както си мислех, че ще се получи. Свикна по този начин и по всичко личи, че няма проблем с това.

-Дадоха ли ви направления за ортопед, защото нашата нова педиатърка каза, че не се полагало по ЗК? - мен ме посъветваха да го заведа на ортопед още на първия месец, аз го заведох малко след като навърши 40 дни. Педиатърката я поставих пред свършен факт, като й дадох снимките от ехографа за картона на бебето. По нейни думи, било рано, но неведнъж съм казвала, че не смятам нейната преценка за най-меродавната възможна. Та, ние отидохме без направление, при д-р Драганов във ВМА, той приема и по НЗОК. Просто реших да не се разправям за направления и да слушам как нямало смисъл. Иначе не бих имала проблем да поискам направление, винаги ще ми даде  Peace Така и с дерматолога направих миналата седмица и не съжалявам.

Hug

# 481
  • София
Привет. Нямах нет и изпуснах доста страници назад. После ще наваксвам. Сега се включвам с няколко бързи въпросчета, които ме вълнуват, а именно:

-Има ли недостиг на ваксини във вашия град?
Последно ни сложиха Пентаксим втори прием на 7.01. Не са споменавали недостиг. Синфлорикса остана за другия месец, понеже ги разделяме.

-Колко грама бяха качили бебчовците ви последния път като ги теглиха?
1150 за около 40 дни
-Кога мислите да захранвате и с какво най - напред?
Мислех като навърши 5 месеца, но може и да е седмица-две по-рано, че млякото нещо не го засища вече.
-През колко часа ядат вашите бебета?
От няколко дни през около 2. Дори сутрин, когато съм сигурна, че има достатъчно кърма. Само следобед прави малко по-дълга пауза от 3-4 часа. Иначе от около 2 седмици нощем се буди около 6 директно Simple Smile (последно яде около 22-22:30). Дано да се задържи така, че преди го хранех по 2-3 пъти на нощ.
-Дадоха ли ви направления за ортопед, защото нашата нова педиатърка каза, че не се полагало по ЗК?
Нашата педиатърка не ни е споменавала нищо за ортопед. Както бях писала по-рано - не ни е споменавала нищо и за захранването, не гледа как е забелването, за малко да не ни прегледа и преди ваксината. Ние обаче имаме един преглед веднага след раждането от болницата преди да ни изпишат. Тогава ги питах и ми казаха, че ако има проблем, ще си проличи, дори толкова рано. Дано наистина да е добре детенцето.

Hug

# 482
Здравейте,много сте писали Hug Аз напоследък не мога да пиша CryУтре сме на консултация и ще пиша.
Искам само да ви споделя моя проблем.. на 28.12 ми дойде МЦ и на 06.01 ми свърши уж всичко беше нормално,но след 2 дни видях,че пак ми дойде ,но кафяво не е кръв и ме притеснява защото не спира Shocked

# 483

Последно ни сложиха Пентаксим втори прием на 7.01. Не са споменавали недостиг. Синфлорикса остана за другия месец, понеже ги разделяме.

1150 за около 40 дни
Мислех като навърши 5 месеца, но може и да е седмица-две по-рано, че млякото нещо не го засища вече.
От няколко дни през около 2. Дори сутрин, когато съм сигурна, че има достатъчно кърма. Само следобед прави малко по-дълга пауза от 3-4 часа. Иначе от около 2 седмици нощем се буди около 6 директно Simple Smile (последно яде около 22-22:30). Дано да се задържи така, че преди го хранех по 2-3 пъти на нощ.
-Дадоха ли ви направления за ортопед, защото нашата нова педиатърка каза, че не се полагало по ЗК?
Нашата педиатърка не ни е споменавала нищо за ортопед. Както бях писала по-рано - не ни е споменавала нищо и за захранването, не гледа как е забелването, за малко да не ни прегледа и преди ваксината. Ние обаче имаме един преглед веднага след раждането от болницата преди да ни изпишат. Тогава ги питах и ми казаха, че ако има проблем, ще си проличи, дори толкова рано. Дано наистина да е добре детенцето.

Hug

Относно храненията ние сме на 4-тири пъти в денонощието и на обяд и давам 135мл мляко и 10 лъжички пюре Wink Нашата педи ни даде направление за ортопед малката като навърши 40 дни.

# 484
Здравейте момичета, коя от вас беше писала че си е взела ергономична раница? Какви са отзивите, харесва ли му на детенцето или плаче?

