Отговори
# 255
  • Nearby
Здравейте Simple Smile

Аз днес бях на последната ФМ. Младежът е 1,600кг, обърнат е главично и ще е висок - бедрото му върви дълго Simple Smile
Най-накрая му видяхме личицето и сега съм спокойна, че има като на баща си носа.  Blush
Всичко ми е в нормите, хемоглобинът ми се е вдигнал и вече е в границите. Болят ме бъбреците, но крачетата му са настъпали десния и го подритват.
По празниците не съм качила килограми. До сега съм +12.
Дрешки много са ми дали, а  които аз съм купила са 3-6м.

# 256
  • София
Аз сега ставам  Embarassed Mr. Green
Сутринта изпратих баткото на училище, закусих, пих кафе , пуснах една прахосмукачка (въпреки, че докторът изрично ми забрани, ама аз така с 2 пръста я държа, не се навеждам и не натискам - кокото изчисти, толкова). После легнах, беше към 9 и спах до 2 и нещо. Вчера пак така правих, само че простирах и се занимавах с миялната преди това.
Момичета, то не е да ни се ражда отсега... Даже, ако някой ме пита - хич не ми се ражда ... Но като имаме някои от нас по-специфични проблеми, е хубаво да се подготвим по-отрано. Въпросът е, че като понатежи бебето още и може да стане невъзможно да обикаляме за покупки... Та за това съм решила от следващия уикенд (че този пак мъжът ми ще ходи да помага за майка си), да го хвана и леееко да се попридвижим през няколко магазина, като преди това ще преровим тавана за стари неща от баткото. Той пък нашият таван е... баща ми е по-зле и от Плюшин. Складира всичко - от капачки от шишета до скъсани обувки и счупени мебели. ОСвен това е къща и имаше някакви съсели по едно време, които доста понагризаха и наакаха някои неща. Така че ако се натъкна (ако изобщо намеря каквото търся) на гнездо на съсели, директно всичко заминава за боклука.
Имате ли линкове към някакви хубави комплекти за изписване?
Също така имате ли опит и идея какви шишета и стерилизатор трябва? С баткото ползвахме Авент. Стерилизаторът беше за микровълнова. Сега се чудя дали да не купя електрически стерилизатор. Дали е по-добре? И пак ли на Авент да се спра?
Имам помпа за кърма на Авент - от баткото и още си става.
И аз мисля, че дрехи 50 см са лоша идея да се купуват. Директно отивам на 0-3.
Искам легълце - обикновено, дървено и на 2 нива. Хубав матрак. Обиколници (задължително да са тънки, защото с баткото имахме едни дебели, които не беше възможно да се перат, тъй като абсорбираха тонове вода и пералната отказваше). 3 комплекта чаршафчета. 3-4 одеялца по-дебелички и 3-4 от тънките. Искам и шезлонг, по-обикновен.

# 257
  • София
Ползвах електрически стерилизатор на морето,защото в стаята нямаше микровълнова, за 2 седмици се изтормозих: то това докато загрее,докато мине целият цикъл... и хайде пак ooooh!, на мен не ми допада, беше на Чико. За шишетата- ползвах на Авент стъклени и бибероните и стерилизатора за микровълновата и протекторите за зърна са на същата марка, но синът ми не е бил претенциозен в това отношение (когато мина на смесено хранене); помпата ми е Медела електрическа, защото с ръчната на Авент още в болницата не се разбрахме.
Успокоих се,че не само аз ставам късно  Laughing

# 258
  • Русе/ София
Я кажете знаете ли какво може да се направи за да родиш след термина. Преди -   ясно: разходка, катерене на стъпала и ядене на боб;)) (поне при мен подейства първия път - пренесохме се в нова квартира и аз от мерак на 12,03 цял ден пренасях багажа от единия вход, 3 етаж до другия вход - на 4 етаж (без асансьор ) - е през нощта ми изтекоха водите и първото дете се роди на 13.03 - то от много акъл да катеря нагоре-надолу  Blush А сега ако искам да устискам за след термина -4-5 дена - да вляза в овена...Wink)))) имате ли идеи Thinking

# 259
Аз влизам да помрънкам. Имам си нова екстра от бременността-газове,редуващи се с изгарящо гърлото ми оригване(извинявам се за описанието). Явно жлъчката ми е притисната  #Cussing out . Далеч е раждането на бебето,а толкова да е неприятно това положение,та приемам всякакви съвети ако някоя от вас знае начин за облекчаване

# 260
Сладко от рози помага за газовете има в супермаркетите.За киселини и оригване на мен само вода ми помага.майка ми е на мнение да се купува всичко в последния момент ,понеже не ми се спори ще оставя нещата така,пък като тръгна да раждам,ще тича тя да купува и тн. Дано само устискам до термина,това само се моля.Както и да го гледам,остават ми още 2 месеца плътно. Аз сутрин също не мога да стана така ми се спи,явно и бебка спи много,защото не я усещам често вече,нямам желание за нищо,никакво настроение не знам защо.Тежко дишам,мислех,че ще ми е по -лесно накрая ама не,защото като цяло карам лека бременност,като изключим умората.

# 261
  • София
Момичета,някоя от вас била ли е хоспитализирана в  Майчин Дом. Въпроса ми е какви принадлежности ми трябват за хоспитализация,то има списък на сайта им,но дали всичко е нужно? В петък ще трябва да постъпя,първо за разминаването на мерките на детето,после заради калцирането на плацентата и така.

