Нашите кухни - 62

• 112 464
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
  • София
За мен всички марки са просто имена и просто питах защо Аристон не са добри, но приемам че просто не ги харесвате. В предната ми кухня бях с Фагор и съм много доволна, само че вече го нямат този модел...
От Индезит намерих този:

Или Бош, но без разширение на зоните:

Grinning За Индезит въпроса беше риторичен и полусериозен. Защото са едно и също с Аристон-Хотпойнт. Интересуваш се, откъде да знам, че марките нищо не ти говорят. Simple Smile С две думи, според мен не са достатъчно надеждни. Но това е личното ми мнение.

А, одеве те посъветвах да не гледаш маркетите.
http://bosch.expo2000.bg/

# 466
Нова тема и Пепински, благодаря Ви за включването. За дупка, мисля че ще е трудно да се случи, не за друго, а защото може да наруша изолацията на покрива и ако не го уплътнят хубаво, то ще тече и у нас, а и до съседите би могло да стигне, а не искам да го причинявам на никого.
Активен въглен е иначе май варинат +

Може (предполагам) да се поръча ламарината и да се изреже с нужните размери и да се огъне, тоест поръчка. Аспиратора е доста голям за да има мотор и извод за тръба отзад.
варианта на шадоумен (благодаря за идеята). Мъжът ми се свърза с една фирма, за която прочете, че можела да прави по поръчка, така че ще дойдат на оглед да видят ъгъла и да се изкажат.
Между другото, аз бях гледала в краен случай висящите, на Елика каресвам моделите, макар и отдалечени от котлона са вариант. Но търсейки, открих и такива:

за които дори не знаех, че съществуват. Но пък и цената им е отказваща - този е 4000 лв, а видях и за 5500 лв. Тия хора за нищо ги нямат парите. Направо съм в шок.
Та покрай моете четене са аспиратори и абсорбатори, попаднах на интересна статия на английски, в която много хубаво са обяснени плюсовете и минусите, ако на някой му е интересно - да прочете тук

КРЪГЛА мивка - НИКОГА не бих си причинал. Пробвала съм в чужди хора - е няма такова неудобство. За мен е за всички други, които имат просто някаква идея за лична визия (друг въпрос, че дори не са ми красиви на мен, но приемам, че за други са), но те са неудобни. Сами си преценете - една тава с ширина 36 см, демек тясната й страна, как се измива в кръгла мивка, в която имаме диаметър дори да е същия и решим да я наклоним тая тава, да я въртим-тц - не става. Да не говорим ако е малко по голяма и недай си Боже и по дълбочка. Дори съм говорила с жени, на които мъжете са настоявали за такава и са надделяли, и просто горката жена всеки ден се мъчеше. Направо ми беше жал. Аз на нейно място бих я изхвърлила, ама... всеки си знае.

Подкрепям Онзи за Бош. Сестра ми имат котлони такива, а и до колкото знам са по-евтиния брат на сименс. Може и да бъркам. Аз съм супер доволна от миялната им, с променящата се височина на горната кошница и с 3та етажерка за вилиците, вместо кошница. След 22 г ползване на различни миялни, в тази съм влюбена Simple Smile

# 467
Цитат
Grinning За Индезит въпроса беше риторичен и полусериозен. Защото са едно и също с Аристон-Хотпойнт. Интересуваш се, откъде да знам, че марките нищо не ти говорят. Simple Smile С две думи, според мен не са достатъчно надеждни. Но това е личното ми мнение.

А, одеве те посъветвах да не гледаш маркетите.
http://bosch.expo2000.bg/

Е, не ме пращай за зелен хайвер...
От бош опцията си е същата, но това че не се разширават зоните не ме радва. Ще продължавам да го мисля.
За Горение чакам мнения  Mr. Green

А за кръглите мивки, бих подкрепила мнението, че са крайно неудобни. Живях известно време на място, където мивката беше кръгла. Беше изключително трудно за тави и ако искаш да накиснеш нещо и да миеш едновременно, просто няма място.

# 468
Дизайнорди, аз само да попитам, защо искаш плот с рамка? Има ли причина, или просто ти харесват. Аз щото пък винаги съм ги прескачала тези и ми стана интересно, защо ги предпочиташ Simple Smile

Иначе аз си мечтая за този котлон, ама както се казва "друг път" Sad

# 469
В старата ми кухня бях с такава рамка и уплътняваше много добре към плота. А гледам при сестра ми, нейния плот е без такава рамка и има 3-4мм между керамиката и плота и като се разлее нещо трудно се почиства, да не говорим колко трохи се събират и все с клечки за зъби чистим  newsm78 Сега се замислям, че при нея може би просто не е поставена добре стъклокерамиката. При вас как е? Има ли разстояние?

