-Има ли недостиг на ваксини във вашия град? - До момента не е имало проблем с ваксините при неговата педиатърка. За протокола, тя не е в София. Не питайте защо, след като живеем тук, дълго е за обяснение. До момента сме стигнали и направили втори прием на Пентаксим и Синфлорикс. Другата или в началото на по-другата седмица ни предстои трети, последен прием. Надявам се да няма проблем, че да се свършва.
-Колко грама бяха качили бебчовците ви последния път като ги теглиха? - 1200 гр. от предходната консултация. Кирил по-малко от килограм не е наддавал за момента. Не вярвам и този месец да слезе под килце, както върви.
-Кога мислите да захранвате и с какво най - напред? - на 6 навършени месеца. Или с оризова каша, или със зеленчуково пюре ще е, но и аз още го мисля.
-През колко часа ядат вашите бебета? - през деня яде през 3 часа и половина, последното хранене е в 22-22:30 ч. и след това най-рано в 8 ч. сутринта, т.е. прави нощна пауза от поне 9 часа и половина. И най-интересното е, че сутрин не е освирепял от глад, както си мислех, че ще се получи. Свикна по този начин и по всичко личи, че няма проблем с това.
-Дадоха ли ви направления за ортопед, защото нашата нова педиатърка каза, че не се полагало по ЗК? - мен ме посъветваха да го заведа на ортопед още на първия месец, аз го заведох малко след като навърши 40 дни. Педиатърката я поставих пред свършен факт, като й дадох снимките от ехографа за картона на бебето. По нейни думи, било рано, но неведнъж съм казвала, че не смятам нейната преценка за най-меродавната възможна. Та, ние отидохме без направление, при д-р Драганов във ВМА, той приема и по НЗОК. Просто реших да не се разправям за направления и да слушам как нямало смисъл. Иначе не бих имала проблем да поискам направление, винаги ще ми даде
Така и с дерматолога направих миналата седмица и не съжалявам.
(последно яде около 22-22:30). Дано да се задържи така, че преди го хранех по 2-3 пъти на нощ.
Утре сме на консултация и ще пиша.
Нашата педи ни даде направление за ортопед малката като навърши 40 дни.
Така бях и с първото дете. Нямам промяна в чуствителността и с кърменето на второто, не се притеснявай. Явно при някой зърната са си по-чуствителни.