С какво ви дразнят свекървите- 54

• 47 634
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Ма Ко, бях на 12-13 г. като почина и не ми трябваше свобода да реша дали искам да отида, просто защото този въпрос не стоеше. Хубава, лоша, била ми е баба, не стринка или учинайка. В историята тук дядото искаше да види децата, не пари, не гледане, не услуги, не любов, не уважение. Не го защитавам, ама голямо престъпление да искаш да видиш внуците .

Зои, ще ме прощаваш, но този дядо да не се е имал за безсмъртен? Не ги е търсил по груби сметки 5 години. Това за възрастни хора е много, а камо ли за деца. Сега се плеснал по челото и решил да е дядо. Защо да не ги натовари за последно!
И аз имах индивид от родата, който не понасях от дете. Не само, че не съм настройвана, а напротив. Убеждаваха ме, че само ми се струва, че не го харесвам. В този момент едно дете се чувства много предадено.

# 541
Ох, добре! Имам различно мнение, споделям го, щракна ми особено след последния пост на Давиз с греховете на дядото. Аз не съм настройвана, мрънкаше си нещо майка ми, но личното ми разочарование беше по-голямо. Когато, обаче получаваш любов у дома, една необичаща те баба или дядо няма да съсипят детската ти психика.
Това за 5- те години къде го видя, нали бяха няколко месеца?

# 542
  • при късмета
Ма Ко, бях на 12-13 г. като почина и не ми трябваше свобода да реша дали искам да отида, просто защото този въпрос не стоеше. Хубава, лоша, била ми е баба, не стринка или учинайка.
Именно. Не е стоял въпроса, защото ти е втълпено, че "така трябва". Аз те попитах ако стоеше този въпрос какво би решила. Предполагам би решила спрямо емоциите си, а ти така и не отговори как си се чувствала.
Добре, че все по-малко хора се съобразяват с "Хубава, лоша, била ми е .... еди каква/ъв си". Наистина не е нужно. Преценяваш връзките си с хората спрямо разбирателството си с тях, а не заради задължение какъв ти е. По-лесно се живее. И по-рядко се случва да те изнудват на това основание. Човешкото търпение не е безкрайно и кой е заслужил тормоз, заради това, че тормозителя е роднина? Особено деца
Daviz мисля, че е писала в много стари теми за свекър си. Сега и тя ли е нужно да преповтаря всичко, както се налага на Кали във всяка тема? Кое не ти се вярва от думите на самия свекър, че не иска тези деца, защото не живеят при него? До колкото си спомням те бяха отказали да живеят със свекърите, а бяха принуждавани едва ли не и то не само със заплахи, че децата им няма да са им внуци, а и с лишаване от имоти. Може да не съм запомнила правилно, но това ми се върти в главата
Това за 5- те години къде го видя, нали бяха няколко месеца?
Daviz, го е написала няколко пъти. Даже разказа 2 пъти случая с рождения ден на децата и кога е бил

# 543
Ма Ко, ще се опитам за последно да ти кажа мнението си. Майка и баща, баби и дядовци трябва да се уважават! Колкото и да сме отворени, не сме се снесли сами на тоя свят! Ако някой дядо нагруби детето ми, не иска да го вижда или прави скандали, ще се постарая първо и най-важно да предпазя детето си, но не бих желала то да има лоши емоции, спомени или да се разтройва и озлобява.
 Вече съм извън казуса на Давиз, пази Боже да не стане като чаршафите за Кали, досадно. Тя, обаче имаше чуденка какво да прави, разбра се, че дядото няма да умира и че децата ще си решат, значи казуса приключи.
 Давайте ги тези свекърви, де! Даже нашите си форумните замълчаха Simple Smile

# 544
  • Варна
Не разбирам Zoι и подобните й. Дядо бил искал! Защо да не му се угоди?
И аз искам да получа Оскар за цялостно творчество, но дали Академията ще се съгласи?

# 545
С твоето отрицание и негативизъм, как ще разбереш?! Дядото искал да види внуците си- голяма работа, света се срина! Синът му казва- Не, не може, те не искат, аз не искам, форумните дружки не дават и точка!  Това е решението и тя си каза, че те ще си решат.

