Парфюмни размисли и страсти - 195

• 104 163
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
И аз имам история-моята обаче няма да е така цветно-позитивна,и със сексуални забежки като тази на Ковачева Mr. Green
Цял ден чакам вечерта-все пак четвъртък вечер излизане не се изпуска  Mr. Green Контрирам перфектно главата,оправям си брадата,слагам тъмно сини дънки,TimberLand обувки,бяла риза и светло син шал,акто след кратко колебание реших да заложа на за излизането.

Пристигам - лафче,пия си капучиното и домашната лимонада , слушам приятна фънк и джаз музика в компанията на 4 приятелки , като обсъждаме дибидюс дефилето на една от тях с новия и приятел  bowuu
По едно време покрай мен минава гелосан тип , с Tom Ford костюм , като след сиажа на парфюма му оставам в ШОК  Shocked .... ФЕНОМЕНАЛЕН бленд от домашно сладко от кори от портокал с уиски

В аромата имаше точно силна сладко-резливата норка от домашното сладко от кори от портокали-хем сладък аромат,хем резлив,а и като добавим уискито...УНИКУМ
Казах си "Не ме интересува този какво гелосано първено тип Евгени Минчев е-отивам да го питам какъв е този парфюм и веднага го поръчвам" .
Отивам като съвсем любезно се представих и го попитах какъв е аромата,като споменах,че съм колекционер и определено ме е впечатлил.Заговорихме се-и той колекционирал нишови и инди парфюми ... излязох навън да говоря по телефона и срещу мен някакво мазно отново гелосано типче се запътва към мен с някакъв метален прът крещейки "Никога-никога няма да го допусна"  Shocked
Викам си "Изкукали бол" като му казах да не ме доближава ... за да не стане прекалено дълго се оказа,че изкукалия е бил 5 години гадже на първенюто,но е бил разкаран,но понеже е бил на издръжка видял,че някой си говори с "Милия му" и решил да си брани територията.10 минути се разправяха навън карайки се,като накрая и 2-та си тръгнаха в различни посоки.
Странна вечер-хубаво начало,намерих нереално добър парфюм,но комбинацията от гей-драмата и олигофрена размахващ метална тръба мислейки ,че съм новата държанка....ми дойдоха в повече.
Така и не разбрах кой е парфюма-една от най-идиотските ми парфюмни истории-да ми налети с метална тръба гей-държанка крещейки "Никога няма да го допусна" и "Няма да ми го отнемеш" защото съм питал паричко-то с какъв парфюм е  ooooh!

# 301
  Walther999, не си струва боя и нервите един парфюм Mr. Green
 Дами, някоя от вас да каже нещо за LALIQUE L'AMOUR. Напоследък съм на вълна белоцветни парфюми, по принцип не харесвам Lalique, някак студени ги усещам, сякаш ми казват - аз не съм за теб LaughingГоворя от за Lalique Fleur de Cristal Lalique и  Lalique Perles De Lalique Hug

# 302
  • София
Милейди, аз също не обичам роза, но имам някои парфюми с приглушени рози...  Wink Много любопитна съм за това как бих възприела червения парфюм.  Simple Smile Дали в Мюнхен някъде би могъл да се пробва?

# 303
  • Варна
Иска ми се да споделя впечатленията си от последната ми придобивка, която се оказа изключителен розов представител Rouge Nocturne Terry de Gunzburg
Наистина се радвам да чуя твоите впечатления (а за описанието несъмнено е поредният ти шедьовър, благодаря за което  bouquet) и ги споделям, защото си пазя една мостричка, получена от размените на тази прекрасна композиция, от тогава се вълнувам от Terry de Gunzburg. Няма как видът на бутилчиците, а очевидно и съдържанието да не те заинтригуват.
Съвсем наскоро търсейки алтернатива на любимия ми, но спрян от производство Iris Ganache Guerlain, се натъкнах на сравнение с Ombre Mercure Terry de Gunzburg. Отново Terry непознатата и недостъпната (не знам защо реших, че е жена Wink). Дори попитах тук във форума за мнения за последния, но нямаше отзиви. Така че, kovatcheva, ще се радвам, ако имаш възможност и време, да споделиш мнение и за него  Hug Разбира се ако някой друга дама го притежава, също ще се радвам да чуя мнение.
В наш български сайт предлагат повечето парфюми от тази марка, на "една идея" по-достъпни цени, но няма мостри, а си дадох обещание вече да слушам и да не си поръчвам на сляпо, особено по-скъпи неща. А дано, ама надали Wink

