С какво ви дразнят свекървите- 54

• 47 656
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
  • Оптимист по принуда
Интересно ми е ако Кали си живееха в техен дом и свека се затръшка както сега. Кое е по-различното в случая?
По-различното е, че ще може да я отреже без много обяснения. Когато някой иска да дойде в моя дом, а аз не съм ОК с това, едно кратко "Не" без обяснения е достатъчно. Повече не дължа. Когато съм в чужд дом, нищо не мога да кажа.
И с наемателите си така процедирате? Идвате по всяко време и за дълго?
много точен въпрос.

# 466
  • Варна
Кали, твоето е вманиачаване на тема " 10 дни сами", без да се засягаш! Hug Паааак лиии...  ooooh!
Ти запитала ли си се, дали майка ти, само защото си ѝ обяснила, че не я искаш на изписването и дни след това, не се чувства пренебрегната и отсвирена? Не само съм се запитала, ами съм убедена. Много добре познавам майка си и знам перфектно как се чувства.
Още повече, знаейки, че тя е от хората, които не показват вербално какво им е? newsm78 Абсурд, не мислиш какво пишеш... Тя е от хората, които не обичат да се конфронтират с чужди хора. Повярвай ми, на мен и на брат ми си изразява много добре и вербално и по други начини какво й е. Като по-малки имам един-два спомена за доста добро изразяване на чувствата й, което беше далеч от вербалното, но пък запомнящо се...  Laughing Недей да се чудиш и ти като КАГ какво да си изсмучеш от пръстите. Как може да си помислиш, че комуникацията на майка мик с мен има нещо общо с тази с околните.
Не питай нас дали майка ти заслужава да е до дъщеря си когато роди и да види внучето си, когато го изписват- питай нея, вместо да ѝ сервираш решението си и да я сочиш за пример на свекърва си. И какво според теб трябва да направя? Да извикам всички и да се търкаляме на дюшеци по земята, само и само всички да са доволни и щастливи? Как според теб чисто физически и пространствено да реша въпроса? Да не мислиш, че не бих предпочела мама да е до мен, вместо чужд за мен човек?
Да ти минава през ум, че щом според С " нейното било друго" и " дъщеря ѝ била гадна", то твоят мъж не е бил също толкова "невъзпитан", за да отреже майка си категорично от първо лице? newsm78 Това изречение не го разбрах... Ако намекваш, че ММ се е оправдал пред майка си с мен, не, не е. Защото разговарям със съпруга си и знам неговото мнение. Знам също, че ако смята, че не съм права, няма да ми го спести.
Пак волни съчинения, пак нагласяне на фактите, само и само да се поднови и зачека отново темата...  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 05 яну 2016, 08:42 от HappyKali

# 467
  • Бургас
Интересно ми е ако Кали си живееха в техен дом и свека се затръшка както сега. Кое е по-различното в случая?
По-различното е, че ще може да я отреже без много обяснения. Когато някой иска да дойде в моя дом, а аз не съм ОК с това, едно кратко "Не" без обяснения е достатъчно. Повече не дължа. Когато съм в чужд дом, нищо не мога да кажа.
Ти пък. Не мисля, че безочливо нахалната сверкърва на Кали би я спрял факта чия собственост е едно жилище. Дори краткото и категорично "не" не би й попречило да довтаса непоканена и да им цъфне на вратата пред свършен факт. Според мен женицата хич не е глупава и доста често е на принципа "И какво ще направите".

# 468
На мен ми се стори от думите на Кали, че мотива на свекървата е благороден.. от нейната гледна точка.
Младите нямат възможност да преценят трезво, колко много им е необходима свеки, за това тя ще им помогне да го осъзнаят с всички средства - нейната сестра, обаждането до тъщата и т.н.
 Свекървата се води от добри чувства. Laughing

# 469
  • при късмета
Аз попитах същото преди ден-два и ми беше отговорено, че си имала договор с ясни и точни клаузи. На последвалия въпрос Кали договор ли е трябвало да направи със свекървата, отговор нямаше

# 470
  • София
Спрете се вече. Кали има пълното право да реши какво иска да прави с живота си, кого ще кани, кого не, за колко време, а дори и да укаже часа, в който гостите да напуснат.
Който не е съгласен, има пълното право да се възмущава в дома си - дълго, тихо и напоително.
Че, кой твърди обратното? newsm78
Което не пречи на другите около нея също да решават какво да правят с живота си, нали?
И може въобще да не се възмущават, а просто да я отсвирят тотално, нали?
Щото, тази илюзия, че бабите не могат да живеят без да виждат внуците си, е силно нереална.
Внуците не са им деца и като не им ги показвате и водите, просто не създавате връзка между баби и внуци, от което губят децата, не бабите.
Достатъчно е да се прескочи бариерата " какво ще кажат хората", за да си отгледате децата сами във всяка една минута от детството им, необезспокоявани от досадни свекърви и майки. Peace

# 471
много точен въпрос.
Много странен въпрос, зададен от юрист, който би следвало да е наясно, че с наемателите се сключва договор за временно и възмездно ползване на недвижим имот, т.е. ситуацията с наематели няма как да бъде приравнена със ситуацията със свекърва доброволно преотстъпила жилището си с уговорката да може да идва и остава в него, когато пожелае.
Не е нужен мозък на Айнщайн, за да се схване, че фактът, че свекървата на Кали е просто, еснафско, мрънкащо бабе, не превръща нейния дом в собствен терен на младото семейство, от който то може да диктува правилата.

