Нашите кухни - 62

• 112 442
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Уоу! Благодаря много! Не изглежда хич зле...Някакви забележки или нещо по-функционално, все пак ти и другите (които сте така търпеливи да помагате), имате опита?

# 496
  • Варна
Здравейте,
надявам се в близките месеци и аз да имам нова кухня. Искам да сменя всичко в стаята, включително и хубави, нови стени. Че сега е на тапети и панел отдолу - безумно криви ... но не за тях са ми въпросите.
Това са размерите на кухничката, никак не е голяма за съжаление.
Скрит текст:
Хладилника ще си бъде до вратата в ляво както съм го начертала, и сега е там, няма къде на друго място а и съм свикнала, удобно ми е. На двете стени 1,90 и 1,20 трябва да се съберат мивка, съдомиялна, фурна, котлони. Идеята ми обаче е да ползвам и външната стена до дължината на прозореца. Т.е да стане П-образно, като под прозореца да е евентуално 40см широко. Според вас дали е възможно? Искам максимална работна площ.  Ще остане около 75 см широка пътека. Не съм много обемна, няма да ми е тясно... но не мога да го "видя".
Как мислите, ще съм ви благодарна за всяко мнение.

# 497
При П образен вариант вратата на миялната ще се отваря на косъм с едно ако, няма да ти е удобно

http://prikachi.com/images.php?images/218/8680218K.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/219/8680219h.jpg

помисли вариант за стената до хладилника

# 498
Знаете ли дали този нашите майстори на кухни правят този вид изрязване на чекмеджета - например на такива от ПДЧ:

Скрит текст:

newsm78

# 499
  • Раковски
Може да се направи, кантирането с дебел кант е по-големия проблем.

# 500
Ефекта можеш да го получиш и с този тип дръжки

http://diel09.com/catalogue/p87032_UN_50__Mebelna_druzhka_vkopaema_GAMET

Много ми допадат защото чупят маникюри

# 501
  • Варна
Благодаря ти 4efits.
Стена до хладилника е неизползваема по много причини. Отзад е кухо, там е водомера и много тръби. Хладилника е с гръб към стената с вратата, отваря се от ляво на дясно. Отсреща в дясно е ъгъл с маса и два стола. Сега е поносимо и нормално за 3ма ни, няма шанс за шкафове там.
Нещо такова като на проекта който си ми направил ще е. Предполагам, че ще стане да се изтегли миялната с някакви 5-10 см на ляво за да може да се отваря спокойно и да няма конфликт със фурната. Забравих да напиша, че ще купувам от по тесните машини, 45 см. Макар, че ми се искаше мивката да е до комина а съдомиялната в средата. Но май няма да е удачно...като се отвори и няма да мога да се наведа да я обслужвам заклещена между нея и фурната. Thinking

# 502
  • София
axtravaganza, честита нова кухня! Много ми харесва! Със здраве да си я ползваш и много вкусотии да сътвориш в нея!
ive1ina, не мисли, че като повечето координати са за София става лесно. И тук трудно се намира кой да ти направи хубава кухня. Вече две седмици чакам само проект от две фирми и още нищо! Едните даже ми искаха и снимка на старата, "че нещо не било ясно"... а уж сериозни фирми ooooh!
Ти си платила за проекти и на двете фирми ли?  newsm78
Не, просто искам оферта спрямо размера на помещението и материалите и приблизително какви шкафове. Нормално е да искам от повече от една фирма, иначе как да ги разбера кой-какво. Както въпросните фирми ми дадоха оферти с 3000лв. разлика!!! Като добавя и разликата в отношението...изборът е ясен.

# 503
  • Някъде на път....
............
Не, просто искам оферта спрямо размера на помещението и материалите и приблизително какви шкафове. Нормално е да искам от повече от една фирма, иначе как да ги разбера кой-какво. Както въпросните фирми ми дадоха оферти с 3000лв. разлика!!! Като добавя и разликата в отношението...изборът е ясен.
Да, разбира се, че е нормално да искаш повече от една оферта - дори е наложително, защото разликите в цените могат да бъдат наистина големи, това не го оспорвам! Peace

Но ти написа, че чакаш проект, което е различно от това да чакаш цена.  Wink
..........Вече две седмици чакам само проект от две фирми и още нищо! Едните даже ми искаха и снимка на старата, "че нещо не било ясно"... а уж сериозни фирми ooooh!

# 504
Благодаря ти 4efits.
Стена до хладилника е неизползваема по много причини. Отзад е кухо, там е водомера и много тръби. Хладилника е с гръб към стената с вратата, отваря се от ляво на дясно. Отсреща в дясно е ъгъл с маса и два стола. Сега е поносимо и нормално за 3ма ни, няма шанс за шкафове там.
Нещо такова като на проекта който си ми направил ще е. Предполагам, че ще стане да се изтегли миялната с някакви 5-10 см на ляво за да може да се отваря спокойно и да няма конфликт със фурната. Забравих да напиша, че ще купувам от по тесните машини, 45 см. Макар, че ми се искаше мивката да е до комина а съдомиялната в средата. Но май няма да е удачно...като се отвори и няма да мога да се наведа да я обслужвам заклещена между нея и фурната. Thinking
За проблема не ме разбра правилно, миялната няма конфликт с фурната, там има 10 см хлабина
Вратата н е клапаща / падаща/ и описва кръгова траектория с R 72 см/може да е и повече/ и ще се доближи много до срещуположните шкафове

http://prikachi.com/images.php?images/651/8680651u.jpg

Последна редакция: ср, 09 мар 2016, 14:16 от 4efits

# 505
  • Варна
Разбрах те. Ами надявам се да стигне мястото и да може да се отваря нормално вратата. При всеки случай ще се обслужва отстрани, удобно или не, няма друг вариант. Заинатила съм се за този шкаф под прозореца защото ще ми върши добра работа, 40см дълбочина /та дори и 35см/ са достатъчни да прибирам там електроуредите които не ползвам всеки ден/хлебопекарна, мултикукър и т,н/ Не ги искам отгоре, все едно съм в склад за уреди, не остава празно място и все неподредено изглежда.
Ще смятам внимателно, ще видим и майстора какво ще каже, като избера фирма ...

# 506
Флаш, а ако миялната машина се отваря към помещението,там където казваш, че ти е масата, дали не е вариант?  Имам предвид да се монтира успоредно на стената с вода и канал.

# 507
  • София
t_ilieva, права си, че не съм се изразила правилно. Извинете ме! Но понеже ми дават/показват някаква най-обща скица и офертата, затова така се изразих. Знам, че истинският проект се прави след като се вземат размери на място и се направят уточненията според възможности и желания... Ясно е , че не съм от бранша и затова не съм съвсем точна.

# 508
Ефекта можеш да го получиш и с този тип дръжки

http://diel09.com/catalogue/p87032_UN_50__Mebelna_druzhka_vkopaema_GAMET

Много ми допадат защото чупят маникюри
[/quote
Чефитс, с каква програма чертаеш. И мое ли ако ти изпатя една рисунка да ми я направиш? Много благодарности

# 509
Какво ви е мнението за плоските обикновенни въздуховоди ( без насочващи системи)  В една от старите теми прочетох че shadowman  много не ги долюбва.  И проблем ли ще е ако въздуховод с размери 60/204 се монтира хоризонтала да е 60 а вертикала да е 204.

Общи условия

Активация на акаунт