Финалът се задава, коя ли ще е следващата ЯНУАРСКА мама - Тема 12

• 47 375
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
За тоновете и аз не знам, но май записа не се поема от касата, само слушане. Вчера моята АГ ме оръси 20 лв. за запис. Не знам как се гледа за разкритие, но как ми взе секрет не знам, после половин час ме боля  Shocked сигурно ми отмъщава, че няма да раждам при нея  #2gunfire преди празниците като ходих платено да си правя секрет нищо не усетих, за разлика от сега. Иначе каза, че съм имала мижави контракции, което ще да тече, че няма да раждам скоро.

За държавните болници и аз знам, че е добре да си носиш помпа, шише и биберон за всеки случай.

Днес съм уморена, вчера шетах за гости, ММ беше именник. Хем не ядох кой знае какво, но цяла вечер се будех от киселини.  ooooh! сега разбирам какво сте имали предвид, ужасно е. Чак на сутринта се сетих да взема Бианацид, та ме успокои малко.

И аз бях така, моето АГ явно за да ми спести разчекването, ме сложи да легна и насляпо ми взе секрет. Предполагам така се прави, в никакъв случай не се съмнявам в нея. Но после усетих една циститна болка, ей на половината път към вкъщи бях готова да пусна в гащите!  Joy Щях да се побъркам, толкова ми се пишкаше, но за щастие ми размина и не успях да намокря гащите.

Сигурно са ви досадни тези "грижи" на майките ви. Сигурно и аз щях да се дразня)) Но понеже живея от 16 годишна без родители и майка ми я чувам веднъж на 3 мес когато й се обадя  разбирам, че угода няма. Преди много се дразнех като й се обадя  а тя ми вика :-хайде после ще се чуем че нямам време и не звъни 3 мес ....ама се свиква.
В такива моменти си казвам :-да е жива и здрава!

Затова е хубаво баланс да има, ама трудна работа. Ако си изключа телефона, истерията  обаче ще е по - голяма.
И на мен и тежи, ама още не ми се ражда.Искам си до/на термин. Колкото се може по - близо, по - добре
Аз споделих, че и моята майка е като твоята, но една приятелка ми каза за някакво поверие, че майката на родилката не трябва да знае кога ражда, защото щяла да и прехвърли тревогата си. Аз изобщо не съм суеверна, но майка ми е.  Twisted Evil
Наистина трябва да има баланс, на мен затова ми е трудно да се карам на майка ми, че прекалява, защото знам че го прави от обич и загриженост, но въпреки това трябва да има някакви граници. Особено когато настойчиво се повтарят неща, които не са верни например или не им влизат в работата в крайна сметка, или ги знаем и няма нужда да се повтарят до припадък.
До вчера майка ми изразяваше претенции при кой лекар да раждам, при положение че не познава нито един от работещите в момента АГ-та в града и в крайна сметка няма да ражда тя! Вчера нова песен - започна да ми обяснява колко е важна акушерката и да ме разпитва моето АГ с коя акушерка работело, все едно ги познава акушерките! #Crazy Аз и казах, че съм наясно с това колко е важна и акушерката освен АГ-то, но тя продължи да си повтаря все едно аз не участвам в разговора и нищо не съм казала. Е, изнервих се, то става като зациклила плоча, не е разговор. Скарах и се и тя пак ми каза че се самозабравям и че нищо не знам  ooooh!

# 556
  • София
Хаха, не знам от хормоните ли е, от майките ли е.
Днес пък моята майка изтърси, че детската ни не приличала на детска а на стая за багаж  ooooh!

Тя преди вярно беше гостна и стая за излишни неща, ама сега няма нищо общо - сменили сме цвета, има детски фото тапет, е вярно мебелите са бели, но това е с цел. В крайна сметка с бебето ще се трупат и играчки и ако и мебелите са шарени ще стане голяма какфония, пък и нека има пространство за вкарване на цвят - а стените са приятно зелено, тапетите слънчево жълто и тапета е с мечо Пух в една гора...

Баща ми я сряза, аз й казах, че всеки си има вкус... Млъкна си. После ми става мъчно, че я орязвам, ама като почне с нейните за мен щуротии, просто не издържам.