# 472
Кали плащат сметките си самостоятелно, не вярвам свекървата да им ги плаща.
Това ги прави отделно домакинство, отделно семейство. Семейството може да съществува и без собсвтено жилище, както и домакинството.

# 473
Това ги прави отделно домакинство, отделно семейство. Семейството може да съществува и без собсвтено жилище, както и домакинството.
Да, отделно семейство и отделно домакинство са, но са на чужд терен. И, за съжаление, този терен принадлежи на някой, който е достатъчно прост, нахален и еснаф, за да успява да ги тормози.

# 474
  • Winterfell
Не го имам за агънца-багънце, и не го оправдавам. Просто преживях огромен стрес последните 2 седмици,и реших за момента да оставя нещата така, заровени.Винаги мога да ги изровя.За момента ми е нужно спокойствие,на децата също. Мамин се държи все едно нищо не е било.Помоли ме да не и се връзвам на " провокациите" ,дебне ми телефона и и трие съобщенията преди да ги видя.Каза,че никой не си избира родителите,майка му била, той щял да се оправи с нея, да не се меся и " ако още рипа" , щал и той да и удари хикса.
Децата се възпитават от родителите, но са почти по цял ден с учителите- попиват маниери,поведение,изказ. Ако един родител или учител мачкайки,постига своето, според вас детето какво ще научи?
Като разбрах,че майката на гаджето ми(вече съпруг) е учителка много се зарадвах,честно. Баба и дядо са вече бивши учители. Преди да се запознаем се облякох по-скромно,сресах се , даже си скъсих ноктите!  
А то какво ?- чорлава,зле гримирана застаряла стара ъхъммм ,с къси панталонки( даже от моите плажни,а аз има какво да покажа),с широко деколте и криви токове, с ярко розово червило около устата и торбички под очите от галона бира дето пие всяка вечер.
За мен тя е мнооого далеч от учителките, тя просто трупа стаж и си варди държавната работа.
Беше любовница на бащата на 2 ит децата на които преподава. Пари му давала, знам защото мой много близък приятел му беше колега.А и той е идвал у нас,тя не го е крила.
Кали, пак те захапаха   Laughingъ
Добре де хора, ние сме на квартира.Сами си я плащаме, и сметките,и децата си гледаме. Виждате какви чудесии и гнусотии направи свекърва ми, за да е на нейното. Всичко стана,защото не стана на нейното. Какво право има, какво и го позволява и какво я спира да го прави?

# 475
  • Бургас
Да, отделно семейство и отделно домакинство са, но са на чужд терен. И, за съжаление, този терен принадлежи на някой, който е достатъчно прост, нахален и еснаф, за да успява да ги тормози.
Именно защото е проста и нахална, собствеността е последното, което я ръководи в просташките й постъпки.

# 476
Какво право има, какво и го позволява и какво я спира да го прави?
Никакво право няма. В моя дом мога да спра да влезе абсолютно всеки, който не ме кефи. Блокирам в скайп, във фейсбук, блокирам телефон. Правила съм го. Ако се наложи, отново ще го направя.
Джули, вярно е, но именно собствеността ще спре един възпитан човек, който ползва тази собственост, да каже на собственика "Найн".

# 477
  • Варна
Малееее, спрете бе хора. Наистина е много досадно да се дъвче едно и също. Появява се Абсурд с нейните абсурдни коментари ни в клин, ни в ръкав и вие й се връзвате веднага... преди две страници писах на КАГ за майка ми и защо съм убедена, че не е засегната и разстроена. Сто пъти поне съм обяснявала, че жилището ни е малко и няма как да дойдат и двете заедно... Ама неееее, Абсурд има свободно време сега и иска да дращи сега. Ама няма чак толкова време, че да чете преди да пише...

Последна редакция: вт, 05 яну 2016, 08:34 от HappyKali

# 478
Марсел, поне временни проблясъци на бабата-свекърва няма ли?

# 479
  • при късмета
Скрит текст:
много точен въпрос.
Много странен въпрос, зададен от юрист, който би следвало да е наясно, че с наемателите се сключва договор за временно и възмездно ползване на недвижим имот, т.е. ситуацията с наематели няма как да бъде приравнена със ситуацията със свекърва доброволно преотстъпила жилището си с уговорката да може да идва и остава в него, когато пожелае.
Не е нужен мозък на Айнщайн, за да се схване, че фактът, че свекървата на Кали е просто, еснафско, мрънкащо бабе, не превръща нейния дом в собствен терен на младото семейство, от който то може да диктува правилата.
Напротив, едно и също е. Собственика има право да отдаде имота и с/у заплащане, както и да го преотстъпи без такова, каквото именно е направила свекървата.
И поне 100 пъти е обяснявала уговорките, и такава да идва когато иска и да остава колкото иска не е имало.
Защо си се зъпаняла за тази собственост? Не е най-важното в случая. Пък и в повечето случаи. Собствеността не дава права да се месиш в отношенията на живеещите в имота
Аз ли грешно съм запомнила или мъжа на Кали имаше негов си дял в имота?
Кали, извинявай  Hug наистина 100 пъти помоли да не се коментира. Лично аз давам случая ти за пример, за това което твърдя, че собствеността не дава никакви права в нищо друго

Общи условия

Активация на акаунт