Под елхата таз година и за СЕПТЕМВРИйче подаръци ще има! тема №3

• 29 121
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Катя, Честит Рожден Ден на каката, да е жива и здрава, и много послушна  bouquet
Момичета, относно косата - аз пия витамини още от бременността, да чукна на дърво засега не пада повече от обикновено.
Поли, пробвай с крема на Биодерма периорал, амата ми препоръча, нищо, че не са само около устата, и при нас тогава бяха и по бузките и малко по челото, но от него се оправи, те като се лигавят и сигурно с ръчичка разнасят лигите и по личицето.

# 541
Катя, Честит Рожден Ден на каката, да е жива и здрава, и много послушна  bouquet
Момичета, относно косата - аз пия витамини още от бременността, да чукна на дърво засега не пада повече от обикновено.
Поли, пробвай с крема на Биодерма периорал, амата ми препоръча, нищо, че не са само около устата, и при нас тогава бяха и по бузките и малко по челото, но от него се оправи, те като се лигавят и сигурно с ръчичка разнасят лигите и по личицето.

От снощи започнах да я мажа, но не знам по 2-3 пъти на ден ли трябва newsm78

# 542
Катя, честита рожденичка  Hug Да сте живи и здрави и братчето и сестричката много да се обичат Simple Smile

Lucile5, какви витамини пиеш? И аз имам страхотен косопад. Имах дълга до кръста коса, която отрязах до дъно на един път и сега поне космите, които събирам от всякъде, са по-къси, но пак са стотици  Confused

# 543
Катя,честита рожденничка! Да е жива о здрава Simple Smile

# 544
  • Северо=Западналия край
Катя, честит празник на малката принцеса Елена!

И моята коса пада и то много, ще чакам да споделите какви витамини пиете, защото от опит знам че с мазане с ампули и шампоани файда няма. Тя къде си е ми малко, та сега особено при къпане свалям целя топка коса.

Аз държа бебо в люлката, но много подига дупето вече и се изнизва, а като го вържа с коланите му е неудобно. Сега често го слагам в кошницата за кола, хем е доволен, че може да разглежда полу легнал, хем там коланите са ми по удобни и не може да се изниже. Имам и столче за хранене, но е малък още, там трябва да седи защото то е само за седнало положение.

# 545
Poli, аз мажех, когато ми падне...но мисля, че на крема пише по колко пъти на ден. По-горе исках да кажа "който ти самата ми препоръча". Дано минат бързо!
Иначе пия Пренатал на Джеймисон, не съм ги спирала.
Малката я държа или в скута ми на възглавница, за да си цока или спи,докато ние вечеряме,или на възглавници легнала между нас на дивана.

Последна редакция: сб, 16 яну 2016, 23:23 от Lucile5

# 546
  • София
Благодаря ви, момичета.

И аз намирам все по-малко места, където мога да го слагам. Преди си играеше с висящи грачки в леглото си, но напоследък изобщо не иска да седи в него. Слагам го при нас на дивана и така ни гледа и е по-спокоен, но постоянно трябва да гледам каката да не го докопа, че като го хване и го мачка като плюшена играчка. Затова не сме взели активна гимнастика или шезлонг. Една приятелка ми предложи шезлонг, но май вече е малко късничко. Най-добре му е като го държа седнал на крака ми и облегнат на мен. Чакам да стане стабилен на дупе и се надявам да мога да го оставям каката да го занимава Wink

# 547
   Катя - почти не остана до края на рожденния ден, но и аз искам да ви го честитя! Пожелавам на малката-голяма кака да е жива и здрава, и да й дават по-често да си играе с бебенцето  Sunglasses

Моето си седи доволно в шезлонга - и аз не знам как до сега 2 бебета съм отгледала без такъв? Сигурно затова са били толкова повече ревливи  newsm78 Слагам го така, че да можем да се гледаме - може на дивана, може на земята, може на масата. Мен ме гледа и ми се радва, но ако знаете с какъв интерес гледа батковците си! Днес 5-годишният батко такава игра си самоспретна с легена, че малкото остана изумено - не можа да отлепи погледа си и гък не гъкна докато онова вилня с легена  Laughing

ПолиТ - за пъпките - и моето се обрина преди няколко дена, аз предположих че е на алергична основа - гледах в интернет, и попитах една приятелка. Имаше на бузките, на нослето и брадичката. Затова ограничих млечните продукти, цитрусовите, кафето, алкохола (то щото много пия, но наистина преди няколко дена пробвах съвсем малко от едно 100-годишно вино, моят беше взел и реших да пробвам). Сега няма обриви - обаче поне 2 седмици е препоръчително да спазвам подобен режим. На мен не ми тежи - дори обратното, стана повод да огранича храната и съм видимо отслабнала, поне в лицето.
  Първоначално и аз помислих, че е от лигавене, обаче сега не се лигави по-малко, нито температурата в стаята сме променили - а пъпките изчезнаха. Бяха тъмно червени, и се появиха първо на бузките, на другия ден на нослето и на брадичката.

