Нашите кухни - 62

• 112 393
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Ха, точно същият въпрос ме мъчи Wink...фурна и до нея мисля да сложа хладилника.

Живея извън страната и хладилниците са масово до печките.Разделя ги само едно много тясно шкафче.

# 541
  • София
Здравейте. Знам че е писано много пъти и уж го бях запомнила, но сега като ми трябва не съм сигурна какво помня Mr. Green  и затова ще питам, за което се извинявам. Колко трябва да е диаметърът на отвора за абсорбатора? Имам възможност да кажа и строителите ме питат - ф 120 или ф 150? Става въпрос за помещение 26 кв.м. ако това е от значение.

# 542
  • София
ф 120 или ф 150? Става въпрос за помещение 26 кв.м. ако това е от значение.
И 120 стига. Може и 150. Зависи какъв абсорбатор ще вземеш. Там му виж диаметъра.

# 543
  • Раковски
Купете си аспиратора и ще сте напълно сигурна, инак за това помещение може би ще е достатъчен и такъв с Ф 120, но ако се прави отвора по-добре да е повече, че това е вътрешния размер на тръбата/гофрето.

# 544
  • София
че това е вътрешния размер на тръбата/гофрето.
Shocked
На кое казваш гофре?

# 545
  • София
Благодаря, но съм далеч от купуването на аспиратор. Апартаментът още е в строеж и затова ме питат за диаметъра. И доколкото разбрах ще слагат някаква тръба в отвора, която трябва да купят и затова ме питат диаметъра newsm78. Доколкото изчислих ще ми трябва уред с мощност около 650 куб. м. Ако им кажа ф 150 и това се окаже повече от необходимото проблем ли ще е? Или да им казвам 120 newsm78
Погледнах няколко на Фабер, на които на схемата е показано ф 120-ф 150, което вероятно значи, че стават и двата отвора. На Тека пък масово са с ф 125  newsm78 Съвсем се обърках.

Последна редакция: сб, 12 мар 2016, 20:43 от мама МОНИ

# 546
че това е вътрешния размер на тръбата/гофрето.
Shocked
На кое казваш гофре?
на това
http://lakal-bg.com/product/id/91
а гофре е това
http://o-krasote.com/himicheskaya-zavivka-volos-gofre-tendentsii-2015/

# 547
  • София
Благодаря, но съм далеч от купуването на аспиратор. Апартаментът още е в строеж и затова ме питат за диаметъра. И доколкото разбрах ще слагат някаква тръба в отвора, която трябва да купят и затова ме питат диаметъра newsm78. Доколкото изчислих ще ми трябва уред с мощност около 650 куб. м. Ако им кажа ф 150 и това се окаже повече от необходимото проблем ли ще е? Или да им казвам 120 newsm78
Тогава да ти сложат 150, а после ако присъединяването се окаже по-малко има адаптери. По-голямо няма как да е.
П.П. 650 кубика е почти 10 кратно Това е норма за заведение.  Rolling Eyes

# 548
  • София
Онзи благодаря. Тази тръба, която ще слагат се наричала "въздуховод" сега прочетох. А за кубатурата уж я смятах по формула, но явно съм объркала: дължина х широчина х височина х 10 newsm78

# 549
  • Под Сините камъни
Аз съм така , въпреки многото "против", засега нищо му няма на хладилника - 5-та година.
Нямах друг вариант.
и аз съм така няма проблем

# 550
  • София
t_ilieva, имам оферти, избрах си и фирмата, дори размери за окончателен проект взеха. Имам колебания какъв плот и гръб да си избера - дали да е камък или термоустойчив и то това трябва да стане днес-утре.

# 551
mariyka,
И аз тази седмица избирах плотове. Хубаво е да ги видиш на живо, защото майсторът ми ме убеждаваше да си взема термоплот, с идеята, че пестя около 3000лв., но просто не можах да си харесам такъв. Исках черен и си харесах около 5-6 модела в интернет, но като ги видях на живо всички ми изглеждаха ... като не това което исках. В крайна сметка се спрях на техн. камък. Скъпичко е, но грешка няма. По-евтината версия е гранит.

За гръбчето съм се спряла на стъкло, това от начало го знаех. Изключително лесна подръжка и изчистена визия. Не са толкова скъпи, в зависимост от къде ги вземеш. И отново, масторът ми ме убеждава да си взема лакобел 4мм, на който щял да сложи някаква подложка и нямало нужда от притеснение. Но аз си мисля, че закаленото стъкло 6мм. си е по-добрият вариант  newsm78 Някой с отзиви?
Спряла съм се на Кристиян Нейко или Гласмания, като вторите ги намерих в нета. Някой с гръбче от тях?

# 552
  • София
Designordie, можеш ли да кажеш нещо за поддръжката на техн. камък? Тъй като при мен трябва да е макс. светъл ме интересува и как се държи към различни петна. В нета има доста предупреждения.

И аз мисля да ги гледам на живо и който е най-подходящ като цвят, него да избера. Иначе камъка наистина изглежда супер!

# 553
  • София
Здравейте и от мен, моята кухня я поръчах и се надявам до 2 седмици да е готова и да я монтират.
Поръчахме я с хубавите механизми, ще излъжа за името. Нямам търпение да я видя сглобена и с монтирани уреди. Минахме през Тека, взех си мивка, смесител, 2 помпички за течен сапун и веро, и абсорбатор си взех от тях.
За плот и на мен ми се искаше технически камък и гръб принт стъкло, но се отказах в последствие и сложих термоплот. Ремонтът на апартамента глътна повече от колкото очаквахме и трябваше да направя компромис с нещо, но си мисля че в последствие поне мога да сменя гърба с принт стъкло, а зад котлоните да е закалено  newsm78
Следя ви от доста време и ми дадохте много полезни насоки, въпреки че не съм писала и коментирала, а и не съм много компетентна по доста от въпросите. Но благодарение на вас знаех какво искам когато говорих с майстора и се надявам крайния резултат да е хубав.
Продължавам да ви следя и ще споделя какво се е получило след монтажа Simple Smile

# 554
И от мен вариация на въпроса за техническия камък.

Ако падне червено цвекло върху него, какво се случва. Завинаги ли остава петно? Или червено вино?

В този ред на мисли, остава ли такова петно и върху бели мивки силгранит тип Blanco ?

Общи условия

Активация на акаунт