Финалът се задава, коя ли ще е следващата ЯНУАРСКА мама - Тема 12

• 47 375
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Мами, много сте полезни, не съм много сигурна, че всичко разбирам и ще се оправим, но поне не ми е тъмна индия това кърмене  Hug

# 586
  Иви, мога ли да те наричам така? Има го. Понякога им влиза и мляко в нослето. Аз капя  физиологичен разтвор от едни малки ампули - по няколко капчици. Колкото да овлажни. Спрейчета съм използвала само когато носа е запучен и бебето не може да суче.

Да то и аз капя от дозичка,не пръскам от спрей .Благодаря

# 587
Тъкмо и аз за кърменето исках да питам. Вчера четох в книгата да се дава едната гърда за кратко - 5 минути примерно и после другата докато бебето откаже да суче. На следващото хранене да се сменят - гърдата от която последно се е хранило бебето за кратко, а другата докато откаже повече. Има ли логика в това, опитните мами да споделят.
Сега се сетих, че майка ми постоянно коментира колко бил важен режима и как било абсурд хранене на поискване, но тя никога не е кърмила така. Брат ми са го дохранвали освен кърмата и е бил на 3 часа режим, а мен до 20 ден се е мъчила да ме кърми и после директно на кисело мляко.
Това, което пишете, че кърмените бебета не могат така да спазват режим е много логично, а съм го чувала и от други майки, които са кърмили ексклузивно без дохранване.

# 588
  • София
Аз мисля да кърмя на поискване, в крайна сметка това не е точна наука да се храним на точен час. Сега е хапнало повече, друг път по-малко, защо да мъча бебето ако е гладно да реве, или ако не е да го будя половин час по-ранно само и само да е на режим.  newsm78

Иначе и аз имам някакви остатъчни спомени за редуване на гърди, ама пък какво се случва ако и двете са пълни и не се изцедят?  newsm78

# 589
  • София
  Аз на всяка манджа мерудия - както се вика. Няма как да се засича време, за което бебето да е на гърда. Някой са много експедитивни - каката за 5 минути се беше нацокала и беше забравила. Други се разсейват повече и могат да сучат и половин час. Цокне малко, гледа, пак цока.

https://xedra.wordpress.com/about/

Това е един много добър сайт за кърменето, а консултантката винаги отговаря. Включително и аз съм се допитвала до нея, когато съм срещала трудности.

# 590
Точно това е, явно ако е с дохранване или изцяло на шише можеш да прецениш колко е яло, следователно може да спазва режим, защото със сигурност изяжда колкото трябва и спи до следващото хранене. Обаче ако е само на гърда, няма как да се прецени, а и бебето заспива, изисква и повече усилие да суче, отколкото от шише, писва му, почива си. Поне аз така си обяснявам разликите. Наистина от кърмили майки чувам, че номера с храненето на 3 часа е труден, особено докато бебчето е малко и още не се е научило съвсем да суче...
Имам приятелка, която е консултант по кърмене, май е време да я разпитам  newsm78

# 591
Да споделя и аз за кърменето  Laughing На мен в болницата акушерките много ми помогнаха  с първото, показаха ми как да се цедя на ръка,, как да правя масаж и да слагам топли компреси за да се отварят каналите по-добре. Също така ако гърдите са напрегнати (особено в началото е така) е най-добре бебето да цока само от едната гърда, после да се доизцежда при нужда и на следващо хранене да се предлага другата. Добре е бебето поне 5-10 мин да цока енергично, което се вижда и усеща по преглъщането, а ако ака и пишка достатъчно значи всичко е в нормата. Аз първия път кърмих по график на три часа, обаче и бебето го възприе много добре това и още след първата седмица започна да спи по 6 часа през нощта. Което е много важно , защото коремчето трябва да си почива, разбира се това не винаги е въззможно , но в един момент трябва да се случи, все пак и за майката е необходим няколко часа непрекъснат сън. Сега с второто не знам как ще е , мисля да се наглася спрямо бебето и ако трябва да е на поискване в началото. Но мисля най-важното е да сте спокойни и търпеливи, това не е лесен процес, нищо че се нарича естествено хранене  Joy

# 592
Преди часове научих, че ще ставам мама. Място не мога да си намеря от вълнение. Чакам с нетърпение понеделник, за да отида на лекар и да науча повече и от него и от книги за това, какво ме очаква. Надявам се и с вас да мога да споделям. Simple Smile

# 593
  • София
Здравей, jalana, и честито!  bouquet Желая ти лека и безпроблемна бременност и здраво бебе на финала! Можеш да пишеш и тук, разбира се, но ние сме вече на края и скоро темата ще се опразни. Може би ще е по-добре да си пишеш с другите момичета на твоя етап. Предполагам темата за августовските или септемврийските бебета...

# 594
jalana, честито! Но Бордо е права. Лека бременност.

За гърдите, точно както са посъветвали Денерис според мен е добре. Главно на едно хранене едната, тъй като първата кърма е утоляваща, после слиза хранителната засищата. Иначе от двете- все едно си изпил два айряна и те да те наядат  Laughing ясно е , че скоро пак ще е празен коремът

# 595
Здравей, jalana, и честито!  bouquet Желая ти лека и безпроблемна бременност и здраво бебе на финала! Можеш да пишеш и тук, разбира се, но ние сме вече на края и скоро темата ще се опразни. Може би ще е по-добре да си пишеш с другите момичета на твоя етап. Предполагам темата за августовските или септемврийските бебета...

