Парфюмни размисли и страсти - 195

• 104 244
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
  • Стара Загора
И аз от вчера съм със Sublime Balkiss, естествено примами ме добрата цена, затова го взех сега, но определено е за по-топло време, мисля за лятото, а и за пролетта ще е добре. Засега не си разкрива пълния потенциал при мен, усещам в началото трева, намачкана и горчива, на заден план, като в триизмерен ефект една плодово-цветна сочност, все едно си на поляна с трева, горски цветя, нацъфтял бъз и назрели горски плодове, слънцето напича и ароматите се смесват в един общ и с времето става все по-осезаема, да, наподобява на нещо подобно на швепс битер и сок от бъз от (цвета). И на фона на това, тази тревиста, горчива зеленина е там някъде в дъното. Ами някак променлив ми се струва този парфюм, напръскан по мен- шия, деколте, коса, тил, всички тези нотки ги усещам комплексно, всичко заедно, както казах като в триизмерен ефект, а като го напръскам на китката и го душа, първо ми излиза тревата, после сочността и накрая след доста часове се усеща пак зеленината, дори с една солена акватична нотка, в тази част бегло ми напомня http://www.fragrantica.com/perfume/Jo-Malone/White-Jasmine-Mint-2278.html. Като цяло нищо върховно, сюблимно не виждам в него, харесва ми, но абсолютна любов- не е. Затова пък като такава (любов) се очертава Еликсира де Мерве. Още не съм го взела, но доста пъти го носих и аромата ме преследва Simple Smile, обонянието ми играе някаква шега и изведнъж ей така от нищото ми замирисва на него. Ще го взема, няма как, единствено ме притесняваше това, че не го усещам дълго върху себе си, но щом трябва ще подновявам и ... така.

# 181
  • София
Аз пък се отказах от Sublime Balkiss, защото Английската круша и фрезия на Джо Малоун ми носи същото настроение и е по-звънлив. Все пак елегантността е в полза на Sublime Balkiss.

# 182
Ох ,моята лудост вместо да отшумява с времето ,тя се задълбочава.Сега съм откачила освен за Грис Монтен-а и по Мароканската Пустиня(вече го имам ,но ще го получа към 25.01.)затова пък пробичката ми стои в джоба и непрекъснато го изпивам .Много ми харесва,имам чувството ,че в друг живот съм го имала това чудо.Мисля и друго, като се окъпя сутрин с него дали няма да изтровя хората около себе си?Дали само аз го харесвам толкова.Тамяна е толкова елегантно поднесен,че чак те пристрастява .Ако  скалата е 10 му давам- 9 точки,Грис Монтен- 8,Японската слива-7.Споделете вие харесвате ли толкова присъствени неща

# 183
Моята DKNY Pure Rose пристигна и е точно, както някой каза, усеща се като маслодайна роза. Утре ще го видя върху кожата как ще е. По принцип си го взех за пролет-лято, че съм само с една Acqua Di Jioia, а с нея много, много не се разбираме.
T.e.не я чувстваш като свежа росна роза,така ли?Жалко.Търся това усещане,но засега нищо.

Усещам я върху себе си, като прецъфтяла, маслодайна роза. Свежестта на лимонената трева се усеща много слабо, а може би ако имах няколко пъти по-силно обонянието, щях да усетя и някаква сладост. Пирамидата е интересна, но за съжаление в действителност е скучна. Ако до сега сте харесвали роза в парфюм, то този може да ви накара да я намразите. Повече никога на сляпо.

Deziderata само тикаш фитили  Crossing Arms Hug

Последна редакция: ср, 13 яну 2016, 16:06 от Джия

# 184
  • гр.Добрич
kabo6ar, аз също бях луднала по Мароканската пустиня и две години и се чудих. По Коледа се бях засилила да я купувам, но като извадих мострата ми се стори променена. Определено биеше повече към мъжко и се отказах.
Същото ми се случи и с Черги. Много го харесвах, но като го закупих се оказа направо друг парфюм. Може да съм взела някоя реформулировка, защото няма нищо общо със стария Черги.

Вече ще купувам на момента. Wink

Мостричките ми от Лъкито са променили ароматите си. Държа ги на хладно.

# 185
  • София
T.e.не я чувстваш като свежа росна роза,така ли?Жалко.Търся това усещане,но засега нищо.
Пробвай Розата на Пол Смит  Peace

# 186
kabo6ar, аз също бях луднала по Мароканската пустиня и две години и се чудих. По Коледа се бях засилила да я купувам, но като извадих мострата ми се стори променена. Определено биеше повече към мъжко и се отказах.
Същото ми се случи и с Черги. Много го харесвах, но като го закупих се оказа направо друг парфюм. Може да съм взела някоя реформулировка, защото няма нищо общо със стария Черги.

Вече ще купувам на момента. Wink

Мостричките ми от Лъкито са променили ароматите си. Държа ги на хладно.
[/quote]spinki ти ме хвърли в размисъл.Мойта проба е от поне година и половина.Представяш ли си ,ако се е променил и сега като дойде парфюма да е нещо съвсем различно.Дано всичко е ок.

# 187
Днес пробвах Calligraphy Rose,видях,че е модерна розовата тема  Mr. Green .Амиии,определено ми хареса,а аз не съм любителка на розите,ама изобщо!Доста плътен аромат,дори напомня на някой Montale и то вече когато е към dry down,не е мазна роза,това със сигурност мога да кажа.На моята кожа не се разви особено,но стана по приглушен,въпреки че е доста шлейфов и силен аромат.Ще го обмисля,едва ли ще го купя,но е добро попадение за розоманите!  Heart Eyes

# 188
И аз го харесвам много. Heart Eyes

# 189

Преди (доста) години я пробвах неколкократно,но на кожата ми се разви плоско,тънко и фалшиво.
Сляпа розова покупка ми беше и Stella Stella McCartney .Увяхнала роза,лек цигарен дим,все неща,които не харесвам.
Още една сляпа покупка:Adolfo Dominguez Agua Fresca de Rosas Blancas.Нежна,ефирна розичка,не особено интензивна и нескъпа.Особено в меко време,те съпътства като фееричен розов шал,усещаш я как се вее около лицето ти.Обаче не се развява дълго у мен,защото се хареса на обкръжението ми и й видяха дъното за нула време,пък не ми се повтаря.
Като голям фен на Chloe Eau de Parfum,си мисля дали Chloe Roses или Chloe Eau de Toilette няма да задоволи глада ми за букет розова свежест.
L`Eau de Chloe за мен е лимон и прахоляк,никаква роза не усещам,въпреки пирамидата.
Нещо май зарязахме Коледните подправки,ванилии,мокра дървесина в полза на рози,фрезии и пр.пролетна благодат  Simple Smile

# 190
Нов парфюм http://www.fragrantica.com/news/Dolce-Gabbana-Dolce-Rosa-Excelsa-7445.html

Chloe Eau de Parfum и Chloe Roses. Има ли осезаема разлика между двата?

# 191
  • София

Преди (доста) години я пробвах неколкократно,но на кожата ми се разви плоско,тънко и фалшиво.
Сляпа розова покупка ми беше и Stella Stella McCartney .Увяхнала роза,лек цигарен дим,все неща,които не харесвам.
Още една сляпа покупка:Adolfo Dominguez Agua Fresca de Rosas Blancas.Нежна,ефирна розичка,не особено интензивна и нескъпа.Особено в меко време,те съпътства като фееричен розов шал,усещаш я как се вее около лицето ти.Обаче не се развява дълго у мен,защото се хареса на обкръжението ми и й видяха дъното за нула време,пък не ми се повтаря.
Като голям фен на Chloe Eau de Parfum,си мисля дали Chloe Roses или Chloe Eau de Toilette няма да задоволи глада ми за букет розова свежест.
L`Eau de Chloe за мен е лимон и прахоляк,никаква роза не усещам,въпреки пирамидата.
Нещо май зарязахме Коледните подправки,ванилии,мокра дървесина в полза на рози,фрезии и пр.пролетна благодат  Simple Smile
Щом Пол Смит ти се развива тънко и безлично, бих препоръчала Фере Роуз, пак свежа, но по-плътна роза. Но вероятно трудно ще я намериш за тест.

# 192
Някой ако може да сподели мнение и за този парфюм
http://www.fragrantica.com/perfume/Acqua-di-Parma/Rosa-Nobile-26577.html
Не го познавам,но познавам доста от сътворенията на бранда и мисля,че би бил точно звънлива роза,свежа,но все пак усезаема  Crazy

# 193
Не обичам изразени рози в парфюм, но в този парфюм е свежа, хладна, утринна, с роса и дори на мен ми харесваше. Chloe е истинска свежа роза, но ме мори с интензивността си, докато тази Стела е много ефирна и все пак присъствена.

# 194
  • София
Обожавам парфюми с роза.  Heart Eyes Зависи от настроението ми, харесвам и чисти, звънливи, леки розови цветчета, харесвам и тежка, маслодайна, тъмночервена роза. Та сега пак ме хвърляте в размисли за "розови" парфюми, които не познавам. Във Fashion Decree усещат ли се рози? А от къде си купувате парфюми на марката? Hug

BBeLLa - и аз съм голям розолюб  Mr. Green Може би само твърде доминиращите тежки соц рози не са ми по вкуса. Специално в мъжки парфюми, видя ли роза, веднага наострям ушаци  Sunglasses

Конкретно за Fashion Decree - страхотен парфюм! Розите в него са леки, нежни, ефирни, леко кремави, но толкова, колкото да дадат перфектна елегантност и женственост... Всъщност, розите в него най-добре ги описва цвета на бутилката - неустоим нежно розов, подсказващ, че аромата ще разкрие предимно благата и ефирна страна от иначе противоречивия и разностраннен характер на розата. За мен, Fashion Decree  е от тези парфюми, които биха могли да се харесат и от хора, които принципно са резервирани към рози, защото в него те са идеално премерени, така че да дадат идеалната доза чувственост и класа.

Общи условия

Активация на акаунт