С какво ви дразнят свекървите- 54

• 47 615
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Ма Ко, ще се опитам за последно да ти кажа мнението си. Майка и баща, баби и дядовци трябва да се уважават!
Нищо чудно, че мъжа ти барабар с лудата му гръцка рода ти се е качила на главата. Ама ти продължавай да ги уважаваш, защото ТРЯБВА.

Предполага се, че от членовете на семейството ни трябва да получаваме най-много обич и добро отношение. Ако това не стане за какво уважение става въпрос. Ако един чужд човек може да ме обича и уважава повече от собствените ми родители, баба и дядо, то последните  наистина заслужават да не ги погледна.

Да не говорим, че уважението и доброто отношение трябва да са взаимни, а не само в едната посока.

# 571
  • София
Зои, много яко си се захванала да го защитаваш тоя дядо. Бъди толерантна докрай, бъди си християнка, но явно в случая си пристрастна. Това поне е моето лично мнение. Сега вече ми е малко по-ясно защо твоята свекърва те действа така, защо едва ли не слугуваш на сестрата на мъжа си и прочие парадокси дето ги четохме по-напред. И даже им се възхищаваш колко са задружни. Мерси за такова задружие и разбирания.
А по темата конкретно - аз лично съм на 100% съгласна с постовете на Богиня. Дядото си е изгърмял всички козове в случая.
Чета ви и се питам, защо внимателно и на пръсти заобикаляте основното, което Зои ви обяснява?
А, то е, че не иска да възпита в децата си чувство на омраза.
Омразата разяжда и превръща човека в изрод- справка, постовете на Анонимната, която толерира децата си да тормозят децата на зълвата.........
Зои е разбрала, че широкоскроените и добри хора, могат да се оправят с мразещите и без да им слизат на нивото.

# 572
  • където ми харесва
Че ти можеш да игнорираш някого и без да го мразиш.

# 573
  • София
Напълно съм съгласна, че омразата вреди. Едно неприемане на обидите и безразличие, и съответно - себеуважение, са много по- здравословни. Точно както Адел казва - да игнорираш, без да мразиш.

# 574
  • Варна
И докъде води това?
Справка - постовете на Зои за прекрасните отношения, които тя лично има със своята свекърва и зълва /май зълва се водеше сестрата на мъжа й/.
Плюс това никъде не видях да пише, че авторката настройва децата си срещу дядото и ги възпитава в омраза. По-скоро се стреми да го игнорира и да пощади психиката им.

Последна редакция: ср, 06 яну 2016, 11:49 от HighSpeed

# 575
  • София
Единственото, което не разбрах от постовете на Девиз беше- защо е търсила и молила дядката да се среща с дъщерите ѝ? Ако той непрекъснато е демонстрирал лошото си отношение към тези му внучки, за чий ще искаш да им го причиняваш отново и отново (докато го намразят)? 
И ако, все пак, прецените, че тази среща е добре да се състои (по една или друга причина), то трудно ли е да се видят навън, щом като дядото, така или иначе живее на няколко преки, а трябва да се водят децата у дома му- един вид демонстративно се прекланяме пред гурото на родата? Я майната му- ако иска да ги види- да благоволи и да си вдигне четирибуквието, да им купи по един бонбон (не един Simple Smile, пък да заповяда да ги цунка (ако му се намери време, де)

# 576
  • София
И докъде води това?
Справка - постовете на Зои за прекрасните отношения, които тя лично има със своята свекърва и зълва /май зълва се водеше сестрата на мъжа й/.
Плюс това никъде не видях да пише, че авторката настройва децата си срещу дядото и ги възпитава в омраза. По-скоро се стреми да го игнорира и да пощади психиката на децата си.

Хахахах, ти очакваш авторката или която и да било друга да напише това, дори да е истина? Такова нещо се пише само като "анонимен".

Абсурд, точно това се опитвам да кажа, но няма кой да чете.  Peace

# 577
  • Оптимист по принуда
Единственото, което не разбрах от постовете на Девиз беше- защо е търсила и молила дядката да се среща с дъщерите ѝ?
Защото децата са деца, питат и искат, не разбират защо не са желани. И тя трябва за себе си да знае, че е опитала абсолютно всичко, от там нататък - не може вече нищо да направи.
Зои, това за което ти говориш, в случая на Давиз е било в продължение на няколко години - срещи въпреки идиотското поведение на дядото, покани, въпреки неговото нежелание да ги вижда и сигурно това е било водено точно от някакво уважение в началото, че все пак е дядо, баща на съпруга ѝ и 'част от семейството'. Но все някога човек трябва да тегли чертата. 
 Едиственият, който трябва да се занимава сега с дядото, е неговият син.

# 578
  • Варна
Абсурд, точно това се опитвам да кажа, но няма кой да чете.  Peace
Напротив - всички прочетоха и всички ви отговориха, че омразата няма нищо общо с безразличието и игнорирането. Кой ли не чете, не знам...  newsm78

# 579
  • София
Напълно съм съгласна, че омразата вреди. Едно неприемане на обидите и безразличие, и съответно - себеуважение, са много по- здравословни. Точно както Адел казва - да игнорираш, без да мразиш.
Децата са първосигнални- както правилно написа някой тук.
За тях има черно и бяло, няма "игнориране без да мразиш".
За тях няма " неприемане на обидите и безразличие", няма начин да не го знаеш, щом имаш дете.
Вярно, че е най- лесно и бързо да възпиташ детето си в черно- бялото " силно да люби и мрази", но с такава настройка животът му няма да е нито лесен, нито щастлив!

# 580
За тях няма " неприемане на обидите и безразличие", няма начин да не го знаеш, щом имаш дете.

Децата може да се първосигнални, но не са идиоти.
От една възраст нататък започват да се усещат и доводите за "семейна любов" се изчерпват.
Да напомня отново, че говорим за 5 години прекъснати отношения!
Бих се съгласила със Зои, защото и аз като нея имам афинитет към християнските ценности, АКО ставаше въпрос за сръдня от месец-два-три.
Ако този дядо или който и да е друг роднина желае да поддържа връзкая с деца, той ще го прави въпреки отношенията си с майка им.
Той обаче /и много аграрни личности като него/ проектират недолюбването към възрастен човек /майката/ върху децата. Далеч съм от мисълта, че изброените от Deviz 3 примера изчерпват лошото отношение, което дядото е проявявал.
Нашата баба не желае доброволно да вижда децата. Но ги използва умело за различни интриги. Голямото вече се усеща и започва да изгражда някакво отношение. При все, че и внай-лошите ни моменти не съм позволявала да ограничавам контактите им от МОЯ страна.
Когато ден след ден и уикенд след уикенд ме молят да ги заведа при баба, ММ звъни и опитва да уговори среща, но получава отказ. Колко време можеш да ги лъжеш тези деца, че "баба е на работа"! Малкото още е лапни шаран, но голямото задава въпроси и се натъжава.

# 581
  • София
14 годишни девойки, вече не са деца, на които да не може да се обяснява. То, и какво има да се обяснява- големи са и би трябвало вече да знаят, че има хора и хора- различни характери, различни особености. Голяма работа- дядото обичал повече едните внуци. Ами, в живота е така- едни ни обичат, други не толкова, а трети направо не ни понасят. Такива са реалностите.
И ако Девиз се беше опитала да им го обясни, дори на на по- крехката им възраст от 8-9 години, съм сигурна, че щяха да го приемат като негова особеност, а не като нарочно поведение срещу тях. И това е било всичко което е трябвало да направи, а не да му се моли и кланя. Сега ми се струва, че нещата излизат от нейният контрол, което, всъщност е причината да се дразни.
Разговорът за грешката и прошката- в случая, мисля, няма да е излишен. Хубаво би било, наистина да възпитаваме у децата си любов и прошка, но без да им ги вменяваме на всяка цена. Нека се учат да се отстояват, да знаят цената си, но и да могат да прощават

# 582
  • София
Вярно, че е най- лесно и бързо да възпиташ детето си в черно- бялото " силно да люби и мрази", но с такава настройка животът му няма да е нито лесен, нито щастлив!
Много прочувствено, браво! Само че  не говорим за 4-годишно, а за 14- годишни.  Да не повтарам останалите, че от тел. не знам как да маркирам скрит текст и постът ми става километричен.

# 583
Децата са достатъчно големи да вземат сами решение, без да се налага родителите им да ги подтикват в едната или другата посока.
На мястото на майката бих ги оставила сами да си решат - най-малкото като застраховка, че някой ден няма да я упрекнат, че не ги е пуснала или ги е завела насила.
А дядото... Ако наистина имаше желание да види децата, можеше да го направи, без значение колко ги крият родителите им. Щом не го е направил досега, явно не му е чак толкова важно или просто ги използва като метод за тормоз над родителите им.
Има и такива вредни старци...

# 584
  • Варна
Аз написах, че децата са първосигнални. Но това въобще не значи, че за тях има само черно и бяло.
И преди да изпляска някой, че понеже нямам деца, няма как да знам това, ще кажа, че съдя от собствения си опит на дете. И пак ще дам пример с моето отношение към баща ми. Бях в 6-ти клас (което май ще рече на около 12 години), когато прекратих отношения с него по собствено желание, без никой да ме настройва, но и без да го мразя. Не мисля, че съм изпитвала омраза към баща си в който и да е момент... Просто реших, че е по-добре да го игнорирам, за да не може повече да ме наранява. Брат ми беше на около осем...
Не знам за колко годишни деца говориш, Абсурд, но децата наистина не са идиоти и имат чувство за самосъхранение. Те могат и да игнорират, без да мразят.

Общи условия

Активация на акаунт