С какво ви дразнят свекървите- 54

• 47 720
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
В случая ме издразни безцеремонното намесване на майка ми в тази драма и наглия начин да постига своите си цели, като не мисли как обижда майка ми по този начин...
Относно поредното повдигане на въпроса тя не е ли преживяла с нас дългогодишната борба, пак да попитам тези, които така горко съжаляват свекърва ми - майка ми не е ли преживяла тази борба с дъщеря си? Тя по-малко ли е баба и заслужава ли да й се обяснява един час по телефона, че "нейното било друго" и че "дъщеря й е невъзпитана и гадна"?
Това е отвратително, спор няма. И за това можеш съвсем спокойно да ѝ скръцнеш със зъби.
Мако, моята теза е съвсем проста- има хора с които, ако направиш и най-малкото отстъпление от принципа "Не ти ща нито меда, нито жилото", това отстъпление после ти излиза скъпо и прескъпо.

# 256
  • при късмета
daviz, за да не излизаш ти виновна, някак обясни на мъжа ти да се съобрази само с желанието на децата в случая. Така мисля, че ще е по-склонен на отказ. Ако той трябва да ги убеждава и да говори с тях на тази тема и те дадат същите обяснения на него, ще му е много по-трудно да ги накара насила. И какъвто и да е проблема на свекъра (дано не е сериозен) не може да вменява такива "длъжен си" на сина си. Още повече да задължава децата и то чрез него

# 257
Ами не е много смъртен одъра значи, не знам кофти ситуация, но аз съм винаги за доброто. На децата есетествено, че можеш да повлияеш майка си им. Първо, обаче виж мъжа ти какво ще реши.
 Кали, всички са си с тяхните особености, на изречението за "невъзпитана и гадна" , майка ти просто е трябвало да й затвори телефона.
 След моето секцио ме задържаха 24 часа на легло, но от момента, в който станах нямах нужда от помощ, само не трябваше да вдигам тежко. С бебето ми беше толкова леко и лесно, все е едно цял живот бебе съм гледала, а преди това досег с бебе съм нямала. Памперси, баня, къпане, елементарни неща, за мен, който казва, че не може да се справи се лигави! Малко бебе е най-лесно, после идва трудното Simple Smile

# 258
  • някъде в орбита...
gerda1, лапарото е гадно, но вярвай ми, и по-тежки неща съм преживяла без да рева за свекърва ми (или пък за майка ми) Wink

the wishmaster, Господ никого не съди, само гледа сеир Confused

# 259
  • Някъде там
Ма ко,точно това му казах.Решението е твое,но първо говори с децата те какво искат и тогава реши,защото те никога не са получавали никаква любов и добро отношение от този човек за да искат сега да го виждат.
Не може според мен да каже в очите на тогава все още 6-7 годишно дете :Ти за нищо не ставаш понеже не живееш при мен,ако беше при мен щях пич да те направя.(това го казва на момичета) и да иска после тези деца да го уважават.Аз съм сигурна че те и да го видят няма да изпитат нищо по различно от сега и ще им е супер неловко,странно и криво.

# 260
Да кажат раджалите секцио има ли нужда родилката от помощ след изписването.
Защото аз за едно лапаро след това ми беше малко трудничко няколко дни, а не съм лигла.
От това, което Кали е писала, не само помощ няма да има, ами ще трябва и след свекървата да оправят.
Плюс това мъжът на Кали ще си е вкъщи и ще й е достатъчно помощта.

# 261
Аз нямах помощ след секцио освен от ММ, но не съм имала и нужда. С него си се справихме прекрасно. Но ние имахме късмет да имаме много кротко и спокойно бебе, което само ядеше и спеше. Не е имал колики, не е будувал по цяла нощ, не е плакал. Мога да кажа, че за мен това бяха най- хубавите мигове макар и да станах за пръв път майка и да си имах разни притеснения.

# 262
И аз не съм искала да занимавам нито майка ми нито свекървата с лапарото, беше тайна.
Бяха предупредили, че може да се усложнята нещата и да играе сериозно ножа.
Вечерта преди операцията се настройвах, да съм силна, каквото дойде, че бях самичка.
Сама си отидох в болницата, само на изписването една колежка дойде да ме прибере.
Та вечерта преди влизането в болницата веселата ми свекърва ми се обади в 23 часа да ми крещи за глупости. Laughing Но тогава още не бях станала снахата-чудовище.

