Нашите кухни - 62

• 112 399
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
  • Бургас
Сега, като гледах снимките на t_ilieva се замислих на каква височина би било по-удачно да се монтира фурната в колона?
Над долния ред шкафове -
Или в средата на плота -
На мен ми харесва повече първия вариант и мисля да е така при нас. Но дали няма да ми дойде високо?

# 526
  • Резерват "Северозапад"
Аз бих я направила над долния ред, като под нея мисля да сложа съдомиялната newsm78...но още съм в процес на умуване. Пък и апартаментът не е напълно построен още Wink.

# 527
  • София
ЗдрАвейте!
Най-сетне и аз да се отчета:)

Много съм доволна като цяло, но допуснХ една грешка, която аега ми пречи да кажа, че на 100% сбъднах желанията си.
Доверих се н мебелната фирма и се отказах от абсорбатора за вграждане на Тека, избрах по-мощен, за пълно вграждане на Евролукс
Отврат! Не стига, че корпуса му не легна плътно за шкафа, ами на 1-2 степен почти не дърпа, а на 3 направо къщата се тресе.

http://prikachi.com/images.php?images/217/8684217K.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/231/8684231R.jpg

# 528
ЗдрАвейте!
Най-сетне и аз да се отчета:)

Много съм доволна като цяло, но допуснХ една грешка, която аега ми пречи да кажа, че на 100% сбъднах желанията си.
Доверих се н мебелната фирма и се отказах от абсорбатора за вграждане на Тека, избрах по-мощен, за пълно вграждане на Евролукс
Отврат! Не стига, че корпуса му не легна плътно за шкафа, ами на 1-2 степен почти не дърпа, а на 3 направо къщата се тресе.

http://prikachi.com/images.php?images/217/8684217K.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/231/8684231R.jpg

Харесва ми цвета на вратичките, но защо сте сложили стъклена вратичка на абсорбатора?

# 529
Сега, като гледах снимките на t_ilieva се замислих на каква височина би било по-удачно да се монтира фурната в колона?
Над долния ред шкафове -
Или в средата на плота -
На мен ми харесва повече първия вариант и мисля да е така при нас. Но дали няма да ми дойде високо?
Моята фурна исках да е на нивото на плота - някак по-удачно ми се струва. Преди 2-3 страници пуснах линк със снимки на моята кухня. И след около 3 седмица сериозна експлоатация - мисля ,че е много удобно. Няма нужда да се навеждате, а и виждате ястието докато се готви. Фурната ми е и с телескопични водачи, което още повече ме улеснява при готвенето.

# 530
на 1-2 степен почти не дърпа, а на 3 направо къщата се тресе.
Необходимо е някой прозорец да е леко отворен, за да циркулира въздуха.

# 531
  • София
Рози, здравей!
Хубава ти е кухнята, но наистина това бялото, което се вижда през стъклената вратичка абсорбатора ли е? Ако е така не може ли да помислите за вариант да не се вижда  newsm78?

А по колко метра са ти двете страни на кухнята, знаеш ли? Ъгълът много прилича на това, което и аз ще правя на село - и като подредба и като размери и затова ми е любопитно дали са моите размери. Защото, ако е така, все едно да видя нагледно моята кухня  Grinning

# 532
  • Бургас
axtravaganza, страхотна ти е кухнята!  Heart Eyes
Моята микровълнова също не е за вграждане и си представям подредба като твоята. А микровълновата лесно ли се ползва на тази височина? Аз не съм от най-стройните - 165 см съм.

# 533
Благодаря, Мария!
Микровълновата се ползва нормално, аз съм също толкова висока. Пък и я ползвам по-рядко. Но не ми е проблем, определено. И аз се притеснявах в началото. Притеснявахме се и за самите шкафове- заради парата от фурната, но майсторът ни направи едни кръгли дупки на шкафовете отзад - каза че така се правело, за да се получава вентилацията, нещо като въздушен джоб, не е плътно прилепен уреда до стената отзад.
Моят аспиратор също е доста мощен, с излаз директно навън от къщата, не по разни комини, и наистина работи много по-добре, отколкото да е монтиран към комин. Хората , които продават аспиратори ни дадоха такава информация-  че ако се монтира към комин, който е дълъг, работата на аспиратора се "спира" и той намаля капацитета си.

# 534
  • София
Стъклени са вратичките, ама накрая толкова се ошашках с тия абсорбатори, че забравих да поръчам други и така си и остана. Имаме едно фолио тип "скреж" и тези дни ще го лепна отвътре.

Ще пробвам и с отворен прозорец да готвя на абсорбатора. Но определено ме побърква. И така над предния котлон на плота няма каквода засмуква въздуха. Само на степен 3 и шуми адски гадно.

Кухнята е 2.10х2.20 някъде, трябяа да проверя с точност

# 535
  • Под Сините камъни
При нас ако няма открехнат прозорец в другите стаи мирише на сажди от комина  ooooh!

# 536
  • Бургас
Благодаря, Мария!
Микровълновата се ползва нормално, аз съм също толкова висока. Пък и я ползвам по-рядко. Но не ми е проблем, определено. И аз се притеснявах в началото. Притеснявахме се и за самите шкафове- заради парата от фурната, но майсторът ни направи едни кръгли дупки на шкафовете отзад - каза че така се правело, за да се получава вентилацията, нещо като въздушен джоб, не е плътно прилепен уреда до стената отзад.
Моят аспиратор също е доста мощен, с излаз директно навън от къщата, не по разни комини, и наистина работи много по-добре, отколкото да е монтиран към комин. Хората , които продават аспиратори ни дадоха такава информация-  че ако се монтира към комин, който е дълъг, работата на аспиратора се "спира" и той намаля капацитета си.
Аз също рядко ползвам микровълновата. Не съм фен на този уред изобщо.
Аспиратор още не сме избрали.

# 537
Фурна върху плот е най-удобното нещо, ако ще се ползва интензивно, а и не само. Отдолу има смисъл, само ако пространството е наистина малко или визията е приоритет. Имам опит в ползването на такава отгоре (отдолу е пералня) и сега в новата кухня мисля да сложим също отгоре. Само се чудя дали би било проблем, ако хладилникът е до нея, дали ще му пречи на работата, въпреки че ще са отделени с плоскост естествено  newsm78

# 538
  • Резерват "Северозапад"
Ха, точно същият въпрос ме мъчи Wink...фурна и до нея мисля да сложа хладилника.

# 539
  • на Мелмак
Аз съм така , въпреки многото "против", засега нищо му няма на хладилника - 5-та година.
Нямах друг вариант.

Общи условия

Активация на акаунт