На мен слава богу не ми тежи, може би защото имам и по-малко води (на долна граница, но в норма) и коремът ми не е много голям, или пък се движим повечко с кучето, знам ли. Иначе съм си качила 15 килограма, но не ги усещам като тежест - единствено имам драми със ставането от дивана и обуването на апреските, че нямат нито цип, нито връзки и се нахлузват по крака.

# 557
  • Варна
Очаквам го в средата на месеца😊

Последна редакция: пт, 08 яну 2016, 23:23 от el-el

# 558
  • София
Забелязвам, че целите ми гърди и деколте стават в бенки. Като гъби никнат. От хормоните ли е... Не че ми пречи, аз като цяло доста бенки имам по тялото.
Отдъхнах си за майките. Не е неочаквано, разбирам притесненията им, ама като вкарват паника по никакъв начин не помагат, напротив.
Чакаме някоя да се похвали днес Simple Smile

# 559
  • София
Аз нямам нови бенки, но две станаха релефни  ooooh! Чудя се трябва ли след раждането да се заема с тях, или да ги прежаля и да не им обръщам внимание.

Появи ми се от скоро много тъничка линия негра - чак се чудех, дали е линия, или си въобразявам.  Laughing

# 560
Аз имам по врата нови от тези релефните топченца. Живи здрави след раждането ще ги махна.
Не знам какво се случва, но ми е някак изморено днес, а няма от какво. Почвам да се чудя дали не се разболявам.   newsm78 Може и постоянната смяна на времето топло-студено-топло вече да ми се отразява. Много ми се спи, а през нощта си спах добре, като изключим двете редовни ставания за тоалетна. А може и да е заради закуската, вместо обичайния фреш за старт на деня, награбих сладкото  Rolling Eyes Голям глад за сладко имам, ей, не се понасям вече! Ще взема да си направя един фреш да видим ще живна ли.

# 561
И на мен ми излезнаха бемки през бременността. Сигурно е от хормоните. Сега обаче нямам време да се замимавсм с тях.
Колкото до майките...след раждането е по- зле Simple Smile моята колкото е добра, толковА сега ме ядосва.

# 562
Това с бенките го очаквах, бях чела че има вероятност да се появят или да пораснат по време на бременност, а аз по принцип си имам. По-малко от месец преди да забременея си махах две топчета бенчици, май папиломи им викат, та сега се радвам че не се върнаха.
Сега чета книгата за първата година на детето, много съм сдухана че не съм подготвена. Там пише за справянето с родителие, основно майки и свекърви, които още преди раждането са си предвидили отпуск, за да отседнат при пресните родители и бебе, за да им помагат, когато това не е поискано от новите родители. Ужасявам се, че живот и здраве след като се приберем с бебо ще има постоянни посещения без предупреждание и покана. Имайки предвид, че разчитам на първите две седмици, когато мъж ми ще е в отпуск, за да се опознаем и свикнем с човечето, такива посещения много ще изнервят и мен и мъж ми.  newsm78 Вече родилите мами да споделят опит, моля.  Hug

# 563
  • София

Сега чета книгата за първата година на детето, много съм сдухана че не съм подготвена. Там пише за справянето с родителие, основно майки и свекърви, които още преди раждането са си предвидили отпуск, за да отседнат при пресните родители и бебе, за да им помагат, когато това не е поискано от новите родители. Ужасявам се, че живот и здраве след като се приберем с бебо ще има постоянни посещения без предупреждание и покана.
Joy
разсмя ме. Аз помощ не очаквам. Ни акъл да ми дават. Свекървата е далеч. Ще дойде по някое време да види бебето за седмица-две, но това ще се изтърпи. Майка ми е работещ тип. Принципно не се интересува от такива неща, само е страшно страхлива и вечно в паника за нещо. Двамата с ММ сме вкъщи, така че ще се оправим.
За бенките не знаех. Значи не си въобразявам. Една е направо гигантска и релефна. Не знам да ги махам ли по- натам или така да си ходя...

