Финалът се задава, коя ли ще е следващата ЯНУАРСКА мама - Тема 12

• 47 375
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
  • Сандански
Аз също мисля, че в 9-ти месец се записват тонове всяка седмица, но дали се полагат или трябва да се заплащат, нямам представа. От малък град съм и нямам голям избор Sad.
За да сме по-спокойни, избрахме доктор, който да изражда и ходя при него на запис в болница, но си плащам всеки път на ръка ...

# 541
  • София
По здравна каса в осми и девети месец ни се полагат по две ЖК и при всяка имаме по един запис на тонове.
В случая на мен в деветия ми отрязаха втория преглед и ако искам да ходя на тонове ми искат по 20 лева...

# 542
Здравейте, момичета:)

до сега само ви четях, но реших да се включа да обменя и аз малко инфо.
Аз очаквам моят бебок на 17.01, но за сега няма никакви признаци да му се излиза.
Незнам за вас, но мен това чакане ме побърква, а понякога дори се разплаквам без причина ... ММ само ми се смее, че не съм добре.., но мисля че вие най-добре ще разберете какво ми е .  Hug
    Иначе за мамите, притеснени от хематомите искам да каже, че моят племенник беше с доста изразен хематом на главичката. Почти до годинка, сестра ми го мъчеше с шапчици, но постепенно  тази гадория изчезна и не остана никаква следа.
    Относно тоновете, аз ходя всяка седмица по веднъж от 34 г.с. и заплащам по 13,50лв.

# 543
За тоновете - при АГ-то по ЖК за сега ходя всяка седмица. В 8 месец само ги слуша и ме гледа на ехограф. Откакто съм в 9 месец съм ходила веднъж тази седмица и ги записа, записа го прибра в досието ми. Другата седмица ме вика пак. След две седмици каза че ще ме гледа за разкритие, т.е. всяка седмица ще си ходя. Не съм сигурна дали около термин не следят тоновете всеки ден.  newsm78 ако го докараме до термин ще разберем.  Joy
Съответно до сега за нищо не съм плащала, всичко минава по каса.
И за дребните радости - много съм щастлива, излезе ми МБ и всичко е чисто. Пише само някакви единични извънредно дълги лактобацили, но това не знам дали е проблем. Мисля да не ходя по-рано при АГ-то да нося резултат, направо другата седмица като ходя в сряда.   newsm78

# 544
Моите тонове ги слушат всяка седмица, но с това като слушалка не на запис. А иначе на ехографа нито веднъж не са ми казали как са ми водите колко кг. е бебето, като питах може ли да го измери, доктора каза, че неговия ехограф не правел такива специални измервания за каквито го моля. Само гледа сърчицето какво предлежание е и предна или задна плацента пълна глупост. Аз си ходя на частен да ме преглеждат.... То и тук едни частни доктори ама пак някакво успокоение е.

# 545
Аз днес се прибрах от МД поради фалшива тревога  Simple Smile и докторите който ме изписаха ми казаха, че трябва да меря тоновете всеки ден при положение, че имам 6 дни до термин. Сега двата дни прекарани там ги мереха сутрин и вечер. Моя генеколог каза, че меренето става един път на седмица и нз какво да правя, всеки ден ли или само в понеделник ?

# 546
Момичета, аз ви съветвам да си вземете помпите, защото аз нощта между втория и третия ден така потекох, че ме овикаха. КърматА,  която изцеждах не я давах на бебето от страх да не се зарази с нещо, все пак е болница.
Нашият Сашко сам отказва бибероната.
Фрози, шише ще ти е нужно, aко се доизце даш и дохранваш. Мен бебко  не ме изцоква докрай и се изцеждан и додавам от шише,  защото си е гладен.

Последна редакция: чт, 07 яну 2016, 19:34 от balon4e

# 547
V smile, благодаря за успокоението за хематома  Hug

# 548
В Тина Киркова има млечна кухня - цедиш се, носиш кърмата в млечната кухня, те я слагат в стъклено шише и стерилизират шишето заедно с кърмата. По този начин се предпазват от инфекция.
Аз си носех помпата, но се изтисквах само когато малкият не беше при мен и му идваше времето за ядене.
По принцип дават добавка (адаптирано мляко), но ти можеш да откажеш и да говориш с педиатъра да сте само на кърма. Тогава правят пробно кърмене - мерят детето преди да го накърмиш и след това. И така преценяват дали само на кърма му е достатъчно.