# 262
Елида,моли се на Господ!И говори на бебчето да почака малко Simple Smile Друго за преносване незнам.На мен термина ми беше за 18.05.,но толкова много исках да родя на 24.05.,че си се случи Simple Smile

# 263
Към каква помпа за кърма сте се насочили, че има страшно много на пазара?

Аз имах ръчна на Авент и съм много доволна

И аз май такава ще взема  Grinning

# 264
  • Варна
Аз съм с ръчна помпа на Авент още от щерката. Имам електрически стерилизатор, също на Авент, стерилизира за 8 минути. Днес поръчах и кошарата, накрая на месеца трябва да е готова. Дрехи съм купила предимно 56 см, и 62 см. За изписването имам комплект от предния път- пелена и одеяло, дрехите ще ги избера според това колко ще е студено.
Чувалчета за спане, пижами и одеяла имам от каката, трябва само да ги изпера и приготвя. Имам един чисто нов спален комплект и съм харесала десени за чаршафи, майка ми ще ги ушие. Избрала съм и матрака, като пристигне кошарата ще го поръчам и него. И май на първо време ще съм готова началото на февруари с подготовката.
Шезлонг, активна гимнастика и количката ще ги купим сигурно след като се роди бебчо.
Трябва и разместване на мебелите да се направи в стаята и май ще е тези дни, няма да чакам мъжа ми да се върне, че тогава може да няма време.
Бях се настроила да ходя утре на лекцията за бременни, но при тези непочистени улици май ще си остана вкъщи.
Софиянки как мина днешната среща?

# 265
Сладко от рози помага за газовете има в супермаркетите.За киселини и оригване на мен само вода ми помага.майка ми е на мнение да се купува всичко в последния момент ,понеже не ми се спори ще оставя нещата така,пък като тръгна да раждам,ще тича тя да купува и тн. Дано само устискам до термина,това само се моля.Както и да го гледам,остават ми още 2 месеца плътно. Аз сутрин също не мога да стана така ми се спи,явно и бебка спи много,защото не я усещам често вече,нямам желание за нищо,никакво настроение не знам защо.Тежко дишам,мислех,че ще ми е по -лесно накрая ама не,защото като цяло карам лека бременност,като изключим умората.

И при мен е така, майка ми ще купува в последния ден, ще пере, ще глади и така. Аз ще гледам дотогава да си взема някои неща които ми харесват ( без нейно знание), а другите неща ще ги набележим. Не се депресирай още малко остана  Simple Smile. И на мен много ми тежи и се задъхвам от малко повече движение. Ей сега ще мине януари и февруари вече ще се готвим  Laughing

# 266
  • София
Хм, ние нямаме кой да пазарува в последния момент. Майка ми , макар и с доста тежка фаза на артрит, поне е както се кава с акъла си. А нейният акъл от както я помня се ползва за даване на съвети, правене на забележки и предупреждения какво лошо може да се случи. За това съм ограничила разговорите си с нея до абсолютния минимум. Ходя да я виждам и като обърне темата към нещо неприятно, директно я отрязвам и й казвам "хайде да си помълчим иначе веднага си тръгвам". И по телефона като й се обадя питам как са, какво правят и като чуя каквото трябва, прекратявам разговора. Не може сама да се удържи иначе... Та за пазара - всичко ще си напазарувам, без да уведомявам никого. Ще оставя на таткото задачата да купи количка. Да хване някой приятел с повечко деца и съответно опит с количките и да отидат да изберат, докато съм в болницата. 
За МАйчин дом, аккавото пише, че трябва в сайта - всичко трябва. И термометърът трябва, и приборите за хранене, всичко! Изобщо там се отива за съответна манипулация или раждане и майките не ги обгрижват после. Ако искате грижи - частна болница. Но тогава манипулациите и раждането са на съмнително ниво... ПРедпочитам , като ми се ходи на хотел и на спа, да родя , пък после да ходя Simple Smile

# 267
Elida , сигурна ли си, че искаш да си причиниш напастта Овен? Wink И аз много исках. Дъщеря ми е Овен. Е, няма такова инато същество! Все с рогата напред! Simple Smile Ама да ми е жива и здрава! До колкото знам, магнезият забавя раждането, но това все пак трябва с лекар да се следи!
И мен голям мързел ме гони. Аз съм в отпуска вече и от 19.01. излизам в 45-дневния болничен. Толкова неща си бях предвидила да правя в този период, ама нещо ме домързява. Simple Smile

# 268
Аз честно казано не бих поверила купуването на дрехи за бебето на никого. Таткото не би се справил,прекалено е разсеян. Дори и по списък като се движи винаги поне половината неща липсват. За изписването на баткото имаше единствена заръка да вземе кошчето за кола за бебето,което между другото му припомних непосредствено преди тръгването му,за да не забрави..еми..забрави го. Майка ми ,колкото и конкретно да й обясниш какво искаш,винаги е със собствено мнение в графата "да има мегдан да го носи". На свекърва ми бих поверила избора на дрехи ,само ако бебо ще участва в карнавал. Меко казано е лишена от всякакво чувство за подхождащи си дрехи и без проблем би купила неща в 10 различни цвята ,уверяваща те после,че се е получил прекрасен комплект.

# 269
Момичета,някоя от вас била ли е хоспитализирана в  Майчин Дом. Въпроса ми е какви принадлежности ми трябват за хоспитализация,то има списък на сайта им,но дали всичко е нужно? В петък ще трябва да постъпя,първо за разминаването на мерките на детето,после заради калцирането на плацентата и така.
Ох понеже двете с теб сме с такави плаценти,кой ти каза да влизаш в болница? Не е ли рано Sad дано всичко да е наред.За покупките имам доверие само на майка си.ММ няма време от работа за мен камо ли за пазар. А сега и с този лед не смея да мръдна,защото всяка година падам на него.

Общи условия

Активация на акаунт