# 485
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте момичета, коя от вас беше писала че си е взела ергономична раница? Какви са отзивите, харесва ли му на детенцето или плаче?

Аз си купих ерго-раница.Не съм я ползвала много, но малкия стои и зяпа наляво и дясно, а ръцете ми са свободни да свърша нещо.Ако не се движа, се сърди.Иначе мирува и дори заспа един ден в татко си, докато беше в раницата.
Не съм ползвала кенгуру и не мога да сравня дали в него ще е същото  Peace

# 486
А нашето маймунче мн плаче и хич не му е удобно. Притеснявам се че го боли и се чудя дали да чакам до 6-ти месец да ползваме тази ерго-раница. В слинга като го слагам по същия начин се дере. После даже трябва да го успокоявам че голяма драма.

# 487
  • Пловдив

ТО НЕ Е ДО ГРАДА, А ДО ПЕДИАТЪРА. ПРИ ПРЕДИШНАТА НЯМАШЕ ПРОБЛЕМ. СЕГЯ ПРИ НОВАТА СЕ БАВЯН НЕЩАТА. НЕЗНАМ ПОРАДИ КАКВИ ПРИЧИНИ.
НА 02.12.2015 ВИКИ БЕШЕ 6.550КГ. НА 11.01.2016 Е 8КГ. ВЪРВИМ ЕДРИЧКИ. НА КЪРМА Е.

ПЕДИ ПРЕПАРЪЧА КАТО НАВЪРШИ 5 МЕС. ДА ЗАПОЧНЕМ С КАРТОФЕНО ПЮРЕ. АКО СМЕ ЗАПОЧНЕЛИ ПРИ 6 НАВЙРШЕНИ МЕСЕЦА МНОГО НОВА ХРАНА ТРЯБВЯЛО ДА ВКАРАМ В СТОМАХЧЕТО НА БЕБКА И ТОВА МОЖЕЛО ДА Я ПРЕТОВАРИ. АМА ВСЕКИ КАТО ГЛЕДАМ ПРАВИ КАКТО СИ ИСКА И СПОРЕД МЕН НЯМА ГРЕШНО И ПРАВИЛНО.

ПРЕЗ ДЕНЯ НА 3-4 ЧАСА. ВЕЧЕР ПОСЛЕДНО ЯДЕ В 20 ЧАСА, ЗАСПИВА И ПОСЛЕ КЪМ 1 ЧАСА И В 5 ЧАСЯ.

НАПРОТИВ. ПОЛАГА СЕ. ДЛЪЖНА Е ДА ДАДЕ.

Hug

# 488
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
А нашето маймунче мн плаче и хич не му е удобно. Притеснявам се че го боли и се чудя дали да чакам до 6-ти месец да ползваме тази ерго-раница. В слинга като го слагам по същия начин се дере. После даже трябва да го успокоявам че голяма драма.

Няма идея.Предполагам е до бебе.Нашият иска постоянно да е прав и да зяпа насам натам, а аз оставам без ръце и затова взех раницата.

# 489
  • Драгоман
 Здравейте! Напоследък нямам време да пиша.На 90 дневна диета съм и да се похваля за 8 дни -2.5 кг!  Simple Smile Остават ми още 7.5 до нормалното тегло!
Емето днес за първи път се обърна от гръб по корем, а от вчера се мъчи да пълзи.
Алана, аз така от рано изаквах и изпишквах голямата и на 1г и 5м махнахме памперса. Почнах на 5м. Над леген, а после на гърне. Изобщо мн съм доволна от ранното приучване на гърне! И сега мисля така да процедирам! Peace

# 490
  • Пловдив

И аз им казвам да мълчат иначе Вики не само че няма да яде, но и ще ме дъвче, като вземе да си върти главата. От няколко дни толкова силно ме боли зърното на едната гърда, че ми е почти невъзможно да й я давам. Изцеждам се ... какво й направи, незнам ...не й върви на тази цица - двата пъти мастит, където бях получила, бяха на нея. Чудя се, ако продължава така, дали ще ми остане чувствителността и за в бъдеще и това ще възпрепятства ли кърменето на второ дете след време? Вие как мислите? Някой да е минал през такъв перипет?

И мен много ме болят и двете зърна, но дясното като го засуче, чак дъхът ми спира Sad Така бях и с първото дете. Нямам промяна в чуствителността и с кърменето на второто, не се притеснявай. Явно при някой зърната са си по-чуствителни.
Сега като се започне със захранването и се разреди кърменето, постепенно отминава и болката.