# 549
Честито на всички мами! Живи и здрави бебчета!  bouquet

# 550
За тоновете и аз не знам, но май записа не се поема от касата, само слушане. Вчера моята АГ ме оръси 20 лв. за запис. Не знам как се гледа за разкритие, но как ми взе секрет не знам, после половин час ме боля  Shocked сигурно ми отмъщава, че няма да раждам при нея  #2gunfire преди празниците като ходих платено да си правя секрет нищо не усетих, за разлика от сега. Иначе каза, че съм имала мижави контракции, което ще да тече, че няма да раждам скоро.

За държавните болници и аз знам, че е добре да си носиш помпа, шише и биберон за всеки случай.

Днес съм уморена, вчера шетах за гости, ММ беше именник. Хем не ядох кой знае какво, но цяла вечер се будех от киселини.  ooooh! сега разбирам какво сте имали предвид, ужасно е. Чак на сутринта се сетих да взема Бианацид, та ме успокои малко.

# 551
  • София
Майка ми продължава да звъни като подивяла. Колкото и да се карам с нея, толкова си може жената...И все едно и също. Навила си е на пръста, че съм супер алергична от лекарства и това е. Не мога да я убедя, че алергии нямам ooooh! Това, защото тя е алергична, а тя се смята за мерило на всички за всичко. Накрая ще отида да родя утре и да се озапти вече. Пфуууу как ме дразни.

Последна редакция: пт, 08 яну 2016, 10:32 от Циндил - Пиндил

# 552
Здравейте, момичета:)

до сега само ви четях, но реших да се включа да обменя и аз малко инфо.
Аз очаквам моят бебок на 17.01, но за сега няма никакви признаци да му се излиза.
Незнам за вас, но мен това чакане ме побърква, а понякога дори се разплаквам без причина ... ММ само ми се смее, че не съм добре.., но мисля че вие най-добре ще разберете какво ми е .  Hug
    Иначе за мамите, притеснени от хематомите искам да каже, че моят племенник беше с доста изразен хематом на главичката. Почти до годинка, сестра ми го мъчеше с шапчици, но постепенно  тази гадория изчезна и не остана никаква следа.
    Относно тоновете, аз ходя всяка седмица по веднъж от 34 г.с. и заплащам по 13,50лв.
 ох...., все едно описваш аз как се чувствам  ooooh!    нямам търпение да излиза вече, да ми олекне малко, да го видя как изглежда, на кого прилича и дори дали е момче или момиче щото нашата АГ два пъти му сменя пола  #Cussing out
иначе поне мъжа ми не ми се смее, но за сметка на това става все по-голям дразнител Crazy

# 553
Сигурно са ви досадни тези "грижи" на майките ви. Сигурно и аз щях да се дразня)) Но понеже живея от 16 годишна без родители и майка ми я чувам веднъж на 3 мес когато й се обадя  разбирам, че угода няма. Преди много се дразнех като й се обадя  а тя ми вика :-хайде после ще се чуем че нямам време и не звъни 3 мес ....ама се свиква.
В такива моменти си казвам :-да е жива и здрава!

# 554
  • София
Сигурно са ви досадни тези "грижи" на майките ви. Сигурно и аз щях да се дразня)) Но понеже живея от 16 годишна без родители и майка ми я чувам веднъж на 3 мес когато й се обадя  разбирам, че угода няма. Преди много се дразнех като й се обадя  а тя ми вика :-хайде после ще се чуем че нямам време и не звъни 3 мес ....ама се свиква.
В такива моменти си казвам :-да е жива и здрава!

Затова е хубаво баланс да има, ама трудна работа. Ако си изключа телефона, истерията  обаче ще е по - голяма.
И на мен и тежи, ама още не ми се ражда.Искам си до/на термин. Колкото се може по - близо, по - добре

Общи условия

Активация на акаунт