След лапарото ми беше малко трудничко,ограничени ми бяха движенията, а е съвсем лека интервенция, та не знам при секцио, дали си няма нужда от помощ.

# 263
  • Варна
В случая ме издразни безцеремонното намесване на майка ми в тази драма и наглия начин да постига своите си цели, като не мисли как обижда майка ми по този начин...
Относно поредното повдигане на въпроса тя не е ли преживяла с нас дългогодишната борба, пак да попитам тези, които така горко съжаляват свекърва ми - майка ми не е ли преживяла тази борба с дъщеря си? Тя по-малко ли е баба и заслужава ли да й се обяснява един час по телефона, че "нейното било друго" и че "дъщеря й е невъзпитана и гадна"?
Това е отвратително, спор няма. И за това можеш съвсем спокойно да ѝ скръцнеш със зъби.
Само това исках да споделя днес... Не нищете стари драми кой крив, кой прав, че верно стана досадна нашата сага...
Ще си дойде свеки явно и аз нямам намерение дори да се опитвам да я убеждавам в противното. Не съм и говорила с нея по въпроса до сега. Но сина й също има желания и мнение в случая и си говорят. Той познава майка си, познава и мен и знае какво ще стане тези първи дни. Предполагам, че мисли и за себе си и затова си отстоява желанието пред нея. Нямам представа какво са говорили и какво точно е казал той. Не питам. Не ме интересува. Предполагам обаче, че е бил доста категоричен, щом се стига до там да убеждава майка ми "да действат заедно", за да се смекчи реакцията на ММ. Да се оправят майка и син. Аз с моята съм се разбрала...
Но мисля, че тормоза по телефона няма връзка с това кой в чие жилище живее и ако продължава, ще се намеся и няма да съм много любезна...
Герда, лапаро и аз имам. И едно оперативно хистеро. И две отворени коремни операции...Може и да имам нужда от помощ и ще я получа. От ММ. Никой не можа да ми посочи нещо, с което свеки да може да ми помогне в такава ситуация, а ММ не....  newsm78

# 264
Аз не казвам свекървата да  помага, на мен ще ми бъде трудно да се отпусна с чужда жена в такова положение.
Но ако мъжът ти ходи на работа, ще си имаш нужда от (възрастна) жена около теб.
Другият вариант е да си пазариш да минава акушерка през вас да те наглежда и да ти дава напътствия.

# 265
Абе, Герда, какви акушерки, какви по-възрастни и нужда от тях? Ако всичко мине гладко, дай Боже, с правилна организация никаква нужда от никой няма да има. Моето го хванаха зверски колики и се дереше по цял ден, свеки, която кършеше ръце и само звънеше да пита тоз и онзи какво да го правИ това бебе, после пък на не знам  си кой да му бае, само ми опъна нервите на макс! Единственият плюс беше, че пускаше пералня и гладеше, нещо което всяка майка може и сама.
 Уф, къде ме върна пак в тези спомени, тя кърмата ми не става, от нея има колики, ама много го държиш на гърда, ама дай го да спи при мен на леглото, ама АМ е по-добре, че го виждам как яде, аз едно време....., няколко пъти ми одваше да й се развикам да ми се разкара от главата, беше ужасно!

А и нещо от днес, говоря му аз на малкия, че ще дойде ден, в който ще отида в болницата, доктора да извади бебето, а той ще е при баба и ще чака, а пък първо на него ще го покажа и тя изцепва Уф, колко ли ще реве без теб! Най-голямата ми мъка е, че за първи път ще се отделя от детето си, за да родя второто, а тя в стрес, че ще реве и какво ще го правела и нез да иска му го предава!

