Зъболекари в Бургас - тема № 2

• 178 788
  • 734
  •   2
Отговори
# 600
Щом дете в спектъра, за което рязането на нокти беше голям проблем и кошмар прие след като само си е избрало (от възможностите които аз му дадох) зъболекаря да му работи зъбите, значи не е мисията невъзможна. И след като лекарка за която щеше да е в пъти по-лесно и бързо да направи скенер на упоено дете ме агитираше да направим всичко възможно да избегнем упойката значи изобщо не е приемливо да се прави пълна упойка само за да му е по-лесно на зъболекаря. Ако се наложи ходене на зъболекар през няколко дни всеки път ли ще му се слага пълна упойка. Ами ако детето направи алергия към упойката? Правите ли противоалергична подготовка няколко дни преди ходенето на зъболекар? Решението си е ваше, разбира се, но поне си тествайте децата за реакция към упойката преди да им я сложат. Зъболекарите не са лекари и ако стане нежелана реакция към упойката или проблем с излизането от нея те не могат да реагират така както трябва и биха реагирали лекарите.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 14:21 от Рори72

# 601
Аз затова се чудя как с лека ръка си приспиват децата. При положение, че има смъртни случаи на деца точно от това?!!

# 602
  • Бургас
Да, навремето зъболекарите бяха наистина доста груби. На мен са ми вадили два пъти нерви без упойка. Единия път беше в тийнейджърска възраст. Толкова се бях вцепенила от ужас, че не мръднах и щях да изкъртя дръжките на стола. Втория път в по-ново време, не е като да е нямало местни упойки, ама защо да я ползва като може и така.
Тенденцията, която забелязвам от последните години е, че вече доста зъболекари имат подход към деца и възрастни страхливи пациенти. По-вниманелни са и предупреждават, кога ще усетя болка, кога нещо друго.
Преди наколко години д-р Стефанов искаше да ми сложи упойка за някаква малка пломбичка, викам му - аз цяло дете съм родила вие с пломба ме плашите. Много се смя.

# 603
А бе той и Силвестър Сталоун минава за един от най-големите мъже на планетата, обаче в сума ти интервюта се хвали, как в България му оправили всички зъби наведнъж с пълна упойка и колко готино било така ...

# 604
Два пъти са ми вадили нерви на зъби без упойка като малка. Ужасен ужас и болка.
В моя град все още се практикува без упойка, ама защо ти е, нямам, последно на зъб с пулпит ме нарече лигла, че не давам без упойка. Просто станах от стола и си тръгнах. Сега идвам до Бургас за да правя зъби, няма проблем да ми сложат упойка, не ме наричат лигла и са доста по-мили към мен. Заради такива груби зъболекари и травмата, която ми създадаха сега давам с хиляди левове да оправям зъби, сасипани именно заради страха и ужаса, който съм преживяла.

# 605
  • Бургас
Аз винаги съм сечудила толкова ли пък е скъпа тази упойка, че им се свиди. Дори и когато пациента си я плати.

# 606
Аз винаги съм сечудила толкова ли пък е скъпа тази упойка, че им се свиди. Дори и когато пациента си я плати.
10 лева е.

# 607
Не е въпроса до цената, а до отговорността и допустимия риск. Браво на тези,които отказват да сложат пълна упойка в извънболнична среда и без анестезиолог наблизо.
Местната упойка е напълно достатъчна за обезболяване на зъболекарските манипулации.

# 608
Именно 🫥не помня какво са ми правили и на мен преди при тази грубата-без упойка ...ама имам ясен спомен за болка и съответно страх.....
И още ми е като травма и нервнича като чакам пред кабинета.
И сега и за нещо малко дори си искам упойка(при Стефанов,ама той си ме знае)да ми е мирна главата и да си седя на стола,не да подскачам и да се свивам😃

Колкото и пари да е,давам ги 😃

Два пъти са ми вадили нерви на зъби без упойка като малка. Ужасен ужас и болка.
В моя град все още се практикува без упойка, ама защо ти е, нямам, последно на зъб с пулпит ме нарече лигла, че не давам без упойка. Просто станах от стола и си тръгнах. Сега идвам до Бургас за да правя зъби, няма проблем да ми сложат упойка, не ме наричат лигла и са доста по-мили към мен. Заради такива груби зъболекари и травмата, която ми създадаха сега давам с хиляди левове да оправям зъби, сасипани именно заради страха и ужаса, който съм преживяла.

# 609
  • Сливен
Здравейте,
Моля за мнение от родители, които са правили пломба на детето си под пълна упойка.
Става въпрос за дете на 7 години.
Не е със СОП. Опитахме варианти, но отказва да съдейства и няма как да се получи без упойка...
Благодаря!
Когато вие самата си дадете сметката каква вреда се нанася на детето от пълната упойка  и какви са рисковете, ще разберете, че начин има. Ако се информирате достатъчно добре, ще намерите варианти без упойка и то доста бързо. Пълната упойка в стоматологията не е грижа за детето, а комфорт за зъболекарите.
Но когато детето не позволява няма начин за съжаление.
Наистина доста е тежко за децата излизането от упойката,но така може да се направи всичко което се налага-пломби,екстракции в едно посещение.

# 610
Здравейте,
Моля за мнение от родители, които са правили пломба на детето си под пълна упойка.
Не е със СОП. Опитахме варианти, но отказва да съдейства и няма как да се получи без упойка...
Благодаря!
Когато вие самата си дадете сметката каква вреда се нанася на детето от пълната упойка  и какви са рисковете, ще разберете, че начин има. Ако се информирате достатъчно добре, ще намерите варианти без упойка и то доста бързо. Пълната упойка в стоматологията не е грижа за детето, а комфорт за зъболекарите.
Наистина доста е тежко за децата излизането от упойката,но така може да се направи всичко което се налага-пломби,екстракции в едно посещение.
Нама как детето да не позволява.

# 611
  • Сливен
Здравейте,
Благодаря!
Вие родител или зъболекар сте?Не се заяждам но аз имам пряко наблюдение върху това.Много деца не позволяват да се работи,стигало се е н повечето случай на деца -чак да почнат да имат гнойни абцеси защото родителите ги е страх да ги подложат и на пълна упойка....Не може да се оставят децата така защото и постояните зъби се увреждат....

# 612
Здравейте,
Благодаря!
Вие родител или зъболекар сте?Не се заяждам но аз имам пряко наблюдение върху това.Много деца не позволяват да се работи,стигало се е н повечето случай на деца -чак да почнат да имат гнойни абцеси защото родителите ги е страх да ги подложат и на пълна упойка....Не може да се оставят децата така защото и постояните зъби се увреждат....
Аз никъде не съм казала децата да се оставят така. То е абсурдно просто. И, да, от гледната точка на родител пиша. И се е тръшкал по земята, и е крещял в кабинета, и е ревал. Накрая се примири, всички зъби са му направени. Един път годишно ходи на профилактика. Това е. Няма как да го оставя, щото ревал и се тръшкал да не ходи на зъболекар или за по-удобно да го приспя. Няма как да стане, тези неща зависят от родителите, а не от децата.

# 613
  • Сливен
Здравейте,
Благодаря!
Аз никъде не съм казала децата да се оставят така. То е абсурдно просто. И, да, от гледната точка на родител пиша. И се е тръшкал по земята, и е крещял в кабинета, и е ревал. Накрая се примири, всички зъби са му направени. Един път годишно ходи на профилактика. Това е. Няма как да го оставя, щото ревал и се тръшкал да не ходи на зъболекар или за по-удобно да го приспя. Няма как да стане, тези неща зависят от родителите, а не от децата.
Браво на вас ,че сте успели!Малко са родителите успели да постигнат такъв резултат.При мен малката идваше почти три месеца с мен на зъболекар.Виждаше че нямаше нищо страшно и без проблем и направиха пломбите!Важно е на детето да се говори и подготви от вкъщи!
Да не забравяме че и мн важно е първия преглед да се попадне наистина на добър стоматолаг който да предразположи и детето!

# 614
  • Бургас
Според мен е много важно да се разбере каква е причината. Има деца, които много се страхуват до степен на фобия. Там роботата психолог може да даде резултати. Но има и деца, които просто са си глезени и за всяко нещо се тръшкат като не стане на тяхното. Там (сега ще ме изядете с парцалите) някои по-остарели методи биха помогнали.
Не говоря за деца със СОП, при тях всеки случай си е строго индивидуален.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 17:41 от Irene Adler

Общи условия

Активация на акаунт