Финалът се задава, коя ли ще е следващата ЯНУАРСКА мама - Тема 12

• 47 375
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте,Мамчета!
На 07.01.2016 в 05:34 се появи Нашата Яна /3662/ ръст - неизмерен Wink /  Всичко започна с болки в корема, изтичане на води в 03:00, контракции на 4 минути, секцио със спинална упойка и на края Нашата Яна. Коластрата е налице, очаквам и кърмата да е в наличност в най-скоро време, защото Нашата девойка е все гладна Simple Smile Аз съм вече "пушка" Wink раздвижена , щъкаша, искам да си ходим, но най-вероятно ще ни изпишат в понеделник.
На всички новообебени Мамчета -здраве, кураж и сили, на всички бебоци -да са здрави и да имат късмет, а на мамите - в очакване- не остана момичета!
Честито! Да е жива и здрава! Наистина раждането и възстановяването ти звучат доста добре!  Hug

# 571
  • София
Да ви е жива и здрава Яна, слънчева, засмяна, обичана и любяща, успяваща във всичко от раз!

Момичета, мама живее на близо, ще идва но за малко поне ако нямам нужда, колкото да се порадват и който от където е, обаче свекито живее в друг град - ако дойде няма да иска да е за два часа, а аз така искам първите дни да сме си сами с ММ и бебе, че не знам какво да правя.

Разбирам, че жената има желание да си види внучето и няма да бие път за малко време, ама не мисля, че това е точния момент да виси с нас, отделно и аз не знам как ще се чувствам, а и това ни е първо бебе и изобщо нямам идея как ще се сработим.

Хем ми се иска да съм толерантна, хем искам да сме си тримата, не знам какво да правя.  newsm78

За бенките, какво да се прави, сега за сега не им обръщам внимание, после ще видим.

# 572
Фрози, може да прозвучи грубо от моя страна, но има ли опция свекърва ти да отседне при майка ти?  newsm78 Тогава няма да стои дълго, а вие ще сте спокойни на саме у дома. Двете баби ще идват през деня да се пирадват на бебето, когато прецениш че няма да пречи на режима ви.
Сега чета за храненето, което ако кърмим е явно най-сложното и важно нещо което и майката и бебето научават първите дни. Поне до където съм стигнала с книгата, така излиза. Не мога да си представя да се учим да се кърмим с малкото спящо човече и постоянно и/или без предупреждение някой различен от мъж ми да е в къщи. Поне както си ги представям и разбирам нещата за сега, първите дни се иска спокойствие и търпение.  newsm78

# 573
  • София
    Светлита с по-голямо дете съм напълно съгласна с теб. Ние сме в същото положение. Аз съм с бебето вкъщи, свекърва ми помага с Габи - излизат на разходка, играе си с нея. Помощта и е незаменима. Рано или късно ще я пусна на градина и едва ли винаги ще мога да я взимам. Идеята ми бе за родители с първо дете. Особено за чешити като мен, които така ме беше изтряскал хормона, че не можех да си представя накой друг, различен от мен и мъжа ми, да пипа бебето. Имах чувството, че някой ще ми я вземе и ще и направи нещо.

# 574
  • Пловдив
И  мен ме е хванала след родилната депресия и знам че е така пак не мога да се контролирам.
За бебо да питам на 7 ден колко трябва да изяжда на хранене. Аз май пак няма да успея с това кърмене никога на знам колко изяжда и явно само кърмата не му стига буди се често а като го дохраня спи до следващото хранене.

# 575
  • София
Лилини на поискване ли се храните, или се опитваш да е по график?

# 576
  • Пловдив
Ми като е на смесено той си се събужда на всеки 3 часа все едно има часововник в коремчето  Heart Eyes , пък само на кърма се буди на 20/40 минути и се изнервя накрая не иска да засуква и се изнервя

# 577
Тереза, съгласна. Ние сме в по-трудна ситуация, трябват грижи за две. И на мен ми беше много неприятно някой друг да ми пипа бебето, да се надвесва над него и т.н.  Особено свеки отвисяваше и кърменето беше неловка ситуация. Тя и без това имаше големи съмнения, нали съм с малък бюст, дали ще имам кърма. На пук аз пък имах за 5 бебета Laughing

Лилини, ти колко време го държиш да суче? Те в началото висят досдта-ядат, спят, висят, ядат... Пък  и като дохранваш намалява количеството на кърмата ти. Търсенето определя предлагането. Вероятносдт да приключите бързо с него.