Последна редакция: сб, 02 яну 2016, 23:18 от Zoι

# 266
  • при късмета
Ма ко,точно това му казах.Решението е твое,но първо говори с децата те какво искат и тогава реши,защото те никога не са получавали никаква любов и добро отношение от този човек за да искат сега да го виждат.
Не може според мен да каже в очите на тогава все още 6-7 годишно дете :Ти за нищо не ставаш понеже не живееш при мен,ако беше при мен щях пич да те направя.(това го казва на момичета) и да иска после тези деца да го уважават.Аз съм сигурна че те и да го видят няма да изпитат нищо по различно от сега и ще им е супер неловко,странно и криво.
Освен да им е неловко, ако децата разберат ( а свекъра сигурно ще се постарае да разберат) точната причина за посещението, представяш ли си как ще се чувстват? Да имат за задача да угаждат на чужд ( за тях) човек и едва ли не да го изпращат приживе, а няма да им идва отвътре, няма да е тяхно желание. Или дори да не разберат пак ще се държат хладно, пак защото за тях е чужд и пак няма да угодят. Мъжа ти трябва да разбере с какво ги натоварва. Нека на него кажат същите причини поради които не искат, които са казали на теб. Вярвам, че ще ги разбере. А и дядото не е тръгнал да умира все пак и то на минутата. Може и нещо съвсем различно да се окаже

Кали, малко остана, мисли само за бебето и всичко ще е наред. Да е леко ти пожелавам

# 267
  • Някъде там
А и дядото не е тръгнал да умира все пак и то на минутата- Grinning ама естествено но ето че си намери повод да ми го върне че съм "направила магия" на сина му,за това и казах на моят мъж:Нищо не се знае и той започна с нарежданията,не знам какво ще решиш но помисли какво ще причиниш на децата.Те не са играчки че да си прави с тях каквото реши.Не искам да ви виждам 10тина години..после изведнъж ще умирам и е време да ви видя. Rolling Eyes Уж и мъж ми за сега така мисли,че каквото решат децата това ще е,но доколкото познавам свекъра той няма да се примири,ще прави какви ли не циркове само и само да е на неговото.
Споделям тук просто да ми олекне,знам че ще е каквото децата и мм решат.

# 268
Понеже Герда попита ще и кажа в някои случаи със секцио или нормално помощ е необходима. Особено първите дни. Дали ще е бащата, бабите или друг човек, си решава семейството. Знам, че тук всички  сте велики и сте се оправили без помощ, ама не всички  са така: Най-добрата ми  приятелка роди секцио 2 пъти - налагаше поне първите 2 седмици някой да и помага с домакинството - да чисти, готви, пере. Болеше си я. Мъжът и тогава нямаше как да отложи една поръчка, дойде свекървата да помага. 2 пъти  съм родила нормално  с епизотомия. И двете деца бяха по 4 кг. Да, ама 1 път имах някакво усложнение, шевът така ме придърпваше отдолу, че 2 седмици не можеш да нося бебето и да го вдигам, да седя като хората и  т.н. Налагаше се буквално мъжът ми тогава да вдига дъщеря ни от креватчето и да ми я слага в ръцете да я кърмя. После я отнасяше. Вторият път явно докторът беше по-умел и не се стигна до проблеми.

Zoi,
на децата винаги им е мъчно без родителите. Недей да се тревожиш сега за това. Дъщеря ми беше при майка ми, като дойдоха 2 да ме видят в болницата, не искаше да си тръгва. Но нищо, преживява се. После всички заедно ще се приберете вкъщи и ще трябва взаимно да се нагаждате.

# 269
След секцио жената може съвсем адекватно да си гледа сама бебето, даже без мъж, а камо ли баба да и трябва.
Аз започнах да пазарувам и да нося чантата, че даже и големи кучета да разхождам от изписването. Всяко добиче по 30кг, че и се дърпаха.
Не е комфортно, но съвсем поносимо.
Зависи и от доктора. Моята много я бива  Mr. Green
daviz, за разлика от повечето мнения тук ще кажа, че децата нямат място при дядото. Не ги е искал досега, няма какво да им каже и днес. Старчески инат и проклетия, а вие да угаждате. Защо? Чиста съвест? Какво ви тежи на съвестта, че да я чистите? Вие ли сте показали пътя на дядото или той на вас? А някой мисли ли колко ще се натоварят децата?
Тази диагноза не води до бърз край, че да спешавате. Моят дядо имаше такава операция и живя пълноценно 15 години след нея.

Общи условия

Активация на акаунт