Искаш да кажеш, че болката си е болка и си я има и при първото, и при второто ... и няма промяна, няма облекчение ... #Crazy  Sad

# 491
  • София
Здравейте,много сте писали Hug Аз напоследък не мога да пиша CryУтре сме на консултация и ще пиша.
Искам само да ви споделя моя проблем.. на 28.12 ми дойде МЦ и на 06.01 ми свърши уж всичко беше нормално,но след 2 дни видях,че пак ми дойде ,но кафяво не е кръв и ме притеснява защото не спира Shocked

Здравей. Мисля, че е нормално, но ако искаш отидина лекар. С каката бях така - идваше ми през 20 дни и вървеше по 10, но много слабо - само зацапване. Първия път (тя беше на 6-7 месеца) ми дойде нормалнл и след това започна така да става. Нямам представа кога ще се оправи, понеже забременях преди да се е оправило. Ходих на гинеколог тогава и каза, че е от кърменето и да спра да кърмя Shocked Аз обаче си продължих.

# 492
  • Северо=Западналия край
И аз имах  подобно кафеникаво течение една седмица след като уж ми е спряло. Направо откачам вече от тия превръзки, то не стига че ме отнася като ми дойде, ами после се точи и още нещо си, за капак и гъбичките са си ми още тук......... Мъка ми е че всеки момент очаквам третия цикъл, първия бях зле, втория още по зле от първия, сега направо настръхвам и незнам какво да очаквам.

Иначе за коментираните въпроси на Сиси - на нас не са ни давали направление за ортопед, ще питам док, че баткото така го изпуснах навремето не го заведох на свестен доктор и сега е със сериозни проблеми. Ваксини има, храним се на 4 часа - 5 хранения, наддаваме три месеца вече по 1 100 на месец.

# 493
Jen4eto, ти не кърмеше ли? Не ти ли намаля кърмата от диетата?
Аз си взех кенгуру през едно рамо, не го ползвам всеки ден, само като вече нищо не помага, иначе на малката й харесва, много лесно я слагам и вадя от него.
Направление ни дадоха първия месец. Ортопедът каза, че трябва да се ходи по принцип  и шестия месец профилактично, не знам дали за тогава дават направление.
Малката наддава: 1300 първи месец, 1200 гр втори месец, 500 гр трети месец. Вече е на 4 месеца и 9 дена, но сме на консултация чак в понеделник. На кърма е + дохранване. Досега ваксини имаше. Мисля да захранвам през шестия месец, но и това ще обсъдим в понеделник с педиатърката.
Иначе бебка хапва на 1 - 1.5 - 2 - 2.5 - 3 - 3.5 часа, гледам да й предлагам колкото се може по-често.

# 494

И аз им казвам да мълчат иначе Вики не само че няма да яде, но и ще ме дъвче, като вземе да си върти главата. От няколко дни толкова силно ме боли зърното на едната гърда, че ми е почти невъзможно да й я давам. Изцеждам се ... какво й направи, незнам ...не й върви на тази цица - двата пъти мастит, където бях получила, бяха на нея. Чудя се, ако продължава така, дали ще ми остане чувствителността и за в бъдеще и това ще възпрепятства ли кърменето на второ дете след време? Вие как мислите? Някой да е минал през такъв перипет?

И мен много ме болят и двете зърна, но дясното като го засуче, чак дъхът ми спира Sad Така бях и с първото дете. Нямам промяна в чуствителността и с кърменето на второто, не се притеснявай. Явно при някой зърната са си по-чуствителни.
Сега като се започне със захранването и се разреди кърменето, постепенно отминава и болката.

Искаш да кажеш, че болката си е болка и си я има и при първото, и при второто ... и няма промяна, няма облекчение ... #Crazy  Sad
Ами да, при мен е така. Много ме боли и двата пъти Sad Даже онзиден и кръв е тръгнала, та бебка се беше нагълтала .. видях като върна малко след храненето и после акото с черни парченца ... много стресираща гледка. По този повод сега не и давам 2 дни от тази гърда, за да заздравее и се притеснявам, че ще ми намалее кърмата. Цедя с помпата, но не излиза всичкото Sad

Храним се на 3 часа през деня, имаме 6 хранения.
Ваксини имаше при педиатърката ни. До сега не се е случвало да няма.
За ортопед каза, че др.месец ще ни даде направление.
Мисля да захранвам в 6ти месец, ако всичко е наред до тогава.

Общи условия

Активация на акаунт