Парфюмни размисли и страсти - 195

• 103 990
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
Да сме живи и здрави и Бог да ни пази! Heart Eyes

# 46
  • Варна
Честита 2016 ! Бъдете много здрави, щастливи, усмихнати и парфюмно задоволени Wink!
Благодаря на всички за споделените ароматни преживявания през годината!
Харесвам аромати с леко загатната нота на ром, кафе или коняк, но такава, която не излиза на преден план! А носи лека наслада и гъделичкане на сетивата.
Съгласна съм с Deetron, ако не познаваш съставките, едва ли ще отбележиш присъствието на алкохол в състава.
На първо четене се сещам за Sebastiane Espresso Royale, Creed Virgin Island Water, някой издания на Angel.
 Peace

# 47
  • в голямото село
Успешна, здрава и уханна 2016 година!
Не харесвам отчетлива алкохолна нотка в парфюмите. Единственият такъв, който харесвам и притежавам за сега е Кадифената Орхидея.
На нея заложих и в Новогодишната нощ.

# 48
  • София
Честита Нова 2016 Година!
Да е здрава, късметлийска, мирна, хармонична, успешна и с нови ароматни открития и придобивки!
В Новогодишната нощ бях с Noir pour femme на Том Форд,а тази вечер се окъпах по врачански с Теракота на Герлен.

# 49
За много години! Живи и здрави бъдете вие и близките ви!

# 50
За много години и от мен,да сме живи и здрави,винаги упорити,да постигаме много успехи в личен,професионален и парфюмен план и винаги да се толкова ентусиазирани за нашето хоби!  Hug

# 51
За много години, ароматни! Hug
И наздраве!

Скрит текст:
Ian ‘Lemmy’ Kilmister

Born to lose, lived to win.
Мир на праха му!

Дали харесвам парфюми с нотки на алкохол, да, някой ми понасят, но факт е, че в нито един не съм влюбена.

1270 Frapin, Atelier d’Artiste Nez a Nez, Gloria Cacharel, Champaca Absolute Tom Ford, това са притежанията ми, но рядко посягам към тях.
Tobacco Vanille Tom Ford е в състояние да ме накара да си ходя без парфюм, ужасяващ, за моя нос.

Изпратих старата и посрещнах новата с/ SOTD от 9 дни: Feminite du Bois Serge Lutens, единствения ми проблем е, че количеството намалява. Лягам и ставам с него, не ми омръзва. Heart Eyes
Смея да твърдя, че този и още един са ми повече от достатъчни.

# 52
  • Франция
За много години!  Tada
Да сте здрави, щастливи и успешни, драги парфюмни дами и господа  Simple Smile

Новата година посрещнах с последните скъпоценни пръски на стария си Chanel 5. Предишните дни довърших и Shalimar Parfum и други стари любимци. Има някаква символика в това, слагам край на една парфюмна епоха и преминавам в друга; разделям се с големи любови, за да отворя пространство за нови. Установих, че през последните две години почти изцяло съм променила гардероба си, установих също и че количествата бутилки определено по-скоро ме дразнят, отколкото блазнят. Дядо Мраз ме пита чрез устата на ЛМ какъв подарък да ми донесе, а пък аз нищо не можах да измисля, малко неудобно се получи. Поднесоха ми куп дребни подаръчета, но големият парфюмен подарък все още чака да бъде назован.

Ако споделите на вас какво ви донесе добрият старец, може да подскажете нещо  Hug

# 53
Аз изненадващо се влюбих през празничните дни от една проба на кожа в новия Роуз Амазон на Ермес. Взех го веднага. Heart Eyes В момента не ме вълнуват парфюми, пръскам се много рядко и по- малко, но любов какво да я правиш.

# 54
Щастлива и успешна Нова Година, уханни момичета и момчета!
Денси, честито бебенце, много здраве и радост!  newsm32
Не следях напоследък темата, което поправих в тези почивни дни...

Много любим набеден за алкохолен аромат ми е Le Baiser Du Dragon. Носи ми усещане на задоволство от живота, щастие и топлота.
Харесвам и мляко в парфюм - любим  Le Feu D'Issey Light
Чай също в разни варианти харесвам. Даже в тази зона ще се оглеждам за нещо ново, че напоследък ми се промениха предпочитанията -дискретни и обрани аромати ми се носят по-често.

И, моля, ако някой е запознат мнение за La Pluie Miller Harris ?

# 55
ЧН 2016 Г!  Tada

Нотки на напитки в парфюми?!  Thinking Харесвам алкохолната нотка в Le Baiser Du Dragon Cartier, кафето в Trussardi Inside, чая в летните аромати.

