Финалът се задава, коя ли ще е следващата ЯНУАРСКА мама - Тема 12

• 46 970
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
Не ги засичам, леки са, по-скоро е дискомфорт като много лека предменструална болка. Не мога да разпозная някакво пикове или спадове. Една приятелка ми каза, че ако се чудя дали започва раждането, значи не започва.  newsm78 Може и да пия 2 но-шпа, но магнезия точно от вчера не го пия и няма да пия сега. Мисля днес да си седя и лежа на диванчето и да пия много вода. И нашия мъник мърда доста и се гъзурчи и ме разтяга много. Все още го усещам високо горе да мърда, затова допълнително си мисля че не би трябвало да се почва.  newsm78
Люлия, не съм сама шашната посред нощ  Hug

# 676
Момичета, не рискувайте. Аз бях с леки менструални болки на 10на минути и без да разбера се оказах с 5 см разкритие (без да е паднала тапата или да са изтекли водите).
По-добре да отидете на лекар и да е фалшива тревога, отколкото да нямате време да стигнете до болницата.

# 677
Момичета, не рискувайте. Аз бях с леки менструални болки на 10на минути и без да разбера се оказах с 5 см разкритие (без да е паднала тапата или да са изтекли водите).
По-добре да отидете на лекар и да е фалшива тревога, отколкото да нямате време да стигнете до болницата.
Точно такива мисли ми минаваха цяла нощ, но сега изобщо не мога да определя някакви пикове, даже не мога да определя дали имам болки. Седя си на дивана и ми е много добре, а дребния ме подпира в ребрата. По-скоро ми държи от нощес дето се стресирах и се ослушвам като гърмян заек, отколкото да имам някакъв дискомфорт. Ако усетя пак регулярни болки сигурно ще ходя, иначе утре сутрин съм на консултация и то ще се види на какво положение сме.

# 678
Люлия, не знам безразсъдно и смело ли е, но аз последно на 04.01 бях при д-р Сигридов, при който ходя цяла бременност. И това е лекаря, на който мога да кажа вярвам безусловно. Всеки преглед е по 30-40 минимум, отделно репутацията му, няма да го хваля, който е имал нужда знае какъв специалист е. Според него няма никакъв проблем и ако не кажа, че имам гестационен диабет, никой няма да предположи. За изоставане на бебето дума не е казал. А възраста е просто предлог. И е върл противник на секциото. А тази доцентка с някакъв допотопен апарат, който даже и в моя провинциален град не съм виждала, за 2 мин ми заявява принципни неща. Как по принцип трябва да се процедира и че до 36-37 седмица бебето трябвало да е извадено. Просто не е моя доктор, сигурно ви се е случвало да усещате така нещата. Надявам се все пак усещането ми да не ме подведе и вярата ми в моя доктор. В четвъртък съм при АГ по ЖК, която също се опита да ми намекне за възраста ми, но ще говоря с нея за нормално. Не ме разбирайте, че като фанатик съм настроена за естествено раждане, но секцио съм съгласна само при основания и спешност.

# 679
  • София
Диди и за мен секциото е само за спешни случаи и клинични проблеми.
Ако докторът, който познава цялата бременност и не си вади изводи от пет минути преглед е спокоен, бъди и ти  Hug

purpletka и аз си мисля, че ако се чудиш не е започнало още, но нямам и опит.
Честно казано при мене, понеже нощно време пишкам често, от време на време така застава бебо, че получавам нещо между менструални и циститни болки и едвам се изпшквам и е едно напрежение, ужас просто. Дали не е това и при тебе?
Отделно не мисля, че имам контракции, просто чат пат бебо така застава, че точно ми е едно опънато от всякъде, без корема да се е стегнал по типичния начин за контракция - то аз съм имала 2-3, та може и пак да не съм права де.

Определено през деня, когато се движа не усещам дискомфорт, нощно време се появяват някакви такива, включително имам чувство, че и коремът ми е една идея по-твърд. Също когато се напрягам да стана от леглото го усещам по-стегнат, но честно казано и бебо явно се върти на ляво и дясно, защото в някой случаи не ми е удобно да спя на ляво, а на дясно е супер и обратно.

Аз още спя и по гръб, без никакъв дискомфорт, обаче понеже вися в тоалетната повече, че и чета там (много лош навик), ми изтръпват краката - особено десния. Явно за сметка на вена кава по гръб, на тоалетната притискам някоя друга вена-артерия  Laughing

# 680
Джинджър, Весисф, честити рожбички! Да са здрави и щастливи  Hug
Пурплетка, аз на 30.12 бях с подобни симптоми- изпълнен корем и натиск ниско долу. На 31- ви родих, но повярвай ми болезнените контракции няма как да ги сбъркаш.
Кате, и мен ме беше хванала млечна треска. Първо реших, че в болницата мн съм се изнежила, че в окръжна беше мн топло, но след като нищо, дори и затоплената стая и завивките не помогнаха, се поинтересувах и сега съм ок. Гледам да не си оставям гърдите напрегнати.
Малкият ни е с колики. И той, и ние сме измъчени.  Tired

# 681
  • София
   Балонче, коликите са гадно нещо. Габи ми ревеше от обяд до вечерта и нищо не и помагаше и така може би месец. Изпробвахме всички лекарства на пазара, спазвах диета - все тая. Много се измъчихме всички. Искренно се надявам сега малката да няма или ако има да са лекички!!!

# 682
Вече нищо ми няма, само бебко си мърдучка. Аз си седя на дивана и си чета, като усетя дискомфорт сменям позата и съм пушка. Имам още 18 дни до термин, така че сигурно е било фалшива тревога или подготвителни контракции. От сутринта след като изпих един фреш и едно кафенце ми е много добре. Все пак съм със заострено внимание и на нисък старт  Rolling Eyes
Определено до сега като съм имала чуденки е било все през нощта. Не знам при вас как е, момичета, но на мен ми е все по-трудно да си намеря удобна поза за по-продължително време. Нощем ми е много неприятно и болезнено завъртането от едната на другата страна и ставането е неприятно.

# 683
  • Сандански
И аз съм с подобни симптоми - болки, подобни на тези преди цикъл; пишкам по 100 пъти; не мога да спя с часове през нощта и заспивам чак сутрин ... Имах лека бременност, но последните две седмици от 9-тия месец са направо кошмар. Контракции не усещам или аз не ги разпознавам, не зная.
На когото и да се обадя, за да си поговоря, мисли, че съм родила и звъня по този повод.

# 684
Диди не ми разбирай погрешно по-горни думи . Аз съм за смелост (не говоря безразсъдство) Често вярата ни движи напред  , тя ни кара да бъдем смели и да успяваме!!!

# 685
  • София
Да, определено завъртането в леглото и ставането ми напряга, опъва корема, чак е неприятно към болезнено, но не мисля, че са контракции.

Най-малкото през деня го нямам този проблем.

Аз за това си мисля, че е вече от тежестта и от това, че бебетата нямат много място в нас.

Отделно много зависи бебото на къде се е обърнало в корема, ако легна към неговия гръб и на мен ми е удобно, ако легна и краката и главата му са в тази посока, просто и на мен и на него явно не ни е удобно.

Като си намеря удобна поза не мърдам, спя си в нея, до следващото пишкане, ама при мене си е на 40-60 минути, та не е много сън. Вече ако ме хване безсъние не се и опитвам да заспя, а си лежа спокойно, но забелязах, че ако гледам филм до към 23 после спя цялата нощ, иначе будувам по час-два между 1 и 3

# 686
Люлия, не знам безразсъдно и смело ли е, но аз последно на 04.01 бях при д-р Сигридов, при който ходя цяла бременност. И това е лекаря, на който мога да кажа вярвам безусловно. Всеки преглед е по 30-40 минимум, отделно репутацията му, няма да го хваля, който е имал нужда знае какъв специалист е. Според него няма никакъв проблем и ако не кажа, че имам гестационен диабет, никой няма да предположи. За изоставане на бебето дума не е казал. А възраста е просто предлог. И е върл противник на секциото. ...........

И аз бях при него през цялата бременност и по негови препоръки трябваше да родя секцио. Тъй че не е върл противник, а е много прецизен в заключенията си - прави най-доброто да детето Simple Smile

# 687
и без това съм достатъчно изнервена, че нямам никакви признаци за раждане, ами и ввече 5 човека звънят да ме проверяват  #Cussing out
(хах, като че ли е възможно да родя и това да остане тайно, ама не, те така да си ме проверят, може пък тихомълком да съм го изкарала за 5 мин, докато съм в банята и да не казвам на никого нарочно   ooooh! )
за капак времето се влошава и май няма да излизам на вечерна разходка  #2gunfire

# 688
  • София
Тук пък вали от преди обяд и така не ми се излиза с кучето, ама след малко няма да имаме и избор  Confused

Иначе при мен, само майка ми повтаря, че вече може да родя всеки ден и чат пат подпитва как съм, но ме вижда, че съм кукуряк.
Колегите питат рядко и доста дружелюбно, като на майтап, та не мога и да се разсърдя  Laughing

# 689
Мен майка ми и баща ми ме проверяват, защото им казах че като тръгна да раждам няма да им се обаждам.  Joy За щастие не ме питат роди ли или ще раждаш ли скоро, просто всеки ден още преди обяд се чуваме и питат как съм. Не им се дразня, по принцип се чувам с тях всеки ден...
Аз ударих една дрямка, забравила бях колко е хубаво човек просто да се отпусне на дивана и да си поспи без аларми, колкото му е кеф. Дребния се събуди с мен и пак иска да тества колко ми е разтеглив корема. На фона на цялото му гъзурчене направо си е изненада, че никъде не ме боли или стяга.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт