С какво ви дразнят свекървите- 54

• 47 662
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Аз пък не мога да си представя дете да не иска да вижда или да мрази някого, ако някой умишлено не му е помогнал.
Все пак децата не са толкова злопаметни, когато са малки. Така си мисля, може и да греша.
Разбира се, че някой им е помогнал. Да обиждаш внуците си в продължение на години, хич не е малка помощ.

# 511
  • Варна
Децата не са идиоти /или поне аз не съм била/ и много добре осъзнават отношението към тях. Не виждам нищо познавателно в принудителното общуване по генетичен принцип.

# 512
Аз наричам детето на зълвата "копеле".
А, какво съм преживяла преди да започна да го наричам така, не желая да ви споделя.
Предпочитам да съм велика злобарка, отколкото жертва нищошеството.

Ти като му викнеш "Ей, копеле", то какво ти отговаря? А какво би станало, ако то се обърне така към твоето дете?
Относно казуса на daviz, по-горе бях писала да не си слага тя грях на душата, но не бях запозната с поведението на дядото към децата. След като прочетох какво си е позволявал, определено се присъединявам към мнението на Богиня. Но не е нужно daviz да товари децата си с омраза, а просто тихомълком да ги отдели от създалата се ситуация и дори да не споменава за дядото пред тях. Дано има подкрепа от съпруга си.

# 513
НappyKali , погледай деца малко, тогава ще разбереш!
Виждала съм как безобидно се манипулират деца, стига да искаш!
Не казвам, че майката ги е надъхвала  ежедневно против дядото.
Те слушат разговорите на възрастните, макар и да си играят, едното ухо им е там.
Много добре се ориентират на кой родител да вземат страна.
На въпроса да речем:искате ли да видите дядо си, те ще претеглят везните.
А тук децата май са две на една възраст.
Отново казвам, може и да греша.

# 514
Абе, vasq, какъв е тоя тон към Кали, да погледа малко деца пък тогава да разбере. Че и удивителен знак има накрая. Брей, брей. Тя Кали расла, живяла цял живот на село и сега е бременна пенсионерка и е пак на село. Деца не виждала. Има наблюдения само върху кози и овце.
Като почнете да ги пишете такива.

# 515
  • София
НappyKali , погледай деца малко, тогава ще разбереш!
Виждала съм как безобидно се манипулират деца, стига да искаш!
Не казвам, че майката ги е надъхвала  ежедневно против дядото.
Те слушат разговорите на възрастните, макар и да си играят, едното ухо им е там.
Много добре се ориентират на кой родител да вземат страна.
На въпроса да речем:искате ли да видите дядо си, те ще претеглят везните.
А тук децата май са две на една възраст.
Отново казвам, може и да греша.
ДОРИ да е така, коментарите относно държанието на дядото, правят ли въпросното поведение допустимо?

# 516
  • Някъде там
Аз пък не мога да си представя дете да не иска да вижда или да мрази някого, ако някой умишлено не му е помогнал.
Все пак децата не са толкова злопаметни, когато са малки. Така си мисля, може и да греша.
??? Децата ми са на 14 смятам че са достатъчно големи сами да разберат за какво става на въпрос.Когато прекратихме отношения бяха на 9.От бебета до 9 години е дошъл около 5-6 пъти с пръчките на вратата а живеем през две улици.Как сте дядо?По една целувка и чао че бързам имам работа.И 15 мин след това го виждаме на центъра седнал с другите му внуци да пие кафе. Няколко пъти се обажда,облечи ги ще дойда да ги взема..чакаме ние..ни вопъл ни стон.Последния път излязохме на кафето да го изчакаме...дойде и каза че не им е обещавал а само казал че ако си свърши работата.Вижда ни на кафето пред магазина.Той води другата си внучка,която е по малка.Вика ги да им купи нещо.Излизат с 1 суха паста двете.Малката носи 2 неща.Нямал повече пари за това на нея 2 на нас двете едно.И хиляди подобни, всяка една година в която растат,плюс постоянни забележки как изглеждат как се държат, с какво се хранят и това само ако ги види някъде по улицата, кафе и тн.Да не споменавам обидите като тази че са нищожества щом не живеят с него.Няколко пъти написах че през всичкото това време аз му се обаждах да го търся да ги види.Ходехме у тях само и само да го видят...до деня на рождения им ден.В който даже не им се обади.Това са деца на 9 не на 3 да не разбират.Според теб едно дете при това положение дали няма да разбере че не е искано?