WaltheP99, успя да ме разсмееш рано, рано с това изпълнение. Представям си ревнивеца с пръта Wink)) Ама то си е и страшно ... Ама как не го попита веднага за името или поне да ти го каже, а после да си спорят колкото искат.  Joy

Днес разносвам The Library Collection Opus III Amouage - придобих отливка отново в търсене на сравнение с Iris Ganache, но тук Инсоленската нотка сякаш е една идея в повече.

Приятен и спорен ден на всички!
 bouquet

# 304
Не е изобщо по темата, за което съжалявам, но искам да попитам има ли някой опит с L´Artisan Parfumeur Seville a l´aube...WaltheP99 спомена портокали и се сетих. Много ли е силен?

# 305
Много хубаво описание на Ковачева както винаги Heart Eyes Това Rouge Nocturne   го пробвах преди време и хич не ме впечатли чак толкова.Комбинация роза-пачули която ми е поомръзнала и точно леко пудрената нотка предполагам ме е подразнила, но хич  не мога да го определя като свежа роза. В главата ми остана нещо от сорта-да, хубава роза , но нищо нечувано Peace Много ми е подобен на Отмъстителната Лейди, ама тя ми харесва повече май. Парфюма е много розест за мен. Радвам се на който му застава  Hug Два пъти мисля че го разнасях от пробата и не ми се видя траен определено.   Rose Infernale не познавам.   Цвета на ароматите е убийствен и шишетата са много привлекателни, има ги в енцо мисля. Мен ме хваща пак розовата вълна, но не толкова за придобиване а по-скоро за пробване на нови неща.

# 306
WaltherP99, това за малко да те пребият за едното парфюмно любопитство... направо ужас!  Crazy

# 307
Не е изобщо по темата, за което съжалявам, но искам да попитам има ли някой опит с L´Artisan Parfumeur Seville a l´aube...WaltheP99 спомена портокали и се сетих. Много ли е силен?

Изразителен е, и според мен е идеално силен.  Има присъствие без да е нахален, или отчаяно да крещи за внимание. Peace Но разни хора-разни вкусове.
Там има портокалов цвят, не портокали като плод.

# 308
  • Чукарландия

Ето едно мнение от Ковачева, за същия парфюм бях питала преди време:
"BBeLLa, този парфюм ще ти хареса само и единствено ако обичаш бели цветя. Трябва да си им много сериозен почитател. Тук няма тубероза, но има огромно количество портокалов цвят, портокалово масло, горещо лято, тежък гъст мед и суров тютюн. Над цялата композиция се носи лавандулово сияние. Този парфюм наистина може да те пренесе мислено в Севиля, ако си в настроение за това, да усетиш тежките нацъфтели цветове на портокалите, да видиш бабите с черни чорапи по улиците, да усетиш виното в малките улични бистра, но може и да те умори, ако не обичаш бели цветя. Аз съм от вторите и за мен е непоносим портокалов цвят, направо ми обръща стомаха. В никакъв случай без проба, ако не си го направила вече  Very Happy. Много траен и забележим. Ако търсиш свеж, натурален портокал, категорично не е..."  Hug

Намирих пробичка - за мен меко казано е неносим. Силен и задушлив. Peace

# 309
Ковачева, неповторима си в описанието на аромати  Blush
Много интересни парфюми обсъждате последните страници, повечето от тях нови за мен, с удоволствие ви чета  Simple Smile
SOTD - за първи път от доста време: нищо:D

