Нашите кухни - 62

• 112 321
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
Обяснете ми малко за стъклените гърбове:
- как се монтират, ако е със залепяне не е ли труден демонтажа като се наложи смяна?
- кога се монтират - преди или след като са сложени куненските шкафове?
- как се слагат ел.контактите на тях ?

# 676
  • Раковски
Единия начин е лепене, но е по-добре да не се лепи на гола стена а ма някакъв гръб, дори да е ламинирано пдч. Друг вариант е с алуминиеви профили, но са доста по-скъпи и монтажа им е много играчка, но при тях не се лепи гърба и се мушка в едни канали при което монтажа и демонтажа са по-лесни. Монтажа е по-добре да се направи след направата на кухнята, а контактите ако има начин да не са на стъклото ще е по-добре.

# 677
Единия начин е лепене, но е по-добре да не се лепи на гола стена а ма някакъв гръб, дори да е ламинирано пдч. Друг вариант е с алуминиеви профили, но са доста по-скъпи и монтажа им е много играчка, но при тях не се лепи гърба и се мушка в едни канали при което монтажа и демонтажа са по-лесни. Монтажа е по-добре да се направи след направата на кухнята, а контактите ако има начин да не са на стъклото ще е по-добре.

Голяма играчка този стъклен гръб..............    мама миа!

# 678
  • София
Някой има ли впечатления от тази систма Compair Flow, която се води безшумна и продават в Лекс Груп? Заслужава ли си парите или върши същата работа като нормален пвц въздуховод? Не говоря за плоския вариант, за нормален кръгъл ф150 но уж с някакви насочващи крила които го правели по-безшумен. newsm78

Последна редакция: ср, 23 мар 2016, 10:21 от aldora

# 679
Безшумен вятър няма
Гъвкав въздуховод
Плюсове- ниска цена, лесен монтаж
минуси - намаляване  на дебит, възникване на турбулентни и завихрящи движения на флуида който повишават шума/децибелите/
Твърд въздуховод
Плюсове - значително по малко загуба на дебита/ в гладкия участък почти нула но в колената има загуба/красива визия лесно се прикрива от самия шкаф/ остава в невидима зона/
Минусите - по труден за монтаж и по скъп

# 680
  • Бургас
Твърд въздуховод
Плюсове - значително по малко загуба на дебита/ в гладкия участък почти нула но в колената има загуба/красива визия лесно се прикрива от самия шкаф/ остава в невидима зона/
Това за кой вид твърд въздуховод се отнася? Виждала съм само едни бели правоъгълни, отговарящи на фи110.

# 681
Здравейте,отдавна чета темата,обаче не пиша,че сме до фаза строеж още. Сега обаче от мен се иска да планирам горе долу кухнята,за да пуснат канала и въздоховодите, и това се оказа доста сложна задача и моля за помощ. Мечтаех си за голяма кухня и на проекта така ми  изглеждаше, на живо обаче истината е съвсем друга май и това доста ме притесни. Та нолижи се да променят стълбата и тя стана с площадка и доста ми затвори кухнята..
дала съм горе долу как си представям разположението,като за острова още се колебая там ли да е мивката, или да си остане само остров. Пералнята и сушилнята няма да са в кухнята.Като уреди ще има съдомиална, печка и хладилник. Помещението е висока 3,5м, като площадката на стълбите идва на 2м височина от пода.
Иска ми се под рамото на стълбата също да има шкафове, тук обаче се колебая дали те да затворят цялата ширина на стъпалата,т.е. 1,1м, мисля че така ще се получи едно празно пространство отзад,или другия вариянт е да са с някакви издърпващи се шкафове.
Другия вариянт, който си мисля е дали  шкафовете да са си около 60см дълбочина,нищо че стълбите ще са по-широки и ще излизат над тях,а под стъпалата да има лунички.
стълбите ще са от този вид. показвам тази само за да се знае ,че отдолу не е гладко ,а си е на стъпала,няма да има стъкло и т.н.
п.с. понеже не знма дали дължините на стените се виждат, стената с шкафовете е 4,85м, а стената на която е стълбата е 4,87м, площадката е широка 2,2м
кухнята искам да е бяла.

Последна редакция: ср, 23 мар 2016, 13:27 от babybu

# 682
Привет, пиша с подсещане, че днес започва изложението Стройко в София. Ако го посетите може да напишете впечатления, информация за отстъпки или каквото решите, че ще е полезно.  bouquet

# 683
  • София
Мерси, 4efits.

Т.е. да разбирам, че не би имало кой знае каква разлика между тези: http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=3&i=63&c=75&n=1 и други твърди въздуховоди със същия дебит, но без т.нар. насочващи крила?

# 684
  • Раковски
Ще кажа и аз 2-3 думи за тръбите. Имате предвид, че тези тръби нямат мъжко и женско (ако ме разбирате, става дума за монтаж една за друга тръба), свързват се с муфа която няма уплатнения и при пускане на аспиратора част от въздуха минаващ по тръбите излиза в стаята, тръбите трябва да се лепят нещо. В практикер има същите тръби, но колената им нямат тези крила. Когато пътя на тръбите е дълъг може да се ползват и тръби за канализаия според Ф-ито на аспиратора.

# 685
babybu - уцелих ли ваксата

http://prikachi.com/images.php?images/4/8707004x.jpg

а под стълбите може и тъка

http://prikachi.com/images.php?images/11/8707011Y.jpg

# 686
4efits много ти благодаря,сега кухнята ми пак изглежда достатъчно голяма,а онзи ден на строежа направо се сбърках ,даже мерих стените дали нещо не са объркали и мъжа ми ми се смееше. Аз довечера ще си поиграя и аз да докарам някой проект, просто на служебния комп не мога да тегля програми, но така като имам вече идея е супер,пак много мерси.
Единствено фурна в колона не искам,въпреки че пак е близо до аспиратора, но май ще предпочета да си е под котлоните. Ще пробвам и ако направя кухнята Г образна и продължава под стълбите,въпреки че то толкова много шкафове дали ще ми трябват  newsm78.

# 687
  • sofia
Ще пробвам и ако направя кухнята Г образна и продължава под стълбите,въпреки че то толкова много шкафове дали ще ми трябват  newsm78.
Ще ти трябват. Под стълбите може да се направят шкафове тип "килер" и там да си държиш метли, моп-ове, прахосмукачка, препарати и подобни.

# 688
да,ама имам и килер. Първоначално под стълбите бях предвидила голяма библиотека. Обаче май все пак ще мисля нещо като шкафове. Имам време,пък и аз съм малко..., трябва след като си направя проекта,поне месец да го гледам че да съм сигурна че това продължава да ми харесва. Че вече няколко пъти харесвам много нещо и след седмица като го видя пак и разбирам че това не е моето си нещо.  hahaha

# 689
Нещо дребно, но може да е полезно - конфигуратор за избор на дръжки на шкафовете:
https://www.hettich.com/prodecor/configurator/en_DE/index.html

Общи условия

Активация на акаунт