Нашите кухни - 62

• 112 511
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
Шадоу, честно да си кажа, на мен ми хареса най много завършека на масивните плотове. Защото от всички 4 страни на острова ще е еднакво, елегантно. Ето това имам предвид
Скрит текст:
Такъв завършек може да се постигне и при камък, но не обичам камъка. Студен ми идва като усещане.
Иначе и мивката така я предпочитам, под плот. Това също както стана ясно не може да се направи с плоскостите.
При другите плотове страните ще са две дълги закръглени и две къси отсечени.
Това, което показаха в Салекс като вариант за масивен плот обаче е от този вид:
Скрит текст:
В различни нюанси и размери на парчетата. Но не ми харесва.
Иначе при тях има сглобка с метален кант, не разбрах дали е алуминий канта. Но е по различен начин направена. Метала е по долната плоскост и малка част от горната /в случая гърба/. Отгоре има друг завършек, като скосен стои. Трябваше да снимам, ама нали съм заплес  ooooh! То толкова интересни неща има там ... Другия път. Така или иначе не можах да разгледам всичко и ще има още поне едно посещение.

# 376
  • Раковски
 Ако си ходила в офиса/склада в Пловдив тяхната кухня (мостра) е кантирана с 3д кант.

# 377
Да, в офиса в Пловдив ходих. Най близо ми е. Възможно е и такъв да е канта, не знам.

# 378
Здравейте,

И аз тук с чуденки за бъдещата кухня. Моля за помощ, ако на някой му се занимава  bouquet. Направиха ми този проект, но все нещо не ми харесва, и ми се струва неудобно.
http://prikachi.com/images/728/8643728I.png
Сивият правоъгълник е пространство, което не мога да използвам в кухнята, защото се използва от външната страна.
Хладилникът според мен не си е на мястото (трябва да се разменят с колоната с фурната), още повече, че ще е свободно стоящ с размери 70х70 см (ШхД). издаденото напред до него е носеща колона, която не може да се пипа. Нищо не пречи квадратчето "фурна" да мине назад покрай същата колона, защото зад него ще има изградена стеничка зад която ще е ТВ, но нищо не налага да е толкова назад - има достатъчно място към хола. Обмислям да разтегля още този ред с поне 30-тина см в дясно с цел да вкарам допълнителни шкафове. Коминът/отдушник  е над мивката, но да речем, че не е проблем да закараме тръбата от аспиратора до там. Работните плотове все ми се виждат недостатъчни, най-вече между мивката и котлоните  Sad . Държа да има плот за бързо хранене  (това е плотът който е перпендикулярен на стената и под него ще има от едната страна шкаф, от другата страна свободно място за да се вмъкне висок стол)- идеята е да не е повдигнат , а да е на нивото на останалите плотове - височина 90 см. Обаче така, както е проектиран широк ще трябва да се съобразявам с плот, който да е наличен на ширина 90...Другият вариант е шкафчетата да са с дълбочина 40, а от другата страна да останат 20 см за посядане на столче.
И въобще най-голямата дилема е да намеря баланса между мястото за трапезарната маса и мястото за кухня. Все броя  шкафове, и не виждам къде ще успея да събера посудата, сравнявайки със сегашната си кухня. А дори още не съм стигнала до голямото главоблъскане за цвят и материал на шкафчета, плотове, механизми....

# 379
В горният ляв ъгъл миялната и шкафа с чекмеджетата затварят ъгъла и  става неизползваем

# 380
В горният ляв ъгъл миялната и шкафа с чекмеджетата затварят ъгъла и  става неизползваем

И това забелязах  Simple Smile...Обаче нали няма проектанта да ползва тази кухня, така че колко му е да го измисли така. Това смятам, че може да се преодолее, като миялната е отляво на мивката, до стеничката, върху нея е отцедника на мивката, и от там има два варианта - или всичко нататък да е голям шкаф под мивката за какво ли не, или да отрежа 60 см под мивката, и това, което остане да е достъп до ъгъла, но пък то изглежда малко - по мои сметки най-много 30 см, а може и да е по-малко  Confused . Кошница в ляво до мивката е ясно, че няма как да се събере.