# 517
Бронте, да ! Възнамерявам напълно да заслужа,  това което ми е било причинено.

# 518
Наистина не знаех колко са големи децата, мислех, че са по малки.
Деленето на внуците обаче е отвратително, не само при вас.
Аз също съм го изпитала между нас с брат ми и братовчедите ни, сега пък и с децата ни.
А уж сме деца, внуци на едни и същи хора.
Никой не отваряше вратата на баба ми за Нова година , освен мен с едно от децата ми, но все няма 1 лв да му даде на детето, защото парите са под снега, пък забравила да купи бонбони.Пък се тюхка, пък се вайка.
Когато и да дойдат за другите има, може и за Великден да е!Дядо ми докато беше жив за нас пак нямаше.
Но пък все ме теглеше да ходя, да ходим там, затова ми е странно прекъсването на отношенията. Може би защото ми са кръв, знам ли.

# 519
  • Някъде там
В няколко поста ми се струва че прочитам че съм настройвала децата си против дядото но съвестта ми е чиста че е точно обратното.Пред тях дори сега не съм си позволила да кажа лоша дума.Когато си правеше изцепките съм се опитвала дори да го оправдая пред тях.Мъжа ми беше този който повече се ядосваше.Казваше му много пъти но дядото винаги се оправдаваше....след последните обиди обаче и след като видя колко много плакаха че не им се обади даже мъжа ми отиде да говори с него и да му каже че след като за него децата му не заслужават уважение повече не го иска до тях.Той сам го реши.Аз естествено бях съгласна предвид горе написаното от мен. На децата той сам седна и обясни защо не иска да имат отношение.Те веднага сами казаха че им е мъчно че се интересува само от другите си внуци и не искат да им е дядо.Аз не съм се намесвала в техните разговори.Казах само че каквото решат това ще е.С мъжа ми сме си говорили да но когато сме сами и колкото и да не ви се вярва той мен навиваше,не аз него.

# 520
  • при късмета
Добре де, Анонимен, това дете колко е голямо, то ли е виновно, т.е. то ти е причинило нещо или просто си го изкарваш на него заради родителите му? И как това дете е само на зълва ти? Зълва не е ли жената на брат ти? И ако това дете е и на брат ти, как излезе копеле? Или е само нейно и ти един вид вместо брат ти действаш? Не мога да разбера. За да реагираш по този начин, може би и твоето дете е засегнато, не знам. Ако твоето дете не е намесено и да имаш на зълва ти нещо да връщаш, не намесвай нейното. Пък и да е намесено твоето, пак не е хубаво детето да го отнася.

daviz, от самото начало ти казах да се съобразите с децата, а и ти каза, че си била на същото мнение. Разкажи на мъжа ти какво се е случило и пак си оставете решението на децата. Така мъжа ти съвсем няма да има причина да ги натиска. Дано ти влезе в положението и разбере, че като плюят теб, всъщност плюят и него и то собствените му родители. Предполагав е напълно наясно, че нямаш никаква вина за състоянието на свекъра.
Сега прочетох и последния ти пост. Няма за какво да се притесняваш тогава, а пък за съвестта ти съвсем

# 521
Добре де, Анонимен, това дете колко е голямо, то ли е виновно, т.е. то ти е причинило нещо или просто си го изкарваш на него заради родителите му? И как това дете е само на зълва ти? Зълва не е ли жената на брат ти? И ако това дете е и на брат ти, как излезе копеле? Или е само нейно и ти един вид вместо брат ти действаш? Не мога да разбера. За да реагираш по този начин, може би и твоето дете е засегнато, не знам. Ако твоето дете не е намесено и да имаш на зълва ти нещо да връщаш, не намесвай нейното. Пък и да е намесено твоето, пак не е хубаво детето да го отнася.
Права си МаКо, но мисля, че Анонимен (всъщност, не особено анонимен, хич дори) няма деца.

# 522
зълва е сестрата на мъжа ти

сега чета че нещо...някой  си го търси...вниманието

# 523
  • Някъде там
Ма ко ,чакам да се прибере за да кажа за разговора с лелята.Аз наистина ще ги оставя те да решат,просто ми е  криво че този човек след всичко направено против нас пак иска да ни тормози.Като не става да е на неговото да му играем по свирката ,когато той каже да ги вижда ще си го връща и то на децата и това е.
Надявам се мъжа ми да има разум и бащиното да надделее над синовното чувство.

# 524
Зълва не е ли жената на брат ти?

Не, зълва е сестрата на мъжа ѝ.
И аз се сещам коя е анонимната. Даже си направих определени изводи, но ще ги запазя за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт