Парфюмни размисли и страсти - 195

• 104 216
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Мостри на  Fashion Decree откъде могат да се поръчат - още от времето когато kovatcheva го описа ми представлява интерес, макар хич да не обичам изразени рози в аромат, с изключение на Especially Escada Elixir, но там по-скоро аз усещам трендафили.Както не веднъж съм писала имам Бърбари Боди едп, но в много редки случаи / 1-2 пъти в годината не ми докарва силно главоболие/ - още не мога да си спомня при какви обстоятелства и при какви метеорологични условия се "срещнахме",че така полудях и го поръчах  ooooh! и сега просто си стои в шкафа.

# 196
Може ли мнение от харесващите алдехиди? Как е Amouage Dia Pour Femme в това отношение?

# 197
Може ли мнение от харесващите алдехиди? Как е Amouage Dia Pour Femme в това отношение?
Невероятен парфюм. Един от обожаемите ми! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Насляпо разбира се никога, а и предвид цената и специфичността му не е добре.

# 198
Пробвах Lalique Satine.
http://www.fragrantica.com/perfume/Lalique/Satine-17840.html

Много се радвам, че имах благоразумието да не го поръчам насляпо, а чаках месеци наред отнякъде да излезе проба. На моята кожа това е захарен памук топнат в черен пипер. Сух аромат, без дълбочина. Ако го бях купила насляпо щях да съм много разочарована.
Не е за ваниломани този парфюм, нито за пиперомани. Обичам и двете съставки, но изпълнението хич не ми е по вкуса.

Още отливки дойдоха с него, една от които Santal Majuscule, който много харесах през Ноември на блотер. Знам си аз да пробвам на кожа преди да купувам. Внимание: зла роза! Хапе, лае, крещи, усмирителна риза му трябва на това чудо.  На другата китка Sensuous безмълвно и с класа победи по всички линии. (Сравнявам саради сандаловото дърво).

Обичам розова роза в парфюм, но има един цял жанр- писклива червена роза, която не мога да изтърпя. Няма да изреждам форумните любимци, но тази роза присъединявам към тях. Обикновено е съчетана с кисело пачули, тук е горчива със сандалово дърво и много какао. Ех,колко хубаво е какаото, а тази роза съсипа пейзажа!  Crossing Arms
Нищо де. Един дерт по-малко.

Calligraphy Rose и Intense Cafe са прекрасни червени рози. Рядко се разбирам с такива, но тези двата са разкош!

Исках да питам Атти, а и други които познават Ombre Rose L'Original EdT как се развива при тях на различни температури. При мен е горчива пудра с дървесна подложка. Роза никаква. През лятото/топло време мускът излиза, а всичко останало потъва. Харесвам леката горчивина, но все си мисля, че не го нося в правилното време. Къде е розата за която говорят всички?

# 199
  • Чукарландия
Моята DKNY Pure Rose пристигна и е точно, както някой каза, усеща се като маслодайна роза. Утре ще го видя върху кожата как ще е. По принцип си го взех за пролет-лято, че съм само с една Acqua Di Jioia, а с нея много, много не се разбираме.
T.e.не я чувстваш като свежа росна роза,така ли?Жалко.Търся това усещане,но засега нищо.

LilaC, пробвай Rose Splendide Annick Goutal:
http://www.fragrantica.com/perfume/Annick-Goutal/Rose-Splendide-9392.html
Фантастична утринна свежа роза целуната от росата. Без грам острота или синтетика, предстои ми трета стотичка от нея, не мога да и се наситя и съм пристрастна.

Още една нова роза Rose Pompon от Гутал. Кога ли ще можем да я видим в Бг? Hug

И както Бижу е писала, Стела 2008, наистина е прекрасна роза.

Атти, ти за този Ferre Rose ли говориш? А сходен ли е с Ferré Rose Princesse? В полза на кой от двата ще отсъдиш? Hug

# 200
  • Пловдив
Veka, аз във Fashion Decree не усещам рози (или ги има, но са някъде надълбоко), камо ли ясно изразени. Не е лош, но ми е много плътен парфюм и сякаш има лека ретро нотка, може би заради шипровата му група.

# 201
  • София
Veka, аз във Fashion Decree не усещам рози (или ги има, но са някъде надълбоко), камо ли ясно изразени. Не е лош, но ми е много плътен парфюм и сякаш има лека ретро нотка, може би заради шипровата му група.

bouquet  Аз също съм виждала парфюми, в чиято пирамида има рози,пък аз не ги отразявам, но отдавна спрях да купувам каквото и да е без поне 2 проби.

# 202
  • Пловдив
Да, задължително проба. Този парфюм е много хвален тук в темата и наистина е класен парфюм, но като аромат лично на мен не ми е от най-любимите и не ми носи нищо  Simple Smile. Не че не го слагам отвреме навреме, но не бих го купила (имам отливка, която ми е напълно достатъчна).

# 203
  • Чукарландия
И да попитам: някой познава ли Aigner White Man? Чист, свеж, летен ли е? Белият флакон ми навява такива мисли, на чисто, свежо. Hug

# 204
  • Бургас
И аз бих искала да прочета мнения за двата парфюма на Фере ако е възможно,благодаря. Praynig,че съм им хвърлила око. Crazy

# 205
Аз много харесвам розата в ТиаратаHeart Eyes

# 206
  • София
Като сме на рози аромати, какво е мнението ви за Envy me? Досега рози съм харесвала единствено в Escada especially, розовата принцеса съм ползвала отдавна, пръсках без удоволствие и я подарих, нищо особено, леко спиртно начало и никакво развитие.

# 207
  • Чукарландия
Като сме на рози аромати, какво е мнението ви за Envy me?

За мен е прекрасен. Heart Eyes
Атти - Зарибителката, да излезе пред строя, да го опише. Wink

# 208
  • София
 Laughing Laughing Laughing
Подред на номерата - всички рози до стената, докато си наместя снайпера!  Party

Първо - Ombre Rose L'Original EdT. Не ми е горчив, не ми е сладък, рози има, но не са мазни и нахални, а срамежливи и романтични като винтидж пудриера. Много хомогенен и гладък. Понеже в представите ми парфюмите имат цвят, този не е розов, а млечнобежов. За щастие дървесина не усещам, понеже не съм голям фен. За зима става, ако се носи в затоплено помещение, навън се скрива. През лятото може да се носи, с уговорката да не е от най-адските жеги. Идеалното му време е пролет и мека есен.

Второ - Ferre Rose vs. Ferre Rose Princesse. За мен категорично първият. Той е еднозначната роза, още необрана от храста и непресована на масло. Няма нищо друго, което да й пречи. Интересното е, че с развитието на парфюма розата все едно се подмладява, освежава, цветът сякаш се затваря пак на пъпка и утрото се връща в по-ранен час. Такова "обратно" развитие винаги ме е впечатлявало като решение на пирамидата, същото го има и в Wild Pears Montale-  там крушите тръгват от компот, връщат се във фруктиерата и накрая разцъфват като бели цветчета на дървото. Принцес е доста по-наивистичен и младежки аромат, също много приятен, вероятно би стоял добре на младо момиче, но не и на жена с моите възрастови и метрични параметри  Crazy

Трето - Envy Me Gucci. За него мога да кажа само най-добри неща. Добре изкомпозирана роза, не преобладаваща, има и доста божур в букета, има и малки червени плодчета, свежи и сочни, незахаросани, има и малко зеленина за фон. Много нежен и пролетен, но не ме кара да се чувствам неуместно като слон в туту-поличка, както би ме карал да се чувствам Принцес Роуз.

Три от четирите парфюма са спрени от производство  Crazy Mr. Green Twisted Evil

# 209
Атти  Naughty Кой?

Общи условия

Активация на акаунт