# 578
  • София
   Лилини до 7 ден бебето суче по около 400 мл на денонощие, а след това се увеличава двойно - по около 100 мл на хранене, но това е много относително. Показателното е пелените да са опишани и бебето да ака. Кърмачетата могат да акат и на всяко ядене. Нормално е кърменото бебе да иска да суче по-често. Все пак има момент с близост до майката и на тях им харесва. Трябва да наблюдаваш дали суче ефективно или те ползва за залъгалка. Тогава може да му даваш биба. Но като цяло кърмачетата много по-бързо усвояват кърмата и може и всеки час да сучат. С времето нещата се нормализират. Адаптираното млако е доста калорично и по-трудно смилаемо и като цяло бебетата са сити за по-дълго време.
  Ако искаш може да пробваш да изцедиш и да направиш пробно кърмене, но имай впредвид, че бебето може да изсуче повече от изцеденото количество.
   За успешно кърмене трябва да кърмиш и нощем и да често да слагаш на гърда. При седем дневно кърмаче гърдите ти трябва да са напрегнати и да усещаш как слиза кърмата като бебето засуче. Предлагай и двете гърди и може да пиеш и чай за кърмачки. Но най-важно е спокойствието.

# 579
  • София
Към момичетата с опит в кърменето - в началото по гърда на хранене ли се предлага, или се предлага, докато бебето откаже? Смисъл, как се разбира, че се е заситило. Знам, че ако са малки могат да заспят докато се хранят.

# 580
  • София
   Лично аз предлагам само от едната гърда, за да може хубаво да изсуче задното мляко. Ако спре да гълта, а видимо е нервна и гладна предлагам и другата гърда. Когато суче само от едната, в началото другата я изцеждам до облекчение. Така процедирах и  с Габи и не съм имала проблеми.  Нея съм я кърмила 2,5 години.
   Докато са малки наистина заспиват много бързо. Това особено важи за децата с жълтеница. Аз или будя като леко я побутвам, или ако не иска да засуче си знам, че до час е викнала отново. Абе в началото понякога си е едно непрестанно кърмене. После нещата се нормализират, но например Габи до последно си цокаше и нощем.
   Аз и с двете кърмя на поискване без режими. Просто така се получиха нещата при нас.

# 581
И ние се кърмим откакто я изписаха,10 дни вече,в началото ядеше спейки,и гърдите ми бяха доста напрегнати,даже след около 3 часа започваха да капят,тя спеше и я подсещах да суче като я разтривам по раменцето или гръбчето,обаче един ден около 15 ден след раждането сякаш ми омекнаха и незнам имам ли нямам ли кърма ,обаче явно имам понеже като се наяде винаги се доизцеждам и виждам че има,пия и чай на хип и хапчета сминдух,незнам дали има ефект,снощи така се притесних че няма кърма,че голямо хранене падна и после и голямо повръщане,добре я натъпках,иначе я тегля на везната изява различно между 40- 90 гр,ама няма да я тъпча,ака си обилно,пишка си,явно и стига,най малко на 1:30 мин сме се хранили,най-много на 4:30 ,чакам я да си поиска,не винаги е будна,но си личи че е гладна,издава звуци,върти се и като я взема засуква спейки,.така че изцеждайте се редовно и може и да стане работата и горещите компреси помагат.

# 582
  • София
   Ивкелина имаш си кърма. Просто се регулира и организма решава, че няма нужда да се хаби да произвежда повече, отколкото бебето суче. Гърдите са меки, но поне при мен като засучеше Габи усещаш как млякото слиза и обикновено от гърдата, от която не сучеше потичаше мляко.
  Днес голямо писане. Бебето спи, каката на зоопарк, а аз почивка  Grinning

# 583
Да и аз така помислих,че се регулира,и аз усещам че слиза,когато бебето засуче,я да попитам,тези от вас които вече сте си вкъщи,чувам бебето когато иска да суче или като иска да праче че прохърква,някой път се изкашля,но то си е нормално неможе никога да не се изкашля,но това прохъркване малко ме притеснава,лекарката каза че е от носоглътката,да пръскам солен разтвор,при вас има ли го?

# 584
  • София
  Иви, мога ли да те наричам така? Има го. Понякога им влиза и мляко в нослето. Аз капя  физиологичен разтвор от едни малки ампули - по няколко капчици. Колкото да овлажни. Спрейчета съм използвала само когато носа е запучен и бебето не може да суче.

Общи условия

Активация на акаунт