# 548
  • Пловдив
Аз чак сега влизам, затова с малко закъснение, но с много добри чувства, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на малката кака. Да ти е здравичко и усмихнато детенцето, Катя, а на мама пожелавам спокойствие и още повече търпение Hug  bouquet

Аз съм малко тъжна и притеснена, да ви споделя, тези дни. Вики е с ортопедични гащички. Като цяло май ги понася добре, но вечерта много ме притеснява - трябва да спи по гръб, а тя винаги е спала на страни. Как ще свикне, незнам. Първата вечер беше добре, но днес уж заспа в леглото без проблем, но в 23 ч, като се събуди, такъв рев му удари ... заспи в мен и като я оставя, се събужда и върти. Не успяхме да я приспим в леглото и я сложихме в количката. Там веднага се укроти и заспа. Цяла вечер спа в нея. Дано не е проблем за гръбчето, макар че тя е с твърд кош за новородено и не би следвало. Няколко пъти през нощта ставах да а залюлявам, пусках сешоара, изгоних ММ в другата стая, че много хъркаше и се страхувах да не събуди беба /доста трябва да му е било зле  hahaha /. Само да я бях приучила да спи по гръбче, сега нямаше да се мъчи така горкото. Аз не съм и сигурна на 100%, че изпитва сериозен дискомфорт, де, защото продължава да ни се усмихва широко ... а и лекарят ми каза, че позата жабче е обичайната поза за бебетата и им е уютно в нея. Но все пак принудително сме я разкрачили  Sad Надявам се лекото /ако е леко/ неприятно чувство от това да й отшуми скоро, и и аз, и то да се успокоим. Толкова ми е свито сърцето, че се страхувам да не ми спре кърмата.
Това е нашият проблем към момента. Дано при вас прегледът при ортопед да не открие проблем - няколко пъти по-често срещан при момиченцата.

П.П. Аз си мислех, че ще носи гащите 3 седмици само, а в последствие разбрах, че не съм разбрала - поне 2 месеца  Embarassed  Cry Можеше и по-лошо да е всъщност - с каиши да речем Sad

# 549
  • София
katya_pk, честит рожден ден на дъщеря ти и от мен, макар и със закъснение  Blush Да расте здрава и безгрижна  bouquet

Racel, не се притеснявай, проблемът наистина е често срещан, особено при момиченцата. Радвай се, че е открит навреме, че наистина при по-големи бебета се оправя по-драматично. А и тъкмо ще се научи да спи по гръбче, че настрани не е препоръчително  Simple Smile Че е спала в количката също няма проблем, според мен, нашият най-редовно си подремва там през деня, дори като сме вкъщи.

И Кирил много лежи в шезлонга, даже там го храня от едно известно време. Нашият е до 9 кг. или до 6 м., което се достигне първо. Но проверявахме с баща му скоро в един магазин и има люлки и шезлонзи и за по-големи бебета - до 18 кг. Ако е много зор, ще купуваме. Макар че едва ли ще се наложи, той докато го израсте съвсем, ще стане време да седи, за когато сме му купили едно одеяло-килимче, и ще прекарва повечето време на земята.

Аз съм със зловещ косопад от 3-я месец след раждането, т.е. от около 2 месеца вече. Топки, кичури, наполовина ми е косата. Буквално. Ползвам шампоан Здраве Форте против косопад. И пия Шуслерова сол 11. Когато бяхме на дерматолог за дупето на бебето, използвах възможността да попитам и за този ми проблем и това, което докторът каза е, че организмът на майката ЗАПОЧВА да се възстановява от раждането едва между 6-я и 8-я месец. До пълното възстановяване минават минават между 2 и 3 години. Та и за косопада каза, че просто трябва търпение да мине, но ако искам да ускоря процеса, да взема и да пия Анакапс на Дюкре. Понеже обаче вече бях взела Шуслеровите соли, реших да си ги допия тях и тогава да му мисля. Може и да си въобразявам, но откакто ги вземам в комбинация с шампоана против косопад, косопадът като че намаля. Ще продължавам по същата схема и се надявам до още 1-2 месеца положението да е овладяно откъм падане на космите. Тогава ще преценявам какво да взема и за стимулиране на растежа на нова коса  Peace

Да ви се оплача и аз - вчера взех една книга за храненето. Казва се "По-здрави бебета. Всичко за храненето от раждането до 2 години". Автор е Магдалена Пашова. Много увлекателно написана, съдържа много полезна информация, но вече съжалявам, че я взех. Такива неща са посочени като грешки при храненето, че нямам думи.. Направо ми преобърна всички представи за храната. И най-лошото е, че вътрешното ми убеждение не е съгласно с нея и сега съвсем се обърках как да действам със захранването. Защото ако го направя по моя си начин, все ще се сещам за грешките, които са посочени в книгата. А ако тръгна по нея, това означава цялостно да преобърна и собствения си режим на хранене, което не съм сигурна, че искам да правя. Въобще..  Tired Що ли ми трябваше  Laughing

# 550
   Катя - почти не остана до края на рожденния ден, но и аз искам да ви го честитя! Пожелавам на малката-голяма кака да е жива и здрава, и да й дават по-често да си играе с бебенцето  Sunglasses

Моето си седи доволно в шезлонга - и аз не знам как до сега 2 бебета съм отгледала без такъв? Сигурно затова са били толкова повече ревливи  newsm78 Слагам го така, че да можем да се гледаме - може на дивана, може на земята, може на масата. Мен ме гледа и ми се радва, но ако знаете с какъв интерес гледа батковците си! Днес 5-годишният батко такава игра си самоспретна с легена, че малкото остана изумено - не можа да отлепи погледа си и гък не гъкна докато онова вилня с легена  Laughing

ПолиТ - за пъпките - и моето се обрина преди няколко дена, аз предположих че е на алергична основа - гледах в интернет, и попитах една приятелка. Имаше на бузките, на нослето и брадичката. Затова ограничих млечните продукти, цитрусовите, кафето, алкохола (то щото много пия, но наистина преди няколко дена пробвах съвсем малко от едно 100-годишно вино, моят беше взел и реших да пробвам). Сега няма обриви - обаче поне 2 седмици е препоръчително да спазвам подобен режим. На мен не ми тежи - дори обратното, стана повод да огранича храната и съм видимо отслабнала, поне в лицето.
  Първоначално и аз помислих, че е от лигавене, обаче сега не се лигави по-малко, нито температурата в стаята сме променили - а пъпките изчезнаха. Бяха тъмно червени, и се появиха първо на бузките, на другия ден на нослето и на брадичката.

Аз да ти кажа от изброените неща само млечни продукти приемам, нищо друго, но пъпчиците не са толкова червени. Те са почти незабележими., а като й пипна личицето и то е грапавичко. Мажа я с кремчето на бипдерма и се надявам, че ще отшумят. Тя много обича да се гушка и се поизпотява и си мисля, че може и от това да е. Дано не се налага да я водя по лекари.

# 551
Racel, не се притеснявай, според мен тя изобщо не изпитва дискомфорт, най много да й е схтранно, но до ден-два още ще свикне. А и важното е, че сега се вземат мерки за това и съвсем скоро всичко ще е наред и ще сте го забравили, не се притеснявай!   Hug

# 552
  • Пловдив
 Благодара ви, момичета  Hug Малко по-спокойна съм  Peace
Тедичка, защо не е препоръчително да спи настрани? За първи път чувам   Confused
За през деня да спи в количката да, но нощта е повече часове ...  newsm78 Охх, незнам, пък не ми се звъни и за тази глупост да питам доки  ooooh!  Outta Joint
Според мен си следвай своята си теория за захранването. Има толкова много и различни мнения по въпроса ... ще се водиш по себе си и детето!!  chef  Simple Smile

# 553
  • София
Благодара ви, момичета  Hug Малко по-спокойна съм  Peace
Тедичка, защо не е препоръчително да спи настрани? За първи път чувам   Confused
За през деня да спи в количката да, но нощта е повече часове ...  newsm78 Охх, незнам, пък не ми се звъни и за тази глупост да питам доки  ooooh!  Outta Joint
Според мен си следвай своята си теория за захранването. Има толкова много и различни мнения по въпроса ... ще се водиш по себе си и детето!!  chef  Simple Smile
Ами моят го слагах да спи на една страна по съвет на бабите - да не се задавел, като на всяко хранене сменях страната. Като го заведох на ортопед около 40-я ден, човекът изрично ми каза, че това натоварва гръбнака. Естествената поза за покой на бебето е по гръб, като само главичката се извърта на ляво или дясно, така че при евентуален рефлукс, да няма задавяне. Аз първо се притеснявах, че той може да си извърти главата нагоре сам без да го видя и да стане беля. Оказа се, че не само, че не се е случвало, но с времето той сам започна да си слага главичката на едната или другата страна.

Ние на няколко пъти като сме били на гости при нашите, за да не мъкнем за една вечер кошарката, сме го оставяли да спи в количката. Не е имало проблем, не съм се и замисляла. Не вярвам да има повод за притеснение в това отношение  Peace

# 554
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Странно.При нас още в болницата искаха детето да е настрани и после ортопедът имаше такива препоръки.Иначе бебо го слагам да спи на една страна, но се извърта по гръб, когато си иска.
Иначе не виждам проблем да спи в количката стига тя да е в напълно легнало положение.
Нашият обича да спи в кошницата от колата, пък и често я слагам на рамата и го разхождам с нея, та в нея не е хубаво да се задържа дълго време.

Общи условия

Активация на акаунт