# 546
  • при късмета
Ма Ко, ще се опитам за последно да ти кажа мнението си. Майка и баща, баби и дядовци трябва да се уважават! Колкото и да сме отворени, не сме се снесли сами на тоя свят! Ако някой дядо нагруби детето ми, не иска да го вижда или прави скандали, ще се постарая първо и най-важно да предпазя детето си, но не бих желала то да има лоши емоции, спомени или да се разтройва и озлобява.
 Вече съм извън казуса на Давиз, пази Боже да не стане като чаршафите за Кали, досадно. Тя, обаче имаше чуденка какво да прави, разбра се, че дядото няма да умира и че децата ще си решат, значи казуса приключи.
 Давайте ги тези свекърви, де! Даже нашите си форумните замълчаха Simple Smile
Не може някой директно, в контакт с детето ти да го обижда и унижава и ти да му спестиш негативните емоции. Двете действия се изключват взаимно. А като детето ти изпитва такива неготивни емоции (с основание) как точно ще му спестиш лошите спомени. На теория е много лесно, но практиката често показва друго. Аз ти разбирам позицията, но приеми, че твоята позиция за други хора не важи. Те ще се водят по техните си разбирания. Не ти и казвам, че ти е грешна, явно си е правилна за хората с които имаш тесни контакти.
Аз лично с "трябва" много отдавна съм спряла да се съобразявам и съм стигнала до извода, че нищо не трябва.
Но пък и не критикувам хората които са съгласни с това и живеят по някакви рамки, които "трябва" да спазват. Да го правят и да живеят чуждия живот, вместо своя, тяхна воля

# 547
Ма Ко, ако имаш насреща си груб човек, кокто обижда, то той е такъв от рано, от бебешка възраст на децата дори. Рядко някой изперква и започва да е груб когато децата да големи. С две думи, от рано може да се реагира да няма кофти спомени.
 Изобщо не съм фен на трябва, напротив, но откакто съм родител свалих малко гарда. Супер съм крайна, зачерквала съм хора от раз, не ми пречи и да са близки, но децата ми искам да науча на уважение.
 Гръцката рода силно ми повлия, те са като турски сериал, в добро и лошо всички са заедно. Не, че умират от любов, но поне се уважават. Възрастните се почитат, няма тън мън, така си възпитан така ще възпиташ. Гледам го от страни и този модел ми харесва. Слава Богу грубияни няма.
 Дори в моментите когато ми е идвало да удуша свеки, казвам на детето да отиде да целуне баба си за лека нощ.
Пак казвам вече съм на общи приказки не по онази тема.

# 548
  • при късмета
Е то за общите приказки си важи. Но като има конкретни примери за които общото не важи, хората са в пълното си право и връзки да прекъснат и децата си да предпазят и всичко друго произтичащо от това, като и собственото спокойствие.
Иначе, ако деца в подобна, а не принципна ситуация ги принудиш да контактуват или пък да уважават явно незаслужаващ човек, то няма да ги научим на уважение, а да са мачкани и ще мислят, че така трябва. Няма да ги научиш да уважават, а да са роби и зависими

# 549
  • София
Да търпиш обиди не е уважение, а малодушие.

# 550
Не, не много съм далеч от това, не го казвам изобщо. Ще пробвам с пример- изперква единия дядо и започва да обижда, спирам контакт с децата, но когато стане въпрос за дядото ще казвам, че много ги обича, но е болен и немогат да се видят т.е. не искам в крехка възраст 5-8 да им казвам, че някой не ги обича, или обича повече другите деца. На 12-14, ако не са проумели сами, поне ще са по-големи да им обясниш, че дядото нещо не е бил в ред, но това не е причина да го мразим. Не бих насилвала за обич, просто искам да стопирам омраза, гняв и негативизъм колкото мога повече.

# 551
  • София
Само че в конкретния случай не става въпрос за изперкване, а за съзнателно избрано поведение.

# 552
Аз зачеркнах майка си. Въобще не ме вълнуваше трябва ли да имаме отношения за няколко години. Накрая баща ми ме накара да търся контакт, по-скоро насила ме заведе да я видя без да ми каже. Искрено съжалявам, че му се вързах. Можех да си спестя доста страдания в последвалите години.

Така че , по казуса - децата да решат сами според мен.

# 553
  • Варна
Зои, много яко си се захванала да го защитаваш тоя дядо. Бъди толерантна докрай, бъди си християнка, но явно в случая си пристрастна. Това поне е моето лично мнение. Сега вече ми е малко по-ясно защо твоята свекърва те действа така, защо едва ли не слугуваш на сестрата на мъжа си и прочие парадокси дето ги четохме по-напред. И даже им се възхищаваш колко са задружни. Мерси за такова задружие и разбирания.
А по темата конкретно - аз лично съм на 100% съгласна с постовете на Богиня. Дядото си е изгърмял всички козове в случая.

# 554
  • София
Децата на 14 не са точно деца. И прегрешенията на дядото не са кой знае колко големи. Тук постоянно мелите, че свекървата имала право, а тоя дядо го сравнихте със земята. На кафето бил казал, на мегданя пред хора най-вероятно, че ако живеели при него, щели да бъдат пичове.Ввместо да обясниш на децата малко за народо психологията на този тип хора, ти ги оставяш да плачат и да се самонавиват? Децата разбират, много ясно, но тези не са имали толкова много контакти, че сами да видят и да разберат. Тяхното разбиране е услужливо подпомогнато от възрастен Wink
Давиз, заведете момичетата, минавало ли ти е през ума, че те имат нужда да разберат, че дядо им ги иска?  

Общи условия

Активация на акаунт