С какво ви дразнят свекървите- 54

• 47 602
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
  • при късмета
Някои наистина не четете, не можете да осмислите какво четете или удобно го пропускате, това, което не потвърждава вашата версия.
Ето какво е написала daviz
Kati няма да оставя нещата така,първо ще се уверя че положението няма изход и тогава ще оставя мм да решава.
На децата споменах(на 13 са) че дядото е болен и иска да ги види.Отговора беше:никога,ние този човек не желаем да го виждаме,какво като е болен,ние като сме били болни той защо не е идвал.
Ок ,само казах и повече нищо не споменах.Не искам да ги настройвам по никакъв начин точно заради мм.Той знае какво е било отношението на баща му към тях и се надявам сам да реши кое е правилно за тях.
Аз не виждам какво толкова ще си кажат,като за тях той е чужд човек.
Болднатото е отношението на самите деца, а Тони и Абсурд карат жената да натиска децата си и да ги кара насила да правят нещо, което не искат. Те не са малки, че да ги накарат или да не могат да решат сами. Решили са вече и сами са си направили извода и са си изградили отношението спрямо дядо им, заради неговите действия. На daviz дилемата не е дали да ги накара или не, това не й стои като въпрос, каза, че с децата си ще се съобрази, дилемата й беше как да избегне още набези от свекъра и какво да направи за да не тормози и да не кара мъжа й на сила да води децата.
Все daviz коментирате и какво е трябвало/не трябвало да прави, а мнението и чувствата на децата й къде са в разсъжденията ви? Или те нямат право на глас? На мнение? Или нямат право да изпитват негативни чувства когато открито ги обиждат и пренебрегват, защото трябва да спазват християнските ценности и така не се прави?
Глупости на търкалета.
daviz, казах ти вече, взела си най-правилното решение да се съобразиш с децата си. Да не ти пука кой какво пише. Важното е децата да проведат същия разговор с баща си, за да не може дядката да го изнудва и да се чувства виновен.

# 586
  • София
 Аз вярвам в доброто начало у хората и не вярвам, че живота е в черно и бяло. Давиз има шанс да даде на децата си житейски урок.

# 587
Не знам за колко годишни деца говориш, Абсурд, но децата наистина не са идиоти и имат чувство за самосъхранение. Те могат и да игнорират, без да мразят.
Това е много вярно и е добре daviz и мъжа ѝ да следват желанието на децата в този случай, а не да се опитват да им внушават своите решения в едната или другата насока. Изобщо, отвратително е, когато децата станат заложници в конфликтите на възрастните.

# 588
  • при късмета
Аз вярвам в доброто начало у хората и не вярвам, че живота е в черно и бяло. Давиз има шанс да даде на децата си житейски урок.
Как, като ги принуди да чувстват, мислят и правят нещата, както ти ги виждаш? Страшен урок

# 589
  • София
Да - "уважавайте себе си и не позволавайте да ви обиждат" е направо задължителен урок.

# 590
14 годишните не са деца. Те са юноши, младежи, тийнчета и т.н. деца се водят до 12 години. Справка - тийнейджърите са от 13 нагоре, наставката - teen в годините. Търтийн, фортийн и такива.
Така, стига толко' урок по английски, уишмастерката ше остане гладна, милата.  Stop Joy
Не е редно едно 14 годишно "дете" да го занимаваш с драмите на кудкудякалия дядка. В крайна сметка главите им са достатъчно натоварени, предвид възрастта, в която се намират. Децата порастват, нека не го забравяме. И сами поемат по своя път, и сами могат да обмислят ситуацията. Защо да ги натоварваме негативно, когато можем да го спестим.
Аз лично не мога да кажа дали бих пратила децата да го видят, колебая се.

# 591
  • Варна
Абе, защо само децата са длъжни да спазват християнските ценности, за които някои тук брътвят? Дядото не е ли длъжен също? Или на него му е простено само щото е дядо и като такъв му се полага уважение?! Повръща ми се от такива разсъждения.

# 592
Искам само да попитам,ако снаха  прави напук,говори обидно,държи се надменно и  изисква  добро отношение и  свекърва прекъсне отношения,какво бихте казали по въпроса?Просто хипотетично......

И другото-противоположно-защо някои  толкова държат на контакти с дядо и баба....Още не съм дошла до това и не го разбирам защо....В смисъл старците не обръщат внимание,делят ,правят изцепки и пак ги искате като контакт за децата.Искате-снахите.

Боряна, ако една снаха се държи надменно със свекърва си, не виждам защо свекървата трябва да поддържа контакт с нея. Има син, има внуци, с тях може да контактува без проблем. Аз нямам приятелка, която да забранява на децата си да ходят при свекърите. Дори и да не се разбират, татковците си водят децата на гости.

