Финалът се задава, коя ли ще е следващата ЯНУАРСКА мама - Тема 12

• 47 379
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
Два процедурни въпроса към родилите Simple Smile Искаха ли ви акта за гр.брак и съответно как става изписването на бащиното и фамилното име? Кой го прави? Много ми е важно да няма - ов и да е както на бащата, но не знам дали ще съм в съзнание да следя за тези неща тогава.

При мен дойдоха в стаята след раждането, попитаха ме дали имам брак с таткото, поискаха ми акта за граждански брак и само ме питаха дали по лична карта сме на един и същи адрес. След това ме попитаха за 3те имена на детето... Бащата нито присъства, нито му искаха лична карта...

# 361
  • София
Явно има различна практика. Ясно. Ще си взема АГБ. Надявам се да се случат разбрани и да не се налага да се разправяме за изписване на името.

# 362
И аз не съм наясно,когато имате брак,но за тези които нямат да кажа че в документа с нотариалната заверка трябва да е изписано името без- ов,и могат да го запишат и на адреса на бащата,минават на следващия ден,да вземат документите от нотариуса,и да видите как точно са изписани имената,това е в Бургас в Окръжна болница,лична карта на бащата не искат

# 363
  • София
Честито бебе Калоян, Ради! Да ви е жив и здрав, смел юнак, да расте обичан и безгрижен, да стане истински мъж с верни приятели и заобиколен от любими хора!

Със записването, май практиките в различните болници са различни, според знанията и компетенциите на самите администратори, та моя съвет е да звъннете и да попитате директно в болницата, в която ще раждате.
Аз на отворените врати не се сетих да питам, та ще им звънкам, ние нямаме брак и ще питам какво ще е необходимо, или при тях може да се направи припознаването.

За болничния, ако изписването е в почивен ден май не го дават в деня на изписването - няма работещ администратор и ще се наложи второ ходене, нека го имат предвид, момичетата, които няма да раждат в своя град.

# 364
Ради, честит ти син Калоян! Да расте здрав, смел и щастлив!

Относно АГБ на нас като бяхме на отворени врати в едната болница тук в Бургас ни казаха ако нямаме брак, че трябва еди какво си да направим. Не ни казаха че трябва да носим акта след като имаме брак. И като ги попитах какво трябва да си приготвя като багаж ми казаха само лична карта и медицинските документи от хода на бременността, лични принадлежности, чехли, зарядното за телефона да не си забравя и чорапи и някоя дрешка, защото повечето мамчета само по нощници обикаляли. Това за дрешката не знам, толкова топло ми се стори в болницата, но като седиш на едно място може и да ти стане хладно, знам ли. Ако се налага да представяме АГБ сигурно няма да е проблем мъж ми да го донесе. Не искам да го разнасям и да рискувам да го затрием някъде.  Joy
В понеделник съм на ЖК, май е време да разпитам АГ-то какви други документи ще ми трябват и при какви обстоятелства да тръгвам към болницата. Вече като минахме в януари и осъзнавам, че в близките 3-4 дни трябва да стегна моя багаж и нещата на бебето и да огледам какво още не сме купили. Май е време да спра да съм толкова спокойна, а  Joy

# 365
И аз вече реших, че е време да стегна чантата. Купих от тези еднократни гащи, които някои препоръчахте. Нещо не си представях точно това, което видях  ooooh! Joy и в тази връзка, те са като памперс, под тях трябва ли превръзка да се слага? И всъщност колко време се ползват тези дебели превръзки за родилки. За сега взех един пакет, после ММ ще ми купува ако трябва. Тези дни ще стегна чантата. Само, че като гледам какви минусови Т дават средата на месеца, гледам да агитирам бебочето да не бърза да излиза по това време Praynig и с педиатър не съм се срещала още, та в първия работни дни ще имам доста ангажименти. В понеделник пък сме при док в София, дано няма много сняг Thinking

# 366
Този мой малък- голям мъж Александър цял ден ме ползва за биберон  Laughing Много гладно това дете, ама то тези бузки, които си има трябва да се поддържат  Mr. Green
Нямам почти никакво време, бебко по цял ден си е с мен, вечер го давам в неонатологията, за да мога да си почина поне докато съм тук. Иначе нямам търпение да се приберем вкъщи. Наш тати днес празнува появата на новия член на семейството с приятели.

