С какво ви дразнят свекървите- 54

• 47 742
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Кали, другия път, когато решиш да се оплачеш за нещо започни така "Здравейте, живея в жилището на свекърва си.." по-нататък напиши така "идйснгидужс гмлфуажснлглаках".
Същия ефект ще има.  Joy Sunglasses
  Laughing Чувството ти за хумор определено ми харесва.
Хоуп, нямам нужда от съжалението ти. Ако имах нужда от такова, щях да продължа да пиша в другата тема за проблема си, за да ме съжалявате там дружно.

# 376
А  зачитайки се в темата видях едни черногледи хора..........

Меко казано черногледи.

Добре де, кое му е черногледото на това да искаш няколко дни да си насаме с мъжа си и бебето си след раждането му или пък да не искаш пренасяне на роднини у вас да ти помагат? Кое всъщност? Това опира до характер - дали си падаш по шумни роднински сбирки и можеш ли да ги изтърпиш дори изморена или не.

Не се визира  проблема на Кали, а въобще написаното в темата по всякакви казуси.

# 377
Ако темата беше за екзотичните ни екскурзии сигурно щеше да е по-ведра.
Но все пак е тема за споделяне на дразнения. Повече реализъм и по-малко патос  Wink
.... или пък кой както го влече.

# 378
На мен не ми харесва да ми се карат в темата.
Защото съм писала, че лелите в бг мамата незнам си какво и някой се засегнал и приел нещата лично.
И не ми харесва жените, които нямат деца и се борят за деца да им казва, че са обсесивно компулсативно незнам си какво.
 Едно от образованията ми позволява да определям на поразия кой е за психолог и кой за психиатър Laughing, но не се вземам толкова насериозно, че да го правя тук.

# 379
Ох, изчетох и аз всичко за Кали. Интересно сръвнение да направя. Нали писах, че живея в Америка. Тук една приятелка наскоро роди, като тръгна да ражда, мъжо и пусна един статус във фейсбук да ни информира всички, че е настъпил момента. После я закара до родилното и след това пусна една снимка на бебето, да има какво да видим, нали сме клюкари.
Ужас  #Crazy

# 380
  • Оптимист по принуда
Свекито на Кали сега мнооо се натиска да "гледа и помага" за бебето щото, нали, какво ще кажат хората. Искам да я видя след две години или даже по-малко, когато бебо проходи и почне да им взима здравето. Тогава сигурно с полиция ще я издирват за да помага, а тя ще стане като партизанин неуловима и хич няма да й е до хорското мнение. Бас хващам.
Точно така е.

# 381
  • София
Заяц, защо да е ужас?
Тук също доста хора показват бебето във ФБ. Така всеки познат ще го види и няма да се струпа манифестация за изписването пред родилното.
Скоро със Скъпия ходихме в Шейново да вземем негова родила племенница с бебето, бащата беше в  чужбина. На улицата имаше дежурен цигански оркестър и като видят бебе надуват свирките.  Докато си влезем в колата и някакъв фотограф ни щракна. Та тия екземпляри се лепнаха за таксито  и искаха пари - колкото дадем. Едвам избягахме от тях. Прибрахме майката и детето в квартирата им. Бабата по майччина линия беше там. Посрещна ги, пихме по 1 кафе и толкова. Други хора нямаше, а не е да са без роднини и близки. Все пак зимно време е, има вируси.

# 382
Интересно явление, старите теми бяха някак по приятелски, по задушевни, защо бе дами новата година я метнахме с рогата напред? Включително и аз де Embarassed
 Който е забравил да се върне да прочете заглавието на темата! Всеки може да си споделя каквито си иска свекървенски изцепки, явно е нямало много празнични, оправихме Кали за 150- тен път, после личните нападки. Дайте нещо по същество!

# 383
  • при късмета
Не е въпроса в това дали трябва или не трябва да има гости на изписването. Няма правилно и неправилно в случая. Въпроса е в това, че бабите не искат да се съобразят с решението на родителите и да, предимно свекървите в това отношение. И другата баба е в същото положение, даже нейното дете ражда и притесненията й са повече, ноооо свекървите са решили, че имат повече правомощия в тази ситуация.
В нас имаше гости на изписването. Никой не ми го е наложил обаче. Мъжа ми си беше подготвил всичко и гостите беше поканил, като предварително го обсъдихме. Аз нямах нищо против, защото бях секцио и 6те пълни денонощия в болницата ми дойдоха в повече. Гостите бяха повече от бабата и дядото, но на мен не ми пречеше. Видяха бебето, мъжа ми изгони всички от стаята за да го преоблечем и да го нахраня и като заспа седнахме и ние на масата. Нямаше драми, защото ние си го бяхме решили.
Разбирам напълно родилки, които искат нещата да протекат по различен начин, както казах няма правилно или грешно в този случай. Имат пълното право на това и с кого да се съобразяват останалите (независимо каква рода са), ако не с родителите на бебето и предимно майката точно в този момент? Не защото е "снесла златното яйце", а защото и родителите са в нова ситуация от която трябва да извлекат само позитивните моменти. Нямат нужда и от съобразяване с чужди заповеди точно тогава и да им скапват важните моменти

П.П нещо наистина няма нови свекървенски дразнения в последно време. Свекървите ли се кротнаха или в темата станаха повече от снахите и те не смеят да се оплачат?

# 384
Такава публичност не ми се нрави, че кога ще ражда, че се е родило, че снимка веднага за фейсбука. Но аз съм от типа, които всичко им е скрито всичко и го ползват само за комуникация.
А свекървата може да остане за няколко часа и пак да направи изцепка. Сещам се когато братовчед ми се роди и отиваме при леля ми за изписването. Свекърва й не знам какво й стана с главния бушон, но срещу бебето си изкара гърдата и тръгна да му я стиска пред лицето и да вика 'Ай, баба, цица искаш ли' Crazy

# 385
Аз само мога да си мечтая за постването във фейса, че си станал родител.
 А също само мога да си сънувам, че свекървата ще се натиска да помага или гледа внуче, чиято майка съм аз.

# 386
  • при късмета
Такава публичност не ми се нрави, че кога ще ражда, че се е родило, че снимка веднага за фейсбука. Но аз съм от типа, които всичко им е скрито всичко и го ползват само за комуникация.
А свекървата може да остане за няколко часа и пак да направи изцепка. Сещам се когато братовчед ми се роди и отиваме при леля ми за изписването. Свекърва й не знам какво й стана с главния бушон, но срещу бебето си изкара гърдата и тръгна да му я стиска пред лицето и да вика 'Ай, баба, цица искаш ли' Crazy
Shocked

# 387
Ну, заяц  Laughing, ть сразу меня  Joy

# 388
Моя близка роди днес, свекърва й честити и пита иска ли да отиде, тя й казва Не, мерси, няма нужда. Отрязала я е и за изписването, евентуално после за малко вкъщи да види бебето, да си поднесе подаръка. Няма драми.

# 389
Какви подаръци се носят като се ходи при новороденото?

Общи условия

Активация на акаунт