# 564
Това с бенките го очаквах, бях чела че има вероятност да се появят или да пораснат по време на бременност, а аз по принцип си имам. По-малко от месец преди да забременея си махах две топчета бенчици, май папиломи им викат, та сега се радвам че не се върнаха.
Сега чета книгата за първата година на детето, много съм сдухана че не съм подготвена. Там пише за справянето с родителие, основно майки и свекърви, които още преди раждането са си предвидили отпуск, за да отседнат при пресните родители и бебе, за да им помагат, когато това не е поискано от новите родители. Ужасявам се, че живот и здраве след като се приберем с бебо ще има постоянни посещения без предупреждание и покана. Имайки предвид, че разчитам на първите две седмици, когато мъж ми ще е в отпуск, за да се опознаем и свикнем с човечето, такива посещения много ще изнервят и мен и мъж миnewsm78 Вече родилите мами да споделят опит, моля.  Hug
Понеже съм рускиня и може да не разбирам нещо Защо масово из форума се пише така МЪЖ МИ без да се членува ? Embarassed

# 565
  • София
Неправилно е граматически, нека ме поправят, ако греша  Peace  Начин на изказ е вероятно, аз също пиша някои неща така "НеКонституционно"  Mr. Green

Последна редакция: пт, 08 яну 2016, 22:19 от Джинджър

# 566
За бенките - задължително консултация с дерматолог. За себе си така съм решила, имам такива които искам да махна, пречат ми.
И мама и свеки са в града, живеят наблизо (свеки буквално е в съседния блок). Имаме и цели три активни и очарователно своенравни баби в града.  Joy Майка ми си каза, че си пазела всичката отпуска.  Shocked
Люлия, не е правилно, просто като израз, жаргон да кажем  Peace

# 567
Здравейте,Мамчета!
На 07.01.2016 в 05:34 се появи Нашата Яна /3662/ ръст - неизмерен Wink /  Всичко започна с болки в корема, изтичане на води в 03:00, контракции на 4 минути, секцио със спинална упойка и на края Нашата Яна. Коластрата е налице, очаквам и кърмата да е в наличност в най-скоро време, защото Нашата девойка е все гладна Simple Smile Аз съм вече "пушка" Wink раздвижена , щъкаша, искам да си ходим, но най-вероятно ще ни изпишат в понеделник.
На всички новообебени Мамчета -здраве, кураж и сили, на всички бебоци -да са здрави и да имат късмет, а на мамите - в очакване- не остана момичета!

# 568
  • София
   Честити бебчета на всички!!!!!

Ние вече сме си вкъщи и съм много щастлива. Да чукна на дърво, каката се държи чудесно. Гали и се радва на бебето, помага ми с каквото може. Бебето и то засега е спокойно. Дано да е за повече време.
   За мен оставането на баби непосредствено след раждане на бебето е безсмислено. Новороденото първите седмица, две основно спи и яде. Сменяш един памперс и миеш едно дупе. Нито има нужда от помощ, нито от съвети. Майката пък я тресат всякакви емоции и и е само до баби. Таткото винаги помага с каквото може и най-важното двамата се запознават с новото човече.
   Виж след първия месец по има смисъл. Тогава татковците работят, бебчетата стават интересни и остават по-дълги време будни. Майката има нужда и от време за себе си и тогава бабите биха се чувствали по-полезни и съвмествното съжителство би било по-ползотворно.

# 569
Зорабора, честита девойка, здраве и много щастие ! Явно раждането е било бързо и леко, което е чудесно.

Тереза, прнципно е така . На обаче точно до края на февруари ще ми трябва помощ и то защото някой трябва да води детето до училище, пък за беба ще е студено още да я разхождам до там . Иска ми се майка ми да остане, но като си я знам- ще дойде, ще донесе подаръците, ще изкоментира защо това и онова ми е така подредено, ще се ядоса на неуредиците в бг, ще се издразни на мм, нали ще е в отпуск и всички ще сме заедно, ще се скараме и ще сди тръгне на 2-та седмица. Пък и той точно ще започне работа и изведнъж ще съм пак сама.

За бенките- първия път ми се появиха дребни малки кафяфи, релефниу, после сами изчезнаха, иначе сега рези които имам са уголемени, но пък и аз наедрях. Задължително съм после на лекар, аз две вече съм махнала, от тези големите изпъкналите.

Общи условия

Активация на акаунт