Еднократните гащи, които аз нося са на чико, тънки от нетъкан текстил. Превръзките са като памперси, но ми вършат страхитна работа! Лека вечер, мами! bouquet

# 367
Много е хубаво че сте си заедно,и ние сме така през 2-3 часа ми виси хаха,все търси да захапе нещо,ама имаме нужда.

Относно превръзките,аз съм с евридейки,а в болницата недаваха с гащи и превръзки само с лигнин,ама то и както боли операцията едва ли на някой му е до гащи хаха,сложих чак на 3 тия ден.А момичета които носиха еднократни казаха че им е удобно.

# 368
Този мой малък- голям мъж Александър цял ден ме ползва за биберон  Laughing Много гладно това дете, ама то тези бузки, които си има трябва да се поддържат  Mr. Green
Нямам почти никакво време, бебко по цял ден си е с мен, вечер го давам в неонатологията, за да мога да си почина поне докато съм тук. Иначе нямам търпение да се приберем вкъщи. Наш тати днес празнува появата на новия член на семейството с приятели.

Еднократните гащи, които аз нося са на чико, тънки от нетъкан текстил. Превръзките са като памперси, но ми вършат страхитна работа! Лека вечер, мами! bouquet

Може ли линк ако не ти е сложно към гащите и превръзките, че трябва да купувам и изобщо не знам какви.
Много сладък звучи твоя Александър, пу-пу  Heart Eyes

# 369
Purpletka, действам от телефона и ми е трудно, но мисля, че като попиташ в аптеката за еднократни гащи от нетъкан текстил на Чико, ще знаят за какво става въпрос. Кутийката е лилава по 4 броя в нея. Вземи си поне две. А превръзките за родилки, поне тези, които аз взех, ги водят подложки за възрастни и деца Simple Smile
Иве, здрави да са децата, другото няма значение!

# 370
  • Русе
Rady, честито! Да е жив и здрав! Simple Smile
Наистина явно във всяка болница порядките са различни. Преди 6 г. като раждах мен питаха за името. На следващия ден дойде една жена с документите за името и ме накара собственоръчно да го напиша. Нямам никакъв спомен обаче дали тогава ми искаха свидетелството за граждански брак.
Еднократни гащи си взех такива 2 оп.:
http://kasida.bg/canpol-ednokratni-sledrodilni-gashti-323-4909.html

# 371
То и аз си представях гащите така, но ако знаете в аптеката какви ми дадоха, направо са си като дебели като памперс Laughing явно имат само един вид. Може да потърся и други Rolling Eyes

# 372
  • София
Аз в Хиполенд тези, които видях ме отказаха да ги купя - балонести и тънки не знам даже дали ще държат превръзката където трябва. Други не съм и виждала. Нито чантата съм си стягала, нито ми дадоха документите от ЖК, сега на 5ти уж. Питах ако зараждам какво правя - отивала съм по спешност  ooooh!
Абе несериозни лекари са моите.

Балонче сладък и лаком този Александър, да ви е жив и здрав и много да ви радва! С какво го хранят през нощта?

Уж не ме притеснява раждането, спокойна съм ама никак не бързам нито с прането, нито с моя багаж. Само дано не ме изненада и да се падне на ММ да се оправя  Laughing

# 373
Ама как така само с лигнин? Без превръзка и гащи не се ли цапа всичко newsm78 И аз взех една кутийка Canpol еднократни,размер М/Л пише на тях,дано ми станат hahaha Приготвила съм и няколко чифта тип по-обикновенни.

# 374
  • Варна
Ама как така само с лигнин? Без превръзка и гащи не се ли цапа всичко newsm78
Затова се слагат еднократни чаршафи отдолу. В началото трудно ще сложиш гащи.
Аз досега гладих-2,5 часа и имам още толкова. Утре ще продължа. Не съм гладила от доста време и се е посъбрало пране, а и тези дребните джвъчки... Отсам-оттам... Пипкава работа... Tired

Общи условия

Активация на акаунт