С какво ви дразнят свекървите- 54

• 47 696
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
  • при късмета
Кали има право да сама реши как да бъдат нещата, без свекито да им налага помощ. Laughing
Така е, Кали има пълното право да приеме или да откаже помощ. А по въпроса дали свекито има право да се прибере когато си поиска и ако изобщо поиска в собствения си дом, се изписаха доста страници, но това не променя простия факт, че това е нейният дом.
Факта, че домът е неин не се променя. Но обстоятелствата при Кали променят правото на свекървата да идва когато си иска. И то заради решение на свекървата. Предоставила го е изцяло по нейна инициатива и тя е била тази, която го е предложила. Нито са я принуждавали, нито на сила са я изкарали от там.
Аз имам наематели, чудя се дали защото имота е мой мога по всяко време да си отида в него? Разлика няма и Кали и наемателите обитават чуждо жилище (при Кали даже мъжа й има част, ако не се лъжа) и по тази логика собственика има неотменно право да си ходи в имота без никакво съобразяване ли?

При това има пълното право да си е насаме с мъжа си с бебето първите дни, щом така са решили. И другата баба е толкова баба, защо не се пъне да се натриса, че така трябвало?
И Кали не иска помощ от свекито, много е далеч от тази мисъл, а ти с помощ отъждествяваш идването на свекървата

# 241
... ти с помощ отъждествяваш идването на свекървата
Прочети пак. Точно обратното твърдя. А относно наемателите, аз с моите такива имам много детайлен договор и именно той ни спасява от подобни драми, в които изпадат много снахи и свекърви. Необмислените компромиси и неясните уговорки имат плачевни последици.

# 242
Румцайц, аз съм много далеч от идеята, че е добре бабата да е около майката в първите дни след раждането. Това, което имам предвид е, че Кали навремето е направила компромис, който се е оказал погрешен ход. Няма безплатни компромиси, най-често те ни излизат през носа. И сега е точно този неприятен момент, в който тя плаща цената на този компромис, защото, ако беше на свой терен, щеше да диктува правилата. Но не е. В дома на свекърва си е и излиза, че не допуска жената да си дойде в собствения дом. Не оправдавам свекървата- ако на мен ми кажат "не", не бих се натискала повече.
В града, в който живея, сигурно над половината млади семейства живеят в апартаменти, които преди това са били на свекъри/родители; огромната част от другите са купили апартаментите главно с пари от свекъри и тъстове. И е нормлано да е така, при положение че работещите тук рядко взимат над 500-600 лв. заплата. Не виждам това да влияе особено на чувството им за собственост - по-скоро зависи от характерите на снахи/свекърви и пр. Сигурна съм, че и в този форум има много хора, които живеят в наследствени или подарени жилища, но не искат да го споделят поради доста разпространеното отрицателно отношение в СО и Клюто към обитателите на такива жилища.
Не виждам защо в случая свекървата да има право - тя има къде да живее, не е болна, пребиваването у семейството на Кали не е поради необходимост. Тя не иска достъп до жилището, а до бебето. Което, съгласи се, не е нейно все пак.

# 243
  • Бургас
Румцайц, аз съм много далеч от идеята, че е добре бабата да е около майката в първите дни след раждането. Това, което имам предвид е, че Кали навремето е направила компромис, който се е оказал погрешен ход. Няма безплатни компромиси, най-често те ни излизат през носа. И сега е точно този неприятен момент, в който тя плаща цената на този компромис, защото, ако беше на свой терен, щеше да диктува правилата. Но не е. В дома на свекърва си е и излиза, че не допуска жената да си дойде в собствения дом. Не оправдавам свекървата- ако на мен ми кажат "не", не бих се натискала повече.
Свекървата на Кали е толкова нахална, че не мисля, че щеше да се държи по-различно, ако живееха в техен собствен апартамент. Просто жената живее в 19 век и не й пука от нищо освен от това какво ще кажат хората.

Daviz, остави мъжа ти и децата да си решат какво да правят. Ти няма какво да се бъркаш. Това си е между тях.

# 244
  • при късмета
... ти с помощ отъждествяваш идването на свекървата
Прочети пак. Точно обратното твърдя. А относно наемателите, аз с моите такива имам много детайлен договор и именно той ни спасява от подобни драми, в които изпадат много снахи и свекърви. Необмислените компромиси и неясните уговорки имат плачевни последици.
Ами и те са имали уговорки, писала го е многократно. И тази, която не ги спазва е свекървата, а не Кали и мъжа й. Какво трябваше да направят според теб, да подпишат договор ли? На теб ако детето ти ти предложи подобен договор няма ли да ти стане обидно?

# 245
  • някъде в орбита...
Не виждам защо в случая свекървата да има право - тя има къде да живее, не е болна, пребиваването у семейството на Кали не е поради необходимост. Тя не иска достъп до жилището, а до бебето. Което, съгласи се, не е нейно все пак.
Напълно съгласна. По моето скромно мнение никой няма работа покрай семейство с новородено, до като мъжа и жената заедно не решат, че са готови или искат това. Всичко останало е чисто и просто незачитане на волята на родителите, и тотално пренебрегване на мнението им.

# 246
  • София
Големият проблем на свекървата на Кали е: КАКВО ЩЕ КАЖАТ ХОРАТА!?

# 247
Тя не иска достъп до жилището, а до бебето. Което, съгласи се, не е нейно все пак.
Така е, но в тази ситуация няма как да се откаже достъп до бебето, без това да включва и отказ от достъп до жилището. И от там нататък става пълно мазало. Иначе, за живеенето в жилища на родители, Кали много пъти е писала, че съзнава, че този компромис е бил погрешен. Те не са останали в това жилище поради невъзможност да плащат наем или кредит, а защото са "клекнали" пред емоционалното изнудване от страна на свекървата. По-точно, мъжът ѝ е "клекнал". Именно това "клякане" е бил погрешният ход и цената, която е неприятна и неизбежна, я плащат сега.
Мако, с децата и изобщо с близките си човек прави ясни и конкретни уговорки. И двете страни преценяват дали ги устройват условият или не и, съответно, приемат или отказват.

# 248
За на Кали свекървата вече 20 теми са се изписали, но не виждам драмата, казва си категоричното Не, не те искам в първите дни и точка! Това на кого ще се оплаква, колко кръвно ще вдига си е неин проблем, ако двамата с мъжа й са на едно мнение, няма да има сила, кояо да го промени.
 Мрънкала била тук и там, сори Кали, ама ако аз чакам това дете с такъв трепет,от толкова години, ще съм на вълна дрешки, биберони и количка и изобщо няма да отделя нерви за свекърва си.
Ще си секцио значи най-малко 5 дни сама с бебето в болницата, ще имаш по 24 часа време с него без да са започнали битовизмите. Сигурно ще е чудесно това време, аз го нямах, моля се сега поне да го имам.

Daviz, за мен е редно да отидат децата. Хубаво, лошо, дядо им е, не се зачерква лесно, ако наистина е и на смъртно легло. Така ще дадеш на децата си един много добър житейски урок, да не отвръщат на лошото с лошо.

# 249
  • Някъде там
Мис Джули,ще ги оставя, но все пак ми тежи, защото 9 години те за него не бяха внуци.Ние с мм му се молехме буквално да им обръща внимание.И когато вече решихме че чашата е преляла след последния им рожден ден на който даже не се обади да им честити и прекъснахме връзките с него той тогава започна да реве нагоре- надоло че аз съм омагьосала сина му да не му дава да ги вижда. Grinning И сега изведнъж се сети че трябва да ги види.Подозирам че не е заради тях а заради това да стане на неговото.

# 250
Подозирам че не е заради тях а заради това да стане на неговото.
Това е много, много вероятно. Отвратително е, когато децата стават заложници в дрязгите между възрастните. Но по-добре ти и децата ти да сте с чиста съвест, а него Господ да го съди.

# 251
  • при късмета

Мако, с децата и изобщо с близките си човек прави ясни и конкретни уговорки. И двете страни преценяват дали ги устройват условият или не и, съответно, приемат или отказват.
Ами имало си е ясни и точни уговорки. При това всичко е иницирано от свекървата. Тя е била тази, която е предложила да живеят в това жилище по 2 много важни за нея причини. първата е, че сама преценила и казала, че не може да се справя самостоятелно с разноските по жилището, втората е, че самата тя е казвала, че на село й е по-добре и сама е избрала да си живее там.
Уговорките си ги е имало и са били точни и ясни. Пак подчертавам, че нарушаването им е само от страна на свекървата и то след време

# 252
  • Варна
Така е, Кали има пълното право да приеме или да откаже помощ. А по въпроса дали свекито има право да се прибере когато си поиска и ако изобщо поиска в собствения си дом, се изписаха доста страници, но това не променя простия факт, че това е нейният дом.
Така е, по темата се изписа много и всички се съгласихме, че в крайна сметка тя ще си дойде когато и както намери за добре. Вярно е също, че нито иска да ми вземе детето, нито иска да туря къщата в ред. Това с притесненията за моето психическо здраве след раждането са чисти глупости на сестра й, отчаян опит да въздейства на ММ по този начин...
В случая не беше целта да възкреся стария спор права ли съм да искам седмица спокойствие или съм нагла, долна и досадна... В случая ме издразни безцеремонното намесване на майка ми в тази драма и наглия начин да постига своите си цели, като не мисли как обижда майка ми по този начин...
Относно поредното повдигане на въпроса тя не е ли преживяла с нас дългогодишната борба, пак да попитам тези, които така горко съжаляват свекърва ми - майка ми не е ли преживяла тази борба с дъщеря си? Тя по-малко ли е баба и заслужава ли да й се обяснява един час по телефона, че "нейното било друго" и че "дъщеря й е невъзпитана и гадна"?

# 253
  • Някъде там
Не е на легло,ходи си нагоре на доло и други неща си прави Grinning.Просто са му казали че може да се окаже рак на дебелото черво проблема му(тепърва ще му правят изследвания) и той веднага казал на мм..Дай да видя децата за последно.Оная твоята не дава знам но аз съм ти баща и ти си длъжен да ми ги доведеш.Това са били думите му за това и казвам че не е от огромното желание да ги види,според мен а заради егото му за това ми е и криво.

# 254
Да кажат раджалите секцио има ли нужда родилката от помощ след изписването.
Защото аз за едно лапаро след това ми беше малко трудничко няколко дни, а не съм лигла.

Общи условия

Активация на акаунт