С какво ви дразнят свекървите- 54

• 47 647
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
  • при късмета

Бор_яна, благодаря за поправката! Не мога да ги запомня тези роднински връзки и това е.
Значи може да е набрала по съвсем други причини, ама пък дете да ти е виновно.....

daviz, според прочетеното да сега, мъжа ти е разумен човек. Дано намерите начин да спрат да ви занимават със такива глупости и да прекратите всякакви възможности да ви тормозят. това си е чист тормоз, според мен

Последна редакция: нд, 10 яну 2016, 11:03 от Tatti

# 526
  • Някъде там
И аз на това разчитам че ще вземе разумно решение което в случая е да не се виждат с дядото.Защото си мисля че 1 път заведе ли ги после той ще иска редовно да ходят..само и само на мен да ми е гадно и да се тупа в гърдите че той е отгоре.Казвал го е много пъти,той не приема да е победен...и то не точно за това а по принцип..всички трябва да слушат него,и да правят каквото той иска.

# 527
Ох и ах! Дядо бил. Ама моля ви се.
Представете си КАК трябва да се държиш, за да не искат внуците да те виждат. А и няма нужда от подобна жертвеност - какво като имат част от неговата ДНК. Подобно манипулативно поведение не бива да се поощрява - безнаказаността развращава. Дава ти ясен сигнал, че както и да се държиш, каквито и отвратителни слова да изречеш, въобще няма значение колко голяма твар си, опрощение ти се дължи, щото уж си на смъртен одър. Християнски глупости.
Поста е отвратителен! Християнски глупости ooooh! Атеистка ли си? Доброта, прошка, благородство, само християнски глупости ли са или човешки качества? " безнаказаността развращава" , безмислено за мен изречение, по друг начин да го беше формулирала. Ако исках да пиша ах и ох, щях да ги напиша! Много злъч за една "богиня"!

Така, чета огромните грехове на тоя дядка и се чудя всички ли тук сте станали толкова наивни? Чухте нищожества и айде да умира тая твар, мръсна без близък до себе си. Ами, ако леко е преувеличено? Аз прочетох драма за една вафла повече, по-голяма обич към другите деца, но ако не сте забелязи и целувки е давал този греховен дядо.
 Уважението не е по подразбиране, но децата така трябва да се възпитават, както казва Вася те чуват и се ориентират. Не трябва да им предаваме от нашата злъч нито директно, нито индиректно.

# 528
  • Някъде там
Ох и ах! Дядо бил. Ама моля ви се.
Представете си КАК трябва да се държиш, за да не искат внуците да те виждат. А и няма нужда от подобна жертвеност - какво като имат част от неговата ДНК. Подобно манипулативно поведение не бива да се поощрява - безнаказаността развращава. Дава ти ясен сигнал, че както и да се държиш, каквито и отвратителни слова да изречеш, въобще няма значение колко голяма твар си, опрощение ти се дължи, щото уж си на смъртен одър. Християнски глупости.
Поста е отвратителен! Християнски глупости ooooh! Атеистка ли си? Доброта, прошка, благородство, само християнски глупости ли са или човешки качества? " безнаказаността развращава" , безмислено за мен изречение, по друг начин да го беше формулирала. Ако исках да пиша ах и ох, щях да ги напиша! Много злъч за една "богиня"!

Така, чета огромните грехове на тоя дядка и се чудя всички ли тук сте станали толкова наивни? Чухте нищожества и айде да умира тая твар, мръсна без близък до себе си. Ами, ако леко е преувеличено? Аз прочетох драма за една вафла повече, по-голяма обич към другите деца, но ако не сте забелязи и целувки е давал този греховен дядо.
 Уважението не е по подразбиране, но децата така трябва да се възпитават, както казва Вася те чуват и се ориентират. Не трябва да им предаваме от нашата злъч нито директно, нито индиректно.
целувка..дам и кроко с награди подадени за 2 минути един път на 4-5 месеца след няколко пъти звънене от моя и от страна на мъжо че децата питат за него.Изпросено виждане всеки път...така ли ги настройвам..като му звъня да го моля да дойде да ги види и всеки път ми се отговаряше като намеря време ще дойда...хич не е е греховен,децата ми са виновни че майка им му позволи толкова години да го чакат и да се надяват да имат такъв дядо какъвто той е на другите му внуци.Защо тогава тях извежда всеки ден ходи да ги вижда на ден два,и когато е дошъл на вратата ни в устата му са те..Горкия старец с такава зла снаха да не му настройва внуците срещу него...Simple Smile

