Зъболекари в Бургас - тема № 2

• 178 669
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Доколкото знам клиниката им е фамилна, като жената на д-р Карауланов е третият зъболекар, поправете ме, ако не е така. Но същественото е, че от д-р Кирил Градев съм доволна ✌️
Здравейте!
Къде се намират и на какви цени?
От доста време търся зъболекар, който да работи на прилични цени. ЗК не покрива нищо и всичко си плащаме.

Там цените не са прилични.

# 586
  • Ямбол
Здравейте, може ли да ми препоръчате ортодонт в Бургас? Става дума за дете, искаме да направим първоначален преглед и да преценим каква е ситуацията : )).

# 587
Innocent

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 19:00 от Г-жа Рамацоти

# 588
Здравейте, може ли да ми препоръчате ортодонт в Бургас? Става дума за дете, искаме да направим първоначален преглед и да преценим каква е ситуацията : )).

Дъщеря ми беше при др Ивелина Митева. Препоръчвам!

# 589
Здравейте,
Моля за мнение от родители, които са правили пломба на детето си под пълна упойка.
Става въпрос за дете на 7 години.
Не е със СОП. Опитахме варианти, но отказва да съдейства и няма как да се получи без упойка...
Благодаря!

# 590
Здравейте,
Моля за мнение от родители, които са правили пломба на детето си под пълна упойка.
Не е със СОП. Опитахме варианти, но отказва да съдейства и няма как да се получи без упойка...
Благодаря!
на моето дете (5г) зъбите му направихме в Пловдив под пълна упойка. Ходихме в клиника осем в Бургас, но не ми вдъхна доверие и от там се отказахме. Извадиха му 2 зъба и направиха пломба на 4 зъба и беше под упойка 2 часа. От Пловдив съм много доволна, от анестезиолога и жената която работеше по зъбите му. Тя е била и лектор в университета. Иначе прегледите се извършват от млади лекари

# 591
Здравейте,
Благодаря!
Когато вие самата си дадете сметката каква вреда се нанася на детето от пълната упойка  и какви са рисковете, ще разберете, че начин има. Ако се информирате достатъчно добре, ще намерите варианти без упойка и то доста бързо. Пълната упойка в стоматологията не е грижа за детето, а комфорт за зъболекарите.

# 592
аз не съм майката търсеща начин, но си позволявам да отговарям защото и аз като вас не исках пълна упойка и си мъчех детето си от 2г до 5г (до преди 6 месеца). Детето ми не е проблемно но изпитваше панически страх от зъболекари, обиколихме сигурно над  20 зъболекари, правиха му фокуси, сапунени балончета и какво ли не, но не сядаше даже на стола.

# 593
аз не съм майката търсеща начин, но си позволявам да отговарям защото и аз като вас не исках пълна упойка и си мъчех детето си от 2г до 5г (до преди 6 месеца). Детето ми не е проблемно но изпитваше панически страх от зъболекари, обиколихме сигурно над  20 зъболекари, правиха му фокуси, сапунени балончета и какво ли не, но не сядаше даже на стола.
Тази работа със фокуси не става. С детето се говори и се поставят твърди условия, това във всеки един аспект от живота. Вие възпитавате, а не то. Това е целият резултат от родителско неможене. И моето дете се страхуваше от зъболекар, и аз също съм се страхувала като дете. Нито него съм приспивала, нито мен са ме приспивали, слава Богу. А и зъбите са направени.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 10:11 от La farina

# 594
Здравейте,
Благодаря!
Когато вие самата си дадете сметката каква вреда се нанася на детето от пълната упойка  и какви са рисковете, ще разберете, че начин има. Ако се информирате достатъчно добре, ще намерите варианти без упойка и то доста бързо. Пълната упойка в стоматологията не е грижа за детето, а комфорт за зъболекарите.

Наясно съм с рисковете.
С детето се говори, обсъжда, обяснява... Но в този конкретен случай, за да има някакъв успех, трябва да се приложи физическа сила, което ще е огромен стрес и също не се знае до какво ще доведе и дали няма да се нарани допълнително...
Смея да твърдя, че дъщеря ни е доста възпитана и интелигентна, но на този етап не може да преодолее страха си...

# 595
Здравейте,
Благодаря!

Наясно съм с рисковете.
С детето се говори, обсъжда, обяснява... Но в този конкретен случай, за да има някакъв успех, трябва да се приложи физическа сила, което ще е огромен стрес и също не се знае до какво ще доведе и дали няма да се нарани допълнително...
Смея да твърдя, че дъщеря ни е доста възпитана и интелигентна, но на този етап не може да преодолее страха си...
Единият от рисковете е да не се събуди изобщо, моля ви! Има такъв случай к момче от Перник. Обяснете й какво означава да я приспят с упойка, за да й правят зъбите. И че така или иначе ще й ги направите, иска или не. Може да подейства. Но не я приспивайте.

# 596
Когато моето дете беше на 3г. трябваше да правим скенер с упойка. Лекарката в залата за образна диагностика ме дръпна настрани, обясни ми колко е вредна упойката и пита като си познавам детето мога ли да го накарам да съдейства, за да не слагаме упойка. Моето дете е с дефицити в аутистичния спектър но тогава, а и всички останали образни диагностики години наред ги правим без упойка. Намерих начин да го убедя и да съдейства и на зъболекаря, но като за начало обиколихме няколко кабинета докато детето избра зъболекаря, който му вдъхна доверие и на който се съгласи да съдейства. Беше на около 5-6г.

# 597
Наборче на детето ми 4г също имаше доста кариеси,но ходиха в Пловдив или София мисля,със сигурност не бяха в Бургас.
По ли е добре да ходи с разрушени зъби и да го боли🫥
Ако се налага съм ЗА упойката.
Като малка имах такава груба зъболекарка...може би до 12 клас.
Човъркаше ми зъбите без упойкаи имам спомен,че ме болеше ......Едно,че ме е страх и по никакъв начин не ме предразполага и ми говори грубо,как все мен ме боляло...как съм щяла да раждам ей такива ама с тоН...(ето с две деца съм със секцио ...който е раждал така знае после колко боли)И до ден днешен ме е страх и ми е нервно като чакам пред зъболекарския кабинет(в момента съм при Стефанов и съм доволна)

# 598
Едно е да ти сложат местна упойка, друго да те приспят с пълна.

# 599
Поради груби зъболекари в детсвото си, това за мен се превърна в огромна травма. Дълги години заради това не посещавах зъболекари, което беше пагубно за зъбите ми. Ако детето не дава, няма да даде и със 100 разговора. В такъв случай е по-добре с пълна упойка. Не утрешния ден да го заболи и тази майка да се чуди какво да прави, тогава стреса е още по-голям. Сигурна съм, че родителите са провели безброй разговори с детето си, сменили са няколко зъболекаря с надеждата този път да се получи. Като не става, има поне начин да се поправи.
Аз също не сядам на стола без да са ми сложили упойка, даже изобщо да не боли. Не ме интересува, имам травма. Припаднах веднъж само докато бях пред кабинета от страх. Всичко това е от груби зъболекари и нанасени куп щети по зъбите ми.
Мога да кажа, че моето дете дава да му работят зъбите, беше на 5г. за пръв път на зъболекар. Няма да ви казвам, че имах паник атаки докато то беше на стола. Слава богу, няма страх и позволява спокойно да му работят по зъбите.
Та аз съм за, не сте първите, не сте и последните. Щом се налага и сте опитали всякак направете го.
То всичко е вредно вече.

Общи условия

Активация на акаунт