С какво ви дразнят свекървите- 54

• 47 644
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
  • където ми харесва
Абе, вие зорлем ли се правите на неразбрали, така по-лесно ли е? Що не минете после да обясните и на Делфин, че бабата на детето й, е много свястна и това, че го нарича с хиляди обидни думи, всъщност е за пред хората, ама всъщност го обича? Или на моята дъщеря да й обясните, че баба й не я мрази в червата, като я нарича "онова", " изчадие адово", "боклук" и т.н Та все родителите лоши, щото настройвали децата срещу тези, иначе адски хрисими и добри баби и дядовци.

# 556
  • София
Адел, не обсъждаме твоята свекърва, нито тази на Делфин, защо се палиш? Съвсем друго се опитвам да кажа, но явно не успявам. Както желае да постъпи майката, децата са си нейни.

# 557
  • София
Има народопсихология, която оправдава обиди към деца?

ПП За мен той е прекалил сериозно, и дължи извинения както на децата, така и на родителите им. Което няма да стане, разбира се.

Последна редакция: ср, 06 яну 2016, 09:21 от milenaka

# 558
  • Варна
Давиз, заведете момичетата, минавало ли ти е през ума, че те имат нужда да разберат, че дядо им ги иска?
А дали ги иска? Или просто си е решил, че точно сега трябва да стане на неговата?

# 559
Говорете направо бе! Аз гледам бебе не мога да чета всичко. Това герда ли е? Laughing Mr. Green Laughing

Това изобщо не е оправдание. И други гледат деца, а постовете им като чаршафи са на всяка страница.

# 560
  • където ми харесва
Защото, ТоНи, въпреки многократните обяснения на Давиз, че все тя е ръчкала дядото да вижда внучките си и му е прощавала хиляди неща, вие четете избирателно и я обвинявате, че настройвала децата си срещу него, вместо да им обясни, че той има нужда от тях.

# 561
  • Варна
В случая не става дума за едната смешна вафла, за която някой беше писал по-нагоре. Предполагам, че родителите могат да купят на децата си много повече от жалката вафла и го правят. Става дума за демонстрираното досега отношение на въпросния дядо и то е, меко казано, дразнещо. И на мен ми намирисва точно на това, което авторката е написала - че дядото иска просто последната дума да е негова.
Отначало и аз бях на мнение да позволи виждане, но след още няколко нейни поста мисля, че не си струва.
По мое мнение, тя даже е била твърде толерантна. Аз на нейно място щях да бъда много по-крайна.
Кали много точно е заковала въпроса...

# 562
ПП За мен той е прекалили сериозно, и дължи извинения както на децата, така и на родителите им. Което няма да стане, разбира се.
Може пък да им иска прошка, кой знае!?

# 563
В такъв случай, да каже "Искам да видя децата, за да им се извиня"

# 564
  • Варна
Колко според теб е шансът да иска прошка? И е много лесно да започнеш да ревеш за прошка като видиш, че не ти остава много /АКО е така наистина/ и да забравиш колко л**на си натворил дотук.

# 565
  • София
ПП За мен той е прекалили сериозно, и дължи извинения както на децата, така и на родителите им. Което няма да стане, разбира се.
Изпращайки някаква братовчедка, която преди това е настроил срещу снаха си?

# 566
  • Варна
Не е невъзможно... Но може би по-правилния подход е да поиска прошка първо от сина си и снаха си, за да има шанс да му повярват и да стигне до децата, вместо да праща братовчедката да говори на снаха му глупости... За мен това държание не предполага намерение да искаш прошка.

# 567
Виждала съм ви да "насмитате" и снахи,за това проявявам търпение  и разбиране и  имам доверие във преценките ви.
Искам само да попитам,ако снаха  прави напук,говори обидно,държи се надменно и  изисква  добро отношение и  свекърва прекъсне отношения,какво бихте казали по въпроса?Просто хипотетично.Защото  наскоро Абсурд написа нещо ,като че  трудната психологическа граница да искаш контакти с деца и внуци не е непреодолима.И някои  я  преминават и  са непреклонни в нежелание  да има контакт.
И другото-противоположно-защо някои  толкова държат на контакти с дядо и баба....Още не съм дошла до това и не го разбирам защо....В смисъл старците не обръщат внимание,делят ,правят изцепки и пак ги искате като контакт за децата.Искате-снахите.

# 568
Аз  съм на 26г. и имам баба на 92г. Абсолютно излишно е да казвам, че тази баба е тотално изкудкудякала. Когато баща ми й каза, че съм родила , баба ми много замислено го е питала "Че от кой е била бременна, мъж има ли?"  newsm78
Баща ми спокойно и кротко й показал снимка на мъжа ми, за да се сети. Не се сетила. Чак след два дни го определила като водещ на новините.  Laughing После заключила, че е много възрастен за мен.
А тя познава мъжа ми, просто е забравила.
Другата ми баба беше свекърва на майка ми от предния й брак, кръстена съм на нея, но за съжаление почина. Утре стават 18г. Много я обичах и имам прекрасни спомени от нея. Не бих искала да лишавам детето си от такова присъствие в живота му. Ако аз не се разбирам със свеки за някакви тъпотии преместени тенджери, тигани и всякакви други битовизми не мисля, че е редно да отделям баба от внуче.
Обаче, ако бабата обижда детето и е кукуригалка, сори, майна, ще й пращам снимки по фейса и един италиански крив макарон, за да го гледа през него.  Peace
Между другото 92г. ми баба има брат на 87г., вуйчото, с него много се разбираме. Онзи е с много повече акъл от всички 8 дедковци, които живеят в селото.  Joy

Последна редакция: ср, 06 яну 2016, 10:32 от JonyBonboni

# 569
  • Бургас
Ма Ко, ще се опитам за последно да ти кажа мнението си. Майка и баща, баби и дядовци трябва да се уважават!
Нищо чудно, че мъжа ти барабар с лудата му гръцка рода ти се е качила на главата. Ама ти продължавай да ги уважаваш, защото ТРЯБВА.

Предполага се, че от членовете на семейството ни трябва да получаваме най-много обич и добро отношение. Ако това не стане за какво уважение става въпрос. Ако един чужд човек може да ме обича и уважава повече от собствените ми родители, баба и дядо, то последните  наистина заслужават да не ги погледна.

Общи условия

Активация на акаунт