Последна редакция: пт, 19 фев 2016, 17:45 от GreenEyes

# 381
В ъгъла можеш да сложиш ге-оразен шкаф 900/850 см и под котлоните шкаф чекмеджета на 50 см

# 382
В ъгъла можеш да сложиш ге-оразен шкаф 900/850 см и под котлоните шкаф чекмеджета на 50 см

Благодаря! Това е свежа идея, не бях се сетила. Може би няма да има място за толкова голям шкаф, но при всички случаи ще се получи по-голям отвор за достъп, и поне ще бъде използваем. Така като намаля размера на чекмеджетата е възможно да ми остане и местенце отдясно  - между чекмеджетата и колоната - за кошница за бутилки 15 см!
Супер!  bouquet

# 383
  • Бургас
Имам нужда от помощ. Решихме под кухнята да сложим плочки, а в останалата част от помещението да е ламинат. Плочките ще бъдат само под кухнята и няма да се виждат. При стандартен плот от 60 см, основата на кухнята колко сантиметра се получава. Чудя се на колко сантиметра от стената да наредим плочките, така че плочките да не се виждат и ламината да се нареди така, че преходната лайсна също да остане скрита.

# 384
А какъв е смисъла от тези плочки под кухнята? Не виждам защо си усложнявате живота. Според мен сложете ламинат навсякъде. Ние така направихме и не съжалявам, защото в старата кухня бяхме с плочки при кухнята и ламинат в дневната и преходната лайсна винаги много ме дразнеше.

# 385
  • Бургас
А какъв е смисъла от тези плочки под кухнята? Не виждам защо си усложнявате живота. Според мен сложете ламинат навсякъде. Ние така направихме и не съжалявам, защото в старата кухня бяхме с плочки при кухнята и ламинат в дневната и преходната лайсна винаги много ме дразнеше.
Това беше първоначалната идея, но от Паркетен свят ни посъветваха да сложим плочки, защото ако се наводним и ламината под кухнята се надуе, може да се наложи да се демонтира кухнята.

# 386

Благодаря! Това е свежа идея, не бях се сетила. Може би няма да има място за толкова голям шкаф, но при всички случаи ще се получи по-голям отвор за достъп, и поне ще бъде използваем. Така като намаля размера на чекмеджетата е възможно да ми остане и местенце отдясно  - между чекмеджетата и колоната - за кошница за бутилки 15 см!
Супер!  bouquet
И в ъгъла при колоната трябва да е ге-образен шкаф
ето ти една идея

http://prikachi.com/images.php?images/516/8645516q.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/519/8645519W.jpg

# 387
Имам нужда от помощ. Решихме под кухнята да сложим плочки, а в останалата част от помещението да е ламинат. Плочките ще бъдат само под кухнята и няма да се виждат. При стандартен плот от 60 см, основата на кухнята колко сантиметра се получава. Чудя се на колко сантиметра от стената да наредим плочките, така че плочките да не се виждат и ламината да се нареди така, че преходната лайсна също да остане скрита.
Зависи от дълбочината на шкафовете и цокъла
при шкаф 56 см и цокъл навътре 2 см и още 2 см за дебелина на цокъла около 52 см

# 388
Когато се размразява хладилникът, може да потече и да е пагубно за ламината.

# 389
Благодаря за идеите, 4efits! Явно разположението ще е долу-горе това, остава като приключат със стените да вземем съвсем точните размери, и да обмисля вече и дребните декоративни детайли. На ъгълът до колоната смятам да направя нормален шкаф, който да се отваря от външната страна (към трапезарията). Така смятам, че най-добре ще мога да оползотворя пространството вътре.

Общи условия

Активация на акаунт