По другия въпрос, мен ако питаш ми е все тая дали дъщеря ми ще поддържа конкат със свекърва ми. Това би трябвало да вълнува повече баща й, а не мен. Обаче детето я обича, и докато техните виждания не се отразяват негативно върху детето, не виждам причина да ги ограничавам. А и детето не е само мое, то е и на мъжа ми. Не мога еднолично да забраня да се вижда с половината си роднини.

# 593
  • София
"какво като е болен,ние като сме били болни той защо не е идвал."- то, по тая логика никой не обича децата ми Simple Smile
Не се сещам за случаи, в които при болни деца се изсипва цялата рода в израз на обич и загриженост Simple Smile Има доста голяма разлика между грипа при дечковците и неизличимо заболяване при възрастен. И правя това уточнение, не защото съм фен на перкото, а заради чувството на вина, което би могло да преследва Девиз

# 594
Благодаря ,Деска ,някои  отговориха на въпроса ми без да го определят като отговор точно на него,но разбрах.Защото чета драми да го кажа,ако старите се оттеглят.Интересно ми беше защо младите страдат от това.
Но  има логика.Децата наблюдават наоколо други деца,които имат вниманието и обичта на всичките си близки.А всеки иска да бъде обичан ,най-вече в такава млада възраст.
Иначе на снахите не би трябвало да пука за неприятни на тях хора.
Аз също съм на мнение,каквито да са отношенията снаха-свекърва,децата не трябва да страдат от липсата на обич от страна на бабите.
Пък когато я  няма и  сами усетят и не искат контакт  е лесно.Никой  никого не иска и  животът си върви.
Схванах нещо ,може би не всичко пак...

# 595
Абе, защо само децата са длъжни да спазват християнските ценности, за които някои тук брътвят? Дядото не е ли длъжен също? Или на него му е простено само щото е дядо и като такъв му се полага уважение?! Повръща ми се от такива разсъждения.
Не ми се повръща /чак/, но съм съгласна. Уважението и жестовете трябва да са двустранни. Не разбирам довода възраст.
Един дядо, който иска да види децата - отива и ги вижда.
Аз имам такъв дядо, който никога не е бил част от живота ми. Живеем в един град, но срещна мен и сестра ми на едно погребение. Бяхме 13-14г. Нито съм го мразила, нито ме е интересувало, че съществува. И след погребението, уж вече се бяхме запознали не ни потърси. Дори ни е подминавал на улицата, без да ни познае. Когато родих първото си дете, моята майка /тя му е дъщеря/ му се обади да се видим навън, да се запознае с правнучето. Дойде, не знаеше какво да каже, надникна в количката и за 10 мин си тръгна. Нямаме лоши чувства, просто никакви. Не съм му обидена - има си друг живот. Навремето майка ми го е поканила на сватбата си, той не е отишъл. Възрастен е, още жив и здрав. Ако ме повикат за "изпращане" хич няма да се юрна, щото ми бил кръв.

# 596
  • при късмета
"какво като е болен,ние като сме били болни той защо не е идвал."- то, по тая логика никой не обича децата ми Simple Smile
Не се сещам за случаи, в които при болни деца се изсипва цялата рода в израз на обич и загриженост Simple Smile Има доста голяма разлика между грипа при дечковците и неизличимо заболяване при възрастен. И правя това уточнение, не защото съм фен на перкото, а заради чувството на вина, което би могло да преследва Девиз
Тази логика не е общовалидна, а е на самите деца. Не трябва да се хващаме за думите, а за смисъла, който децата влагат в тях. Все пак за да го кажат, това за тях си е основание. И със сигурност могат да изброят и други причини. Просто в случая дядото изнудва сина и внуците си (или се опитва, а още не се знае дали изобщо е болен) и децата реагират на същата причина и следствие спрямо тях и то от същия човек. Какво е чудното, реагират си абсолютно нормално

# 597
  • София
Сладури, виждам, че всичко ви е ясно. Лесно и просто, точно както в живота. Айде със здраве!

# 598
  • София
Сладури, виждам, че всичко ви е ясно. Лесно и просто, точно както в живота. Айде със здраве!
Благодаря, подобно и на теб.

# 599
  • София

Много прочувствено, браво! Само че  не говорим за 4-годишно, а за 14- годишни.  Да не повтарам останалите, че от тел. не знам как да маркирам скрит текст и постът ми става километричен.
Браво, я!
Който успее да не възпита омраза в 4 годишното, без притеснение и тръшкане ще остави 14 годишното да реши как да постъпи в тази ситуация.
И бас ловя, че всички вие, дето сте успели да възпитате 4 годишното в " безразличие и игнориране", ще бъдете изненадани! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт