Искам да кажа ... (67)

• 52 100
  • 727
  •   1
Отговори
# 90
  • тук-там
За къде ги готвите след 4 клас?

# 91
Някой има ли идея как да накарам едни зелени мангота да озреят по- бързо? Трябват ми за вечерята на 31-ви, а ги докараха зелени, като тикви, сега се чудя какво да правя. Някъде сякаш бях чела нещо, ама не се сещам и в нета не намирам някой чалъм.

# 92
  • София
В никакъв случай не бих оставила дете да изпусне училище заради екскурзия. Има си време за всичко, сега да знаят, че от училището по-важно няма.

# 93
  • тук-там
В никакъв случай не бих оставила дете да изпусне училище заради екскурзия. Има си време за всичко, сега да знаят, че от училището по-важно няма.

Понякога, в такива моменти научават повече! Peace Неща,  които в училище не се учат.
Много са нещата, които са по-важни от училището. И двете ми дъщери са завършвали годините си най-малко с 5.50, въпреки отсъствията.
Ако детето не се справя със съответния  материал, е друг въпрос и е нормално да не го откъсваш. Peace

# 94
  • София
Моята дъщеря ще остъства 3 дни в началото на май, но не смятам, че ще й се отрази фатално на учението.

# 95
  • Ямбол
Три дни е различно от три пъти по седем.
Имам такива ученици, които не пропускат пътуване с родителите си. Леко са игнорирани от останалите, които пък само ме дебнат да не би да им дам повече шансове от на останалите, които си стоят на училище. Тяхна си работа. За мен това е път към възпитаване в нарушаване на правилата.

# 96
  • София
Точно, не е въпросът в материала, а възпитаването на отношение към училището, правилата и реда.

# 97
  • София
А дните за отсъствия по семейни причини пак ли са нарушения на правилата? Три са на брой, нали? И не е нужно да се обяснявам какво ще ги правим или да?

# 98
Ама фалшиви болнични?!
 Това не го оправдавам. За мен си е лъжа и измама.Откъдето и да го погледнеш.
  На новаъа ми работа са масова практика.И да имам възможност не бих се възползвала.
 Не съм суеверна ама да лъжа с болести..

# 99
И аз не мисля, че 1-2 седмици отсъствие е толкова пагубно Wink И ние пътуваме в учебно време до по-топли места .... Цените са  3 пъти по-високи през ваканциите. Ама при нас е друго де Wink до 7 клас трябва да са се научили да четат, пишат и смятат до 100.
За болестите... от тези тук, по-болен народ не съм срещала! Ама това е защото социалната система им го позволява. И сега, да не видите ореол около ника ми, Wink и аз си го позволявам.

# 100
  • Ямбол
А дните за отсъствия по семейни причини пак ли са нарушения на правилата? Три са на брой, нали? И не е нужно да се обяснявам какво ще ги правим или да?
Не са, затова казах, че едно е за три дни, друго е за три по седем дни. Даже и седем можете да вземете с разрешение на директора.

# 101
Не са, затова казах, че едно е за три дни, друго е за три по седем дни. Даже и седем можете да вземете с разрешение на директора.

Аз ще си изтегля детето за 1 седмица от училище в края на месеца, защото ще ходим до Дисни във Флорида. За щастие, съвпада с края на първия срок и началото на втория и ще изпусне много малко, но не мога да пропусна. За какво ми е на мен Дисни, ако не заведа детето? Интересно ще бъде, отива за трети път, в коренно различна възраст.

# 102
Моята годинабеше много ама много гадна, така че се надявам следващата да е поне малко по-добра.

Ванини, не се тормози, че плюе. Няма непрояло дете. Аз имах една много хубава книга за захранването с рецепти за всичко + възраст. Беше от 96-7 година, та възрастта беше по-ниска, но аз следвах рецептите, макар че захраних доста късно (6 м.). (за съжаление вече изкуфявам и не си спомням заглавието, но беше нещо като "Хранене на детето от... до...". Децата имат странен вкус понякога. Аз правих соковете и пюретата, и по-рядко купувах. Веднъж му направих сок от целина, червено цвекло и ряпа. Направо ушите му плющяха, а аз като го опитах чях да пукна  Joy. Толкова стипциво и гадно нещо не бях пробвала. Няма да ти казвам как на другия ден си изкарахме акъла като отворих памперса и беше кърваво червен, докато осмисля, че е от цвеклото се бях побъркала. Другата гадост, която обожаваше беше едно пюре на Гербер - сьомга с ананас. 

Жаки, сложи банан до авокадото (действа с всякакви други плодове също).

# 103
Добро утро в последния работен ден за тази година.
Аз също не толерирам чести отсъствие от училище за пътувания, не заради материала, а заради правилата и навиците, които съответно се изграждат. Аз по-малко, но мъжът ми бере ядове с колеги които са свикнали да почиват, когато са решили, че трябва да го правят и нищо не ги спира, включително и вземане на фалшиви болнични, които прецакват някой друг, защото все някой трябва да работи.

# 104
Зависи кой клас е и в кое време отсъства детето. Зависи и от самото него- лесно ли се справя в училище или му се налага допълнително да учи, има ли затруднения по някои предмети.
Две седмици отсъствие не бих причинила обаче.

Общи условия

Активация на акаунт