Ех, много чудно изглеждат тези Сименси... сигурно и цената е чудна. На мен таванът ми е около 600лв.

# 470
.....нейния плот е без такава рамка и има 3-4мм между керамиката и плота и като се разлее нещо трудно се почиства, да не говорим колко трохи се събират и все с клечки за зъби чистим  newsm78 Сега се замислям, че при нея може би просто не е поставена добре стъклокерамиката. При вас как е? Има ли разстояние?

Ех, много чудно изглеждат тези Сименси... сигурно и цената е чудна. На мен таванът ми е около 600лв.
Даааа, права си за милиметрите. Така е..Не са чак 4 но 2 има. Но аз явно съм свикнала да човъркам на определен период от време, а и хлебар се включва понякога, та не е много често за мен конкретно Simple Smile. В интерес на истината трохи нямам наоколо, защото ми е по-далеч от мястото, на което потенциално има такива. Но си права, да. Не е като да не се събират боклучета отдолу. Но пък понеже на мен са ми по-красиви, не се оплаквам щото "трай бабо за хубост" не е измислено от мен  hahaha

Иначе тия на сименс са около 2х, но пък поне мога да си мечтая Simple Smile

# 471
  • Раковски
Металната лайстна предпазва  стъклото от удар. Ако има 3-4 мм фуга може да не е монтиран добре. Новите модели на фагор са с различна от досегашните лайстни, тя е под стъклото на на всички други е покрива стъклото. Ето и един модел на фагор, мисля е стар модела, но на новите какво ли им е новото освен дизайна.
http://fagor.bg/index.php?item=55&group=9
един на пирамис
http://www.pyramis.bg/default.aspx?lang=bg-BG&loc=11&&am … 1&prodid=2124
един на евролукс
http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=12&c=26&pid=1246

Като гледате цените вижте дали са индукция или стандартната керамика, че индукцията е по-скъпа.

# 472
  • София

Е, не ме пращай за зелен хайвер...

Shocked
Сори.   ooooh!
Исках да те прекарам, ама ме хвана.

Я пак, кое не се разширявало?
http://bosch.expo2000.bg/index.php?route=product/product&pat … p;product_id=1006

Разликите, ако не го вземеш от някой маркет са значителни, но приключих със съветите. Tired

# 473
  • София

Иначе тия на сименс са около 2х, но пък поне мога да си мечтая Simple Smile
Индукционните ли? Не съжалявай. От стандартните и от стъклокерамичните са по-добри, но газта е по-добре по ред причини. Имах такъв /предният модел/ и го разкарах. С газта ми е ОК - "по-оперативно" е.
 Simple Smile

# 474
  • DE
Зависи, аз от години съм с индукцион и не бих го сменила за нищо на света.
Всичко е до лични предпочитания и нужди Peace

# 475
@shadowman - Фагорът ме грабна, как съм го пропуснала... Благодаря. А инак първоначалният модел, който си бях избрала е точно този на Евролукс, но поради липсата на рамка се отказах.

@Онзи - Ще го помисля този модел. Какво се слага на овала? Някаква специална тава или тенджера?
И като купувам ще гледам да не е от веригите, а директно от производител/представител  Wink

# 476
  • Раковски
Имат и индукция, но е значително по-скъп.

# 477
  • Русе
Аз пък специално за плот не бих подбирала марка. На времето имаше 2 фирми, които правят за всички марки керамиката, друготоо няма кой знае какво, малко жички дет се вика Simple Smile.
Аз съм с 3-ка, най-дпобрият избор за мен, избрах го по цена, тогава най-евтин беше на Сименс, колкото и да е странно за звучи. Сега вече има други марки по-евтини.

# 478
Индукция със сигурност не си търся. В общежитията имахме средно по 2-3 пожара седмично  Laughing Един път и аз загорих и се включи алармата на целия етаж...  Embarassed

Иначе тройката са най-удобни и според мен, но става трудно и с разширяеми зони и лайсна да е. Фагорът като го гледам е най-добрият ми избор, освен тези които се отхвърлиха.

# 479
  • София
Как точно са ставали тези пожари - самия плот /частите му вътре/ ли се е палил или нещо отгоре сложено?

Общи условия

Активация на акаунт