На море в Турция - тема 41

• 89 765
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
А да попитам къде разглеждате оферти? Освен Емералд и няколко агенции със същите пакети, другаде навсякъде цените не са актуализирани и са за 2015, като попитам пък ми казват да чакам до края на месеца за нови програми newsm78 

# 406
В сайта на водещите туристически агенции за почивка в Турция е качена информация само за 2016г!

# 407
  • sofia
Sweetɣ, то това са проверените и сигурни агенции, Емералд, Турс клуб, Ориент 99 и още три-четири. С други агенции не тръгвам, та и офертите не ме вълнуват.

# 408
  • Beyond the Frontiers
Sweetɣ, то това са проверените и сигурни агенции, Емералд, Турс клуб, Ориент 99 и още три-четири. С други агенции не тръгвам, та и офертите не ме вълнуват.

Е, те другите продават програмите на тези фирми....Да не мислите, че всяка агенция организира чартъри и автобуси сама.

# 409
  • sofia
Точно така, но малко хора го знаят.

# 410
  • София по рождение
vanq_6119, преписвам ти дословно от листа с предложения на посрещащата фирма- Peninsula tours-
Ефес-65евро с влл. обяд, Памуккале 65 евро/ обяд/, Далян с лодка- 65евро/ обяд/, о-в Кос- с катамаран- 27 евро, Родос-65 евро, има и гмуркане, сафари, джип сафари, плуване или шоу с делфини, аквапарк и т.н.
Ние отидохме до Кос, беше прекрасно, имам снимки в подписа. Миналата година ходихме до Памуккале и Далян, но от Мармарис, от там цените бяха значително по- ниски, отколкото от Бодрум.
От Кушадасъ, дали ще са различни цените?

# 411
vanq_6119, преписвам ти дословно от листа с предложения на посрещащата фирма- Peninsula tours-
Ефес-65евро с влл. обяд, Памуккале 65 евро/ обяд/, Далян с лодка- 65евро/ обяд/, о-в Кос- с катамаран- 27 евро, Родос-65 евро, има и гмуркане, сафари, джип сафари, плуване или шоу с делфини, аквапарк и т.н.
Ние отидохме до Кос, беше прекрасно, имам снимки в подписа. Миналата година ходихме до Памуккале и Далян, но от Мармарис, от там цените бяха значително по- ниски, отколкото от Бодрум.

Разбира се, разстоянията са различни.

# 412
  • София

По памет. За Ефес и Памуккале по 42евро за цял ден с манджа. Както стократно е писано по-добре да се мръдне до Кушадъсъ на всяко кьоше има тур.агенции и е по-евтино. До Ефес за цял ден ни излезе мисля по 32 евро и съжалявам че взехме пакет за цял ден. Имаше доста по-евтин за 2 часа което е напълно достатъчно да се разгледа Ефес. За цял ден се ходи освен до Ефес и до храма на Артемида и Къщата на Дева Мария. Първото е едно блато 1-2 колони, малко камъняк, второто е помещение дето се минава буквално като на ескалаторите в МОЛ-а за няма минута. А докато стигнеш до там е чакане поне 30 мин. Виж Ефес е уникално, ако попаднете на добър гид. Ще го напиша с големи букви ТОВА Е ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ НИКОГО НЕ АНГАЖИРАМ С НЕГО. Така съм го преценил, така го разказвам. Ааааа и да не забравя....ще спрете в разни заводи или цехове за например зехтин, злато, грънци, локум, кожи и всемъзможни глупости. Пак с главни букви ЗА БОГА БРАТЯ, НЕ КУПУВАЙТЕ, ЦЕНИТЕ СА В ПЪТИ ПО-ГОЛЕМИ от нормалните. Не няколко процента а в пъти.

# 413
Надик на колко си години ? Вземи картата на турското крайбрежие разгледай я и там където пише КУШАДАСЪ на северо-изток  на около 15-18 км /гр.Селджук / се намират останките от древният град Ефес .Къщата на Дева Мария е като от София до Копитото горе -долу от Ефес / около 5-7км/ . Дидим е на около 2 ч път на юг от Кушадасъ / Автобусите се движат със 90-100км/ч така че си го изчисли , може и по картата да го сметнеш грубо. Бодрум е още 2 часа на юг от Дидим . Най добре е да се запишеш /ако искаш / за екскурзия до ЕФЕС когато почиваш в Кушадасъ.
 Валерку много правилно в / негов си стил / разказа за тези екскурзии. /Ефес, къщата на Дева Мария, двореца на Артемида - едно от 7-те чудеса на света , и задължително ще ви закарат във фабриките за кожена галантерия, локум , сапуни и знам ли още какво . Но е интересно за който не е видял всичко това. Когато някой пита нещо, не е ли по-добре да по прочете минали постове , мнения ... или само да пита , пита , пита,  ....Не се заяждам ама тук във форума много неща са изкоментирани ..
Тъй като километрите до Ефес от Кушадасъ , Дидим и Бодрум са различни ..то и цените за тези екскурзии ще са различни .

Последна редакция: сб, 16 яну 2016, 20:41 от Paperina

# 414
Здравейте,

някой може ли да ми даде  информация за допълнителна екскурзия от Анталия до Йерусалим с Тез тур?

Благодаря!

# 415
Пипинс Hug много благодаря bouquet

Turquesa Hug  много благодаря  bouquet

Благодаря на всички отзовали се bouquet Ето, на това му казвам аз - форумска взаимопомощ!

# 416
  • sofia
Доста е казано за екскурзиите вече,  но да обобщя- В Мармарис отидохме с местна агенция,  Памуккале 35 евро със закуска и ообяд, и гид на руски, детето/тогава на 11г/ безплатно. Далян/който е най- близо от Мармарис/ 20 евро, с обяд.От Мармарис е добре да се отиде до Родос, най-евтино е. За Бодрум вече казах, не пропускайте Кос.  А Ефес оставете за Кушадасъ. Айвалък- Лесбос и т.н. В Бодрум използвахме посрещащата фирма, защото идкахме да сме спокойни, че ще ни вземат от хотела, и пак там ще ни оставят, районът е огромен, пристанищата са няколко и не рискувахме да закъснеем за катамарана до Кос.

Последна редакция: сб, 16 яну 2016, 21:56 от Turquesa

# 417
NadyK
Цени - Кушадасъ на Пенинсула ( точно по офертата им)
Памуккале - 45 Е ( 0-6 - безплатно; 7-12 - 25 Е)
Ефес Дева Мария - 40 Е
Сьоке -10 Е
Разходка с корабче - 16 Е
Турска вечер - 45 Е
Подводно плаване - 25 Е
Джип сафари - 30 Е
Сафари на кон - 25 Е
Остров Самос - 40 Е
Адаланд - 18 Е
Аквафентъзи - 18 Е
Сафари АТВ - 45 Е
Шоу с делфини - 15 Е

# 418
  • София по рождение
Благодаря момичета и момчета!
Paperina на 100, но никога не съм пътувала.
Изчетох много страници, но нищо не открих, какво лошо да попитам...
Знам, че тук има отзивчиви хора. Не веднъж са ми помагали.
Избрах Памуккале и Ефес, само, че не искам да си губя цял ден, може би 2-3 часа...дали ще има такива

# 419
За Памук кале от Кушадасъ се пътуват около 300 км. Какви 2-3 часа?!
Ефес по става защото е съвсем близо, ние отидохме с долмушите и на място се присъединихме към една руска група.

Общи условия

Активация на акаунт