С какво ви дразнят свекървите- 54

• 47 667
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
  Shocked #Crazy ooooh! Ужас. Страх ме хваща като си помисля какви хора възпитават децата.

# 451
  Shocked #Crazy ooooh! Ужас. Страх ме хваща като си помисля какви хора възпитават децата.

Децата ги възпитават родителите.

# 452
И аз така мисля. Какво може да направи учител, дето нечий родител ходи да го шамаросва?

# 453
  • Варна
Marceline, явно не си чак толкова лоша, щом позволяваш да наричат детето ти копеле.

Не съм съгласна. На никого няма да разреша да нарича детето ми копеле. Но тук стоеше един въпрос за съпруга.  
Съгласна си. Прочети пак внимателно.
Ох, съпругът... той винаги е едно агънце-багънце.

# 454
  • Варна

Децата ги възпитават родителите.
Така е, разбира се, но и учителите имат голяма роля. Поне едно време имаха... А учител, който кълне собствените си внуци...  Tired

# 455
  • София
Така е, по темата се изписа много и всички се съгласихме, че в крайна сметка тя ще си дойде когато и както намери за добре. Вярно е също, че нито иска да ми вземе детето, нито иска да туря къщата в ред. Това с притесненията за моето психическо здраве след раждането са чисти глупости на сестра й, отчаян опит да въздейства на ММ по този начин...
В случая не беше целта да възкреся стария спор права ли съм да искам седмица спокойствие или съм нагла, долна и досадна... В случая ме издразни безцеремонното намесване на майка ми в тази драма и наглия начин да постига своите си цели, като не мисли как обижда майка ми по този начин...
Относно поредното повдигане на въпроса тя не е ли преживяла с нас дългогодишната борба, пак да попитам тези, които така горко съжаляват свекърва ми - майка ми не е ли преживяла тази борба с дъщеря си? Тя по-малко ли е баба и заслужава ли да й се обяснява един час по телефона, че "нейното било друго" и че "дъщеря й е невъзпитана и гадна"?
Кали, твоето е вманиачаване на тема " 10 дни сами", без да се засягаш! Hug
Ти запитала ли си се, дали майка ти, само защото си ѝ обяснила, че не я искаш на изписването и дни след това, не се чувства пренебрегната и отсвирена?
Още повече, знаейки, че тя е от хората, които не показват вербално какво им е? newsm78
Не питай нас дали майка ти заслужава да е до дъщеря си когато роди и да види внучето си, когато го изписват- питай нея, вместо да ѝ сервираш решението си и да я сочиш за пример на свекърва си.
Да ти минава през ум, че щом според С " нейното било друго" и " дъщеря ѝ била гадна", то твоят мъж не е бил също толкова "невъзпитан", за да отреже майка си категорично от първо лице? newsm78

# 456
  • Бургас
Той съпруга след едно обаждане от майка си е готов да затрие детето си (визирам намеците му за аборт.....ако въобще са били намеци), камо ли да защити детето си от гнусните квалификации на майка си.
Марселин, ти хубаво си правиш планове как няма да каниш свеки тук и там, обаче надали мъжа ти е на същото мнение.

# 457
  • Варна
Спрете се вече. Кали има пълното право да реши какво иска да прави с живота си, кого ще кани, кого не, за колко време, а дори и да укаже часа, в който гостите да напуснат.
Който не е съгласен, има пълното право да се възмущава в дома си - дълго, тихо и напоително.

# 458
Който не е съгласен, има пълното право да се възмущава в дома си - дълго, тихо и напоително.
Да, в дома си. Всеки определя правилата в дома си. А, като не си точно в дома си, започват драмите.

# 459
  • Бургас
Да, в дома си. Всеки определя правилата в дома си. А, като не си точно в дома си, започват драмите.
Интересно ми е ако Кали си живееха в техен дом и свека се затръшка както сега. Кое е по-различното в случая?

# 460
Собствеността на жилището, в което живее семейството не прави домакинството, нито определя границите на семейсйтвото.

# 461
Интересно ми е ако Кали си живееха в техен дом и свека се затръшка както сега. Кое е по-различното в случая?
По-различното е, че ще може да я отреже без много обяснения. Когато някой иска да дойде в моя дом, а аз не съм ОК с това, едно кратко "Не" без обяснения е достатъчно. Повече не дължа. Когато съм в чужд дом, нищо не мога да кажа.

# 462
Кали, може да е в чужд дом, но  е в собственото си семейство и в собственото си домакинство. Heart Eyes

# 463
  • Варна
По-различното е, че ще може да я отреже без много обяснения. Когато някой иска да дойде в моя дом, а аз не съм ОК с това, едно кратко "Не" без обяснения е достатъчно. Повече не дължа. Когато съм в чужд дом, нищо не мога да кажа.
И с наемателите си така процедирате? Идвате по всяко време и за дълго?

# 464
Кали, може да е в чужд дом, но  е в собственото си семейство и в собственото си домакинство. Heart Eyes
Точно в това е проблемът- собственото ѝ семейство и собственото ѝ домакинство са в чужд дом.

Общи условия

Активация на акаунт