Благодаря на Ковачева за ревюто на Cara Mia Etienne Aigner, след което не се удържах, пробвах, влюбих се, придобих!  Heart Eyes

# 56
  • София
За много години, момичета и момчета!  Hug
Много здраве и парфюмни и други радости!  Hug

Обожавам алкохолните нотки в парфюми. Предимно коняче, ром, уиски, амарето. Grinning Сред любимците ми са Ambre Narguile Hermes, Gloria Cacharel, 1270 Frapin, Queen by Queen Latifah, Virgin Island Water Creed (с този още не съм се сдобила, но имам голямо желание) и Liquid Karl Karl Lagerfeld  (в този също усещам алкохол).

Много харесвам черен чай като парфюмна нотка. Няма как да не спомена Unknown Pleasures Kerosene и Eau Parfumee au The Rouge Bvlgari.

Сега видях, че в някои от парфюмите, които харесвам, има мляко. Bronze Goddess Eau Fraiche SkinScent 2013 Estée Lauder, Black Orchid Voile de Fleur Tom Ford, 21 CoSTUME NATIONAL, но честно казано не долавям млякото така осезаемо.  

И аз харесвам кафето в Trussardi Inside, както и в Black Opium Yves Saint Laurent и в L`Or de Torrente.  Heart Eyes

# 57
  Честита Нова Година, ароматни HugМного здраве и парфюмни изненади!

По принцип не харесвам отчетлива алкохолна нотка в парфюмите, но харесвам много мляко - Palo Santo Carner Barcelona/в който има и ром/,   Dis Moi, Miroir Thierry Mugler - много любим през изминалата година парфюм, 21 CoSTUME NATIONAL  Heart Eyes. Не ми понесе обаче Jeux de Peau Serge Lutens - въпреки млякото и  кокоса  Cry Hug

# 58
  • София
Честита Нова Година, парфюмни, нека е здрава, успешна и радостна за всички!  bouquet

По темата с алкохолните нотки съм на мнение "да, защо не", стига да е добра композицията. Не съм тествала Килиън досега, ако са "алкохолни" пар екселанс, ще ми е много любопитно да завра нос в бутилка oт някоя серия. Не пия твърд алкохол, може би с парфюми бих могла да компенсирам.  Laughing От притежанията в скромната ми колекция алкохолна асоциация в мен буди Rihanna Rebelle, макар че няма посочен алкохол в пирамидата. Относно други напитки - "чайове" определено харесвам и гледам да имам поне един "чаен" парфюм в ротация. "Кафе" нямам в колекцията, но си купих мостра на Montale Intense Cafe скоро - много е впечатляващ, но е добре да се тества на кожа преди покупка - върху мен киселее по странен начин и няма да се взимаме май, макар че още ми е в един списък с интереси...  Mr. Green

Въпрос към розофилите: някой тествал ли е http://www.fragrantica.com/perfume/Chopard/Chopard-Rose-Malaki-25804.html? Намира ли се в БГ? Носят ми се рози, обаче деликатни и ефирни. Имам и нося Paul Smith Rose, Aromatics in White, също харесвам и нося тъмната роза в Galliano EDP. Харесвам Берлинчанката на Серж, но толкова плътна роза не мога да нося; взех си пробичка на Aramis Caligraphy Rose - много пищен парфюм, но също плътността на розата е твърде тежка за мен. Ще съм благодарна на отзиви за Chopard-ското творение, ако някой го познава.  bouquet

Благодарение на постовете на Deetron и WaltherP99 тествах La Yuqawam Homme и сериозно хлътнах!  Heart Eyes Благодарности за споделеното за този парфюм!  bouquet На една стъпка съм от поръчка, но се триумя между него, Serge Lutens Daim Blond (който обаче ми се стори доста тих) и розов парфюм X, който още издирвам.  Laughing

P.S. Тествах и дамската версия на La Yuqawam - не помня дали е писано по-напред - изключително силно прилича на Черната Орхидея, почитателите й определено си струва да тестват паралелно и нищо чудно да открият в нейно лице по-бюджетен вариант.  Peace

# 59
  • Germany
За много години, парфюмни почитатели! Да сме живи и здрави, по-спокойни и добри, да откриваме все повече радост и вдъхновение, в парфюмното ни хоби.
Новата година, Василовден и днес изкарарах без парфюм  Thinking Нищо не ми се носи и нищо не ми се пробва. Дано не навлизам в период на парфюмна апатия.
Но отдавна се каня да ви разкажа за един парфюм, който има толкова много лица, а в същото време не мога да го разчленя на съставки, и не мога да си съставя окончателно мнение, дали го харесвам, или не  Thinking
Представям ви поредният парфюм от серията Fragranza suprema Casta Diva Nobile 1942
Много четох за него, преди да го купя. Много ме притесняваха белите цветя, не съм им голям почитател. Но пък толкова различно и фино, по италиански представени са всички парфюми на Nobile 1942, че реших да рискувам с него и да видя, за какви бели цветя става дума.
Когато стигна при мен парфюма, Германия изживяваше най-топлите зимни дни от 234 години насам. Температурата беше 20 градуса, топличко, влажно, почти пролетно време. Напръсках внимателно на кърпичка, а след това смело пръснах и на кожа. И пред мен се показа един усмихнат, много жизнен и много летен парфюм. В съзнанието ми затанцуваха щастливи млади и влюбени хора, на безкрайни бели плажове, с кристално чисти води, високи палми, и мноооого коктейли с пиня колада, кокос, ананас, украсени с франджипани, секси танци под сенките на палмите  grinning039

Много хомогенен, много красив, и в същото време много различен парфюм. Аз поне не съм попадала на такива бели цветя. Уханни, тайнствени, така завъртащи главата, че падат всички задръжки и си готов на всичко, да грабиш с шепи удоволствията от живота. Усещам много плажно мляко, много иланг иланг и франджипани, в началото усещам силна люлякова нотка, и всичко това върху много богата, кремава и мускусна база. Напомня ми по някакъв начин на силна ретро помада, обогатена с много иланг и франджипани. Имам усещането за гъста жълта консистенция, за жълти екзотични цветя, за горещ пясък, загорели тела. Много еротичен парфюм  Blush Трайност - изключителна, ММ го одобри и отбеляза подобаващо  Wink, а той не припада по бели цветя, и повече не го носих  Mr. Green
А след това захладня. А аз реших пак да тествам Casta Diva. На пет градуса и силен вятър това се оказа съвсем друг парфюм. И ако лично аз не бях пръскала от една и съща бутилка, щях да реша, че има някаква грешка. Защото в студа няма нищо плажно, нищо слънчево и весело, нищичко безгрижно.
В този момент разбрах, защо този парфюм се казва Casta Diva. Casta Diva, известна още като Каватина на Норма е от операта на Винченцо Белини «Норма» (1831), Акт I, Сцена 1. Една от най-знаменитите и сложни за изпълнение италиански арии за сопрано. Много малко са певиците, достигнали такова съвършенство, че да могат да изпълняват Норма. Най-известната от тях е Мария Калас, която се е отъждествявала сама като Норма, и е казвала, ча тази опера е написана специално за нея. Аз лично харесвам най-много Каста Дива в изпълнението на Монсерат Кабайе, а изпълнението на Гена Димитрова ме изпълва с национална гордост  Heart Eyes
https://www.youtube.com/watch?v=mnKocTbNwRs - с Мария Калас
https://www.youtube.com/watch?v=8MfUsCP6d3U - с Монсерат Кабайе
https://www.youtube.com/watch?v=Ovl5svM6U0M - с Гена Димитрова

Ако сте запознати с либретото знаете, че става дума за влюбена и отхвърлена от любимия мъж жена.
В студения зимен ден Casta Diva звучи различно. Тя е красивата оперна дива, недостижима за обикновените хора. Тя е добре поддържана, със скъпи кремове и грим, облича се в най-скъпите дрехи, среща най-богатите мъже, има най-красивите бижута, посещава най-екзотичните места. Но какво има зад маската? Там има една безкрайна самота, която никога не я напуска, едно чувство за неудоволетвореност и незавършеност. Отново се усеща атмосферата на будоара на оперната прима, отрупана с уханни бели цветя, гримове и крем. В парфюма се усеща изключителна женственост, неповторимост, омая. Сигурна съм, че почитателките на белите цветя ще го оценят подобаващо. Но аз усещам и една тъга в него, един хлад, идващ отдолу от мъховете. Не мога да го обясня как го усещам това  Laughing, но наистина ме подтиска този парфюм. Сякаш отрова прониква в тялото ми и завзема всички негови кътчета  Crazy Blush В студа цветята са бели, не жълти, студени, надменни, зли и главоболни. Усещам силни мъхови ноти и студен, сапунен мускус, какъвто не харесвам. Помадено-ирисовата нотка е силно изразена и ме притеснява. В цялата композиция е установена една много странна сладникава нотка, която не мога да определя, но сякаш измества всички останали ноти. Чудя се, дали не е нов вид тубероза  newsm78, която не познавам  Thinking
Ясно е, че няма да го нося в това време. Но пък ще го оставя за лятото, за да видя дали ще има любов с него или ще се разделяме.
Колкото и да ми е трудно да реша дали го харесвам или не, не мога да му отрека изключителната красота и качество Peace Силно го препоръчвам за проба на Йоан Владимир, Атти, cayenne  Peace

Общи условия

Активация на акаунт