# 310
BBeLLa, благодаря. Пропуснала съм го това описание. Очевидно е силен.

# 311
  • Чукарландия
BBeLLa, благодаря. Пропуснала съм го това описание. Очевидно е силен.

Много. И натрапчив. Sick

# 312
  • Germany
Благодаря на всички за милите думи, липсвахте ми  Blush Hug Hug

WaltherP99, много страшно това, което опиваш. Моля те, стой си вкъщи  Mr. Green, не ни лишавай от компанията си  Hug И аз мисля, че един парфюм не си заслужава боя, още повече, че въобще не сме за оплакване и не сме останали без парфюм  Wink Обаче, парфюмохолика в мен е наострил уши  Mr. Green, и изгаря от любопитство, кой ли може да е парфюма  Mr. Green, защото портокаловото сладко е от най-любимите ми неща, и твоето описание звучи страхотно. И аз го искам на момента  Mr. Green

.♥.Петя.♥., не знам дали ще ти допадне. На мен ми трябваше време, и от розофоб се натресох на най-розовата роза и съм на път да стана розофил Mr. Green Ето тук можеш да го откриеш в Мюнхен  Heart Eyes, но те предупреждавам, че има такива изкушения, влизането или със списък, или със забравена вкъщи кредитна карта  Mr. Green http://www.parfuemerie-brueckner.com/ Да спомена само, че парфюмерията има и онлайн магазин и често изпраща парфюми, при поискване  Peace

karie, аз не намирам никаква прилика между Ombre Mercure Terry de Gunzburg и Iris Ganache Guerlain, или може би само малко в базата, и то трябва да си я фантазирам  Wink Ombre Mercure наистина е много близък с Opus III, който за мен е почти копие на Инзоленс, а в базата пък ми е почти едно към едно със старото кафяво дамско Гучи, което все още може да се намери тук там на поносими цени http://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Gucci-Eau-de-Parfum-684.html.

raznejena*
, да, и моето мнение беше близко с твоето в началото, но като започнах да пръскам в минусовите температури, в двойно по-голямо количеството, нещата вече се промениха. Пробвай го сега, ако ти е останала още проба, но изпръскай цялото количество  Wink. Друг вид ми е розата в отмъстителната, тук не я усещам такава, но както казваш, всеки си знае розата  Wink Hug

Пробвах и новата червена звезда на Ангела на ТМ http://www.fragrantica.com/perfume/Thierry-Mugler/Angel-Passion-Star-31849.html Парфюма за мен е почти същия с първата версия на Ангела от едно време, и въпреки, че не мога вече да го нося, ми се прииска да го имам. Звездата на снимките изглежда много по-добре, отколкото в действителност  Crossing Arms Хич не му отива на този парфюм тази червена звезда, изглежда изхабено червен, като издран в чанта парфюм  Crossing Arms

Хубав ден на всички Hug

# 313
  • София
Благодаря много, Милейди! Hug Знам я тази парфюмерия. Щом го има там, супер!  Peace

# 314
raznejena*[/b], да, и моето мнение беше близко с твоето в началото, но като започнах да пръскам в минусовите температури, в двойно по-голямо количеството, нещата вече се промениха. Пробвай го сега, ако ти е останала още проба, но изпръскай цялото количество  Wink. Друг вид ми е розата в отмъстителната, тук не я усещам такава, но както казваш, всеки си знае розата  Wink Hug
Нямам го отдавна и по-добре, че ще вземе да ми хареса Grinning Пръскай си го с кеф.
Прикрита розоманка си ти Laughing Харесвам рози много уж ама рядко попадам на комбинация която да ме заплени така че разбирам за какво говориш. Имам си роза която е моята - Роз ноар Бийредо , разкарах почти всички други заради нея и то за дълго време, така че е много вероятно да не съм оценила подобаващо други хубавини.

Общи условия

Активация на акаунт