С какво ви дразнят свекървите- 54

• 47 779
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
В частта с чистенето, прането и гладенето няма да стане...
Защо? Тя ли няма да се съгласи, или ти не искаш да ти се меси в домакинството?
Не че няма да се съгласи. Просто не обича да върши тези неща и си го заявява. Да не казвам и че просто не може... За осем години не съм я видяла да включва ютия. Има една руска, от ония тежките - не съм убедена, че работи въобще... Повечето си дрехи пере на ръка. Ако реши да е в пералня, слага ги вътре и ни моли да я пуснем, че не й разбирала. За чистенето е долу-горе същото. За нея чистенето се състои в изливане на едно шише кислол в банята, което даже не се изплаква като хората после... Как да го обясня - и аз не искам, ама и тя не се натиска. Ако й кажа, че искам да го направи, може и да го направи с огромно нежелание и през пръсти, ама в повечето случаи ми се обяснява, че нямало нужда, то си било чисто, много съм се вживявала, тя роб на къщата си нямала да става и т.н. ММ предпочита да го свърши, отколкото 15 мин. да й обяснява защо е нужно да се почисти котлона след готвене...
И всъщност тя не е казала точно, че иска да помага. Тя каза, че трябвало да дойде, защото така било редно. Така се правело - бабите идвали на изписването и после задължително в дома на бебето. Не знам точно какво е съдържането на това "трябва" в главата й...
А какво ще кажат хората, като разберат, че бабата дошла и скръстила ръцете, а синът и родилката шетат? А??? Срамота!  Mr. Green
Викаш да я заплаша, че ще разправя наляво и надясно как с нищо не ми е помагала?  Laughing Тя знае, че няма да го направя, така че...
Всъщност частта с бонбоните и черпенето е най-вероятна. Това да ходи по гости и да кани гости, за да разтягат клюки, й е най-любимо. Тя така си почива. Ако не е някъде или с някой в къщи, е на телефона задължително...

# 286
Kali, ако не е твърде лично с колко стаи разполагате? Бабата, ако се обиди има ли къде да се отдели и да не се засичате? Както описваш ще има обидени    Wink
А на пролет като отиде да оправя градините на село, все ще ви се махне от главите.
Освен да и купите 10 кокошчици, че да е вързана там да ги храни Simple Smile  И да се усеща полезна, че на кърмачката и трябват пресни, качествени яйчица   Stop

# 287
Бабата по принцип си е на село и, доколкото си спомням, си има градина и подобни занимавки. В града идва веднъж в месеца, да си вземе пенсията. Така че няма опасност да се застои прекалено- градината няма да чака. А, след като обича да ходи на гости и да си прави спявки с комшийки, съвсем отпада драмата, че ще се мотае в краката на Кали. На практика, няма да се засичат особено.

# 288
Кали, с огромни извинения бих искала да ти дам непоискан съвет.
Секциото наближава, бъди спокойна и гледай себе си и мъжа ти. Предстои Ви най-хубавото нещо в живота, хвани тия хормони, удари ги в земята и после набити ги пращай да ходят на майната си. Научи пет псувни ( на арабски например ) и свекървата, ако те ядоса нещо ги изпявай. Обясни й, че са методи на релаксация, на които са те научили в болницата.  Laughing
Форумът не е най-подходящото място за прясна родилка, не влизай тук 20тина дни. Поне на мен толкова ми трябваха, за да спра да цивря. В такъв момент, ако влезеш тук и разкажеш нещо - колкото жени, толкова мнения. Една ще ти вика изгони я, друга ще ти каже, че ти си нетърпелива, третата ще ти каже, че луната не е кръгла и така. Да се гръмнеш ще ти се вижда по-лесно.
Кака Сийка е мъдра, както винаги.
Не й се вживявай на свекито. Дните ще минат супер бързо.  Peace

# 289
Случайно темата ми излезе на 1 страница.
Явно като най-активна тема.
Радвам се, че успях да намеря общ език със свекървата. Да ми е жива и здрава.
И искренно съжалявам мъжа на Кали. В какво безумно положение е поставен.
Със сигурност майката си е майка...луда, блъсната, откачена. Със сигурност на човека му е трудно да балансира между двете.
Затова се надявам моето дете никога да не изпада в тази ситуация. Станели на 18 го пращам да се оправя сам.
Та да не стане на 30 да не ме искат в дома ми и да ми обясняват какво аз трябва да правя.
Семейството е низ от компромиси.
Успех на Кали да намери баланса , че хич не й е розово положението.

# 290
И аз да кажа как се справих с моята свекърва- нямаше какво толкова да се справям, защото никога не сме коментирали, че ще идва да ми помага. Аз бях с планирано секцио и ММ се беше уговорил с шефа си да си вземе отпуск за около месец.( имаше възможност) И така се оказахме 3-мата вкъщи. В болницата ми бяха обяснили за къпането, за кърменето, за обличането. Ако имах въпроси, или притеснения, се обаждах на педиатърката му.
 Свекърите идваха от време на време( живеят в близко село), но не са ни помагали.  Нямаше и с какво- ММ чистеше и миеше чинии, аз приготвях нещо леко за ядене, пералнята переше, сушилнята сушеше. Майка ми също идваше, но тя живее в друг град и не можеше да отсъства от работа, така че и тя идваше да види само бебо и пак се прибираше.
 Отделно сина ми е роден в средата на май и още на втората му седмица започнахме да излизаме навън и да се разхождаме. Така, че нямах време и за депресия даже.  Simple Smile
След като ММ тръгна на работа аз бях вече свикнала с новия член и си бях изградила режим. Но както казах и в предния си пост- ние имахме много спокойно бебе. Спях с него, бяхме по разходки с другите майки и през деня не обръщах внимание на домакинската работа. След като се върнеше ММ от работа му връчвах количката и тогава оправях из вкъщи, готвех, къпех се или др.
Но е важно двамата да си поделят отговорностите, за да е по- леко на младата майка.

Честно казано имах по- голяма нужда от помощ, когато прохождаше, отколкото, когато се роди.

Кали, почини си добре и не се занимавай с излишни нерви.  bouquet

# 291
Така, че нямах време и за депресия даже.  Simple Smile

Ох, това ми е любимо. Депресията хваща само мързеливците.  И се лекува с тояга.

# 292
И искренно съжалявам мъжа на Кали. В какво безумно положение е поставен.
Че положението е безумно, безумно е. Но точно мъжът на Кали хич не е за съжаление. В по-стари постове тя е разказвала как са имали готовност да изтеглят кредит за апартамент и да заживеят отделно, но свекървата се е тръшнала и точно съпружеското тяло е отстъпило пред тръшкането на мама си и се е съгласил да останат да живеят в нейния апартамент. Точно той е приел този глупав компромис, от който сега произлиза цялата драма. Ако съчувствам на някого в тази ситуация, това е точно Кали, защото навремето е била поставена в ситуация или да приеме направения от мъжа ѝ тъп компромис, или да тръгне да се развежда, след като на него не му увира главата, а това е тежко решение.
Трещи, не знам за тоягата като терапевтичен метод, но поне при мен съм забелязала, че ако започнат да ме обхващат депресарски настроения, намирането на работа или кауза, която да погълне съзнанието ми, действа доста добре.

# 293
Така, че нямах време и за депресия даже.  Simple Smile

Ох, това ми е любимо. Депресията хваща само мързеливците.  И се лекува с тояга.

Написах го с чувство за хумор. Точно заради многото обсъждания в различни теми.  Simple Smile

# 294
Аз съм убедена, че и в свое жилище да бяха (май miss July го каза) бабата пак щеше да се нанесе "да помага".
Тя и сега не е бездомна, че да е наложително наместването между младите.
Откраднат живот е това  Stop 
Паразитиращите хора не признават граници. Както съм казвала, имаме такъв в родата. В случая не свекърва ми.

# 295
Стига бе....жената е поискала да дойде на изписването.
Просто да сподели един момент с детето си....егати чудото дето е последвало.
На дали е щяла да се обажда, и говори с хиляди други, ако са я приели за 2 дни.
И щом проблема е бил в мъжа й, да пише в темата : колко е смотан мъжа ми.

Не е лично, но искренно се чудя на жени които смятат, че раждат престолонаследници и целият род трябва да се съобразява с тях. Другите в рода също имат желания. И за мен изписване, рожден ден, имен ден , първи учебен ден на детето са празници които се споделят с баби и дядовци.
Останалото е проява на зле разбрана самостоятелност.

# 296
Аз съм убедена, че и в свое жилище да бяха (май miss July го каза) бабата пак щеше да се нанесе "да помага".
Тя и сега не е бездомна, че да е наложително наместването между младите.
Паразитиращите хора не признават граници. Както съм казвала, имаме такъв в родата. В случая не свекърва ми.
Най-вероятно си права, но ако бяха в свое жилище, положението щеше да е тотално различно, зашото когато човек е на свой терен може да диктува правилата, а на чужд терен не става.

# 297
..........
И това го реши като ти излезе темата на първа страница прочете 5 поста? Много смело се изказваш по въпрос, с който не си запозната.

# 298

Това на Кали ли? Така е.  Остава само да се съобразява с това.

# 299
  • София
И щом проблема е бил в мъжа й, да пише в темата : колко е смотан мъжа ми.

Не е лично, но искренно се чудя на жени които смятат, че раждат престолонаследници и целият род трябва да се съобразява с тях. Другите в рода също имат желания. И за мен изписване, рожден ден, имен ден , първи учебен ден на детето са празници които се споделят с баби и дядовци.

Желанията на бабите и дядовците по-важни ли са от тези на родителите, когато става въпрос за  детето?
Според мен:  Когато бабите и дядовците носят отговорност за детето, колкото родителите, когато се грижат за детето, колкото родителите, само тогава желанията им "тежат" колкото тези на родителите.

Общи условия

Активация на акаунт