# 529
  • София
И аз на това разчитам че ще вземе разумно решение което в случая е да не се виждат с дядото.Защото си мисля че 1 път заведе ли ги после той ще иска редовно да ходят..само и само на мен да ми е гадно и да се тупа в гърдите че той е отгоре.Казвал го е много пъти,той не приема да е победен...и то не точно за това а по принцип..всички трябва да слушат него,и да правят каквото той иска.
Съгласна съм, че това е по-разумното и по-правилното решение, но защо само единият родител, в случая мъжът ти, да го взима?

# 530
  • Някъде там
Съгласна съм, че това е по-разумното и по-правилното решение, но защо само единият родител, в случая мъжът ти, да го взима?
Аз съм му казала моето мнение,говорили сме и му казах че ако реши че иска аз ще се съобразя с това въпреки че няма да ми е приятно .Защото е негов баща и тъйкато той реши напълно да прекратим връзка така мисля че и сека последния избор трябва да е негов.Знае моето мнение,би трябвало да го има в предвид.

# 531
  • при късмета
Zoι, деца трудно ще настроиш, повярвай ми. И трудно ще ги манипулираш. Независимо на каква възраст. Може само докато са по-малки да ги накараш да се държат както искаш, но това не гарантира горните. Децата наистина усещат отношението към тях и чуствата им към даден човек идват от там. Не можеш да ги накараш да не харесват някого, а те да изпитват симпатии и обратното.
Твоето още е малко, но да знаеш, че до четвъртата му година ще го забележиш. И по-рано проявяват предпочитания, стига родителя да може да "ги разчете". И не само предпочитания, самото им отношение е различно към различните хора, още след втората година.

Последна редакция: нд, 10 яну 2016, 11:07 от Tatti

# 532
  • Варна
НappyKali , погледай деца малко, тогава ще разбереш!
Виждала съм как безобидно се манипулират деца, стига да искаш!
 Laughing Любимото ми - "щом нямаш деца, значи си паднала от Марс и нищо не разбираш"...
Да, ама представи си, съм гледала деца. И то не малко. И много добре знам, че могат да бъдат манипулирани.
Но също така и съм била дете. И имам ясен спомен, че въобще не е нужно да бъдеш манипулиран, за да виждаш нещата каквито са. Споменах по-горе, че собствения ми баща е същия чешит като тоя дядо. Повярвай ми, не беше нужно някой да ме манипулира, за да го виждам и осъзнавам ясно. А на брат ми също не му беше нужна манипулация, за да отказва да го вижда и до ден днешен...

Последна редакция: нд, 10 яну 2016, 11:08 от Tatti

# 533
Daviz, не казвам, че настройваш децата си, може всъщност подсъзнателно да го правиш, не знам това си е твоя работа, но историята ти, ти си я захароса ми се струва и дядото излезе много черен, а всъщност няма кой знае каква драма. Малко на тази реклама, която много се въртя по Коледа ми замириса работата. Как един дядо писа на всичките си деца, че е умрял, за да може да ги събере за Коледа.
 Как само се вързвате на провокации? Хич не ми дреме коя е Анонимен, че и да се занимавам да й отговарям.

# 534
  • Варна
Зои, може би защото не си имала такъв човек на главата, затова ти се струва захаросана историята. Повярвай ми, такива хора има и колкото и да не ти го побира ума, са способни много да нараняват. Аз например много пъти съм казвала и няма да се отметна, че моя баща с това си държание умори майка си. Направи и така, че брат ми да не го поглежда...
Ама тя чуждата кокошка понякога изглежда патка... Wink

# 535
Абе, Кали, защо ми пишеш като на малко дете? Не прочете ли назад споделих, че едната ми баба беше такава. Явно не ни обичаше, предпочиташе другите, нагрубяваше ни, виждахме се много рядко, е не съм казвала, че няма да отида като умре или да съм била озлобена срещу нея.
 Защо сравняваш твоя случай с този на Давиз и изобщо ти какво разбра за този дядо от нейните постове? Сори, но аз не взимам всичко тук за чиста монета.
 Сори, Давиз, нищо лично, просто според мен преиграваш.
 Майка ми има за снаха гадна женица, свекърва ми също( не аз разбира се Simple Smile ), далеч съм от идеята снаха ли е- жертва е, свекърва ли е- гадна е.

# 536
  • при късмета
Абе, Кали, защо ми пишеш като на малко дете? Не прочете ли назад споделих, че едната ми баба беше такава. Явно не ни обичаше, предпочиташе другите, нагрубяваше ни, виждахме се много рядко, е не съм казвала, че няма да отида като умре или да съм била озлобена срещу нея.
На колко години беше и как се чувстваше при това отношение?
Ако някой от вашите ти бяха дали абсолютна свобода сама да прецениш дали да отидеш ако/като умре и се съобрази с решението ти, щеше ли да го кажеш?
Хората са различни. Аз от дете съм зачерквала близки роднини и нищо не беше в състояние да ми промени решението. Говоря за под 10 годишна възраст. И тогава понеже все беше "какво ще кажат хората", дори майка ми не можа да ме принуди да се държа различно. Знаеше, че съм права, знаеше, че не може да ме накара и пак опитваше, точно заради "не трябва така". Понякога трябва и всеобщия морал не се отнася за конкретни случаи. И понякога децата знаят най-добре, колкото и на някой да не му се вярва

# 537
  • Варна
Сори, но аз не взимам всичко тук за чиста монета.
Е, то ако тръгваш с нагласата, че хората тук са седнали да си измислят и украсяват, няма смисъл въобще да се обсъждат казусите... Не че не е невъзможно, но ние няма как да знаем кой до колко е искрен тук. Обсъжданията произтичат от информацията, която получаваме... Както писах и на Даун Ъндър преди време, това е форум, не е съд. Няма как да изискваме доказателства и да отсъждаме на база на тях...
Иначе не ти отговарям като на малко дете. Просто изказвам различна от твоята позиция. Хората са различни. Може на теб да не ти се струва кой знае какво това, което е правила баба ти или това, което прави този дядо, но за доста от нас това не е безобидно и не бива да се махва с лека ръка всеки път, когато на него му скимне.

# 538
  • някъде в орбита...
И тогава понеже все беше "какво ще кажат хората", дори майка ми не можа да ме принуди да се държа различно.
А моята пък и дори го вярваше. Вярваше, че щом сме кръв, не можем така просто да си прекъсваме отношенията, или да се държим като с чужд човек... Най-откровено си го вярваше ooooh!
Естествено, развръзката не беше красива.

# 539
Ма Ко, бях на 12-13 г. като почина и не ми трябваше свобода да реша дали искам да отида, просто защото този въпрос не стоеше. Хубава, лоша, била ми е баба, не стринка или учинайка. В историята тук дядото искаше да види децата, не пари, не гледане, не услуги, не любов, не уважение. Не го защитавам, ама голямо престъпление да искаш да видиш внуците си.
 Кали, явно си била по-чувствителна от мен като дете или случаите са ни различни. Не слагам в калъп, просто не видях голям проблем. Не сме съд разбира се, а и не ме интересува особено, но нагласата, че в анонимен форум всичко е чиста монета е доста наивна.

Общи условия

Активация на акаунт