Bordeaux, мерси Simple Smile Усетих се аз, че съм в грешната тема, но не намерих моята. Благодаря за линка и леко раждане на всички  bouquet

# 596
Да споделя и аз за кърменето  Laughing На мен в болницата акушерките много ми помогнаха  с първото, показаха ми как да се цедя на ръка,, как да правя масаж и да слагам топли компреси за да се отварят каналите по-добре. Също така ако гърдите са напрегнати (особено в началото е така) е най-добре бебето да цока само от едната гърда, после да се доизцежда при нужда и на следващо хранене да се предлага другата. Добре е бебето поне 5-10 мин да цока енергично, което се вижда и усеща по преглъщането, а ако ака и пишка достатъчно значи всичко е в нормата. Аз първия път кърмих по график на три часа, обаче и бебето го възприе много добре това и още след първата седмица започна да спи по 6 часа през нощта. Което е много важно , защото коремчето трябва да си почива, разбира се това не винаги е въззможно , но в един момент трябва да се случи, все пак и за майката е необходим няколко часа непрекъснат сън. Сега с второто не знам как ще е , мисля да се наглася спрямо бебето и ако трябва да е на поискване в началото. Но мисля най-важното е да сте спокойни и търпеливи, това не е лесен процес, нищо че се нарича естествено хранене  Joy
Ох, наистина това с кърменето изглежда много сложно. Но то от сега нататък няма да има несложно!  Joy

# 597
  • Plovdiv, Bulgaria
Честити нови бебчета на всички! Да са ви живи и здрави! Simple Smile

Момичета, всички ли усещате как ви слиза кърмата? Ние се кърмим, уж му стига, или поне не плаче, че е гладен.. Имаме по 7-8 хранения на ден. Много наакани памперси.. Но така и не съм усетила как слиза тази кърма.. Гърдите вече са меки, но има кърма. Даже вече имам замразена малко. От вчера предлагам само по едната гърда. Доста заспива, та го будя.. Едно ядене към 40-60 минути трае и после на 2.5-3ч си иска сам. Дано сме в правилната посока и да си се храни добре детето.

# 598
Пурплетка, и на мен първия път ми изглеждаше адски сложно и бях много притеснена дали ще ми се получи да кърмя (особено и защото съм с малък бюст, но това се оказа голяма глупост), но следвайки няколко прости правила нещата влизат в релси мисля. Ако имаш желание да кърмиш просто си трябва постоянство и търпение и когато проццеса се регулира ще видиш, че всъщност не е толкова сложно. Кристиана, аз не знам какво е чувството "да ти слиза кърмата". В началото чувствах гърдите напрегнати и след кърмене усещах облекчение просто. СЛлед известно време те просто си бяха меки (както описваш при теб), но пак имах кърма и то много, защото след това цедях. Така че какво ти е усещането в гърдите няма нищо общо според мен с това  колко кърма произвеждаш. А така както описваш вашата ситуация ми звучи направо идеално, няма за какво да се притесняваш. Смело напред  baby_neutral

# 599
  • Варна
Привет!
Ние от днес сме си вкъщи... Още съм малко неориентирана, но се надявам бързо да влезем в релси. И на мен темата за кърменето ми е актуална, че този път кърмата бавно слиза нещо. Вече почти 3 денонощия ми виси по гърдите, зверски ме болят, не съм спала като хората не знам откога, краката ми са станали двойни... Умрях от притеснение да не се обезводни. Памперсите сухи, не акаше, почти не пишаше. Изписаха му добавка за малко в болницата, че се бях ошашкала. Иначе засука веднага и много добре. Само дето нямаше какво да яде. Коластра уж имам, но в началото беше много малко, чак снощи започна да тече по-добре. Сега вече усещам напрежение в гърдите и на храненето преди малко му се стече мляко от устата накрая. Абе поуспокоих се...
За майките-моята вече на няколко пъти ме изнерви. Първо ме нахока за името. Баща ми очакваше да е на него, а в крайна сметка решихме друго. И те двамата сега го преживяват. Аз знаех, че така ще стане, исках да говоря с тях, да ги предупредя, че ако не се роди по Коледа, няма да е на него. Просто Борис много ни допадна на цялото семейство. Не искам да си кръщавам детето с име, което не харесвам по задължение. Много обичам баща ми, но просто Христо не ни допадна така, както Борис. И като минаха празниците, трябваше да го подготвя. Обаче се наложи да предизвикат раждането спешно и ги поставих пред свършен факт. И тя не пропусна да ми каже, че не е очаквала такова нещо от мен. С татко още не съм говорила и не знам как да подходя... Confused
Вчера пък изпадна в паника, че детето не се храни, Не стига, че аз съм притеснена, но и тя налива масло в огъня. Как сега не им давали вода, тя не ги знаела тези нови теории, ако се обезводни и т.н. Разгеле днес я успокоих, че кърмата слиза, та се кротна.
За раждането не съм писала подробно, ама ще стане много дълго... С две думи беше бързо, но болезнено. Трудно пукнаха мехура, после за 1 час от 3 до 10см, което  беше съпроводено с много силни болки, няколко напъна и Борис се роди. После докторът реши да помогне на плацентата да излезе като дръпна пъпната връв, но тя се скъса и се наложи да ме упои, за да я извади. Много трудно излязох от упойката. После бях с температура и високо кръвно, на АБ 3 дни. Снощи кръвното най-после се нормализира. Шевовете вече не болят. Пушка съм! Simple Smile
Сори за дългия пост... Ама имах да наваксвам... Честито на всички новообебили се! Да саа ви живи и здрави съкровищата! На останалите стискам палци всичко да е бързо и лесно! Hug

Последна редакция: нд, 10 яну 2016, 01:12 от Katia_N

Общи условия

Активация на акаунт