Нашите кухни - 62

• 112 421
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
  • София
И от мен вариация на въпроса за техническия камък.

Ако падне червено цвекло върху него, какво се случва. Завинаги ли остава петно? Или червено вино?

В този ред на мисли, остава ли такова петно и върху бели мивки силгранит тип Blanco ?

Точно подобни въпроси спешно ме интересуват!

# 556
  • Раковски
На мивките от гранит независимо на каква фирма са не вярвам да попива нещо щот ако попива значи ще протече. Техническите камъни доколкото ми е известно се пробват с лимонена киселина.

# 557
  • София
И от мен вариация на въпроса за техническия камък.

Ако падне червено цвекло върху него, какво се случва. Завинаги ли остава петно? Или червено вино?

В този ред на мисли, остава ли такова петно и върху бели мивки силгранит тип Blanco ?
Петна от нищо не остават върху техническия камък, даже и да не ги избършеш веднага. Накапвала съм и с лимонов сок, няма останали следи. Не знам с каква киселина биха останали, вероятно с някаква по-агресивна.  При мен обаче има леки начупвания (моят плот е сив напръскан), почти незабележими от изтървани предмети върху него. На моя близка се начукаха ръбчетата на камъка около вградената мивка с долно вграждане, в резултат на миене на по-големи тенджери и тави. Но си зависи и от човека, ние явно сме малко джаста-праста.

Последна редакция: пн, 14 мар 2016, 08:49 от ginger tea

# 558
  • София

Петна от нищо не остават върху техническия камък, даже и да не ги избършеш веднага. Накапвала съм и с лимонов сок, няма останали следи. Не знам с каква киселина биха останали, вероятно с някаква по-агресивна.
Точно на киселина са най-устойчиви. Може да остане от мазнотия.

# 559
  • DE
Ми не. Моята е накапана точно с киселина, нямам понятие каква. Мъжа ми тръгнал да запоява нещо и се навел над мивката да не направи на друго място беля ooooh! Уж е внимателен, но в следствие това действие си имам петно на дъното на мивката и малка точица разяден плот  Tired

# 560
  • Бургас
Моля майсторите за мнение - възможно ли е съчмени водачи да се сменят с нещо по-читаво без да се налага прекрояване на чекмеджето?

# 561
  • Раковски
Трябва да се види какъв е размер се отнема от светлия отвор, но пък щом искате нещо по-читаво то ще трябва да минете на скритите водачи с вградено плавно, но кутията на чекмеджето ще трябва да се преработи.

# 562
За технически камък мога да кажа, че никога не съм имала проблем. 6 години в предната ми кухня няма нито драскотина, нито петно, нито чукнато. При сестра ми от 10 години няма поражения. Аз съм почитател на червеното цвекло и червено вино сме разливали, петна не са оставали. Наскоро четох, че не трябва да се оставят горещи съдове, но през годините това не съм го знаела и винаги съм си слагала врящата тенджера или тава директно от фурната  върху плота и проблем не е имало. Подръжката е лесна, забърсвам с влажна гъба и от време на време с обезмаслител или едно пръскало с белина. Обезмаслителя върши работа обикновено. Абразиви не съм използвала.

Днес почват да ми режат долен ред на кухнята Grinning Ако всичко мине след около 3-4 седмици ще имам нова кухня и най-накрая ще се пресена в апартамента!

Някой да се включи за гръбчетата?

# 563
  • Велико Търново
Здравейте! Влизам с въпрос. Предстои ми закупуване на свободностояща готварска печка с керамичнни котлони. Спряла съм се на тази, тъй като е с два котлона по-големи от 18 см. Искам да попитам дали едновременно мога да ползвам фурна и два котлона. Скоро разбрах, че при някои печки при работа на фурната работи само един котлон. Служителите в магазина дали могат да ми кажат дали е така, а и в инструкцията никъде нищо не прочетох.

# 564
  • София
дали едновременно мога да ползвам фурна и два котлона. Скоро разбрах, че при някои печки при работа на фурната работи само един котлон. Служителите в магазина дали могат да ми кажат дали е така, а и в инструкцията никъде нищо не прочетох.
Ако не е фабрично скопено, може. Но трябва да е отразено някъде. Това се прави с цел да не ти думне инсталацията, ако не е помислено предварително. "Грижа за човека" един вид. Simple Smile
Силно се съмнявам служител в магазина да ти каже. В документацията би трябвало да има, но ако си сигурна, че няма, значи няма и тази постановка. Но захранването на печката трябва да е солидно, ако често ще се натоварва на макс.

# 565
Много благодаря, за мненията за плот и мивка  Hug Hug Hug

# 566
Добро утро  Hug
Идвам отново с молба. Снимах кухнята как изглежда в момента за добиване на представа. Всичко ще се изкърти. http://izgaria6tata.snimka.bg/properties/kuhnya.900753.36717549.
Видяхме се с майстор на кухни, който каза, че или аз да кажа какво разположение искам, или да се оставя да бъда изненадана, което хич не ми се нрави. И понеже нищичко не разбирам, моля за предложения. Предварително благодаря. 78
Чета старите теми, обаче всичко върви доста бавно, защото съм с дете на 1год и трудно сядам пред компютъра.

# 567
izgariashtata
Имате ли комин? Къде ви стои хладилника в момента, защото не го виждам? Съдомиялня искаш ли? И какво имаш предвид под вградена кухня? Кухненската част да е само в нишата или готова кухня на модули?
Разкажи малко повече, защото гледам, че има диван с холна маса в дъното. Стаята и в комбинация с хол ли ще е? Вратите към какво водят?

Последна редакция: вт, 15 мар 2016, 11:12 от Designordie

# 568
Designordie, никога не сме живели в този апартамент. Купихме го и трябва да го ремонтираме до лятото и да се нанасяме с малко дете. Това и ще ни е първият ремонт, до сега сме били винаги под наем и нищичко не разбираме. Стаята трябва да е кухня/хол. Вратата в дъното с/у кухнята води към малка тераса. до нея има два френски прозореца. Дължината на нишата е 2м, стената, която няма засечка е 5,40. Но на нея трябва да побера и диван и маса...Искам да събера хладилник, готварска печка, малка съдомиялна. Идеята ми е хем да е малка и функционална кухня, хем и да остане място за останалата част, а да не се спъвам в мебели. Мисля нещо под буквата "Г" newsm78

# 569

Общи условия

Активация на акаунт